Τέλος υποστήριξης Ubuntu/LTSP/Epoptes/sch-scripts από το ΙΤΥΕ

Ξεκίνησε από alkisg, 04 Ιαν 2024, 09:18:42 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

gregflo

Παράθεση από: za√'ag στις 17 Σεπ 2024, 02:45:45 ΜΜΑπό τις (φασόν) απαντήσεις που ο Διόφαντος έδωσε φοβάμαι ότι δεν υπάρχει διάθεση να κάνει κάτι ... Αλλιώς πρέπει να αντιδράσουμε.

- ΟΛΜΕ ...
- ΠΕΚΑΠ ...
- Ενωση πληροφορικών ...

Μήπως ΟΛΟΙ μαζί να κάνουμε κάτι περισσότερο από απλά κείμενα και ανακοινώσεις;

Το θέμα είναι σοβαρό μιας και πολλά σχολεία έχουν υιοθετήσει τη λύση του LTSP (ακόμα και του Linux στα γραφεία) και έχουν ρίξει τα έξοδα σε άλλα ίσως πιο ζωτικής σημασίας από το να αγοράζουν ΛΣ και πανάκριβες εφαρμογές για τις δουλειές που μπορούν πλέον να γίνονται με δωρεάν λογισμικό ...
Ο κόσμος εξελίσσεται ... ΔΕΝ πρέπει να κάνει πίσω για κανέναν λόγο ... Πόσο μάλλον γιατί έτσι απλά κάποιος ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ξαφνικά το αποφάσισε ...

τα 'πες όλα..

za√‘ag

Παράθεση από: gregflo στις 19 Σεπ 2024, 12:56:12 ΜΜτα 'πες όλα..
Τα αυτονόητα λέω όπως και οι περισσότεροι από μας φαντάζομαι ... Αυτό θεωρώ ότι έχουμε χάσει σ' αυτή τη χώρα (για τις άλλες δεν μπορώ να ξέρω ;) ) ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ !!

Επίσης αυτό το "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ" και όχι ατομικά είναι ένα μικρό αγκάθι ... αν το πετάξουμε κάτι μπορεί να γίνει ...
«Δεν υπάρχει λόγος να θέλει κανείς έναν υπολογιστή στο σπίτι του»--Ken Olson, πρ. της DEC, 1977
«Τα 640KB RAM επαρκούν για να τρέξει κάθε πρόγραμμα»--Bill Gates
Δείτε κι άλλες ιστορικές ατάκες  εδώ

astakos1010

Πραγματικά απορώ πως κάποιοι συνάδελφοι επιμένουν (ναι θα το πω....με αφέλεια) να πιστεύουν ότι αυτό που έγινε είναι αποτέλεσμα μία απόφασης ενός υπαλλήλου ή δείγμα της τρέλας που επικρατεί στη δημόσια διοίκηση διαχρονικά στην Ελλάδα. Το έχω ξαναγράψει και δε μπορώ να καταλάβω γιατί δε μπορούν ορισμένοι να το εμπεδώσουν:

Η συγκεκριμένη κίνηση ήταν μελετημένη και σχεδιασμένη. Είναι μία πτυχή των δεσμεύσεων που έχει η κυβέρνηση απέναντι στον τεχνολογικό κολοσσό που λέγεται Microsoft. Δε θα πω για μίζες....αν και ξύνομαι. Απλά να πω ότι το 2022 η κυβέρνηση διαφήμισε έντονα συμφωνία με τη Microsoft για datacenters. Είναι δεδομένο ότι ζητήθηκαν αντισταθμιστικά οφέλη από τη εταιρία.....και ένα από αυτά είναι ο περιορισμός open-source λύσεων σε Α/Β/Γ βάθμια εκπαίδευση. Δεν είναι βροχή αυτό που πέφτει πάνω μας συνάδελφοι.

Αρα, ούτε αλλοπρόσαλλη κίνηση είναι, ούτε ακατανόητη, ούτε σπάταλη. Βασικά σπάταλη είναι για τον λαϊκό μαθητή και την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά σούπερ επικερδής για κάποια συμφέροντα.

Ειλικρινά, απορώ πως δε βλέπετε την αλήθεια συνάδελφοι. Δε μου αρέσουν οι θεωρίες συνωμοσίας, αλλά εδώ "νιαουρίζει κάτι πολύ δυνατά στα κεραμίδια".

Καλά κάνουμε και πιέζουμε. Η διαμαρτυρία είναι ένα μέσο που ορισμένες φορές φέρνει πρόσκαιρα αποτελέσματα. Αλλά η ουσία είναι αλλού και νοών νοείτω.

cgkovas

Έγινε σήμερα μια διαδικτυακή ενημέρωση από το ΙΕΠ για το συμπληρωματικό υλικό στο Γυμνάσιο. Αν και φέτος δεν είμαι σε σχολείο με εργαστήριο βασισμένο στη λύση Ubuntu/LTSP θεώρησα καλό να κάνω μια σχετική ερώτηση για την υποστήριξη των εργαστηρίων αυτών που διακόπηκε τόσο άκομψα και ύποπτα! Δεν απαντήθηκε το ερώτημά μου, ίσως γιατί το έκανα προς το τέλος αλλά φαντάζομαι στις ενημερώσεις που θα ακολουθήσουν θα υπάρχει καταγεγραμμένο και ίσως απαντηθεί. αλλιώς θα το ξαναθέσω, από την αρχή αυτή τη φορά!

MozartAmadeus

Πρώτη φορά είμαι υπεύθυνη εργαστηρίου και ήθελα να εγκαταστήσω το Ubuntu γιατί το έχω δουλέψει σε κάποια σχολεία και είναι καταπληκτικό! 
Αυτά που διάβασα είναι αποκαρδιωτικά..
Δεν νομίζω να τολμήσω να το εγκαταστήσω γνωρίζοντας ότι δεν θα έχω κάποιον για υποστήριξη.

Μεγάλη απογοήτευση 

d_oikon

Καλημέρα σε όλους τους συναδέλφους.
Επόμενη κίνηση μου είναι να αποστείλω το κείμενο που δημιουργήθηκε (εδώ), σε 52 emails που έχω βρει, διαφόρων media (καναλιών, εφημερίδων, site) για να λάβουν γνώση το τι συμβαίνει. Ελπίζω κάποιος να ανακινήσει/αναδείξει το θέμα.
Εξυπακούεται ότι η αποστολή αυτών των email δεν θα είναι για αντιπολιτευτικούς σκοπούς, ούτε για να λοιδορήσω τους κυβερνώντες. Ο μοναδικός σκοπός θα είναι να γίνει ευρέως γνωστό το πρόβλημά μας, αφού μετά από 2 χρόνια παύσης της τεχνικής στήριξης δεν έχει υπάρξει κάποια αλλαγή!

d_oikon

Παράθεση από: d_oikon στις 23 Σεπ 2024, 10:00:52 ΠΜΕπόμενη κίνηση μου είναι να αποστείλω το κείμενο που δημιουργήθηκε (εδώ), σε 52 emails που έχω βρει, διαφόρων media (καναλιών, εφημερίδων, site) για να λάβουν γνώση το τι συμβαίνει. Ελπίζω κάποιος να ανακινήσει/αναδείξει το θέμα.
Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους.
Να ενημερώσω ότι το email εστάλη σήμερα.
Ελπίζω κι εύχομαι οι αρμόδιοι, αφού ενημερωθούν/λάβουν απόλυτη γνώση της κατάστασης (γιατί ακόμα πιστεύω, ή θέλω να πιστεύω, ότι λόγω συνθηκών -φόρτος εργασίας κ.α.- αρκετοί δεν γνωρίζουν απόλυτα το τι έχει συμβεί), θα σκύψουν πάνω στο πρόβλημα και θα βρεθεί η τόσο εύκολη λύση που ζητάμε.

Dimitrys_AF

d_oikon

Καλημέρα σε όλους.
@alkisg είχες καμία "ενόχληση" από κανέναν για το φλέγον θέμα; Κανένα νέο γενικά;

alkisg

Καλημέρα!
@d_oikon προσωπικά δεν έχω κανένα νέο, καμία επικοινωνία, 100% απόλυτη ησυχία από πέρυσι!

astakos1010

mandarinos

Μάϊκρο$οφτ; Ωραία! Ας ανανεώσουν / πληρώσουν τις άδειες γιά Ms-Windows 11 (*) σε τόσα τερματικά σε τόσα σχολεία ανά την επικράτεια (και ΑΝ κάθονται τα 11άρια σε παλιούς υπολογιστές), ας έρθουν και να τα περάσουν ακόμη και σε όσους υπολογιστές φοράνε 10άρια (ακόμη και γνήσια), και τα λέμε! :)

(Τα παραπάνω δεν είναι δική μας δουλειά. Ας στείλουν τεχνικούς. Που, εννοείται, δεν θα δουλέψουν από εθελοντισμό.)

Επίσης, πάντα χρειάζεται "κεντρική διοίκηση" στην αίθουσα διδασκαλίας - πάει να πεί ο διδάσκων πρέπει να χειρίζεται server. Που σημαίνει ότι τα χρήματα της άδειας (και γιά ms-Windows server, πλέον) απογειώνονται! Ας κάνουν έναν οικονομικό λογαριασμό, γιά το τί πάνε να κάνουν· αριθμητική δημοτικού σχολείου είναι.

(*) Τα 10άρια τερματίζονται τον Οκτώβριο του 2025.

astakos1010

Παράθεση από: mandarinos στις 23 Οκτ 2024, 08:56:08 ΠΜΜάϊκρο$οφτ; Ωραία! Ας ανανεώσουν / πληρώσουν τις άδειες γιά Ms-Windows 11 (*) σε τόσα τερματικά σε τόσα σχολεία ανά την επικράτεια (και ΑΝ κάθονται τα 11άρια σε παλιούς υπολογιστές), ας έρθουν και να τα περάσουν ακόμη και σε όσους υπολογιστές φοράνε 10άρια (ακόμη και γνήσια), και τα λέμε! :)

(Τα παραπάνω δεν είναι δική μας δουλειά. Ας στείλουν τεχνικούς. Που, εννοείται, δεν θα δουλέψουν από εθελοντισμό.)

Επίσης, πάντα χρειάζεται "κεντρική διοίκηση" στην αίθουσα διδασκαλίας - πάει να πεί ο διδάσκων πρέπει να χειρίζεται server. Που σημαίνει ότι τα χρήματα της άδειας (και γιά ms-Windows server, πλέον) απογειώνονται! Ας κάνουν έναν οικονομικό λογαριασμό, γιά το τί πάνε να κάνουν· αριθμητική δημοτικού σχολείου είναι.

(*) Τα 10άρια τερματίζονται τον Οκτώβριο του 2025.

Πολύ σωστά όσα γράφεις, αλλά χιλιοειπωμένα και εξηγήσιμα. Εγώ ένα πράγμα θα πω: Αν κάνουμε reverse engineering της τωρινής κατάστασης θα δούμε ότι στον "πολιτικό" κώδικα ορισμένων κυρίαρχη ρουτίνα είναι το κέρδος των ημετέρων και όχι το κέρδος του κράτους.

demomina

Προβλήματα δικτύωσης στα UBUNTU
Δεν μπορω να κανω μάθημα πια στο εργαστηριο
Οι σταθμοι εργασιας βγαινουν συνεχεια εκτος δικτυου (πχ pc01 login: _)
Χωρις υποσυηριξη τι περιμενουμε να γίνει??????