Αποστολέας Θέμα: Πρόβλημα με τον πίνακα εφαρμογών  (Αναγνώστηκε 175 φορές)

d_oikon

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 80
Πρόβλημα με τον πίνακα εφαρμογών
« στις: 26 Οκτ 2021, 12:02:32 μμ »
Κατά την είσοδο των clients εμφανίζεται το μήνυμα της συνημμένης φωτογραφίας.
Το κλείνουμε πατώντας το x.
Έχουμε καμία ιδέα τι σημαίνει/συμβαίνει;
Ευχαριστώ.

alkisg

  • Τεχνικός / καθαρίστρια
  • *****
  • Μηνύματα: 6155
    • Ο Διερμηνευτής της ΓΛΩΣΣΑΣ
Απ: Πρόβλημα με τον πίνακα εφαρμογών
« Απάντηση #1 στις: 26 Οκτ 2021, 12:23:17 μμ »
Τα εικονίδια του πίνακα εφαρμογών (panel) είναι μια μικρο-εφαρμογή το καθένα. Μία από αυτές είναι εικονίδιο για τον κάδο ανακύκλωσης τέρμα κάτω δεξιά, και η οποία κάπου ζορίζεται και κρασάρει.

Δοκιμάστε να αδειάσετε τον κάδο ανακύκλωσης, ή να κάνετε reset panel:
https://ts.sch.gr/wiki/Linux/LTSP/FAQ
https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=7125.msg84022#msg84022

d_oikon

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 80
Απ: Πρόβλημα με τον πίνακα εφαρμογών
« Απάντηση #2 στις: 26 Οκτ 2021, 01:49:06 μμ »
Λοιπόν, έκανα reset panel με
Κώδικας: [Επιλογή]
/usr/share/sch-scripts/reset-panelΕξαφανιζόταν το μήνυμα αλλά μετά από λίγα δευτερόλεπτα εμφανιζόταν πάλι. Κάτω δεξιά δεν εμφανιζόταν ο κάδος απορριμμάτων.
Κι επίσης, αυτό που παρουσιάστηκε ήταν ότι δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση καν στα απορρίμματα. Δηλ, όταν έκαναν κλικ στα απορρίμματα (μέσα από τους φακέλους -file manager-) περίμεναν λίγα δευτερόλεπτα τους έβγαζε μήνυμα και δεν μπορούσαν να μπουν (!!).

Anyway, έκλεισα τους clients, έκανα restart τον server, σύνδεσα αυτόματα τους client στην ίδια τάξη με την εντολή
Κώδικας: [Επιλογή]
sudo /usr/share/sch-scripts/autologin pc/d2- και όλα οκ. Και εμφανιζόταν ο κάδος απορριμμάτων κάτω δεξιά και ούτε μήνυμα ξανά έβγαλε. Σύνδεσα αυτόματα και άλλη τάξη και πάλι όλα οκ.

Δεν ξέρω τι έγινε ή τι μπορεί να ξανά γίνει, αλλά αυτό είχε παρουσιαστεί της τελευταίες μέρες και είπα να το αναφέρω.

Θα επανέλθω αν επανέλθει!

d_oikon

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 80
Απ: Πρόβλημα με τον πίνακα εφαρμογών
« Απάντηση #3 στις: 02 Νοε 2021, 10:51:44 πμ »
Τελικά απ' ότι κατάλαβα, είχε γίνει κάποιο update στον server, δεν είχα κάνει επανεκκίνηση και παρουσιάστηκε αυτό το πρόβλημα.
Το λέω αυτό γιατί ακριβώς το ίδιο έγινε και στο άλλο σχολείο την επόμενη μέρα. Μόλις έκανα επανεκκίνηση server και clients όλα οκ.
Και μέχρι στιγμής όλα οκ.