Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

Ξεκίνησε από Vangelis, 11 Οκτ 2011, 09:50:07 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Vangelis

Υπενθυμίζεται ότι, με πρόσχημα την καταπολέμηση της ραγδαία αυξανόμενης ανεργίας των νέων, που φτάνει το 40%, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι 55.000 άνεργοι θα συνάψουν σύμβαση με "φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα" όπως είναι οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις  και στη συνέχεια θα διατίθενται για δουλειά από τους "φορείς" στους δήμους και στο Δημόσιο.

Το ύψος του προγράμματος ανέρχεται στα 280 εκατ. ευρώ και ένα μέρος του θα συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, ενώ οι νέοι που θα προσληφθούν θα αμείβονται με 80% της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (περίπου 625 ευρώ με την τρέχουσα ΕΓΣΣΕ), ενώ δεν θα κατοχυρώσουν κανένα εργασιακό δικαίωμα, καθώς θα βρίσκονται σε καθεστώς δανεισμού...!

Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις για την διευκόλυνση που θα προσφέρουν  θα πάρουν το 5% του έργου (14 εκατ. Ευρώ!).  Έτσι δεν είναι περίεργο που συστάθηκαν πολλές "Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις" με μόνο σκοπό (μη κερδοσκοπικό πάντα!) να οικειοποιηθούν αυτό το 5%.  Μέχρι και επέμβαση εισαγγελέα υπήρξε για το πλήθος των οργανώσεων!.

Ο πλήρης κατάλογος των οργανώσεων αυτών και το επίσημο αρχείο Σύνθεση Διοικητικών Συμβουλίων Φορέων Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας (1/9/2011) βρίσκεται στην διεύθυνση:
http://www.epanad.gov.gr/default.asp?pID=3&la=1

Εκεί ψάχνοντας μπορεί να πέσουμε σε γνωστά ονόματα του χώρου της Πληροφορικής. 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η "Μη Κυβερνητική Οργάνωση" Equal Society - Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών το site της οποίας βρίσκεται στην διεύθυνση:
http://www.equalsociety.gr

Εκεί στην καρτέλα "Ταυτότητα" --> "Διοίκηση" υπάρχουν τα ονόματα των μελών του ΔΣ. 

Τώρα θα πείτε τι μας ενδιαφέρει επειδή κάποιος γνωστός συμμετέχει στο ΔΣ μιας "μη κερδοσκοπικής οργάνωσης".  Αλλά ας πάμε και στην Καρτέλα "Επικοινωνία" να δούμε την διεύθυνση που δηλώνει η οργάνωση:

Η διεύθυνση είναι λοιπόν
Κοδριγκτώνος 33 / 33 Kodrigtonos Street
Αθήνα / Athens
10434
Ελλάδα / Greece

Που την έχουμε δει ξανά αυτή τη διεύθυνση;

Για κοιτάξτε στο site: http://www.epe.org.gr/contact.jsp

Θα μου πείτε ότι είναι σύμπτωση και ότι είμαι καχύποπτος στο κτίριο μπορεί να υπάρχουν πολλά γραφεία.

Αλλά για κοιτάξτε και τον αριθμό του Fax που δηλώνουν και οι δύο

Η Equal Fax:+30 211 70 51 856
Η ένωση (μία είναι η ένωση) Fax: 2117051856

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Τελικά το νόμιμο είναι και ηθικό?

Μήπως γι'αυτό θέλουν να αδειάσουν θέσεις ΠΕ19-ΠΕ20, για να νοικιάζουν Πληροφορικούς στα σχολεία (με το αζημίωτο)?fof

Βρε Βαγγέλη ! γιατί δεν τα είπες νωρίτερα αυτά τα πράγματα , να ξυπνήσουμε κι εμείς οι κοιμισμένοι;;
Ε εντάξει, πες ότι εμείς δεν παίρνουμε χαμπάρι τι γίνεται! Εσύ όμως δεν πρέπει να μας ενημερώνεις γι αυτά που ξέρεις;

iliasthes

Επειδή το θέμα είναι σοβαρό, θα ήθελα να ανφέρω κάτι.  Παλιά η ΕΠΕ ως στοιχεία επικοινωνίας  έδινε τα στοιχεία του "Νομικού Συμβούλου" της. Έναν δικηγόρο που είχε και αναλάμβανε αποκλειστικά τα θέματα της ένωσης, προφανώς με το ανάλογο αντίτιμο. Δεν ξέρω αν τα στοιχεία αφορούν πάλι τον ίδιο ή είναι τα "κανονικά" γραφεία της ένωσης. Αν πρόκειται για το δικηγόρο, τότε είναι πολύ πιθανό να είναι "εκπρόσωπος" και κάποιας ΜΚΟ.

Αυτό ήταν το αρχικό μου μήνυμα, ωστόσο δεν έχει σημασία αν πρόκειται για το γραφείο του δικηγόρου ή όχι, αφού υπάρχει ταυτοπροσωπία σε κάποιο μέλος του ΔΣ της ΕΠΕ και της συγκεκριμένης ΜΚΟ. Δεν ξέρω αν έχουν στο μυαλό τους αυτό που λέει ο Βαγγέλης ή μάλλον το θεωρώ απίθανο. Πιο πιθανό το θεωρώ να βγάλει το Υπουργείο 1500 πληροφορικούς σε εφεδρεία το καλοκαίρι, παρά το σενάριο που αναφέρει ο Βαγγέλης. Ωστόσο θεωρώ οτι αποτελεί στίγμα για κάποιον εκλεγμένο σε ΔΣ επαγγελματικής και επιστημονικής ένωση να συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα που εξευτελίζει την έννοια των εργαζομένων και εκμεταλλεύεται στο χείριστο βαθμό την ανάγκη για εργασία.

Vangelis

Αν ήταν νομικός εκπρόσωπος θα είχε και τα ίδια τηλέφωνα υποθέτω.  Εδώ όλα τα τηλέφωνα διαφέρουν  μόνο το fax είναι ίδιο (είδες η κρίση που να αγοράζεις δεύτερη συσκευή!).
Τέλος πάντων περιμένουμε ....

kammenos

Από που συνάγεις Vangelis ότι οι της ΕΠΕ "[...] θέλουν να αδειάσουν θέσεις ΠΕ19-ΠΕ20[...]"; Η ΕΠΕ έχει μιλήσει για εθελοντικές μετατάξεις Πληροφορικάριων με άλλο βασικό πτυχίο (όχι Πληροφορικής), πράγμα που θα βοηθούσε και στο να μην προκύπτουν "πλασματικές υπεραριθμίες" εκπαιδευτικών ΠΕ19-20, για τις οποίες ("υπεραριθμίες") πολύ πρόσφατα έχει στείλει επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας. Για τα υπόλοιπα: Απαγορεύεται η ταυτόχρονη χρήση χώρου από σωματείο και ΜΚΟ; Ειδικά όταν έτσι μπορείς να γλιτώσεις το μισό ενοίκιο; (Ειλικρινά δεν το ξέρω, ίσως και να απαγορεύεται).

Vangelis

Kammenos νομίζω ότι όλοι καταβαίνουμε τι λέμε μην ξαναρχίσουμε την κουβέντα αν το νόμιμο είναι και ηθικό.  Αν εσύ δεν έχεις πρόβλημα με τους εκπροσώπους σου  είναι  δικό σου θέμα. 

Οι "εθελοντικές" μετατάξεις για τις οποίες μιλάει η ΕΠΕ θεωρείς  ότι δεν αδειάζουν θέσεις?

Επίσης πόσο "εθελοντικές" τις θέλει όταν μιλάει ότι πρέπει να "διευκολυνθούν" οι συνάδελφοι.  Υπενθυμίζω ότι και με τις τρέχουσες διατάξεις μετάταξη μπορούν να ζητήσουν εθελοντικά όλοι.  Άρα τι είδους διευκολύνσεις είναι αυτές?.

dkonetas

#6
Ο Vangelis προέβει σε πολύ σοβαρές κατηγορίες ...
Κάποιοι προέτρεξαν να συνηγορήσουν χωρίς να αναζητήσουν περαιτέρω την αλήθεια (όποια και αν είναι αυτή)

Προφανώς για να τηρείται η δεοντολογία και οι κανόνες όλων ανεξαιρέτως των διαδικτυακών χώρων με δυνατότητα επικοινωνίας και διαλόγου σε τέτοιες περιπτώσεις (όπου υπάρχουν τόσο σοβαρές καταγγελίες) η συζήτηση πρέπει να συνεχιστεί σε επώνυμο επίπεδο...
Ο βαλλόμενος με το ονοματεπώνυμό του ήδη έχει δημιουργήσει θέμα για να καταθέσουν όσοι επιθυμούν επώνυμα τις κατηγορίες τους και την άποψή τους ... Εκτιμώ ότι αυτό μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργήσουν νέο username με το πραγματικό όνομά τους (ώστε να διατηρήσουν αν επιθυμούν την "ανωνυμία" τους στην υπόλοιπη συμμετοχή τους στο forum) ...

Αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την συμμετοχή όσων έχουν το θάρρος να αναλάβουν την επώνυμη ευθύνη των λόγων τους και από τις 2 πλευρές του συγκεκριμένου θέματος . Οποιαδήποτε αντίθετη περίπτωση ένθεν και κείθεν απλά καταδεικνύει είτε την προσπάθεια επίρριψης λάσπης είτε την προσπάθεια να αποσιωπηθούν κατηγορίες ...  Σε κάθε  περίπτωση το να συνεχίζονται σχόλια σε αυτό το χώρο ανώνυμα  θέτει σε κίνδυνο την ευκαιρία να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι... και σίγουρα είναι ανήθικη (μιά και θίγονται υπολήψεις) .
Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα  https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=4211.0 λοιπόν...

Δημήτρης Κονετάς
Μηχ/κ/ος ΗΥ & Πληροφορικής
Καθηγητής ΠΕ-19

Keep Growing

Δημήτρη, σε συγχαίρω για το επίπεδο επικοινωνίας που προάγεις.


Όσο για τις κατηγορίες του Βαγγέλη (senior), θεωρώ ότι είναι τουλάχιστον υπερβολικές.
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

Λάμπρος Μπουκουβάλας

Είναι ώρα για τσακωμούς;;; Αναρρωτιέμαι...
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

kammenos

Vangelis, το τι σχέση έχει το ηθικό με το νόμιμο είναι κουβέντα που σηκώνει μήνες αναλύσεων. Εγώ απλώς ρώτησα ΑΝ βλέπεις κάπου την όποια παρανομία σχετικά με το ποιος νοικιάζει τον ίδιο χώρο με την ΕΠΕ. Δεν απαντάς σ' αυτό. (Ok, κανείς μας δεν είναι Νομικός, άρα λογικό). Όπως λογικό είναι και να μην "καταλαβαίνουμε όλοι τι λέμε". Για τις μετατάξεις τώρα: Η ΕΠΕ, ουσιαστικά, πρότεινε στο Υπουργείο να υπενθυμίσει στους μη Πληροφορικάριους ΠΕ19-20, ότι μπορούν να πάνε στους φυσικούς τους κλάδους. Τελευταία -λόγω, και καλά, του "αναπόφευκτου" Μνημονίου- το Υπουργείο, έτσι κι αλλιώς, συχνά "υπενθυμίζει" -με mails- στους εκπαιδευτικούς άλλου είδους μετατάξεις (σε διάφορα ΝΠΔΔ ας πούμε). Στην ίδια τη διαβόητη "απογραφή" υπήρξε ερώτηση αν θέλουμε να εργαστούμε "αλλού". Κατά τα άλλα η ΕΠΕ φταίει για όλα. Ο "ΠΕ19 Φυσικός" π.χ. που σύντομα θα συμπληρώνει το ωράριό του και με Φυσική για να διατηρήσει την οργανική του εις βάρος του "σκέτου" ΠΕ19-20, του πιθανού "εφέδρου"/απολυμένου, είναι "αγνός", ηθικός και "μη πονηρός"; Εδώ άραγε, καταλαβαίνουμε όλοι τι λέμε; ) Κι ένα τελευταίο και δεν θα επανέλθω: Περίεργη εποχή διαλέγεις για να επιτεθείς στην ΕΠΕ. Μετά από 2-3 επιστολές της τελευταίας προς το Υπουργείο Παιδείας με τις οποίες -υποθέτω- όλοι οι ΠΕ19-20 συμφωνούν. Όοοπς, τώρα το αντιλήφθηκα: Καμιά ΕΠΕ δεν πήρε την άδεια της ΠΕΚΑΠ για να απευθυνθεί στην Πολιτεία! Ας φροντίσουν οι αρμόδιοι να ζητήσουν τις δέουσες συγγνώμες λοιπόν.  :-\

Vangelis

Kammenos πράγματι δεν υπάρχει παρανομία όπως ακριβώς δεν ήταν παράνομο ο Βουλγαράκης (και όχι μόνο) να έχει παράκτιες εταιρίες.  Δεν θα ήταν παράνομο να νοίκιαζε τον ίδιο χώρο και μια  (επίσημη) χαρτοπαικτική λέσχη ή ένα (επίσημο) πορνείο.  Απλά η συγκατοίκηση δείχνει ότι  τουλάχιστον συμφωνείς με τον άλλο.

Πέρα από αυτά θεωρώ θετικό ότι είσαι ο πρώτος που επιβεβαιώνεις την συγκατοίκηση.   

Καταλαβαίνουμε όλοι τι πρότεινε η ΕΠΕ για τους Πληροφορικούς  που δεν έχουν βασικό πτυχίο πληροφορικής. Το να θεωρούμε ότι συνάδελφοι δεν έχουν την νοημοσύνη να καταλάβουν τι θέλουν και θα πρέπει να τους το "υπενθυμίσει" το Υπουργείο δεν νομίζεις ότι είναι υποτιμητικό;

Ο "ΠΕ-19 Φυσικός" που αναφέρεις δεν θα συμπληρώνει ωράριο σε βάρος άλλου ΠΕ19 αλλά σε βάρος της  άλλης ειδικότητας δίνοντας ώρες στον ΠΕ19 ακριβώς για να μην βγει  υπεράριθμος.

Παρέρχομαι τα περί "περίεργης εποχής" μου θυμίζει απόψεις του στυλ "μη μιλάς κινδυνεύει η Ελλάς".

Για τον συνάδελφο Κονετά (που πρόσφατα ανακάλυψε ότι πρέπει να μιλάμε επώνυμα) έχω να πω ότι παρέθεσα ορισμένα στοιχεία απολύτως συγκεκριμένα και έθεσα ορισμένα ερωτήματα ενδεχομένως υπερβολικά για κάποιους.  Αν μερικοί πιστεύουν ότι πρέπει να απαντήσουν και να επεξηγήσουν ή να απολογηθούν με χαρά θα δεχθούμε τις απαντήσεις τους.   

Αν έκανα λάθος πρώτα εγώ θα ζητήσω συγνώμη. 

Περιμένουμε λοιπόν.

P.Tsiotakis

Παράθεση από: kammenos στις 12 Οκτ 2011, 09:49:29 ΜΜ
Κι ένα τελευταίο και δεν θα επανέλθω: Περίεργη εποχή διαλέγεις για να επιτεθείς στην ΕΠΕ. Μετά από 2-3 επιστολές της τελευταίας προς το Υπουργείο Παιδείας με τις οποίες -υποθέτω- όλοι οι ΠΕ19-20 συμφωνούν. Όοοπς, τώρα το αντιλήφθηκα: Καμιά ΕΠΕ δεν πήρε την άδεια της ΠΕΚΑΠ για να απευθυνθεί στην Πολιτεία! Ας φροντίσουν οι αρμόδιοι να ζητήσουν τις δέουσες συγγνώμες λοιπόν.  :-\

ως παρατηρητής καμμένε (φαντάζομαι δεν είναι το πραγματικό σου όνομα) και εκπροσωπώντας τον εαυτό μου
θα πρέπει να σου πω, πως ξαφνικά είδα 3-4 μέλη της ΕΠΕ να βομβαρδίζουν το στέκι με μηνύματα συγκεκριμένου περιεχομένου
και βέβαια είναι δικαίωμά σας, οτι κοντά 10 χρόνια συζητήσεων και προβληματισμών που κατατίθενται σε αυτό το δημόσιο forum συμμετέχετε και σεις σε αυτό το χώρο
λίγο πριν τις εκλογές της ΠΕΚΑΠ στις 11/11/2011
αλλά μετά τις απαντήσεις στα μηνύματά σας (καλές ή κακές χαρακτήρισε τες όπως θέλεις) διαβάζω το περίφημο ότι κάποιοι ενοχλήθηκαν ...

ωστόσο, λάβε υπόψη σου οτι λίγο ή πολύ είμαστε όλοι έξυπνοι άνθρωποι εδώ μέσα (και έξω) με κρίση και βούληση
άρα μπορούμε να διαβάζουμε κείμενα
και αρκετές φορές να διαβάζουμε και πίσω από τα κείμενα

kammenos

@Παναγιώτης: Κατ' αρχάς, κι εγώ εκπροσωπω μόνο τον εαυτό μου. Για τα "πολλά μηνύματα" από την ΕΠΕ που λες, δεν είναι παράξενο. Εφόσον αρχίσαν πολλοί να αναφέρονται στην ΕΠΕ, λογικό είναι κάποια μέλη της ΕΠΕ θεωρήσαμε σκόπιμο να μιλήσουμε. Αν ενοχλώ, Ok, δεν ξαναασχολούμαι. Δεν αντιλαμβάνομαι αυτό το "κάποιοι ενοχλήθηκαν". Προσωπικά δε χρησιμοποίησα πουθενά αυτή τη φράση. Ίσως να μην είμαι τόσο έξυπνος άνθρωπος όσο όλοι αυτοί που "διαβάζουν και πίσω απ' τα κείμενα". Τέλος πάντων, προφανώς κάποιοι εδώ μέσα είμαστε ανεπιθύμητοι (άλλωστε, στο πρόσφατο παρελθόν είχε γραφεί εδώ ότι πρέπει να ... "τιμωρηθώ"!) Συγγνώμη λοιπόν, δεν θα ξαναενοχλήσω.
Πάντως θα παραμείνω με την απορία γιατί και πώς το "εθελοντικό" μεταφράζεται σε "υποχρεωτικό", όπως και τί σχέση έχει το χαμαιτυπείο με κάποια ΜΚΟ. Εντυπωσιακά, αν μη τι άλλο, τα λογικά άλματα και οι συνειρμοί που συναντά κανείς σ' ένα forum.

Crazy_Waters

#13
Παράθεση από: Παναγιώτης Τσιωτάκης στις 13 Οκτ 2011, 09:57:36 ΠΜ
θα πρέπει να σου πω, πως ξαφνικά είδα 3-4 μέλη της ΕΠΕ να βομβαρδίζουν το στέκι με μηνύματα συγκεκριμένου περιεχομένου
και βέβαια είναι δικαίωμά σας, οτι κοντά 10 χρόνια συζητήσεων και προβληματισμών που κατατίθενται σε αυτό το δημόσιο forum συμμετέχετε και σεις σε αυτό το χώρο
λίγο πριν τις εκλογές της ΠΕΚΑΠ στις 11/11/2011

Αγαπητέ συνάδελφε, αν συμπεριλαμβάνεις και εμένα στα 3-4 αυτά μέλη της ΕΠΕ (της οποίας ναι είμαι μέλος) οφείλω να σου πω ότι αν δεις το προφίλ μου θα δεις ότι είμαι μέλος στο Στέκι από το 2005 (και το παρακολουθώ από παλιότερα). Βέβαια θα δεις ότι τα (λίγα βέβαια το ομολογώ) μηνύματά μου είναι σε πολλές διαφορετικές θεματικές ενότητες και αυτό συνδέεται με το λόγο που "ξαφνικά" αποφάσισα να γράφω για "αλεξιπτωτιστές" κτλ. Ο λόγος είναι ότι προσωπικά ΒΑΡΕΘΗΚΑ, ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ πια:
*. Να είμαι 7 χρόνια σε διάθεση (4 διαφορετικών ΠΥΣΔΕ).
*. Να μαθαίνω σχεδόν κάθε χρόνο μετά τις 10 Σεπτέμβρη τη βαθμίδα και το σχολείο που θα δουλέψω
*. Να δουλεύω κατά σειρά σε ΤΕΕ, Γυμνάσιο, Διεύθυνση ΠΕ (με διάθεση όχι με τη θέλησή μου), ΕΠΑΛ, ΓΕΛ, ΙΕΚ, Πρωτοβάθμια.
*. Να φτιάχνω κάθε χρόνο από την αρχή εργαστήρια και διδακτικό υλικό.


και όλα αυτά ενώ παλιοί γνωστοί λίγο μεγαλύτεροί μου Μαθηματικοί, Φυσικοί, Γυμναστές έχουν οργανικές ως καθηγητές Πληροφορικής σε ΓΕΛ και Γυμνάσια εδώ και χρόνια, δίπλα στο σπίτι τους, στην πόλη που ζω.
Ίσως η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι να ήταν ο κίνδυνος της "εφεδρείας" ή απόλυσης, δεν ξέρω....Δεν ξέρω και αν σε αγγίζουν τα παραπάνω αλλά νομίζω ότι στη θέση μου είναι και άλλοι, μέλη της ΕΠΕ ή μη. Πέρισυ διαμαρτυρόμασταν μαζί με την ΠΕΚΑΠ για να μη βγει η Πληροφορική από το Λύκειο, έχουμε βγει όμως οι Πληροφορικοί από το Λύκειο λόγω και κάποιων μελών της ΠΕΚΑΠ. Τέλος η ΠΕΚΑΠ έκανε και πρόπερσι και πριν 4 χρόνια κτλ. εκλογές, δεν είδα τότε να "βομβαρδίζεται" το Στέκι με μηνύματα μελών της ΕΠΕ. Ή μήπως τώρα δυνάμωσε τόσο πολύ η ΠΕΚΑΠ και δεν το κατάλαβα?

Vangelis

Πες το βρε παιδία καθαρά τι θέλετε μη κρυβόσαστε πίσω απο  "εθελοντικές" μετατάξεις

Παράθεση από: Crazy_Waters στις 13 Οκτ 2011, 10:28:56 ΜΜ
..... έχουμε βγει όμως οι Πληροφορικοί από το Λύκειο λόγω και κάποιων μελών της ΠΕΚΑΠ...

Που προφανώς δεν είναι πληροφορικοί!.  Ο κανιβαλισμός καλά κρατεί

Κατα τα άλλα περιμένουμε απαντήσεις αν όλοι είμαστε EQUAL

Crazy_Waters

Παράθεση από: Vangelis στις 13 Οκτ 2011, 10:43:49 ΜΜ
Πες το βρε παιδία καθαρά τι θέλετε μη κρυβόσαστε πίσω απο  "εθελοντικές" μετατάξεις
Η δική μου άποψη είναι πιο "ακραία" από την ανακοίνωση της ΕΠΕ.

Παράθεση από: Crazy_Waters στις 13 Οκτ 2011, 10:28:56 ΜΜ
Μαθηματικοί, Φυσικοί, Γυμναστές έχουν οργανικές ως καθηγητές Πληροφορικής σε ΓΕΛ και Γυμνάσια εδώ και χρόνια, δίπλα στο σπίτι τους, στην πόλη που ζω.

Προφανώς και δεν είναι Πληροφορικοί, αν και μπορούν να είναι μέλη της ΠΕΚΑΠ.

Στη Βικιπαιδεία ως κανιβαλισμός ορίζεται "η διατροφή ενός οργανισμού από άλλους του είδους του". Σίγουρα δεν ανήκω στο ίδιο είδος με τους παραπάνω και πριν κατηγορηθώ για ελιτισμό, ας πούμε ότι ανήκω σε κατώτερο είδος εκπαιδευτικού.

Λάμπρος Μπουκουβάλας

To τελευταίο διάστημα δε βλέπω ειδήσεις στην TV γιατί πληγώνομαι.
Από τούδε θα επισκέπτομαι μόνο ορισμένα θέματα στο στέκι για να μην θυμώνω.
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

Vangelis

Παράθεση από: Crazy_Waters στις 14 Οκτ 2011, 09:07:23 ΠΜ
...Προφανώς και δεν είναι Πληροφορικοί, αν και μπορούν να είναι μέλη της ΠΕΚΑΠ....

Επιτέλους να μια καθαρή άποψη. 

Αποφασίζει λοιπόν ο Crazy_Waters  ποιός θα έχει τον τίτλο του Πληροφορικού στην Εκπαίδευση και σε όποιον δεν τον απονείμει δεν τον έχει.

Αιτιολογία σοβαρή: Ορισμένοι του έχουν πιάσει τα σχολεία που είναι κοντά στο σπίτι του.

Είναι ενθαρυντικό βέβαια ότι ακόμα τους θεωρεί εκπαιδευτικούς (έστω και διαφορετικό είδος αποτο δικό του)!

Δεν άκουσα όμως ακόμα την πρόταση τι πρέπει να γίνουν αυτοί? και με ποια διαδικασία?

(Φαντάζεστε να θέλει ο Knuth να διδάξει  ΑΕΠΠ σε κάποιο Λύκειο και ο Crazy_Waters να θεωρεί ότι δεν έχει τα απαιτούμενα προσόντα!)

sstergou

Αν νομίζεις ότι είναι αυθαίρετο να δίνεται ο τίτλος "πληροφορικός" σε κάποιον με πτυχίο πληροφορικής τότε είναι δέκα φορές πιο αυθαίρετο είναι να δίνεται αυτός ο τίτλος σε άτομα επειδή έτυχε και διορίστηκαν σε αυτήν την ειδικότητα.

Δεν μπορούμε να μιλάμε για τις εξαιρέσεις... προφανώς αυτές και υπάρχουν. Κάποιοι από αυτούς που δεν έχουν πτυχίο πληροφορικής μπορεί να κάνουν καλά την δουλειά τους. Πρέπει να μιλήσουμε για τον κανόνα.. Νομίζω όλοι θέλουμε να πετύχουμε την επιστημονική αναβάθμιση του αντικειμένου μας στην εκπαίδευση. Πως θα γίνει αυτό αν ένα μεγάλο ποσοστό δεν έχουν καν πτυχίο; Όλοι είναι σαν τον knuth? Υπάρχει κάποιος σοβαρός που να πιστεύει ότι θεολόγοι, φιλόλογοι και λοιποί είναι ικανοί να διδάξουν σωστά το αντικείμενό μας;;

Ας τους δοθεί η ευκαιρία να αποκτήσουν πτυχίο μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια ας μείνουν και με το παραπάνω... Όποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει ας πάει στον κλάδο του. Που είναι το κακό δηλαδή;;


Crazy_Waters

Αν και κανονικά σε τόσο προκλητικά γραμμένα post (μεγάλο ατού να προκαλείς τόσο εύκολα) δε θα έπρεπε να απαντάω, δεν μπορώ να κρατηθώ:

Παράθεση από: Vangelis στις 14 Οκτ 2011, 07:44:02 ΜΜ
Αποφασίζει λοιπόν ο Crazy_Waters  ποιός θα έχει τον τίτλο του Πληροφορικού στην Εκπαίδευση και σε όποιον δεν τον απονείμει δεν τον έχει.
Δεν αποφασίζω εγώ, αποφασίζει η κοινή λογική, ακόμα και ο νόμος που ισχύει για όλους τους κλάδους, εκτός των ΠΕ19-20 (παραβιάστηκε).

Παράθεση από: Vangelis στις 14 Οκτ 2011, 07:44:02 ΜΜ
Αιτιολογία σοβαρή: Ορισμένοι του έχουν πιάσει τα σχολεία που είναι κοντά στο σπίτι του.

Αυτός είναι ο λόγος που ΤΩΡΑ γράφω όσα γράφω, μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις, όχι αιτιολογία για τα παραπάνω (αυτά δεν χρειάζονται αιτιολόγηση).

Παράθεση από: Vangelis στις 14 Οκτ 2011, 07:44:02 ΜΜ
Δεν άκουσα όμως ακόμα την πρόταση τι πρέπει να γίνουν αυτοί? και με ποια διαδικασία?

Δες εδώ (όχι μία, τρεις προτάσεις): https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=3950.msg45155#msg45155

Παράθεση από: Vangelis στις 14 Οκτ 2011, 07:44:02 ΜΜ
(Φαντάζεστε να θέλει ο Knuth να διδάξει  ΑΕΠΠ σε κάποιο Λύκειο και ο Crazy_Waters να θεωρεί ότι δεν έχει τα απαιτούμενα προσόντα!)

Ε τότε ας βάλουμε κι άλλους Φυσικους, Μαθηματικούς, Θεολόγους, Γυμναστές στον κλάδο ΠΕ19 μη χάσουμε το νέο Knuth!!!!

stratosg

Το κακό είναι νομίζω ότι αν κάνω 400 ώρες καρδιοχειρουργική σίγουρα δεν θα έρθει κανένας φίλος από εδώ μέσα να του κάνω μια απλή επεμβασούλα by pass. Πόσο μάλλον μια μεταμόσχευση.

Το 2001 πάντως ήθελαν να με βάλουν να πηγαίνω στη Γ' περιοχή για δυο ώρες να κάνω ΑΕΠΠ σε ενιαίο λύκειο γιατί η εκεί πληροφορικός ήταν φιλόλογος και δεν τα κατάφερνε. Εννοείται ότι αρνήθηκα αφού άλλωστε συμπλήρωνα κανονικά τις εικοσιμία (21) ώρες μου στην Α' περιοχή που είναι η οργανική μου.

Θα μου πει ο Βαγγέλης τώρα πως αν ήμουν στην θέση των συναδέλφων αυτών θα έκανα το ίδιο. ΝΑΙ με όλη μου τη δύναμη ΝΑΙ. Θα έκανα το ίδιο. Θα έπιανα μια θέση προκειμένου να επιβιώσω. Ο πνιγμένος άλλωστε από τα μαλλιά του πιάνεται. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ υπεύθυνο εκείνοπου διορίστηκε ως πληροφορικός χωρίς να έχει πτυχίο πληροφορικού. Φταίει εκείνος που από λάθος σχεδιασμό άνοιξε την ειδικότητα και την έκανε μπάτεσκυλαλεστερία, όπως λέει και ο ποιητής.

Ποια πρέπει να είναι η λύση; Ειλικρινά δεν ξέρω. Ειδικά δε όσον αφορά στους Θεολόγους, ξεχάστε να διδάξουν θρησκευτικά. Κλείνει κι εκείνο το μαγαζί. Το θλιβερότερο όλων είναι ότι τόσα χρόνια όλα αυτά γυρνούσαν στο μυαλό όλων λιγότερο ή περισσότερο, απλά τώρα είναι ευκαιρία να φάμε ο ένας τις σάρκες του άλλου.

Κάποιος εδώ το λέει κοινωνικό αυτοματισμό (και πολύ σωστά τα λέει) εγώ το λέω διαίρει και βασίλευε. Φαίνεται άλλωστε και σε άλλα θέματα... Κρίμα.
Να φοβάσαι εκείνον που δεν έχει να χάσει τίποτα.

lykos

"...
Δεν άκουσα όμως ακόμα την πρόταση τι πρέπει να γίνουν αυτοί? και με ποια διαδικασία?
..."
Συνάδελφε Vangelis, τα παραλές!
Οι της ΕΠΕ τό 'χουν πει και ξαναπεί: Εθελοντικά στην αρχική τους ειδικότητα. Άλλο αν κάποιοι το βλέπετε αυτό, σαν ευκαιρία για το υπουργείο για να πράξει τα "μη δέοντα".
Τώρα το ποιοί είναι καλύτεροι πληροφορικοί, αυτό φαίνεται μόνο στον ιδιωτικό τομέα.
Στο ελληνικό δημόσιο θα κριθούμε αντικειμενικά αργότερα ίσως (σε καμμιά 200αριά χρόνια υπολογίζω εγώ).

fof

Παράθεση από: stratosg στις 14 Οκτ 2011, 09:31:45 ΜΜ
....
Κάποιος εδώ το λέει κοινωνικό αυτοματισμό (και πολύ σωστά τα λέει) εγώ το λέω διαίρει και βασίλευε. Φαίνεται άλλωστε και σε άλλα θέματα... Κρίμα.

Συμφωνώ μαζί σου...... μεγάλο κρίμα ! γιατί αυτή η φιλοσοφία (του διαίρει και Κυβέρνα) έχει ήδη αρχίσει να δρα στο σύνολο των μικροκοινωνιών! να μάχονται τον εαυτό τους στο πρόσωπο των άλλων που αγωνίζονται για το κοινό συμφέρον και τα κοινά προβλήματα

Keep Growing

...μην κόπτεστε συνάδελφοι. Με το μυαλό που κουβαλάμε, σε λίγο καιρό δε θα υπάρχουν καθόλου οργανικές θέσεις, τι λέω, καθόλου δημόσιο. Έτσι, όπως λέει και ο συνάδελφος lykos, θα λάμψουν τα κορυφαία μυαλά στην ιδιωτική πλέον εκπαίδευση για τους λίγους και όλα καλά ...
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

stratosg

Θα χαρώ πολύ φίλε Παναγιώτη (αν μου επιτρέπεις) να γίνει αυτό που λές. Θα χαρώ να βλέπω το σπίτι μας να καίγεται και η Πυροσβεστική Υπηρεσία να ζητά αριθμό πιστωτικής προκειμένου να στείλει όχημα και πλήρωμα. Θα χαρώ πολύ όταν θα τρέχουμε με το βρέφος αγκαλιά στο νοσοκομείο έχοντας μετα βίας δυο ώρες ζωή να τις χάνουμε σε εξακρίβωση υπολοίπου λογαριασμού.

Θα χαρώ γιατί πέρυσι τα Χριστούγεννα κάτι λαμόγια γιατροί μου σώσανε το μωρό μου δώδεκα μηνών με δυο ώρες ζωή, γιατί τα αυτά  λαμογια οι γιατροί ήταν μια εβδομάδα μέσα  οι ίδιοι και οι ίδιοι μέσα στην κλινική χάνοντας κάθε έννοια της ύπαρξής τους σώζωντας παιδιά, τόσο οι ειδικευόμενοι όσο και οι μεγαλοκαθηγητές. Θα χαρώ γιατί οι μπάτσοι τα γουρούνια οι δολοφόνοι, όταν έψαχνα για φαρμακείο σε άγνωστη για εμένα πόλη μου διέθεσαν μηχανη της ΔΙ.ΑΣ. και με πήγαν συνοδεία στο φαρμακείο για να πάρω ότι μου ζήτησαν τα λαμόγια οι γιατροί για το μωρό. 

Ναι να απολυθώ κι εγώ κι εσύ και τα λαμόγια που με το ζόρι δέχτηκαν ένα κουτί γλυκά που τους πήγα και τα γουρούνια που με βοήθησαν. Ναι τότε να δούμε τους άξιους του ιδιωτικού τομέα που τόσο θεοποιήσαμε.

Σε τελική ανάλυση ο δρόμος είναι ελεύθερος για όποιον θεωρεί ότι θίγεται να παραιτηθεί και να διαπρέψει στον ιδιωτικό τομέα. Αλλά όχι, αντί να κοιτάξουμε να αποκτήσουμε κι εμείς μια κατσίκα προτιμούμε κι ευχόμαστε να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. 
Να φοβάσαι εκείνον που δεν έχει να χάσει τίποτα.

fof


vagelispe19

δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχλεί ο ιδιωτικός τομέας τόσο πολύ. Υποθέτω ότι οτιδήποτε ιδιωτικό ενοχλεί τα ανακλαστικά διάφορων ψευτοαριστερών που έχουν συνηθίσει να κάθονται και να πέφτει ο μισθός κάθε δεκαπενθήμερο αλλά παράλληλα να το παίζουν και αγωνιστές του πληκτρολογίου. Τώρα που ο μισθουλάκος τους μειώθηκε θίγονται.

Τέλος πάντων αυτό που θα ήθελα να πω εγώ αν και δεν είμαι διορισμένος καθηγητής πληροφορική είναι το εξής:
Αν κάποιος διαβάσει αυτό το thread θα δει ότι κάποιοι έχουν καταργήσει τους κανόνες της λογικής. Δεν είναι δυνατόν να δηλώνει πληροφορικός κάποιος που δεν έχει σπουδάσει αυτή την επιστήμη. Αμάν πια με τους βολεψάκηδες.
Επίσης ας σταματήσει αυτό το παραμύθι με αυτούς που "έχτισαν" την πληροφορική στην εκπαίδευση. ΔΕΝ ΕΧΤΙΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ. Χρήση υπολογιστών έκαναν και κάνουν. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με την επιστήμη αυτή.

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση που διάβασα σε ένα αλλο φόρουμ. Ας υποθέσουμε ότι αύριο σας λένε ότι θα βγείτε στην εφεδρεία. Με τι κριτήρια θα γίνει αυτό. Θέλω να πω ότι δεν μπορούν να απολύσουν έναν με πτυχίο πληροφορικής όταν υπάρχουν άλλοι διορισμένοι που δεν πληρούν καν τα σημερινά κριτήρια διορισμού στον κλάδο. Για σκεφτείτε το, αυτοί που είναι τώρα διορισμένοι δεν πληρούν τα κριτήρια διορισμού. Απίστευτο. Αυτά μόνο στην ελλάδα που συμβαίνουν όπου ο κάθενας δηλώνει ότι γουστάρει.

Τέλος λίγα πράγματα για τα ΤΕΙ Αγελαδοτροφίας όπως τα χαρακτήρισε ο vangelis. Τα περισσότερα έχουν βάση κάτω του 10. Το επίπεδο είναι εξαιρετικά χαμηλό , άσε που και το πρόγραμμα σπουδών δεν είναι της ίδιας ποιότητας με ένα ΑΕΙ. Οι άνθρωποι αυτοί κακως λέγονται πληροφορικοί γιατί δεν είναι, δεν έχουν σχέση με την επιστήμη, είναι απλά ένα σκαλοπάτι πάνω από τους αποφοίτους των ΙΕΚ.

Αλλά στην Ελλάδα επικρατεί η λογική της ισοπέδωσης, ότι δηλωσεις είσαι, όλοι είναι ίδιοι και δεν πρέπει να ξεχωρίσει κανένας

stratosg

#27
Παράθεση από: vagelispe19 στις 14 Οκτ 2011, 11:59:32 ΜΜ
δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχλεί ο ιδιωτικός τομέας τόσο πολύ. Υποθέτω ότι οτιδήποτε ιδιωτικό ενοχλεί τα ανακλαστικά διάφορων ψευτοαριστερών που έχουν συνηθίσει να κάθονται και να πέφτει ο μισθός κάθε δεκαπενθήμερο αλλά παράλληλα να το παίζουν και αγωνιστές του πληκτρολογίου. Τώρα που ο μισθουλάκος τους μειώθηκε θίγονται.

Ποιος ιδιωτικός τομέας; Αν τον βρεις δηλαδή γιατί από περίπτερο μέχρι ότι μπορείς να φανταστείς έχει άμεση σύνδεση με το κράτος αφού όλα είναι επιδοτούμενα. Ιδιωτικός τομέας σημαίνει ότι χρησιμοποιώ ίδια κεφάλαια και προσπαθώ να κάνω απόσβεση την επένδυσή μου και παράλληλα να έχω κέρδος. Αυτό δεν υπάρχει στη χώρα μας.

Όσο για την  ενόχληση ξεκινά ακριβώς σε κάτι σχόλια σαν το δικό σου που ενοχλείσαι από τον δημόσιο τομέα. Και καλά είναι να προσέχεις και τους κομματικούς χαρακτηρισμούς που κολλάς χωρίς να έχεις την παραμικρή ιδέα για τον οποιοδήποτε. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά, θες να μπεις στο Δημοσιο βάλε την ευαίσθητη έδρα σου σε καρέκλα διάβασε και μπες. Δεν θέλεις να μπεις, κανένα πρόβλημα ιδού πεδίον δόξης λαμπρό. Είσαι δημόσιος υπάλληλος αλλά δεν σε ικανοποιεί κάτι; Κανένα πρόβλημα, δηλώνεις παραίτηση και τελειώνει η ενασχόληση σου εκεί. Όλα τα υπόλοιπα είναι λόγια για να γεμίζουμε σελίδες. 


Τέλος πάντων αυτό που θα ήθελα να πω εγώ αν και δεν είμαι διορισμένος καθηγητής πληροφορική είναι το εξής:
Αν κάποιος διαβάσει αυτό το thread θα δει ότι κάποιοι έχουν καταργήσει τους κανόνες της λογικής. Δεν είναι δυνατόν να δηλώνει πληροφορικός κάποιος που δεν έχει σπουδάσει αυτή την επιστήμη. Αμάν πια με τους βολεψάκηδες. Πρόσεχε τους χαρακτηρισμούς σου, δεν δικαιούσαι να εκφράζεσαι έτσι για συνανθρώπους σου. Σε τελική σου έγραψα και πιο πάνω ότι εφόσον λοιδορείς μια θέση στο δημόσιο δεν έχεις παρά να λάβεις μέρος στη διαδικασία
Επίσης ας σταματήσει αυτό το παραμύθι με αυτούς που "έχτισαν" την πληροφορική στην εκπαίδευση. ΔΕΝ ΕΧΤΙΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ. Χρήση υπολογιστών έκαναν και κάνουν. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με την επιστήμη αυτή. Συνεχίζεις να υποτιμάς τους πάντες και τα πάντα. Που ξέρεις ίσως να είχες μερικούς τέτοιους στα μαθητικά σου χρόνια και να μη το γνώριζες. Αλλά αποκλείεται.

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση που διάβασα σε ένα αλλο φόρουμ. Ας υποθέσουμε ότι αύριο σας λένε ότι θα βγείτε στην εφεδρεία. Με τι κριτήρια θα γίνει αυτό. Θέλω να πω ότι δεν μπορούν να απολύσουν έναν με πτυχίο πληροφορικής όταν υπάρχουν άλλοι διορισμένοι που δεν πληρούν καν τα σημερινά κριτήρια διορισμού στον κλάδο. Για σκεφτείτε το, αυτοί που είναι τώρα διορισμένοι δεν πληρούν τα κριτήρια διορισμού. Απίστευτο. Αυτά μόνο στην ελλάδα που συμβαίνουν όπου ο κάθενας δηλώνει ότι γουστάρει.

Πάλι γράφεις πράγματα που δεν στέκουν. Κάποιοι εργάζονται στον κλάδο μας γιατί το Κράτος Δικαίου και το Δίκαιο Κράτος ψήφισε νόμο που τους το επέτρεψε. Εκτός αν δηλώνεις αναρχικός κι αντιεξουσιαστής εκτός από πτυχιούχος. Αλήθεια αν βρεθείς σε θέση που να έχει σχέση με οικονομικά την οποία θα καταλάβεις γιατί το ίδιο Κράτος θα σου δώσει το δικαίωμα να καταλάβεις, ακόμη και στον ιδιωτικό τομέα, πως θα σου φανεί αν μετά απο δεκαπέντε (15) χρόνια αναιρέσει τους κανόνες και βρεθείς έκθετος στον χώρο εργασίας σου;

Τέλος λίγα πράγματα για τα ΤΕΙ Αγελαδοτροφίας όπως τα χαρακτήρισε ο vangelis. Τα περισσότερα έχουν βάση κάτω του 10. Το επίπεδο είναι εξαιρετικά χαμηλό , άσε που και το πρόγραμμα σπουδών δεν είναι της ίδιας ποιότητας με ένα ΑΕΙ. Οι άνθρωποι αυτοί κακως λέγονται πληροφορικοί γιατί δεν είναι, δεν έχουν σχέση με την επιστήμη, είναι απλά ένα σκαλοπάτι πάνω από τους αποφοίτους των ΙΕΚ.

Ευτυχώς που υπάρχουν όμως οι αγελαδάρηδες για να μπορούν κάποιοι να πίνουν γάλα. Αλήθεια αφού ξέρεις τα πολλά κι ο νους σου κατεβάζει, ανάφερέ μας μια κοινωνία σε όποιο χρονικό διάστημα, σε όποιο βασίλειο (φυτικό ή ζωικό) δεν έχει πλήρη διαστρωμάτωση αλλά μόνο την κρατούσα τάξη, ξέρεις εσύ ποια. Άλλωστε τη γράφεις και στην υπογραφή σου. Αλήθεια γιατί το ΟΠΑ να έχει καλύτερο τμήμα πληροφορικής από το τμήμα πληροφορικής του ΤΕΙ Αθηνών ή της Θεσσαλονίκης; Και τι είναι αυτό που δίνει το δικαίωμα σε Πανεπιστήμια που αλλιώς έχουν δημιουργηθεί να ξεφουρνίζουν κι ένα τμήμα πληροφορικής από τα εντόσθιά τους; Θα σου πω εγώ. Είναι ο άτιμος ο κοινωνικός αυτοματισμός. Απλά βολεύει στο διαίρει και βασίλευε.

Αλλά στην Ελλάδα επικρατεί η λογική της ισοπέδωσης, ότι δηλωσεις είσαι, όλοι είναι ίδιοι και δεν πρέπει να ξεχωρίσει κανένας

Ακριβώς ότι δηλώσεις είσαι. Εσύ δηλώνεις πτυχιούχος ΟΠΑ. Τουλάχιστον φαιδρό, όλοι εδώ μέσα, μα όλοι πτυχιούχοι είμαστε.

Το πρόβλημα είναι ότι είμαστε αυτάρεσκοι και πολλοί από εμάς ίσως να μην έχουμε χώσει τα δάχτυλά μας πουθενά αλλού πέρα από κάποιο απαλό πληκτρολόγιο και ίσως μέσα σε κάποιο μεταξωτό εσώρουχο και προφανώς αγνοούμε το τι γίνεται γύρω μας κοιτώντας απλά τη βολή μας ή απλά δεν προλάβαμε να ξεφουσκώσουμε τα μυαλά μας από τον κοπανιστό αέρα που μας τον γέμισαν κάποιοι.

Δεν μπορεί να υπάρξει δημόσιος τομέας χωρίς τον ιδιωτικό, όπως δεν μπορεί να υπάρξει ιδιωτικός τομέας χωρίς τον δημόσιο. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε ο καθένας από εκεί που είμαστε πως θα γίνουμε καλύτεροι πρώτα για τους άλλους και μετά για τον εαυτό μας.

Καλό είναι να αφήσουμε και τις κομματικές λάσπες που πετάμε ο ένας στον άλλο. Δεν ήμουν ποτέ και ούτε πρόκειται να είμαι μέλος κάποιου κόμματος. Απλά πάντα κάποιοι με όριζαν ως αριστερό. Ευκαιρίας δοθήσεις λοιπόν θα σε παρακαλούσα να μου εξηγήσεις και την κομματικό προσδιορισμό που μου απέδωσες.

Στην απάντηση σου να λάβεις υπόψιν ότι εγώ είμαι από εκείνους, τους νόμιμους, ξέρεις τους καθαρούς που λένε. Γνήσιος πληροφορικός και με τη βούλα κι όχι σαν τους άλλους, ξέρεις εκείνα τα μιάσματα που περιγράφεις. Επίσης να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν σου ότι το μήνυμα αυτό είναι τόσο δεικτικό και καυστικό όσο ακριβώς είναι και το δικό σου.

Τέλος θα πρέπει να ξέρεις ότι σέβομαι ιδιαίτερα τον κόπο σου για να μπορείς να φέρεις τον τίτλο του πτυχιούχου στην επιστήμη που υπηρετείς, από όποιο τομέα κι αν την υπηρετείς ιδιωτικό ή δημόσιο. Πάντα χαίρομα να βλέπω ανθρώπους που είναι υπερήφανοι για αυτό που κατάφεραν με πολύ κόπο.

Πρέπει όμως να μην ξεχνάμε ότι είμαστε άνθρωποι κι ανθρώπους θα χρειαστούμε σε μια δύσκολη στιγμή μας. Και τα λαμόγια του παραπάνω μηνύματός μου πτυχιούχοι ήταν. Δεν τους ένοιαζε όμως τι ήταν το παιδί μου, τους ένοιαζε που ήταν κάποιο παιδί. Δεν τους ένοιαζε που εργαζόντουσαν οι γονείς όλων εκείνων των παιδιών, παρά μόνον οι ζωές τους.

Σου εύχομαι λοιπόν κάθε επιτυχία σε κάθε τομέα της ζωής σου, προσωπικό και επαγγελματικό. Και να είσαι σίγουρος ότι όλοι χωράνε κι ότι δεν είναι όλοι αριστεροί. Όπως εύχομαι ολόψυχα να μη χρειαστεί κανένας από τους συνδαιτοίμονες να γίνει βορά στα όρνεα που αυτοπροσδιορίζονται ως ΜΚΟ και φέρουν εύηχα ονόματα.

Για τους υπόλοιπους, αφού τον κακόμοιρο Vagelispe19 του τα παραείπα, που πιθανά έχουν προβλήματα αποδοχής του διαφορετικού έχω να τους προτείνω μερικά παιδικά παραμύθια όπως :

Το κάτι άλλο της Cathryn Cave
Το σκαντζοχοιράκι με τα κατσαρά μαλλιά της Μαρίας Βαλέτας - Βασιλειάδου
Ένα χελωνάκι χωρίς καβούκι της Ελένης Πριοβόλου.
Να φοβάσαι εκείνον που δεν έχει να χάσει τίποτα.

Vangelis

Παράθεση από: vagelispe19 στις 14 Οκτ 2011, 11:59:32 ΜΜ
δΤέλος λίγα πράγματα για τα ΤΕΙ Αγελαδοτροφίας όπως τα χαρακτήρισε ο vangelis. Τα περισσότερα έχουν βάση κάτω του 10. Το επίπεδο είναι εξαιρετικά χαμηλό , άσε που και το πρόγραμμα σπουδών δεν είναι της ίδιας ποιότητας με ένα ΑΕΙ. Οι άνθρωποι αυτοί κακως λέγονται πληροφορικοί γιατί δεν είναι, δεν έχουν σχέση με την επιστήμη, είναι απλά ένα σκαλοπάτι πάνω από τους αποφοίτους των ΙΕΚ.

Αλλά στην Ελλάδα επικρατεί η λογική της ισοπέδωσης, ότι δηλωσεις είσαι, όλοι είναι ίδιοι και δεν πρέπει να ξεχωρίσει κανένας

Ακόμα και ο stratosg (που έχει καλές θέσεις) μπήκε στον πειρασμό να γράψει για απάντηση "Αλήθεια γιατί το ΟΠΑ να έχει καλύτερο τμήμα πληροφορικής από το τμήμα πληροφορικής του ΤΕΙ Αθηνών ή της Θεσσαλονίκης; Και τι είναι αυτό που δίνει το δικαίωμα σε Πανεπιστήμια που αλλιώς έχουν δημιουργηθεί να ξεφουρνίζουν κι ένα τμήμα πληροφορικής από τα εντόσθιά τους;"


Τι λέγαμε παιδιά άρχισαν τα όργανα ! .  Αν αρχίσουν οι διαχωρισμοί δεν ξέρουμε που θα σταματήσουμε  (αλλα ποιός ακούει).


Lykos    το εθελοντικά το κατάλαβα.  Αλλά και σήμερα μπορούν να το κάνουν αν το επιθυμούν εθελοντικά, δεν χρειάζεται καμία ρύθμιση.  Το ερώτημά μου είναι αν δεν το επιθυμούν (αν το επιθυμούσαν θα το είχαν κάνει) τι προτείνετε?

Μήπως το επόμενο στάδιο είναι να διατυπώσετε αντίστοιχες προτάσεις για τους πτυχιούχους ΤΕΙ?

Και οι απόψεις του vagelispe19 δεν είναι οι μόνες που έχω ακούσει.
Για παράδειγμα ξέρουμε ότι στον ΑΣΕΠ υπάρχει ποσόστωση 60% ΠΕ19 και 40% ΠΕ20 (αν δεν κάνω λάθος).
Κατά μέσο όρο οι πτυχιούχοι ΤΕΙ έχουν χαμηλότερες επιδόσεις από τους άλλους πτυχιούχους.
Έγραφε λοιπόν ένας πτυχιούχος ΑΕΙ "γιατί διόρισαν πτυχιούχους ΤΕΙ ενώ υπήρχαν πτυχιούχοι ΑΕΙ που είχαν υψηλότερα  μόρια"

Είσαστε σίγουροι ότι  αυτό δεν θα φανεί λογικό σε πολλούς (που τους συμφέρει)?

Θέλετε να πάμε και σε ποιό χαμηλό επίπεδο.  Υπάρχουν σχολές που δεν έχουν κάνει ένα συγκεκριμένο μάθημα π.χ Βάσεις Δεδομένων.  Σε ένα ΕΠΑΛ λοιπόν είναι δύο συνάδελφοι ο ένας είναι νέος και έχει κάνει Βάσεις Δεδομένων στη σχολή του αλλα δεν έχει διδάξει το μάθημα και ο άλλος δεν έχει κάνει Β.Δ στη σχολή του αλλα έχει διδάξει το μάθημα αυτό στο ΕΠΑΛ τα τελευταία 5 χρόνια και διαφωνούν για το ποιός θα πάρει το μάθημα.  Θεωρούμε λογικό ότι θα πρέπει να προηγηθεί αυτός που έχει κάνει το μάθημα στη σχολή του?.   
Αν είσασταν Διευθυντής του ΕΠΑΛ ποιόν θα υποστηρίζατε?

Αν ξεκινήσουμε λοιπόν τους διαχωρισμούς συνάδελφοι της ΕΠΕ να είσαστε σίγουροι ότι θα φτάσουμε σε επίπεδο μαθήματος.

Vangelis

Παράθεση από: stratosg στις 15 Οκτ 2011, 01:08:15 ΠΜ
Σου εύχομαι λοιπόν κάθε επιτυχία σε κάθε τομέα της ζωής σου, προσωπικό και επαγγελματικό. Και να είσαι σίγουρος ότι όλοι χωράνε κι ότι δεν είναι όλοι αριστεροί. Όπως εύχομαι ολόψυχα να μη χρειαστεί κανένας από τους συνδαιτοίμονες να γίνει βορά στα όρνεα που αυτοπροσδιορίζονται ως ΜΚΟ και φέρουν εύηχα ονόματα.


Οι καλές απόψεις που ανέφερα

Keep Growing

Να σε ρωτήσω κάτι Βαγγέλη (αριστούχε) ; Οι λίαν καλώς, έχουν θέση στον ιδιωτικό τομέα, ή είναι μόνο για τους άριστους;
Σε ρωτάω γιατί τον γνωρίζεις καλά τον ιδιωτικό τομέα.
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

Keep Growing

Παράθεση από: vagelispe19 στις 14 Οκτ 2011, 11:59:32 ΜΜ
Υποθέτω ότι οτιδήποτε ιδιωτικό ενοχλεί τα ανακλαστικά διάφορων ψευτοαριστερών που έχουν συνηθίσει να κάθονται και να πέφτει ο μισθός κάθε δεκαπενθήμερο αλλά παράλληλα να το παίζουν και αγωνιστές του πληκτρολογίου. Τώρα που ο μισθουλάκος τους μειώθηκε θίγονται.

Όπως υπάρχουν "ψευτοαριστεροί", αντίστοιχα υπάρχουν και οι ψευτονάρκισσοι.

http://e-psychology.gr/personality/446-narcisism-personality-disorder
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

stratosg

#32
Παράθεση από: Vangelis στις 15 Οκτ 2011, 02:25:01 ΠΜ
....

Εξακολουθώ να έχω καλές προθέσεις. Δεν έχω όμως την πρόθεση να με θίγει κάποιος που ούτε με ξέρει, ούτε γνωρίζει πόσο κι αν δούλεψα ή εξακολουθώ να δουλεύω και βέβαια ούτε αν πιθανόν είμαι πιο άριστος από τον άριστο. Άσε που δεν είμαι δηλαδή μην αγχώσουμε και κανέναν άδικα. 

Η αναφορά μου σε Πανεπιστήμια που οδηγεί σε περαιτέρω διάσπαση, όπως πολύ σωστά αναφέρεις, έχει σκοπό όχι τη διάσπαση αλλά την απάντηση στον ίδιο τόνο και με τα ίδια επιχειρήματα. Τα μάγουλά μου μελάνιασαν από το να τα γυρνάω δεξιά κι αριστερά όπως επιτάσσει η θρησκεία. Αρκετά πια. Και οι προσβολές όσο εύκολα εκφέρονται τόσο εύκολα επιστρέφουν. Η κατάρα είναι γαϊδάρα και γυρνάει στον αφέντη της λέει ο λαός.

Όλο αυτό μου θυμίζει τα πιτσιρίκια που κάνουν τσισάκια το ένα δίπλα στο άλλο και βάζουν στοίχημα ποιος θα βρέξει το χώμα μακρύτερα.  Και μετά φωνάζουμε πως είμαστε και μορφωμένοι άνθρωποι... Τρομάρα μας.
Να φοβάσαι εκείνον που δεν έχει να χάσει τίποτα.

vagelispe19

δεν απαντώ σε προσωπικές επιθέσεις και γενικότερα σε χρήστες του φόρουμ που κατεβάζουν το επίπεδο του διαλόγου.

Παράθεση από: Keep Growing στις 15 Οκτ 2011, 09:45:43 ΠΜ
Όπως υπάρχουν "ψευτοαριστεροί", αντίστοιχα υπάρχουν και οι ψευτονάρκισσοι.

http://e-psychology.gr/personality/446-narcisism-personality-disorder

stratosg

Παράθεση από: vagelispe19 στις 08 Οκτ 2011, 08:56:09 ΠΜ
είμαι αριστούχος απόφοιτος πληροφορικής του οικονομικού πανεπιστημίου αθηνών και αποφάσισα να ασχοληθώ με την εκπαίδευση. Υπέθεσα ότι αυτοί τουλάχιστον που ασχολούνται και είναι διορισμένοι σε θέσεις πληροφορικής ενώ χιλιάδες πτυχιούχοι είναι αυτή τη στιγμή χωρίς δουλειά, θα το εκτιμούσαν.

εσύ προφανώς circle δεν το εκτιμάς
@circle
το καλύτερο που έχεις να κάνεις λοιπόν είναι να παραιτηθείς αφού θεωρείς ότι το γνωστικό αντικείμενο που διδάσκεις δεν είναι επιστήμη. Η αλήθεια όμως που πονάει είναι ότι έχεις αυτή την άποψη επειδή δεν έχεις πτυχίο πληροφορικής. Δεν έχεις καμία σχέση με το γνωστικό αντικείμενο, ούτε καν ξέρεις τι είναι πληροφορική. Ασχολήσου λοιπόν με τον κλάδο σου και άσε την πληροφορική στους πληροφορικούς.

Νισάφι πια, όλοι μαθηματικοί φυσικοί, θεολόγοι έχετε μετατρέψει την πληροφορική σε ΤΠΕ, λες και είναι word, excel ιντερνετ και γουιντοους. Αυτά ξέρατε αυτά διδάσκατε. Τώρα όμως που υπάρχουν άνθρωποι καταρτισμένοι στο αντικείμενο καιρός είναι να γυρίσετε πίσω στους κλάδους σας και να αφήσετε την πληροφορική στους πληροφορικούς!!!!
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!

Παράθεση από: vagelispe19 στις 15 Οκτ 2011, 10:39:51 ΠΜ
Μια μικρή διόρθωση Απόφοιτος ΤΕΙ Αυτοματισμού

Μηχανικούς βγάζουν τα πολυτεχνεία και ειδικά αν θέλεις να σπουδάσεις μηχανικός αυτοματισμού πας στους μηχανολόγους μηχανικούς του πολυτεχνείου.

Ευχαριστώ

Παράθεση από: vagelispe19 στις 15 Οκτ 2011, 10:43:39 ΠΜ
όλα τα τμήματα ΤΕΙ που έχουν πολύ χαμηλή βάση και πρόγραμμα σπουδών που ισοδυναμεί με το ECDL (advanced) ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.
Δείτε μόνο τις βάσεις και τις βαθμολογίες των μαθητών που περνούν εκεί.
Όσο για τις σχολές που λες ΤΕΙ αυτοματισμού και αυτό το πολιτισμικής......!!!!!!!!!!!!!  για ρίξτε μια ματιά στο πρόγραμμα σπουδών να δείτε τι μαθήματα έχουν.

Αυτά τα τμήματα δεν έχουν καμία σχέση με την πληροφορική

Παράθεση από: vagelispe19 στις 14 Οκτ 2011, 11:59:32 ΜΜ
δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχλεί ο ιδιωτικός τομέας τόσο πολύ. Υποθέτω ότι οτιδήποτε ιδιωτικό ενοχλεί τα ανακλαστικά διάφορων ψευτοαριστερών που έχουν συνηθίσει να κάθονται και να πέφτει ο μισθός κάθε δεκαπενθήμερο αλλά παράλληλα να το παίζουν και αγωνιστές του πληκτρολογίου. Τώρα που ο μισθουλάκος τους μειώθηκε θίγονται.

Τέλος πάντων αυτό που θα ήθελα να πω εγώ αν και δεν είμαι διορισμένος καθηγητής πληροφορική είναι το εξής:
Αν κάποιος διαβάσει αυτό το thread θα δει ότι κάποιοι έχουν καταργήσει τους κανόνες της λογικής. Δεν είναι δυνατόν να δηλώνει πληροφορικός κάποιος που δεν έχει σπουδάσει αυτή την επιστήμη. Αμάν πια με τους βολεψάκηδες.
Επίσης ας σταματήσει αυτό το παραμύθι με αυτούς που "έχτισαν" την πληροφορική στην εκπαίδευση. ΔΕΝ ΕΧΤΙΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ. Χρήση υπολογιστών έκαναν και κάνουν. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με την επιστήμη αυτή.

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση που διάβασα σε ένα αλλο φόρουμ. Ας υποθέσουμε ότι αύριο σας λένε ότι θα βγείτε στην εφεδρεία. Με τι κριτήρια θα γίνει αυτό. Θέλω να πω ότι δεν μπορούν να απολύσουν έναν με πτυχίο πληροφορικής όταν υπάρχουν άλλοι διορισμένοι που δεν πληρούν καν τα σημερινά κριτήρια διορισμού στον κλάδο. Για σκεφτείτε το, αυτοί που είναι τώρα διορισμένοι δεν πληρούν τα κριτήρια διορισμού. Απίστευτο. Αυτά μόνο στην ελλάδα που συμβαίνουν όπου ο κάθενας δηλώνει ότι γουστάρει.

Τέλος λίγα πράγματα για τα ΤΕΙ Αγελαδοτροφίας όπως τα χαρακτήρισε ο vangelis. Τα περισσότερα έχουν βάση κάτω του 10. Το επίπεδο είναι εξαιρετικά χαμηλό , άσε που και το πρόγραμμα σπουδών δεν είναι της ίδιας ποιότητας με ένα ΑΕΙ. Οι άνθρωποι αυτοί κακως λέγονται πληροφορικοί γιατί δεν είναι, δεν έχουν σχέση με την επιστήμη, είναι απλά ένα σκαλοπάτι πάνω από τους αποφοίτους των ΙΕΚ.

Αλλά στην Ελλάδα επικρατεί η λογική της ισοπέδωσης, ότι δηλωσεις είσαι, όλοι είναι ίδιοι και δεν πρέπει να ξεχωρίσει κανένας

Παρέθεσα όλα σου τα μηνύματα. Αν, που αμφιβάλλω, καταφέρεις να τα διαβάσεις με νηφαλιότητα και ψυχραιμία θα δεις ότι σε κανένα από αυτά δεν προάγεις το επίπεδο του διαλόγου και θεωρείς άπαντες υποδεέστερους από εσένα. Η στάση σου αυτή έχει ρίξει το επίπεδο του διαλόγου.

Επίσης είναι χαρακτηριστική η άγνοια και η περιφρόνηση τόσο στο ίδιο το Κράτος όσο και στους νόμους και τους θεσμούς του. Έτσι αγνοείς επιδεικτικά και αμφισβητείς ανοικτά το νομοθέτη που όρισε ότι υπάρχουν πτυχιούχοι ΤΕΙ της χώρας που τους απονέμεται ο τίτλος του μηχανικού. Αν δεν σου αρέσει αυτό μπορείς να προσφύγεις εναντίον του Κράτους κι όχι να καταφέρεσαι τόσο απαξιωτικά έναντι όλων εκείνων που τους αποδόθηκε ο τίτλος.   

Μπορεί να είσαι αριστούχος, άλλωστε συ είπας "ότι δηλώνεις είσαι", αλλά ούτε σε ένα μήνυμά σου δεν μπορείς να προάγεις το άριστο της κοινωνικής συναναστροφής και συμμετοχής αφού δεν μπορείς να δεχτείς κανέναν άλλον που αν μη τι άλλο στην παρούσα κοινότητα προϋπήρχε και δεν έχει αποφοιτήσει τουλάχιστον από τη δική σου σχολή, βιώνοντας με αυτό τον τρόπο τη μοναξιά του πρώτου.   

Επαναλαμβάνω πως είναι ιδιαίτερα δύσκολο να είσαι πρώτος, εύχομαι να είσαι πρώτος σε κάθε έκφανση της ζωής σου. Θα σε παρακαλούσα δε να μου εξηγήσεις από που προέκυψε το συμπέρασμα ότι είμαι ψευτοαριστερός.
Να φοβάσαι εκείνον που δεν έχει να χάσει τίποτα.

Λάμπρος Μπουκουβάλας

εύχομαι στους απανταχού αριστούχους να είναι πάντα άριστοι στην ψυχή τους και στους τρόπους τους, στη ζωή τους και τη συμπεριφορά τους, πάντα πρώτοι σε όλα τα καλά και πάντα τελευταίοι στη γκρίνια, στη διχόνοια και στη μιζέρια.

όσο για τη διαφοροποίηση τει-αει, εγώ ξέρω καμιά δεκαριά τει-τζήδες που όχι μόνο δεν κάνουν απλή χρήση η/υ, εντός ή εκτός σχολείου, αλλά μπορούν να κάνουν πολλές δεκάδων αε(ρ)ι-τζήδες να παραμιλάνε... (εννοώ ως επιστήμονες της πληροφορικής). προσοχή: το έχω δει πολλές φορές αυτό το επεισόδιο.

τέλος, να θυμίσω στην κοινή λογική ότι σε ένα σώμα δεν υπάρχει μόνο κεφάλι, αλλά και πόδια. κάθε μέλος στο σώμα κάνει τη δουλειά του. ένα κεφάλι σκέτο θα ήταν ανάπηρο! όλοι είναι χρήσιμοι σε αυτόν τον κόσμο και ο παράδεισος φτιάχνεται σαν ένα παζλ, από όλους μας. ευτυχώς, το να μιλάμε με αξιοπρέπεια δεν καθορίζεται από τον τίτλο ή τον βαθμό ενός πτυχίου.
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

Keep Growing

#36
Παράθεση από: vagelispe19 στις 15 Οκτ 2011, 10:48:20 ΠΜ
δεν απαντώ σε προσωπικές επιθέσεις και γενικότερα σε χρήστες του φόρουμ που κατεβάζουν το επίπεδο του διαλόγου.


Θα ήταν τιμή μου, αν δε μου απαντούσες, αλλά τελικά μου απάντησες, κρίμα...
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

Vangelis

Απο άλλον περιμένουμε απαντήσεις