Πληροφορικη Κερκυρας;;

Ξεκίνησε από Margo123, 14 Μαΐου 2020, 02:30:36 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Margo123

Γεια σας! Ειμαι μαθητρια 3ης λυκειου και βρισκομαι σε μια δυσκολη θεση. Με ενδιαφερει πολυ η πληροφορικη και θα ηθελα να περασω Πληροφορικη Κερκυρας. Εχω ηδη σπιτι εκει οποτε καθιστα την επιλογη μου να σπουδασω εκει πολυ πιο ευκολη. Βεβαια εχω κάποιες αμφιβολίες στο αν θα δυσκολευτω να περασω τα μαθηματα,γιατι ειμαι απο το 2ο επιστημονικο πεδιο (φυσικη, χημεια, μαθηματικα). Επισης εχω ακουσει οτι δυστυχως με την παροδο του χρονου οι δουλειες δινονται στους πιο νεους με αποτελεσμα οι υπολοιπη μεγαλυτερης ηλικιας οντωσ τελικα να δυσκολευονται να βρουν δουλεια.
Ευχαριστω προκαταβολικα!

gbougioukas

Είναι γεγονός ότι η πληροφορική είναι ένα απαιτητικό αντικείμενο και η προετοιμασία που προσφέρει το επστημονικό πεδίο οικονομίας και πληροφορικής είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Σίγουρα θα χρειαστείς μια παραπάνω προσπάθεια, αλλά αφού το θέλεις θα τα καταφέρεις. Θεωρώ, η Πληροφορική του Ιονίου Πανεπιστημίου είναι ένα πολύ καλό τμήμα πληροφορικής - τυχαίνει να κάνω ένα διιδρυματικό μεταπτυχιακό αυτήν την περίοδο στην Βιοπληροφορική και Νευροπληροφορική, στο οποίο συμμετέχει και η Πληροφορική του Ιονίου Πανεπιστημίου, από το οποίο έχω αποκομίσει πολύ καλές εντυπώσεις για το τμήμα. Και μιας και σε ανησυχεί η επαγγελματική αποκατάσταση, και τό 'φερε η κουβέντα, η Βιοπληροφορική είναι ένας ταχέως αναπτυσσόμενος κλάδος της Πληροφορικής, πόσο μάλλον στην εποχή της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης της ασθένειας covid-19.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ακόμα και στην πρόσφατη μεγάλη οικονομική κρίση, στην Ελλάδα για παράδειγμα, και σε αντίθεση με άλλους κλάδους, ο κλάδος της Πληροφορικής παρουσίασε αύξηση απασχόλησης 55%. Επιπλέον, ακόμα και σε συνθήκες πανδημίας, όπως οι τωρινές, η πληροφορική προσφέρει την άνεση της εργασίας από το σπίτι σε πληθώρα περιπτώσεων. Φυσικά και οι παλαιότεροι προγραμματιστές δεν βρίσκουν δουλειά προγραμματιστή γιατί... έχουν γίνει project managers :)
Γιώργος Μπουγιούκας
Computer Science (BSc), Bioinformatics & Neuroinformatics (MSc)
https://gbougioukas.wordpress.com/
https://apothesis.eap.gr/handle/repo/54953

dpa2006

Αν σε ενδιαφέρει η Πληροφορική να την ακολουθήσεις.
όσες δυσκολίες και να συναντήσεις.
Μην ακούσεις ότι η Πληροφορική είναι κυρίως για νέους.δουλειές υπάρχουν και για μεγαλύτερους προγραμματιστές.
Επειδή η τεχνολογία αλλάζει κάποια στιγμή θα βρεθείς στην ανάγκη να μάθεις κάτι νέο ή να περάσεις σε ποιο διευθυντική θέση,δεν είναι κακό...
Παράδειγμα φίλου που προγραμμάτιζε σε Fortran(αρχές 1980) και περίπου στο 1999 βρέθηκε να μαθαίνει προγραμματισμό για Web,HTML,javascript,CSS κλπ.
Προσαρμόστηκε και ακολούθησε τις νέες τεχνολογικές κατευθύνσεις.
Αυτό ισχύει σε όλα (σχεδόν) τα επαγγέλματα που έχουν σχέση με επιστήμη/τεχνολογία αιχμής
Όσον αφορά το πεδίο σου μην το σκέφτεσαι αρνητικά.
Θα βάλεις τα δυνατά σου για να ανταπεξέλθεις στα τυχόν κενά γνώσης που θα έχεις.
Καλή επιτυχία!
Computer science (abbreviated CS or CompSci) is the scientific and practical approach to computation and its applications. It is the systematic study of the feasibility, structure, expression, and mechanization of the methodical processes (or algorithms) that underlie the acquisition, representation, processing, storage, communication of, and access to information, whether such information is encoded in bits and bytes in a computer memory or transcribed engines and protein structures in a human cell.source:http://en.wikipedia.org/wiki/Computer_science

akalest0s

Παράθεση από: dpa2006 στις 19 Μαΐου 2020, 05:23:10 ΜΜ
Αν σε ενδιαφέρει η Πληροφορική να την ακολουθήσεις.
Συμφωνώ απόλυτα.
Όπως ειπώθηκε, θα είναι μια έξτρα δυσκολία το ότι είσαι από θετική. Ωστόσο, δεν είναι ανυπέρβλητο εμπόδιο, ακόμη και αν η σχολή σου έχει υψηλές απαιτήσεις.
Εγώ μπήκα Ψηφιακά Συστήματα, ΠαΠει, ερχόμενος από θετική, όπως εσύ. Μου άρεσαν οι υπολογιστές, αλλά δεν είχα καμμία ουσιαστική σχέση με προγραμματισμό. Δυσκολεύτηκα. Ωστόσο, μόλις κατάλαβα τι εστί προγραμματισμός και πόσο μου άρεσε, δηλαδή ουσιαστικά όταν άρχισα να γράφω μόνος μου κώδικα και ανακάλυψα πόση χαρά έχει να δημιουργείς κάτι που «δουλεύει», δεν είχα κανένα πρόβλημα. Στα υπόλοιπα μαθήματα, δε θεωρώ πως υπάρχει διαφορά, από ποια κατεύθυνση προέρχεσαι.

Πιο πολύ το ερώτημα μεταφράζεται στο πόσο (θα) σου αρέσει ο προγραμματισμός. Κατά τα άλλα, νομίζω, από όποια από τις δύο κατευθύνσεις αν είσαι, τα ίδια προβλήματα θα αντιμετωπίσεις.

Προσπάθησε επίσης να εντοπίσεις ποιες δουλειές αφορούν την Πληροφορική, στην αγορά εργασίας, για να έχεις μια εικόνα.. στην Ελλάδα λέμε Πληροφορική και εννοούμε οτιδήποτε. Καλό είναι να αποκτήσεις μια εικόνα σε τι μεταφράζεται πραγματικά το πτυχίο σου, γιατί υπάρχουν εντελώς διαφορετικές δουλειές/πορείες που μπορεί να σε ενδιαφέρουν. Και φυσικά τις κάνουν και 50άρηδες και άνω!
"Abstraction is not the first stage, but the last stage, in a mathematical development." MK
"I don't want to write about a high level thing, unless I fully understand about a low level thing" DK

Mixalhs Kardivourkos

#4
Αν σκέφτεσαι να ασχοληθέις σοβαρά με αυτό το αντικείμενο θα σου πρότεινα να μην πας. Είναι ένα τμήμα χωρίς βασικά μαθήματα όπως Ανάλυση 2, Γενική Φυσική, Ηλεκτρονική. Έχει 2 κατευθύνσεις Πληροφοριακά και Ανθρωπιστικές επιστήμες. Τα Πληροφοριακά συστήματα είναι μια κατεύθυνση που έχει να κάνει με διαχείρηση συστημάτων πληροφορικής, κάτι που θα χρειαστείς ως μανατζερ, και για να δουλέψεις ως μανατζερ θα πρέπει να αποκτήσεις προσόντα τα οποία δεν θα αποκτήσεις στηρίζομενος από αυτό το πρόγραμμα σπουδών. Η άλλη κετεύθυνση μπορεί να σε παραπλανεί ο τίτλος αλλά δεν έχει να κάνει με ανθρωπιστηκές επιστήμες και τα μαθήματα αυτής της κατεύθυνσης δεν έχουν κάποια συνοχή το ένα είναι διαφορετικό απ το άλλο ( εκτός από μαθήματα που κάνει ο ίδιος διδάσκοντας, σε αυτή τη περίπτωση οι διδάσκοντες κάνουν τα ίδια πράγματα σε όλα τους τα μαθήματα). Οι καθηγητές δεν θα σε βοηθήσουν με την όποια απορία έχεις εκτός μαθήματος, γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εμφανίζονται στα μαθήματα . Σε αυτή τη σχολή θα δεις την ασυνέπεια και προχειρότερα να εφαρμόζονται από καθηγητές σε ακαδημαικό περιβάλλον, θα δεις καθηγητές να κάνουν μισή ώρα μάθημα τη βδομάδα, θα δεις καθηγητές να μην εμφανίζονται στο μάθημα χωρίς κανένα προειδοποιητικό mail. Τέλος επειδή φαντάζομαι το πρώτο πράγμα που σε ενδιαφέρει είναι η επαγγελματική αποκατάσταση, εκτός από την έλλειψη γνώσεων θα τελειώσεις μία σχολή χωρίς αναγνωρισημότητα, καθώς courses στο internet έχουν μεγαλύτερη αναγνωρισημότητα και θα μάθεις περισσότερα πράγματα σε σχέση με τα μαθήματα αυτής της σχολής.