Γενικό Λύκειο > Γενικά

ΓΕΛ: Back to the Past

<< < (201/201)

dski:
Άρθρο γνώμης από τον Αλέξανδρο Μωραϊτάκη, πρόεδρο της NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ με τίτλο:

Τα φάουλ στα σχολεία με τη διδασκαλία πληροφορικής
Δεν ξέρω αν τα στοιχεία που αναφέρονται για τις δυσκολίες των φοιτητών που δεν έχουν διδαχθεί ΑΕΠΠ στη Γ' Λυκείου ισχύουν (και σε ποιο βαθμό) όμως νομίζω ότι είναι θετικό να ακούγεται από τρίτους η άποψη ότι τα μαθήματα πληροφορικής πρέπει να ενισχυθούν.

Από το λίγο που έψαξα στη σελίδα του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής (εδώ) φαίνεται ότι πράγματι οι διακριθέντες σε ολυμπιάδες πληροφορικής δεν μπορούν να εισαχθούν στους ΗΜΜΥ του ΕΜΠ (και σε άλλα αντίστοιχα πολυτεχνικά τμήματα πληροφορικής) γιατί στην θετική κατεύθυνση (μόνο από την οποία προσφέρονται τα εν λόγω τμήματα)  δεν υπάρχει μάθημα πληροφορικής στη Γ' λυκείου! Προσωπικά το βρίσκω λίγο παράδοξο...

ApoAntonis:
Δεν μπορώ (!) να αντιληφθώ γιατί υπάρχει το άρθρο γνώμης. Μπορώ να έχω γνώμη και εγώ για τα εμβόλια, αλλά δεν ξέρω πρέπει να γράψω κάποιο άρθρο;

Τέλος πάντων. Η μισή αλήθεια είναι μάλλον ψέμα.

ΚΑ-ΝΕ-ΝΑΣ κάτοχος μεταλλίου δεν εισάγεται απ'ευθείας σε κάποιο τμήμα. Η αλλαγή του 2015 στον νόμο περιλαμβάνει την ρομποτική στην πληροφορική.

Πάμε να ανοίξουμε μεγάλη κουβέντα, αλλά νιάου νιάου στα κεραμίδια ξέρουμε όλοι τι κάνει.

dski:
Απλά για ενημέρωση (μιας και δεν έχει άμεση σχέση με το θέμα του νήματος) η τρέχουσα μορφή (και η εξέλιξη) της σχετικής διάταξης για την εισαγωγή μαθητών με διακρίσεις σε μαθητικές ολυμπιάδες είναι διαθέσιμη εδώ (Νόμος 3194/2003, άρθρο 8, παρ. 4).

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση