Επαλ ειδικότητα

Ξεκίνησε από Jim2003, 02 Σεπ 2019, 12:24:28 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Jim2003

Καλημέρα σας

Θα ήθελα να ρωτήσω για 3 τμήματα των ΕΠΑΛ την άποψη σας. 

Τα τμήματα είναι:

Πληροφορικής( τεχνικός δικτύων), Ηλεκτρολογίας ηλεκτρονικής και αυτοματισμού (Δίκτυα ~ Τηλεποικοινωνιες) και οικονομίας και διοίκησης 

1 ερώτηση Ποιο από τα 3 είναι πιο εύκολο για επαγγελματική αποκατάσταση στην επαρχία πχ Γερμανό. Απλά ως
ως απόφοιτος δεύτερο βαθμίδας εκπαίδευσης.

  2 ερώτηση 
Οσο αφορά τα μαθήματα των πανελληνίων. Το πληροφορικής δίνει python και οπως ακούγετε είναι απαιτητικά ενώ το ηλεκτρονικών δίνει ψηφιακά συστήματα όπου τα θέματα είναι πιο βατά... Ισχύει;

Οι σχολές στα παραπάνω δυο είναι ακριβώς οι ίδιες. Άρα το ερώτημα μου έχει να κάνει μόνο ως απαιτήσεις μαθήματος και επίτευξη μέγιστου δυνατού βαθμού. (χωρίς απρόοπτα θεμάτων)

Ισχύει πως η python αχανές ύλη και τα ζητούμενα ενώ τα ψηφιακά συστήματα ακριβής και σαφής η ύλη; 
Αν και απευθύνω την ερώτηση σε πληροφορικής, θα σας παρακαλούσα πολύ να μου απαντήσετε.

Σας ευχαριστώ πολύ 

George Eco

#1
Παράθεση από: Jim2003 στις 02 Σεπ 2019, 12:24:28 ΜΜ
Ισχύει πως η python αχανές ύλη και τα ζητούμενα ενώ τα ψηφιακά συστήματα ακριβής και σαφής η ύλη;

Για όλα μα όλα τα άλλα δε μπορώ να σου πω πολλά προσωπικά, ούτε να πάρω θέση, γιατί είναι περίπλοκη η απάντηση. Πολύ φοβάμαι μάλιστα πως ίσως δε κάνεις τη σωστή ερώτηση.
Όταν μας λές για Αγορά εργασίας και μας περιορίζεις τις θέσεις που σε ενδιαφέρουν σε τύπου "υπάλληλος σε αλυσίδα καταστημάτων" μας περιορίζεις.
Μιλάμε μόνο για το απολυτήριο - πτυχίο ΕΠΑΛ, ή θέλεις να δώσεις Πανελλήνιες και να πας παραπέρα;
Γιατί αν θες να δώσεις Πανελλήνιες, τότε αυτό που θα έπρεπε να σε απασχολεί είναι σε τι κατεύθυνση θες να δεις τον εαυτό σου, παρά το πόσο απαιτητική είναι η ύλη.
Με τι θα ήθελες να ασχοληθείς στο μέλλον;

Θεωρώντας πως εσύ ξέρεις να κάνεις τα πάντα, τι θα σου άρεσε πιο πολύ; Να επιδιορθώνεις μια πλακέτα - να δημιουργείς αυτοματισμούς, ή να συναρμολογείς υπολογιστές και να τους προγραμματίζεις;
Με τη κοινή λογική, αν ήταν ίδια τα Τμήματα, κάποιο δε θα είχε νόημα ύπαρξης δε νομίζεις;

Δες ανά ειδικότητα εδώ...

https://www.minedu.gov.gr/texniki-ekpaideusi-2/gnoriste-to-epal/tomeas-ilektrologias

...κι εδώ έχει τα  Πληροφορικής....

https://www.minedu.gov.gr/texniki-ekpaideusi-2/gnoriste-to-epal/tomeas-pliroforikis

...ενώ και κάποια ΕΠΑΛ  περιγράφουν τις ειδικότερες εκτενέστερα. Ψάξτο κι αποφάσισε βάσει της ειδικότητας.



Πάντως το ότι "η ύλη λόγω python είναι αχανής" το βρίσκω πολύ χαριτωμένο ως σφάλμα από το συνάδελφο που σου το είπε. Αν εννοούσε αυτό ακριβώς, προφανώς δε γνωρίζει καλά το αντικείμενο, αλλά μάλλον μυρίζομαι παρεξήγηση εδώ. Δε πιστεύω και δε θέλω να πιστέψω πως συνάδελφος θα έλεγε κάτι τέτοιο έτσι ακριβώς.  Σκέψου λογικά. Κανένα μάθημα σε Ενιαίο Λύκειο δεν είναι αχανές. Το ΕΠΑΛ σε γενικές γραμμές θεωρείται ευκολότερο Λύκειο, ωστόσο έχει κι αυτό τη δυσκολία του. Ερώτηση κρίσεως: Πιστεύεις πως η ύλη σε ένα μάθημα θα ήταν αχανής; Το βιβλίο του μαθητή μαζί με τη θεωρία και τα εκτός ύλης είναι 140 σελίδες. Python μαζί με τηνις οδηγίες εγκατάστασης είναι 40 σελίδες από το βιβλίο. 40 σελίδες "αχανής ύλη".
Αυτό που ήθελε μάλλον να εκφράσει ο συνάδελφος, είναι πως τα θέματα στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, όπως κι εσύ ρωτάς παρακάτω, είναι απαιτητηικά κι όχι τόσο συγκεκριμένα, όσο άλλα μαθήματα. Και ναι! Στο Προγραμματισμό, μπορούν να σου ρίξουν ό,τι σχεδόν κατεβάσει το κεφάλι τους. Μαθαίνεις να προγραμματίζεις με εντολές εσύ, θέλει διάβασμα κι αρκετά σοβαρή πρακτική άσκηση, και καλείσαι στο τέλος να γράψεις ένα πρόγραμμα και κάτι θεωρητικά θέματα. Είναι σχεδόν όπως με τη Γ Λυκείου με το Α.Ε.Π.Π. αλλά αντί να δώσεις σε ΓΛΩΣΣΑ δίνεις στη Python 2. Το θέμα είναι να έχεις ένα Καθηγητή που να δε διδάξει προγραμματισμό, έτσι ώστε ό,τι και να σου πέσει, να χαμογελάσεις και να γράψεις το πρόγραμμα που το λύνει. Θέλει πολλή δουλειά και πρακτική άσκηση, αλλά κρύβει και τη χαρά της δημιουργίας αυτό.
Είναι πιο απαιτητικό μάθημα από τα άλλα; Ίσως ναι, πιστεύω πως είναι. Δε γίνεσαι προγραμματιστής με παπαγαλία.
Το ερώτημα είναι, ΕΣΥ τι θες να κάνεις; Τι θες να γίνεις στο μέλλον; Θες να δώσεις Πανελλήνιες να περάσεις σε κάποια Σχολή; Τι Σχολή;
Αλλού πας από Πληροφορική, αλλού πας από Ηλεκτρονικός φαντάζομαι.
Αν δε θες Πανελλήνιες, τι σκέφτεσαι να κάνεις στο μέλλον; Τι γνώσεις θες να αποκτήσεις;

ΥΓ:
Οικονομία Διοίκηση δεν έχει ούτε ήλεκτρονικά, ούτε Πληροφορική. ΑΟΘ κι ΑΟΔΕ δίνεις, μαζί με Μαθηματικά και Γλώσσα Πανελλήνιες.
Πες μας τι θες και πως το σκέφτεσαι, μήπως μπορέσουμε να σου προτείνουμε κάτι ή να σου πούμε μια γνώμη.