Επανακαθορισμός θεματολογίας - Διαγραφή της ενότητας "Γενική συζήτηση"

Ξεκίνησε από sstergou, 31 Δεκ 2011, 02:04:43 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

sstergou

Η ομάδα διαχείρισης του φόρουμ ανακοινώνει ότι η ενότητα "Γενική συζήτηση" θα διαγραφεί στις 15/1/2012. Στο μεταξύ θα είναι προσβάσιμη μόνο για ανάγνωση, ώστε αν κάποιος θέλει, να μπορεί να αποθηκεύσει παλιότερα μηνύματά του. Πια στο Στέκι θα επιτρέπονται μόνο εκπαιδευτικές, επιστημονικές και τεχνικές συζητήσεις.
Μερικοί από τους λόγους που οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση είναι:

 • Από τη στιγμή που πριν δυόμιση χρόνια το Στέκι χρίστηκε ως το επίσημο φόρουμ της ΠΕΚΑΠ, χρησιμοποιήθηκε από διαφόρους για άσκηση κριτικής εναντίον της, άλλοτε καλοπροαίρετης, και άλλοτε κακοπροαίρετης. Εάν τα στελέχη της ΠΕΚΑΠ μπορούσαν να διαχειριστούν μόνα τους τα "άσχημα" θέματα δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα, αλλά δυστυχώς φτάσαμε στην δυσάρεστη θέση όπου η ομάδα διαχείρισης του φόρουμ θεωρείται υπόλογη στο να ξεκαθαρίσει ποια θέματα αποτελούν καλοπροαίρετη κριτική και χρίζουν απάντησης, ποια είναι κακοπροαίρετα και χρίζουν διαγραφής κτλ. Δεν έχουμε ούτε τη διάθεση, ούτε την αρμοδιότητα, ούτε το χρόνο να κάνουμε τέτοιου είδους αστυνόμευση, και έτσι από αυτή τη στιγμή το Στέκι παύει να είναι το επίσημο φόρουμ της ΠΕΚΑΠ.
 • Κάποια ελάχιστα προβληματικά μέλη, που πιθανώς να μην είναι καν συνάδελφοι, χρησιμοποιούσαν το φόρουμ για να "ξεδίνουν", να "τρολάρουν". Αναρτούσαν άσχετο πολιτικό (όχι συνδικαλιστικό) περιεχόμενο, τα έχωναν σε όποιον ήθελαν πίσω από την ασπίδα της ανωνυμίας, δημιουργούσαν ανούσιες ψηφοφορίες... Οι διαχειριστές δεν έχουν καμία όρεξη να κάνουν baby sitting σε τέτοια μέλη.
 • Το χειρότερο είναι ότι κάποια άλλα μέλη, χωρίς να ξέρουν το ιστορικό των προβληματικών μελών και χωρίς να λαμβάνουν υπ' όψη τους ότι οι διαχειριστές γνωρίζουν πότε ένα προβληματικό μέλος χρησιμοποιεί διπλό λογαριασμό, βιάστηκαν να υπερασπιστούν το "δημοκρατικό δικαίωμα" των παραπάνω προβληματικών μελών του να προκαλούν χάος και να προσβάλλουν και να προκαλούν τους συνομιλητές τους. Εν τέλει το μόνο που κατάφεραν είναι να κόψουν ένα βήμα διαλόγου από όσους το είχαν πραγματικά ανάγκη.
 • Υπήρξε επώνυμη καταγγελία κατά του παρόντος ιστοχώρου και συγκεκριμένα της ομάδας διαχείρισης από στέλεχος της ΠΕΚΑΠ για προσβολή της τιμής και της υπόληψής του καθώς για κατ'εξακολούθηση εις βάρος του συκοφαντική δυσφήμηση.
 • Μέσα στον καταιγισμό των κακοπροαίρετων κριτικών, των ανούσιων ή των εντελώς άσχετων μηνυμάτων, των παραπόνων εναντίον τους κτλ το Στέκι είχε αρχίσει να χάνει το χαρακτήρα του. Αντί για μέσο επικοινωνίας και συνεργασίας Πληροφορικών, είχε εκφυλιστεί σε μέσο ...εκτόνωσης και ψυχοθεραπείας. Ελπίζουμε πως με αυτήν την κίνηση θα υπάρξει μια στροφή στο "παλιό καλό Στέκι" όπως το χαρακτήρησαν κάποιοι δεινόσαυροι.
 • Για να διασφαλιστεί η τήρηση της καινούριας θεματολογίας οποιεσδήποτε αναρτήσεις δεν εμπίπτουν σε τεχνικά, επιστημονικά ή εκπαιδευτικά θέματα θα διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση. Σκοπός μας είναι οι συζητήσεις να έχουν εποικοδομητικό χαρακτήρα για όλα τα μέλη ανήκοντας ταυτόχρονα σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες
Κατά τα άλλα, η ομάδα διαχείρισης εύχεται χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους! :)

sstergou

Συνάδελφοι γεια σας.

Ως ομάδα διαχείρισης, μετά από μακρά συζήτηση αποφασίσαμε τελικά τη μη διαγραφή όλων των μηνυμάτων της Γενικής Συζήτησης.
Οι λόγοι που μας οδήγησαν στην αλλαγή  της προηγούμενης απόφασης ήταν οι εξής :

 • Πολλά μέλη διατύπωσαν την δικαιολογημένη δυσφορία τους λόγω του ότι η καθολική διαγραφή μηνυμάτων παρασύρει μαζί της συζητήσεις οι οποίες εμπίμτουν στην νέα θεματολογία του forum.
 • Πολλές συζητήσεις οι οποίες έχουν παιδαγωγικό αλλά και συνδικαλιστικό χαρακτήρα βοήθησαν στην διαμόρφωση επίσημων προτάσεων για τον κλάδο μας και η παραμονή τους στον υπάρχον χώρο έχει αξία.
 • Η διαγραφή ορισμένων μηνυμάτων ή συζητήσεων ήταν αρκετή ώστε να εξαλειφθούν τυχόν προσβλητικά σχόλια.

Σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει ότι θα αλλάξει ξανά η θεματολογία του forum η οποία παραμένει η ίδια με αυτήν που διατυπώθηκε στο προηγούμενο μήνυμα. Όλες οι νέες συζητήσεις εξακολουθούν να είναι περιορισμένες σε παιδαγωγικά, επιστημονικά και τεχνικά θέματα.

Έτσι λοιπόν :

 • Η Γενική Συζήτηση μετονομάζεται σε "Γενικά Παιδαγωγικά, Επιστημονικά και Τεχνικά Θέματα"
 • Ο νέος πίνακας παραμένει κλειδωμένος αλλά δεν διαγράφεται.
 • Νέες κατάλληλες κατηγορίες δημιουργούνται και τα μηνύματα σιγά σιγά μεταφέρονται σε αυτές.
 • Κάποιες κατηγορίες ξεκλειδώνονται ενώ κάποιες παραμένουν κλειδωμένες. Το κριτήριο είναι η συνάφεια με την νέα θεματολογία.
 • Συζητήσεις οι οποίες στερούνται νοήματος κατά την γνώμη της ομάδας διαχείρισης (άσκοπες ψηφοφορίες, θεωρίες συνομοσίας κ.ά.) διαγράφονται εντελώς.
 • Προσβλητικά μηνύματα διαγράφονται ή τροποποιούνται από την ομάδα διαχείρισης είτε από δική της πρωτοβουλία είτε μετά από σχετική αναφορά.

Όσον αφορά την σχέση με την ΠΕΚΑΠ ισχύουν τα προαναφερθέντα στο προηγούμενο μήνυμα. Σκοπός μας παραμένει η επαναφορά του παλιού χαρακτήρα του forum με το μικρότερο όμως δυνατό κόστος σε διαγραφές μηνυμάτων μελών τα οποία έχουν προσφέρει στην κοινότητα και στον κλάδο. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε το στέκι να εμπλέκεται σε κόντρες και φιλοδοξίες προσώπων και ενώσεων

Laertis

Νικολακάκης Γιώργος
Μηχανικός Η/Υ Συστημάτων
Καθηγητής Πληροφορικής
http://users.sch.gr/gnikola