Διαδραστικοί Πίνακες

Ξεκίνησε από richard, 18 Απρ 2013, 01:35:34 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

richard

Συγγνώμη που ξανά βάζω το θέμα με άλλο τίτλο. Μάλλον η πρώτη προσπάθεια δεν ήταν καλή. Απλώς για τα σχολεία (νομίζω) ότι η Διαδραστική Πίνακα είναι μία χρήσιμη λύση και εμείς στο Hellug έχουμε δει δύο διαφορετικές που δουλεύουν με linux. Μετά από συζήτηση με μερικούς δάσκαλους έχουμε ακούσει ότι παρόλα την δυνατότητα να στείλουν εικόνες και βίντεο κ.λ.π. Στα clients με Επόπτης μερικές φορές προτιμούν να μένουν οι μαθητές στα θρανία και κόβουν το φως με κουρτίνες και χρησιμοποιούν το projector.

Μία λύση είναι το e-beam που κοστίσει (τώρα που γράφω) 505.15 ευρό (τiμή internet)

http://www.info-world.gr/pegasus/products01/show00.php?code=35806&pcode=SHOW_PROD35806

που βρίσκω με http://www.skroutz.gr  (έβαλα λέξεις κλειδί ebeam usb.) Ένα σχολείο είχε ήδη ένα projector που κρεμιέται και μία απλή λευκή πίνακα και είχε αγοράζει ένα ebeam που βάζεις στην άκρη της πίνακας με ένα καλώδιο usb που πάει στο η/υ. Αφού έχεις το ebeam δηλώνεις το σειριακό νούμερο του στο ιστοσελίδα τους και σε στείλουν ένα αρχείο tar (με την άδεια της εταιρίας που δεν είναι gpl χωρίς επιπλέον κόστος) για την εγκατάσταση στο linux. Δούλευε με Ubuntu 12.04.

Η άλλη λύση που είχαμε δει ήταν από την εταιρία Smart που κοστίσει (τώρα που γράφω) 1107 ευρό για το μοντέλο 480 που είναι 77" διαγώνια, η 929 ευρό για το μοντέλο 640 που είναι 48" διαγώνια.

Το ebeam χρησιμοποιεί οτιδήποτε λευκή πίνακα και projector που ήδη έχετε ενώ το smart είναι και πίνακα και projector ενσωματωμένα. Πριν μερικά χρόνια που το είδαμε το smart η έκδοση του λογισμικό που δούλευε στο linux δεν είχε όλες τις δυνατότητες που είχε η έκδοση με windows (μπορεί να μη ισχύει τώρα πια.)

Richard