Σχολη Πληροφορικης - Πανελλαδικες - SOS

Ξεκίνησε από 11234dsfcsd, 26 Ιουν 2015, 05:21:19 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Ετσι, δεδομενου οτι θελω να ασχοληθω οσο πιο πολυ γινεται με software, ποια σχολη της Πατρας ειναι η πιο ιδανικη? Το:

Τμήμα Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής?
2 (100%)
Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών?
0 (0%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 2

11234dsfcsd

Γεια σας,

Για να μην λεω πολλα, εβγαλα φετος 17500 μορια και τρελαινομαι με τους υπολογιστες, μονο απο την πλευρα του software...και θελω να μπω σε μια σχολη που θα μου δωσει πολλες επιλογες πανω σε αυτον τον τομεα
Βασικος μου στοχος ηταν η σχολη του Καποδιστριακου (που ξερω οτι σχετιζεται με το αντικειμενο μου), που την εχω "πιασει",  αλλα η υψηλοτερη σχολη (που ηταν στο παιχνιδι πριν βγαλω 17500  :P ) ειναι αυτη των ηλεκτρολογων στο ΕΜΠ (με την συγκεκριμενη δεν εχω ασχοληθει καθολου απλα εχω ακουσει οτι ειναι η καλυτερη σχολη της ελλαδας που σχετιζεται με τον κλαδο των υπολογιστων)

Εχω λοιπον δυο ερωτησεις:
1) Γενικα οι σχολες των ηλεκτρολογων (και επαρχια) ειναι αυτο που ζηταω η οχι? σεα αυτες θα ασχοληθω κατα βαση μονο με hardware?
2) Aκομα, μενω αθηνα...οποτε αξιζει η πληροφορικη στο εκπα, η οι ηλεκτρολογοι της επαρχιας, που σχεδον ολες τις σχολες τις "πιανω"?

Ευχαριστω πολυ!

dkontos

Πρώτα από όλα συγχαρητήρια για τις επιδόσεις σου και καλές σπουδές να έχεις.
Το τμήμα του ΕΚΠΑ που αναφέρεις (Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών) είναι από τα καλύτερα στον συγκεκριμένο χώρο.
Επίσης το ότι σε ενδιαφέρει κατά βάση το λογισμικό και αυτό συντελεί ότι καλύτερη είναι η επιλογή ενός καθαρά τμήματος Πληροφορικής όπως είναι αυτό του ΕΚΠΑ είναι πιο κοντά σε αυτό που θέλεις από ότι ένα πολυτεχνικό τμήμα ΗΜΜΥ.
Επειδή όμως είμαι σίγουρος ότι αυτό που μπορείς να φαντάζεσαι ότι σε ενδιαφέρει σήμερα να μην είναι αυτό που πραγματικά θέλεις, καλό θα ήταν πριν κάνεις το μηχανογραφικό σου να μπεις στα site των συγκεκριμένων τμημάτων και να διαβάσεις τα προγράμματα σπουδών τους. Είναι βέβαιο ότι τότε θα αποκτήσεις μια πιο ξεκάθαρη άποψη για την επιλογή σου.
Με τα μόρια που έχεις συγκεντρώσει έχεις την δυνατότητα των επιλογών. Όποιο τμήμα και να διαλέξεις σε αυτό το επίπεδο μονάδων είναι σίγουρο ότι έχει να σου δώσει πολλά πράγματα στην επιστήμη της Πληροφορικής.
Μη ξεχνάς ότι τώρα που τελείωσαν οι πανελλαδικές τώρα αρχίζει το ταξίδι.
Σου εύχομαι να το ευχαριστηθείς και να το διασκεδάσεις!!!

dkonetas

Συμφωνώντας απόλυτα ειδικά στα τελευταία σχόλια του dkontos ... να υπενθυμίσω ότι:
- οι σχολές των Ηλεκτρολόγων ουσιαστικά "θεραπεύουν" 2 επικαλυπτόμενες αλλά διαφορετικές επιστήμες με όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του.
- Οι καλύτερες σχολές ΔΕΝ κρίνονται από τη βάση εισαγωγής... Αν για παράδειγμα  τα τμήματα ΗΜΜΥ του ΕΜΠ και το τμήμα της Σάμου ανταλλάσαν απλά έδρες διατηρώντας προγράμματα σπουδών , εργαστήρια και καθηγητές το πιό πιθανό θα ήταν και να ανταλλάσαν και βάσεις εισαγωγής!!! με το ΕΜΠ να έχει 10000 και το νυν της Σάμου 18000 (δεν είναι ακριβή τα στοιχεία των βάσεων απλά ενδεικτικά αναφέρονται για να γίνει κατανοητό το παράδειγμα και να αντιληφθείς ότι υπάρχουν και άλλα κριτήρια ξένα προς το αντικείμενο σπουδών τα οποία διαμορφώνουν τις βάσεις)
- ασφαλώς το κυριότερο κριτήριο σου θα πρέπει να είναι το πρόγραμμα σπουδών. Πρέπει να τα μελετήσεις πριν διαλέξεις... Συνολική αξιολόγηση μπορείς να βρείς και στο: http://review.epe.org.gr/odigos/
Μία επιλογή την οποία ΔΕΝ θα άφηνα σε καμία περίπτωση εκτός των πρώτων επιλογών μου, θα ήταν το τμήμα Μηχανικών ΗΥ & Πληροφορικής της Πάτρας το οποίο όντας το πρώτο (και μόνο κάποτε) τμήμα πληροφορικής στην Ελλάδα έχει μακρόχρονη πορεία με αντίστοιχα καταρτισμένο προσωπικό και εργαστήρια και με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (τέως ΙΤΥ νυν Διόφαντος) να επικουρεί στην απορρόφηση αποφοίτων και στην καλύτερη συγκριτικά ερευνητική προοπτική (παρόμοιο είναι και το σχόλιο μου και για για τα τμήματα της Κρήτης) ...   
καταλήγω στο ότι ανεξάρτητα της επιλογής σου είναι ΚΥΡΙΩΣ στο δικό σου χέρι να χαρείς το ...ταξίδι!

dpa2006

#3
Συγχαρητήρια και καλή σταδιοδρομία!
Το τμήμα των Ηλεκτρολόγων ΕΜΠ είναι πολύ καλό τμήμα και έχει πολύ καλή κατεύθυνση Μηχανικών - Πληροφορικής.
Αν ενδιαφέρεσαι για τμήμα καθαρά Μηχανικών Υπολογιστών τότε αυτό της Πάτρας είναι κοντύτερο στην Πληροφορική.
Μην ξεχνάς πως πρόκειται για τμήματα Ηλεκτρολόγων και πως στο βασικό πρόγραμμα σπουδών τους περιλαμβάνουν και μαθήματα Μαθηματικών,Φυσικής -ειδικά του ΕΜΠ- προσανατολισμένα στο αντικείμενο του Ηλεκτρολόγου.
Η πληροφορική στα τμήματα Ηλεκτρολόγων είναι κατεύθυνση ή ροή όπως λέγεται στο ΕΜΠ.
Σου παραθέτω τα προγράμματα σπουδών,καλό θα είναι να τα μελετήσεις προσεκτικά.

Μαθήματα Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής Πάτρα
και οδηγός σπουδών σε pdf
Odigos_Spoudon_2014_2015.pdf
Οδηγός σπουδών Ηλεκτρολόγων ΕΜΠ

Νέος Οδηγός Σπουδών Πληροφορικής και Τηλ. Αθηνών

ΠαράθεσηΗλεκτρολόγοι ΕΜΠ

Μαθήματα Κορμού Μαθήματα Ροών και τομείς



Τομείς Πληροφορική και Τηλ Αθηνών
ΠαράθεσηΤομείς                                   Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών αποτελείται από τους παρακάτω Τομείς:

       
  • ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (Α' Τομέας)
    με γνωστικό αντικείμενο την ανάπτυξη και θεμελίωση μεθόδων της Πληροφορικής, τα Υπολογιστικά Μαθηματικά, τη Θεωρία και Μελέτη Αλγορίθμων και Γλωσσών Προγραμματισμού, Δομών Δεδομένων, Ανάπτυξης Λογισμικού και Γραφικής με Υπολογιστή.
Διευθυντής Τομέα: Αναπληρωτής Καθηγητής Παναγιώτης Ροντογιάννης
url: http://theory.di.uoa.gr

       
  • ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ (Β' Τομέας)
    με γνωστικό αντικείμενο την Ανάλυση, Σύνθεση και τις Εφαρμογές Συστημάτων Υλικού και Λογισμικού, Διαχείριση Βάσεων Πληροφοριών και Γνώσεων.
Διευθυντής Τομέα: Καθηγητής Αλέξης Δελής
 

       
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΗΜΑΤΟΣ (Γ' Τομέας)
    με γνωστικό αντικείμενο τις Διατάξεις και τα Συστήματα Επικοινωνίας, τα Δίκτυα Επικοινωνίας, την Επεξεργασία Σήματος και Εικόνας και τα Συστήματα Μικροηλεκτρονικής και Οπτικοηλεκτρονικής.
Διευθυντής Τομέα: Αναπληρωτής Καθηγητής Γεώργιος Κουρουπέτρογλου
Γραμματεία Τομέα: κα. Αντιγόνη Γαλανάκη, Γραφείο: Α1,
Tηλ: 210-727-5228, Φαξ: 210-727-5214, email: secret3@di.uoa.gr
     

Τομείς-Εργαστήρια Μηχανικών Υπολογιστών Πάτρας
Παράθεση
Τομείς  Το τμήμα είναι οργανωμένο στους ακόλουθους τομείς:


    Τομέας Εφαρμογών και Θεμελιώσεων της Επιστήμης των Υπολογιστών   Ο τομέας ασχολείται ερευνητικά και διδακτικά από τη μια μεριά με θεμελιώδεις αρχές, ιδιότητες και τεχνικές της Επιστήμης των Υπολογιστών, και από την άλλη με εφαρμογές στις πλέον εξελισσόμενες περιοχές των Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Πιο συγκεκριμένα και ενδεικτικά, ο Τομέας μελετά τις βασικές μαθηματικές ιδιότητες του υλικού και του λογισμικού, τι είναι δυνατόν και τι δεν είναι δυνατόν να υπολογιστεί, πόσο γρήγορα και με πόση μνήμη, αρχές και τεχνικές που διέπουν το σχεδιασμό και την ανάλυση των αλγορίθμων σε διάφορα υπολογιστικά μοντέλα την αποτελεσματική ανάπτυξη εφαρμογών σε κατευθύνσεις όπως Τηλεματική και Νέες Υπηρεσίες, Παράλληλα και Κατανεμημένα Συστήματα, Δίκτυα Πολυμέσων, Υπολογισμό Υψηλών Επιδόσεων, Τεχνητή Νοημοσύνη και Έμπειρα Συστήματα. Ο Τομέας περιλαμβάνει τα εργαστήρια Συνδυαστικών Αλγορίθμων, Κατανεμημένων Συστημάτων και Τηλεματικής, και Αναγνώρισης Προτύπων.
ΔιευθυντήςΣταύρος Κοσμαδάκης, Καθηγητής
Τηλ.:  +30 2610 997 505 E-mail:   scosmada@ceid.upatras.gr
ΕργαστήριαΕργαστήριο Αναγνώρισης Προτύπων
Διευθυντής: Σπυρίδων Λυκοθανάσης

Εργαστήριο Κατανεμημένων Συστημάτων & Τηλεματικής
Διευθυντής: Παύλος Σπυράκης

Εργαστήριο Συνδυαστικών Αλγορίθμων
Διευθυντής: Σταύρος Κοσμαδάκης


    Τομέας Λογικού των Υπολογιστών   Οι μεγάλες προκλήσεις στην επιστήμη και τεχνολογία των ΗΥ, όπως η αποτελεσματική αξιοποίηση των διαδικτύων και η υποστήριξη του Παγκόσμιου Ιστού, η αξιολόγηση και υποστήριξη μεγάλων πληροφοριακών συστημάτων, η ανάκτηση πληροφοριών από μεγάλες βάσεις δεδομένων, η ανάπτυξη ευφυών τεχνικών και συστημάτων, η επικοινωνία ανθρώπου-Η/Υ, η αξιοποίηση των νέων παράλληλων αρχιτεκτονικών και η αποτελεσματική επίλυση των πολύπλοκων υπολογιστικών προβλημάτων που προκύπτουν στις αιχμές της Τεχνολογίας και της Επιστήμης, εξαρτώνται κατ' εξοχήν από την έρευνα και την ανάπτυξη της γνωστικής περιοχής του Λογικού. Στόχος του Τομέα είναι να μεταδίδει και να προωθεί τη γνώση με υψηλής ποιότητας διδασκαλία και έρευνα και να προσφέρει εργαστηριακή υποστήριξη σε θέματα σχετικά με την περιοχή του λογικού. Το έργο του Τομέα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με αυτό των υπόλοιπων τομέων του τμήματος αλλά και με όλες τις περιοχές της επιστήμης και της τεχνολογίας που χρειάζονται τις νέες υπολογιστικές τεχνολογίες.
ΔιευθυντήςΕυστράτιος Γαλλόπουλος, Καθηγητής
Τηλ.: +30 2610 996 911 E-mail:   stratis@ceid.upatras.gr
ΕργαστήριαΕργαστήριο Βάσεων Δεδομένων
Διευθυντής: Δημήτριος Χριστοδουλάκης

Εργαστήριο Γραφικών, Πολυμέσων & Γεωγραφικών Συστημάτων
Διευθυντής: Αθανάσιος Τσακαλίδης

Εργαστήριο Πληροφοριακών Συστημάτων Υψηλών Επιδόσεων
Διευθυντής: Ευστράτιος Γαλλόπουλος

Εργαστήριο Δικτυοκεντρικών Συστημάτων
Διευθυντής: Παναγιώτης Τριανταφύλλου

Ανάλυσης Πολυδιάστατων Δεδομένων και Διαχείρισης Γνώσης
Διευθυντής: Βασίλειος Μεγαλοοικονόμου


  Τομέας Υλικού και Αρχιτεκτονικής των Υπολογιστών  Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας του υλικού και της αρχιτεκτονικής υπολογιστών οδήγησε στην ανάπτυξη ενός ευρέως φάσματος συστημάτων από προσωπικούς υπολογιστές έως υπερυπολογιστές, ειδικού σκοπού συστήματα επεξεργασίας σημάτων και εικόνας, τηλεπικοινωνιακά συστήματα και δίκτυα υπολογιστών. Ο τομέας μας υπηρετεί τις ανωτέρω περιοχές τόσο εκπαιδευτικά όσο και ερευνητικά. Στόχος του είναι να προετοιμάσει μηχανικούς ικανούς να εργαστούν αποδοτικά τόσο στην Ελλάδα όσο και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Επίσης ο τομέας μας παρέχει όλα τα απαιτούμενα εφόδια ώστε οι σημερινοί απόφοιτοι να μπορούν όχι μόνον να παρακολουθούν αλλά και να συμμετέχουν στις μελλοντικές εξελίξεις των ανωτέρω επιστημονικών περιοχών. Με υψηλού επιπέδου διδασκαλία, οργάνωση μαθημάτων και εργαστηρίων και σύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό προσπαθούμε να μεγιστοποιήσουμε την απόδοση της εκπαιδευτικής διαδικασίας ώστε οι φοιτητές μας να έχουν τον χρόνο να ασχοληθούν και με την γενικότερη καλλιέργειά τους. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργήσει άτομα με ολοκληρωμένη προσωπικότητα, ακέραιο χαρακτήρα, οικολογική συνείδηση και ανθρωπιστικά ιδεώδη.
ΔιευθυντήςΧαρίδημος Βέργος, Καθηγητής
Τηλ.: +30 2610 996 924 E-mail:   vergos@ceid.upatras.gr
ΕργαστήριαΕργαστήριο Δικτύων Επικοινωνιών
Διευθυντής: Εμμανουήλ Βαρβαρίγος

Εργαστήριο Επεξεργασίας Σημάτων και Τηλεπικοινωνιών
Διευθυντής: Κωνσταντίνος Μπερμπερίδης

Εργαστήριο Μικροηλεκτρονικής (VLSI)
Διευθυντής: Γεώργιος Αλεξίου

Εργαστήριο Τεχνολογίας & Αρχιτεκτονικής Υπολογιστών
Διευθυντής: Δημήτριος Νικολός

Εργαστήριο Τεχνολογίας και Αρχιτεκτονικής Φωτονικών Δικτύων
Διευθυντής: Κυριάκος Βλάχος
Computer science (abbreviated CS or CompSci) is the scientific and practical approach to computation and its applications. It is the systematic study of the feasibility, structure, expression, and mechanization of the methodical processes (or algorithms) that underlie the acquisition, representation, processing, storage, communication of, and access to information, whether such information is encoded in bits and bytes in a computer memory or transcribed engines and protein structures in a human cell.source:http://en.wikipedia.org/wiki/Computer_science

11234dsfcsd

Σας ευχαριστω όλους για τις συμβουλες σας και τις πληροφοριες που μου παραθέσατε! Τελικα, εαν παω επαρχια, θα ειναι στο Πολυτεχνειο της Πατρας.