Βιβλία ΑΕΠΠ (pdf) - διορθωμένα για αντιγραφή/αναζήτηση

Ξεκίνησε από alkisg, 04 Αυγ 2008, 09:10:26 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

alkisg

Ναι... εχμ... :)
Αντιγράφεται μια χαρά πάντως:

Παράθεση
                                Κεφάλαιο 2
      Βασικές έννοιες αλγορίθμων
2.1 Γενικός διδακτικός σκοπός
   Ο γενικός σκοπός του κεφαλαίου είναι να κατανοήσουν οι μαθητές την έννοια
του αλγορίθμου, να αναγνωρίσουν τη σπουδαιότητα των αλγορίθμων και να εκτι-
μήσουν την αναγκαιότητα της αλγοριθμικής προσέγγισης για την επίλυση προ-
βλημάτων με σταδιακή προσέγγιση των αλγοριθμικών εννοιών χρησιμοποιώντας
συγκεκριμένες τεχνικές και συνιστώσες επίλυσης προβλημάτων.

Το κακό είναι ότι έλεγξα για αντιγραφή-επικόλληση αντιγράφοντας στο gedit όλα τα βιβλία,
αλλά δεν έλεγξα όλες τις σελίδες αν φαίνονται σωστά...  :-[

Έτσι Δημήτρη έχεις απόλυτο δίκιο, το κεφάλαιο 2 του βιβλίου καθηγητή μου ξέφυγε και αντιγράφεται μεν αλλά δεν εμφανίζεται καλά.
Well, διόρθωση μάλλον μέσα στα Χριστούγεννα.

Nikosn

Για να διορθώσω το 2ο κεφάλαιο του βιβλίου καθηγητή με abby finereader (απο pdf σε word και παλι πισω) μου φαινεται ειναι αρκετα δύσκολο(χαλάει η διαμόρφωση και βγαίνει διαφορετικό απο το υπόλοιπο βιβλίο και δε μου αρέσει αυτο), Αλκη εσύ με ποιό τρόπο διόρθωσες τα άλλα κεφάλαια, αν ειχες την καλοσύνη και το χρόνο να μου πεις τι έκανες έστω στο περίπου να το έφτιαχνα μόνος μου και να ανέβαζα μετα το αρχείο με τη σωστη εμφάνιση και αντιγραφη θα σου είμουν ευγνώμων.

Ευχαριστώ
Νικος
Η γνώση κατακτάται μέσα από τα λάθη μας

alkisg

Αμ τελικά καλά το είχα φτιάξει το ρημάδι...!!! :)
Απλά το είχα περάσει από το Acrobat για να το κάνει optimize για να βγει μικρότερο σε μέγεθος, και αυτό ήταν που το τσάκισε!!!
Ανέβασα το μη-βελτιστοποιημένο, μπορεί να είναι 700Kb παραπάνω αλλά τουλάχιστον φαίνεται σωστά! ;D

Λήψη από το αρχικό μήνυμα.

Σπύρος Δουκάκης

ψάχνοντας σήμερα κάτι στο ηλεκτρονικό τετράδιο του μαθητή για την εκσφαλμάτωση (κεφ. 13) διαπίστωσα ότι αντί του κεφαλαίου από το τετράδιο του μαθητή είναι το κεφάλαιο από το βιβλίο του μαθητή.

Προφανώς το λάθος δεν οφείλεται στον Άλκη, αλλά στο ΠΙ, όπου αντί να έχουν μέσα στο φάκελο το κεφάλαιο 13 από το τετράδιο του μαθητή, έχουν το κεφάλαιο 13 από το βιβλίο του μαθητή... και αντί να έχουν το κεφάλαιο 13 από το βιβλίο του καθηγητή έχουν επίσης το κεφάλαιο 13 από το βιβλίο του μαθητή....

http://www.pi-schools.gr/content/index.php?lesson_id=1&ep=67&c_id=273

Θα τους στείλουν ένα mail και ίσως το διορθώσουν...

ΣΔ

gregv

Α... ευχαριστώ πολύ, πολύ χρήσιμο! Τα κατεβάζω αμέσως! :)

Τώρα σε σχέση με την έκδοση 2010 των βιβλίων αυτών δεν πιστεύω να έχουν γίνει τίποτα τρομερές αλλαγές από πλευράς υπουργείου ε; ;)
Γρηγόρης Βαλσαμάκης

Δημήτρης Δαλαγιώργος

Παράθεση από: alkisg στις 04 Αυγ 2008, 09:10:26 ΜΜ
Μαθαίνοντας το νέο λειτουργικό μου (Ubuntu 8.04.1), έπεσα πάνω σε μια εντολή η οποία επιτρέπει την αποσυμπίεση των .pdf αρχείων, ώστε να είναι δυνατή η μετέπειτα επεξεργασία τους από πρόγραμμα. Με την ευκαιρία λοιπόν αποφάσισα να φτιάξω ένα προγραμματάκι για να διορθώσω το γνωστό πρόβλημα των αρχείων .pdf της ΑΕΠΠ (από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο), τα οποία σε κάμποσα σημεία δεν δείχνουν ελληνικά, αλλά και στα σημεία που δείχνουν ελληνικά δεν γίνεται σωστά αντιγραφή / επικόλληση, ούτε αναζήτηση.

Επειδή έχω πολλά ελληνικά PDF με παρόμοια προβλήματα, γίνεται να δημοσιεύσεις το πρόγραμμα και να μας δώσεις οδηγίες πώς να το χρησιμοποιούμε ώστε να διορθώσουμε ό,τι είναι δυνατόν να διορθωθεί;
Ενάντια στην ηλιθιότητα, ακόμα και οι θεοί, μάταια αγωνίζονται.
Friedrich Schiller

alkisg

Παράθεση από: alkisg στις 12 Σεπ 2008, 11:31:17 ΜΜ
@kokorets: ναι, αλλά θα μου πάρει κάμποση ώρα για να γράψω τις οδηγίες, και περίπου ένα απόγευμα σε κάποιον έμπειρο χρήστη να τις ακολουθήσει (ίσως και παραπάνω ανάλογα με το μέγεθος της "ζημιάς"). Έμπειρος = να μπορεί να χειριστεί κονσόλα (π.χ. "τρέξτε την εκτολή pdftk biblio.pdf page_with_correct_font.pdf cat output biblio_uncompressed.pdf uncompress") και έναν hex editor. Αν υπάρχει διάθεση και κάποια τεχνογνωσία πες μου και τα γράφω όσο αναλυτικά μπορώ.

Πλέον, 2 χρόνια μετά, ούτε καν θυμάμαι τα απαραίτητα βήματα, θα μπορούσα να τα ξαναβρώ αν ξαναασχολούμουνα 2-3 μέρες αλλά δε νομίζω ότι αξίζει τον κόπο.
Το κύριο μέρος της δουλειάς πάντως γινόταν χειρωνακτικά, με άνοιγμα του pdf σε κάποιον hex editor και με αναζήτηση χαλασμένων font encodings με το μάτι, και στη συνέχεια με replace είτε με το προγραμματάκι είτε και μέσα από τον hex editor.

akis_taz

Καλησπέρα σε όλους,
υπάρχει κάποια ιστοσελίδα με το καινούργιο βιβλίο σε ψηφιακή μορφή; pdf, word?
ευχαριστώ!

vistrian

VR in Computing

555

Υπάρχει τρόπος να έχουμε τα δύο νέα αρχεία με ασκήσεις κ.λ.π. σε .dot, .odt μορφή;

ggkrozos