Πως θα ανεβάσω το moodle στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ;

Ξεκίνησε από ΠΕ_20, 18 Οκτ 2008, 09:09:35 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ΠΕ_20

Μπορεί κάποιος να μου πει την διαδικασια;.
Που μπορω να βρω την εκδοση moodle και ποια;

panagiotis13

File mou oti xriazetai na gnorizeis vrisketai sto site http://www.moodle.org
oi perisoteres apories sou einai idi lumenes edo http://docs.moodle.org/en/Installation_FAQ

tora gia tin egkatastasi, se genikes grammes ola ta cms ginontai me ton idio tropo:
1. dimiourgise mia SQL vasi
2. anevase ta arxeia ston server me FTP (px FileZilla)
3. trekse to arxeio egkatastasis apo ton server (logika se kapio folder installation, setup, install klp)
4. akolouthise tis odigies tou installer

pk

alkisg

Παναγιώτη καλώς ήρθες στο φόρουμ,
μήπως μπορείς να γράφεις στα ελληνικά; Εκτός του ότι ταλαιπωρούμαστε να διαβάζουμε greeklish, δεν μπορούμε ούτε καν να εντοπίσουμε ένα μήνυμα αν αναζητήσουμε για "κάποια φράση" αν είναι γραμμένη "kapoia frasi". Γι' αυτό και τα απαγορεύουμε στο φόρουμ, το γράφει και κάτω "Μη γράφετε greeklish - Όσα μηνύματα δεν είναι στα ελληνικά θα διαγράφονται".

Η εγκατάσταση του moodle στο ΠΣΔ είναι υπερβολικά δύσκολη, αν όχι αδύνατη, λόγω του ότι το ΠΣΔ έχει (κακώς) ενεργοποιημένο το safe mode της php. Ευτυχώς το καταργήσανε στην έκδοση 6 της php, οπότε όταν ξανακάνουν αναβάθμιση στο ΠΣΔ δεν θα έχουν πια safe mode.

Υπάρχει ένας οδηγός εδώ: http://www.ytudequetequejas.com/moodlesafemodeworkaround_english.html
αλλά δεν τον έχω ακολουθήσει, γιατί ακόμα και να γίνει η εγκατάσταση πιστεύω ότι θα χτυπάνε άλλα πράγματα στη συνέχεια.

bdaloukas

Αν θες να το χρησιμοποιήσουν οι μαθητές σου στο σχολείο υπάρχει και μια άλλη λύση την οποία και προτιμώ.
Εγκατέστησέ το σε ένα υπολογιστή του εργαστηρίου οπότε οι μαθητές από το σχολείο θα έχουν πρόσβαση στο moodle με πολύ μεγάλη ταχύτητα.
Για πρόσβαση εκτός σχολείου υπάρχει η δυνατότητα 3 υπολογιστές του εργαστηρίου να είναι ορατοί από έξω με σταθερή IP.

P.Tsiotakis

Χρόνια πολλά,

παίδες υπάρχει και το eclass στο sch, για κάτι πιο απλό....

lp

#5
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζω με το ΠΣΔ και τους server του είναι το PhP safe mode on που πρέπει να είναι off σε πολλά CMS. π.χ. joomla. Στο δικό μου σχολείο έβαλα joomla αφού πρώτα το εγκατέστησα τοπικά σε xammp με τα ίδια ονόματα βάσης χρηστών κλπ. όπως του ΠΣΔ. Στη συνέχεια και αφού έγινε η σελίδα τότε την έκανα upload στο server του ΠΣΔ και backup & restore τη βάση δεδομένων.

Το joomla δουλεύει αλλά βγάζει κάποια προβλήματα. π.χ. δεν με αφήνει να ανεβάσω εικόνες!!!  Ένα φορουμ επίσης δουλεύει μέσα από το joomla αλλά χωρίς εικόνες, το ίδιο και το guest book και η gallery (που επισης δεν δέχεται εικόνες!)

Α και οι μαθητές μου λένε ότι η σελίδα μας είναι αργή σα τον... θάνατο!  Ίσως να τη γυρίσω πάλι στην παλιά html... >:(
Λέων Προκόπης
2ο ΓΕΛ Ναυπλίου

Δημήτρης Κανάς

Τι μπορούμε να κάνουμε με αυτό το safemode....  >:D  >:D

Αλήθεια θέλω να μάθω τι ζημιά (συγκεκριμένα) κάνει το safemode στα CMS μας;

Δε μας επιτρέπει μικροεπεμβάσεις στο μηχάνημα που  φιλοξενεί την εφαρμογή μας.... όπως η προσθήκη δυνατότητας S.E.O. - τίτλων.

Ανεβάζει τα αρχεία μας με περιορισμένα δικαιώματα και γι` αυτό δεν μπορούν άμεσα να χρησιμοποιηθούν όπως η εισαγωγή πρόσθετων στα CMS.

Άλλο...

Powered by Elxis : LabSchool.mysch.gr

evry


  Χωρίς να το έχω δοκιμάσει κάπου διάβασα ότι μπορείς να στήσεις αρχικά το cms που θέλεις (joomla,mambo Κλπ) τοπικά στον υπολογιστή σου. Φυσικά θα πρέπει να σηκώσεις Apache server, php, mysql το οποίο πλέον είναι πολύ απλό, είτε με το xaamp είτε με το easyphp και στη συνέχεια θα πρέπει οι πίνακες που θα δημιουργήσεις να έχουν ακριβώς το ίδιο όνομα με αυτούς του σχολικού δικτύου στη δική σου βάση δεδομένων. Εκεί προσθέτεις ότι καλούδια θέλεις τα οποία σου επιτρέπει το safe_mode που το έχεις ορίσει OFF στο δικό σου μηχάνημα. Στη συνέχεια κάνεις backup\extract όλο το site, και μετά το κάνεις import ή restore (δεν θυμάμαι πως ακριβώς το λέει) στο σχολικό δίκτυο και είσαι εντάξει.
  Αυτό ίσως να είναι μια μέση λύση.....
What I cannot create I do not understand -- Richard Feynman
http://evripides.mysch.gr

ale3andro

Παράθεση από: bdaloukas στις 26 Δεκ 2008, 10:04:54 ΠΜ
Για πρόσβαση εκτός σχολείου υπάρχει η δυνατότητα 3 υπολογιστές του εργαστηρίου να είναι ορατοί από έξω με σταθερή IP.
Υπάρχει τέτοια δυνατότητα στο ΠΣΔ; Αν όντως υπάρχει που (σε ποιά σελίδα) κάνουμε αίτηση;

Kixer

Παράθεση από: ale3andro στις 19 Σεπ 2010, 08:38:24 ΜΜ
Υπάρχει τέτοια δυνατότητα στο ΠΣΔ; Αν όντως υπάρχει που (σε ποιά σελίδα) κάνουμε αίτηση;


Ναι. Η εσωτερική IP (10.x.y.10 - συνήθως αντιστοιχεί στον σερβερ του εργαστηρίου) και η 10.x.y.11( συνήθως σε δεύτερο server) αντιστοιχούν μέσω NAT σε σταθερές εξωτερικές IP.Τα  x  και y είναι διαφορετικά για κάθε σχολείο και το "προσδιορίζουν". Η τρίτη αν δεν κάνω λάθος είναι η εξωτερική IP με την οποία βγαίνουν προς τα έξω όλοι οι υπόλοιποι υπολογιστές του σχολείου. Συνήθως οι σελίδες στήνονται στον 10.x.y.11.

Πρέπει ωστόσο να υποστηρίζει και ο δρομολογητής σου αυτη τη λειτουργία(p.x. Cisco με configuration απο το ΠΣΔ). Δεν ξέρω κατα πόσο γίνεται κάτι τέτοιο με ρουτεράκια τύπου speedtouch κτλ...

alkisg

Τα ρουτεράκια τύπου speedtouch δεν διαχειρίζονται από το ΠΣΔ, και έτσι δεν έχουν τα οφέλη των εξωτερικών IP που έχουν τα εργαστήρια με cisco routers. Επίσης, δεν έχουν στατική εξωτερική IP και δεν έχουν DNS name *.sch.gr.

Επομένως, αν κάποιος θέλει να φαίνεται από έξω με speedtouch, θα πρέπει να κάνει port forwarding π.χ. την θύρα 8080 στον router στην θύρα 80 του server (το υποστηρίζουν τα speedtouch) και να βγάλει και ένα dynamic domain τύπου dyndns.org, ώστε να μπορεί να φαίνεται από έξω π.χ. με http://sxoleio.dyndns.org:8080.
Δεν είναι κι ότι καλύτερο... (οι θύρες κάτω από 1024 κόβονται από το ΠΣΔ).

poursali

αυτό που λέει ο evry όντως ισχύει.. το έχω κάνει και μπορείς έτσι να εγκαταστήσεις και ότι πρόσθετα θέλεις..
τα περισσότερα εμπόδια παρακάμπτονται εύκολα ή δύσκολα, αλλά αυτό πραγματικά δεν βοηθάει και πολύ τη συνεχή ενημέρωση και συντήρηση μιας ιστοσελίδας... ειδικά όταν σε αρχικό στάδιο θέλεις να πειραματιστείς - τόσο με το περιεχόμενο όσο και με τη μορφή της πληροφορίας που θα ανεβάσεις....

πάντως από τα λίγα και ταπεινά που ξέρω προτείνω drupal αντί για joomla (πλέον) κυρίως λόγω του ότι μπορείς να επηρεάσεις το περιεχόμενο των ιστοσελίδων σου με προσθήκη php κώδικα, κάτι που στο joomla πρέπει να είσαι κάτι σαν μάγος για να το κάνεις..
μετρον αριστον
είμαι τζαμπατζής, χρησιμοποιώ λίνουξ

ale3andro

Το εργαστήριο στο οποίο αναφέρομαι δεν έχει router Cisco (ΠΣΔ), ένα του Conn-x έχει οπότε το port forward είναι μάλλον η μοναδική λύση...