Να πω και εγώ τη γνώμη μου…
Νομίζω ότι τα θέματα ήταν καλά σε γενικές γραμμές και πιο εύκολα από πέρυσι αλλά πιστεύω ότι η κατανομή στις βαθμολογίες θα είναι η ίδια. Το προφίλ των μαθητών αυτής της ομάδας προσανατολισμού είναι πιο χαμηλό από την παλιά τεχνολογική και δικαίως τα θέματα των παλαιών ήταν ένα κλικ πιο δύσκολα. Να θυμίσω ότι στην ΑΕΠΠ φέτος είχαμε περισσότερη ύλη με τις ίδιες ώρες διδασκαλίας ενώ στο ΑΟΘ ίδια ύλη αλλά μια ώρα παραπάνω.
Τελικά δεν πρέπει να μπαίνουν θέματα ώστε να έχουμε μπορέσει να τα διδάξουμε στις τάξεις;;;; Δεν πρέπει να έχουμε θέματα που να ακουμπάνε στο «κακό» παλιό σχολικό μας βιβλίο;;; Δηλαδή θέλουμε απλώς να βάζουμε έξυπνα θέματα και το 70% να γράφει κάτω από τη βάση;;; Για να αποδείξουμε τι;; ότι εμείς οι φοβεροί καθηγητές κρατάμε το μάθημα σε υψηλό επίπεδο βάζοντας δύσκολα θέματα;
Αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όταν μιλάμε για θέματα εισαγωγικών εξετάσεων στην τριτοβάθμια νομίζω ότι είναι να μπορεί να υπάρχει διαβάθμιση, να μην έχουμε συσσώρευση ούτε κάτω από τη βάση ούτε ανάμεσα στο 18-20. Αν θέλαμε να μιλήσουμε για θέματα που διερευνούν το επίπεδο της μαθησιακής διαδικασίας της χρονιάς θα έπρεπε να λέμε για άλλα πράγματα.
Τώρα για τις οδηγίες που λέτε ότι έχουν έρθει σε όλα τα σχολεία και θα μπορούσαν να μπουν από εκεί τα δέντρα να θυμίσω ότι αυτές τις οδηγίες δεν τις έχουν λάβει ποτέ οι απόφοιτοι παλαιών ετών που δίνουν με το νέο σύστημα και έτσι δεν μπορούν να είναι μέρος της εξεταστέας ύλης!!!
Το μόνο θέμα που δεν κατάλαβα το στόχο του ήταν αυτό με την ουρά. Συγκεκριμένα όταν γύρισα στο σπίτι μετά το βαθμολογικό το έδωσα στον γιό μου (Β γυμνασίου) και το έλυσε σε 3 λεπτά!!! Βέβαια δεν είχε στο μυαλό του ούτε στοίβες ούτε ουρές που έχουν διδαχθεί τα παιδιά και βλέποντάς το μόνο σαν σπαζοκεφαλιά το έλυσε σαν παιχνίδι.
Περιττό να σας πω ότι όταν το έλυσα εγώ έκανα ένα λάθος.

(έφαγα τον 2ο αριθμό προτεραιότητας μετά το 5ο λεπτό. Δεν ξέρω αν πρέπει να αναρωτηθώ για κάτι

)
Τέλος μου άρεσε που στις ενδεικτικές λύσεις που έστειλαν από ΚΕΕ υπήρχε στην κλίση της συνάρτησης το ‘Α’ και ‘Κ’ γιατί άκουσα συναδέλφους να θέλουν να αφαιρέσουν μόρια για αυτό.
Τα τελικά συμπεράσματά μας θα πρέπει να βγουν μετά την ανακοίνωση των βαθμών από το υπουργείο.
Καλή διόρθωση ελπίζοντας ότι θα είναι δίκαιη και ενιαία για όλα τα βαθμολογικά!!