CS Κρήτης ή Μηχανικών Η/Υ και πληροφορικής;

Ξεκίνησε από DimitrisM, 03 Οκτ 2015, 08:08:43 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

itt

Δεν παραπληροφορήσαμε κανέναν. Για να πάρει απόφαση ζωής (sic) θα πρέπει να πάρει και την αντίθετη άποψη. Εγώ δεν συμφωνώ με τη λογική πώς επειδή μια σχολή είναι δύσκολη σημαίνει αυτό κάτι. Προσωπικά γνωρίζω ότι η πλειοψηφία των μαθημάτων στους ΗΜΜΥ του ΕΜΠ που θεωρούνται δύσκολα είναι είτε επειδή τα κάνει κάποιος που δεν πρέπει να τα κάνει ή δεν τα κάνει όπως πρέπει να τα κάνει, όχι ότι η φύση του αντικειμένου που αφορούν τα καθιστά δύσκολα. Αυτό μπορεί προφανώς να μην ισχύει σε άλλα τμήματα και in any case τη γνώμη μου δίνω από αυτά που έχω δει στην Αθήνα. Το context είναι αυτό που χρειάζεται ο 17χρονος για να πάρει μια ψιλο-informed απόφαση (που βασικά θεωρώ ότι άμα δεν παρακολουθήσει κάνα μάθημα και δεν μιλήσει με φοιτητές, ό,τι και να πω εγώ δεν θα μπορεί να το σταθμίσει) οπότε και του το μεταφέρω.

dpa2006

Παράθεση από: itt στις 27 Ιαν 2016, 02:24:34 ΜΜ
Δεν παραπληροφορήσαμε κανέναν. Για να πάρει απόφαση ζωής (sic) θα πρέπει να πάρει και την αντίθετη άποψη. Εγώ δεν συμφωνώ με τη λογική πώς επειδή μια σχολή είναι δύσκολη σημαίνει αυτό κάτι. Προσωπικά γνωρίζω ότι η πλειοψηφία των μαθημάτων στους ΗΜΜΥ του ΕΜΠ που θεωρούνται δύσκολα είναι είτε επειδή τα κάνει κάποιος που δεν πρέπει να τα κάνει ή δεν τα κάνει όπως πρέπει να τα κάνει, όχι ότι η φύση του αντικειμένου που αφορούν τα καθιστά δύσκολα. Αυτό μπορεί προφανώς να μην ισχύει σε άλλα τμήματα και in any case τη γνώμη μου δίνω από αυτά που έχω δει στην Αθήνα. Το context είναι αυτό που χρειάζεται ο 17χρονος για να πάρει μια ψιλο-informed απόφαση (που βασικά θεωρώ ότι άμα δεν παρακολουθήσει κάνα μάθημα και δεν μιλήσει με φοιτητές, ό,τι και να πω εγώ δεν θα μπορεί να το σταθμίσει) οπότε και του το μεταφέρω.

Σωστή άποψη.
αν θα πρέπει να πας σε μια σχολή μόνο για τον λόγο ότι είναι δύσκολη έχουμε χάσει τον προσανατολισμό μας...!
Πας σε μια σχολή γιατί σου αρέσει η προσέγγιση της στο επιστημονικό πεδίο που εξειδικεύεται.

Παράθεση
Το context είναι αυτό που χρειάζεται ο 17χρονος για να πάρει μια ψιλο-informed απόφαση (που βασικά θεωρώ ότι άμα δεν παρακολουθήσει κάνα μάθημα και δεν μιλήσει με φοιτητές, ό,τι και να πω εγώ δεν θα μπορεί να το σταθμίσει) οπότε και του το μεταφέρω

Συμφωνώ απόλυτα.
Ελπίζω να διοργανώνονται επισκέψεις σε τμήματα,ανάλογα με τις δυνατότητες για κάτι τέτοιο από το σχολείο.
Αυτό που θεωρώ χρήσιμο και παλαιότερα συνέβαινε (στη δική μου φουρνιά και μια-δύο πάνω κάτω συνέβη) είναι η επίσκεψη σε κοινό χώρο φορέων των ΑΕΙ και ΤΕΙ,όπου μέλη ΔΕΠ και φοιτητές θα μοιράζουν ενημερωτικό υλικό και θα συζητούν με τα παιδιά.
Αναρωτιέμαι αν συμβαίνει ακόμη.
Computer science (abbreviated CS or CompSci) is the scientific and practical approach to computation and its applications. It is the systematic study of the feasibility, structure, expression, and mechanization of the methodical processes (or algorithms) that underlie the acquisition, representation, processing, storage, communication of, and access to information, whether such information is encoded in bits and bytes in a computer memory or transcribed engines and protein structures in a human cell.source:http://en.wikipedia.org/wiki/Computer_science

googlebro

Παράθεση από: dpa2006 στις 05 Οκτ 2015, 02:34:53 ΠΜ
Καλημέρα,αφού δεν σε ενδιαφέρει το Hardware κομμάτι,επιλέγεις (CS)D=(Computer Science) Department.
Το τμήμα της Κρήτης είναι το πρώτο τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα και άρα το παλαιότερο,με πολύ καλό επίπεδο σπουδών.
Τα υπόλοιπα τμήματα Επιστήμης Υπολογιστών δημιουργήθηκαν αρκετά χρόνια αργότερα και αποφασίστηκε να ονομαστούν τμήματα Πληροφορικής για περιλάβουν την επεξεργασία Πληροφορίας στο αντικειμενο τους(όχι πως αυτό της Κρήτης δεν το έκανε,απλά ήθελαν να φαίνεται πιο έντονο ακολουθώντας την πρακτική Αγγλικών/Γερμανικών Πανεπιστημιακών Σχολών να ονομάζουν το αντικείμενο Informatik).
Δες τα αντίστοιχα προγράμματα σπουδών:
Κρήτης:
Συνοπτικός οδηγός Σπουδών 2014-2015
Οδηγός Σπουδών 2013-2014

Μαθήματα/Εξάμηνο

Πάτρας:
Οδηγός Σπουδών 2015-2016

@dpa2006 είπες 2 πράγματα: 1) ότι το CSD είναι το πρώτο (ιστορικά) τμήμα στην Ελλάδα. Η αλήθεια είναι ότι είναι πρώτο..... αμέσως μετά το CEID (η/υ Πάτρας).
2) Λες ότι αν δεν τον ενδιαφέρει το h/w πάει CSD αντί Ceid. Μπορείς να γίνεις λίγο πιο αναλυτικός σε αυτό ? Σε τι στερείται δλδ το ceid, το πρώτο τμήμα με αποκλειστικό αντικείμενο την τεχνολογία υπολογιστών και πληροφορικής (Computer science & Computer engineering)? Ποιο μάθημα από τα 68+διπλωματική (5 χρόνια) που έχω διδαχτεί για να πάρω το δίπλωμά μου, θεωρείς μη απαραίτητο? -Αντίστροφα, ποιο μάθημα υπάρχει στο csd ή όπου αλλού το οποίο δεν υπάρχει στο ceid? Γιατί εγώ μπορώ να σου πω πάνω από 20 τα οποία δεν υπάρχουν στις υπόλοιπες σχολες, όχι στον κορμό, αλλά ούτε καν επιλογής

ολγα

Παράθεση από: DimitrisM στις 03 Οκτ 2015, 08:08:43 ΜΜ
Καλησπέρα, είμαι μαθητής της τρίτης λυκείου και θέλω να ασχοληθώ με Computer Science, όχι IT. Πολλοί λένε ό,τι η σχολή της Πάτρας επειδή είναι πολυτεχνική είναι "καλύτερη" για να βγείς Computer Scientist και έχει μεγαλύτερη απήχηση στην αγορά εργασίας του εξωτερικού  ??? . Είμαι στο 2ο πεδίο και για πληροφορική έχω πρόσβαση σ' αυτές τις δύο στο ΕΚΠΑ με ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ και κάποιες άλλες μηχανικών η/υ και πληροφορικής. Δε με πολυενδιαφέρουν τα Ηardware θέλω να ασχοληθώ ΚΥΡΙΩΣ με πληροφορική (αλγορίθμους κλπ). Θα ήθελα τη γνώμη σας. Ευχαριστώ εκ' των προτέρων :)
Θα σε συμβούλευα να επιλέξεις με κριτήριο τον τόπο διαμονής σου (...υπάρχει και κρίση). Να συμβουλευτείς καλύτερα τους γονείς σου.

Όσον αφορά το επίπεδο σπουδών, θεωρώ ότι είναι περίπου το ίδιο σε όλα τα τμήματα που ανέφερες (μηχ. η/υ Πάτρας, επιστ. υπολογ. Κρήτης, πληρ. και τηλεπ. Αθήνας).

Η απήχηση του πτυχίου στην αγορά έχει να κάνει λιγότερο με τον τίτλο και το τμήμα και περισσότερο με εσένα τον ίδιο δηλ. με το ενδιαφέρον σου και την προσωπική σου προσπάθεια κατά τη διάρκεια των σπουδών σου, με τη συμμετοχή σου σε project , επιλογή κατάλληλου θέματος διπλωματικής κ.λ.π. Σε αυτά τα 4-5 χρόνια των σπουδών σου,θα αρχίσεις να συμπληρώνεις  "κουκίδες" στο βιογραφικό σου και θα αποκτήσεις προσωπικές εμπειρίες για να επιλέξεις το επόμενο βήμα, αφού οι σπουδές στις μέρες μας δεν τελειώνουν συνήθως με το πτυχίο! Συνήθως υπάρχει και συνέχεια με μεταπτυχιακά.

Η δυσκολία της σχολής νομίζω πως δε θα πρέπει να είναι κριτήριο για σένα. Τι θα πει εύκολη και δύσκολη σχολή; Ούτε και θα σε συμβούλευα να βασιστείς στη γνώμη φοιτητών που σπουδάζουν αυτή την ώρα. Άλλωστε όλα είναι σχετικά. Οι βάσεις του 2015 ήταν:
15415 για τους  μηχ. η/υ Πάτρας,
13756 για την επιστ. υπολογ. Κρήτης,
16707 για την πληρ. και τηλεπ. Αθήνας
και θεωρώ ότι είναι ενδεικτικές του δυναμικού των φοιτητών κάθε τμήματος. Αν λοιπόν ρωτούσες τον τελευταίο εισαχθέντα στην Κρήτη με τα 13756 μόρια του, θα σου έλεγε -φαντάζομαι- ότι είναι πολύ δύσκολη η σχολή (γιατί για αυτόν θα ήταν δύσκολη). Αν αυτός ο ίδιος φοιτητής  βρισκόταν στην Πάτρα ή στην Αθήνα νομίζεις ότι θα ήταν πιο εύκολες οι σπουδές για αυτόν ή πιο δύσκολες; Όλα είναι σχετικά και έχουν να κάνουν κυρίως με τις προσωπικές δυνατότητες του καθενός και την εργατικότητά του.

Αλλά έχεις καιρό να τα σκεφτείς αυτά, μέχρι να συμπληρώσεις μηχανογραφικό. Τώρα προέχει το διάβασμά σου.

Καλό διάβασμα και καλή επιτυχία λοιπόν!

alivas_gr

Καλημέρα. Είμαι φοιτητής στο csd του Ηρακλείου και (πρώτων χαίρομαι για τα καλά λόγια που ακούγονται εδώ) αλλα θέλω να ενθαρρύνω οποίους το φοβούνται το τμήμα λόγω δυσκολίας η μη διαφημισης του, το τμήμα απο αξιολογήσεις που έχουν γινει (google it) ειναι αυτή τη στιγμή το καλύτερο τμήμα "καθαρού" computer science and engineering στην Ελλάδα. Αυτο φαίνεται και απ τα επιτεύγματα των αποφοίτων του( Google Ανδρέας Μόσχοβος) αλλα και απ το υψηλό επίπεδο δυσκολίας που αναφέρουν οι περισσότεροι. Γνώμη μου ειναι οτι δεν ειναι τίποτα δύσκολο αν το αγαπάς και πραγματικά αν αγαπάς τον προγραμματισμό αυτή η σχολή ειναι για σένα. Μην ακούς κανέναν που λέει οτι ειναι 185ο έτος και δεν εχει περάσει Java. Το πιο πιθανό απλα να μην διαβάζει. Και πίστεψε με το διάβασμα σ αυτή τη σχολή σε επιβραβεύει με το παραπάνω(υποτροφίες μεταπτυχιακά διαγωνισμοί κλπ.Επισης να αναφέρω οτι αυτή η σχολή χωρίς καλές βάσεις αλγοριθμικής και μαθηματικών απ το λυκειο όντως δυσκολεύει αλλα για όποιον διαβάζει στο βαθμό του να γράψει καλά πανελλήνιες θα ειναι μια χαρά στο csd. Καλη συνέχεια και καλές επιτυχίες.