Επιλογή σχολής πληροφορικής (part1)

Ξεκίνησε από Apostkef, 11 Ιουλ 2021, 04:59:06 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Apostkef

Καλησπέρα σας, τελείωσα τις πανελλήνιες και πλέον βρίσκομαι αντιμέτωπος με την βάναυση διαδικασία επιλογής σχολής.
Γενικότερα, έχω πιάσει αρκετά μόρια (18710) και μου αρέσει και ο προγραμματισμός αλλά και το hardware (βέβαια, δεν έχω πολλά ερεθίσματα πάνω σε αυτό το κομμάτι, παρά μόνο τα βασικά, χτίσιμο pc,πύλες κ.α).
Να επισημάνω πως δεν έχω ασχοληθεί με την φυσική τα τελευταία 3 χρόνια, και μου αρέσουν πολύ τα δίκτυα (έγραψα 20 στις πανελλήνιες), συναιπως, έγκειται το ερώτημα, ποια σχολή μπορεί να προσφέρει ισόποσος ερεθίσματα και από προγραμματισμό αλλά και από hardware(δυστυχώς ακόμη δεν έχω βρει ποιο προτιμώ περισσότερο).

Ευχαριστώ πολύ!

dkontos

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την επιτυχημένη  προσπάθεια σου!!!
Πιστεύω ότι γνωρίζεις  για την επιστήμη που αποφάσισες να ακολουθήσεις ότι απαραίτητο εργαλείο είναι τα μαθηματικά. Αυτό είναι και το «αγκάθι» των φοιτητών που προέρχονται από ΕΠΑ.Λ.. Δεν μας έχεις αναφέρει την περιοχή που θα ήθελες να σπουδάσεις. Στην Αθήνα το τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνιών του ΕΚΠΑ σίγουρα είναι ότι καλύτερο θα μπορούσες να διαλέξεις. Καλύπτει όλο το φάσμα της επιστήμης και σίγουρα θα  μπορούσες να βρεις τον τομέα που σου ταιριάζει περισσότερο. Προσοχή όμως είναι ένα τμήμα με υψηλές απαιτήσεις και χρειάζεται να αφιερώσεις αρκετό χρόνο για να το παρακολουθήσεις. Αν σε ενδιαφέρει και η πόλη της Πάτρας μπορείς να δεις  στην πολυτεχνική σχολή του πανεπιστημίου Πατρών, το τμήμα μηχανικών πληροφορικής και υπολογιστών. Είναι μια πεντάχρονη σχολή που βγάζει μηχανικούς και δίνει δίπλωμα επιπέδου master. Από τις πρώτες σχολές πληροφορικής στην Ελλάδα και από τις πλέον αναγνωρισμένες εκτός. Και αυτό το τμήμα είναι υψηλών απαιτήσεων.
Καλό θα είναι να μπεις στα site των τμημάτων και να δεις τα προγράμματα σπουδών τους που σίγουρα θα σου δώσουν μια καλύτερη εικόνα για το αντικείμενο τους.
Στην διάθεση σου για επιπλέον πληροφορίες που τυχόν χρειαστείς.

Apostkef

Είμαι απο την Καβάλα, και γενικότερα θα με βόλευε καλύτερα αν πήγαινα σε μια πολη κοντά στο σπίτι μ (πχ:Θεσσαλονίκη).Από όσο κοίταξα, το απθ έχει 2 τμήματα, ένα που ειδικεύεται περισσότερο στο software και ένα στο hardware,αλλά κανένα που να παρέχει ισομερώς και τα 2.Μια από τις σχολές που βρήκα που μάλλον το πετυχαίνει είναι στα Ιωάννινα.. αλλά είναι 5 χρόνια και με προβληματίζει το γεγονός για το αμα αξίζει, καθώς μπορώ εναλλακτικά να παω σε μια σχολή 4 χρόνων και να κανω ενα μεταπτυχιακο, και να θεωρούμε "ανώτερος"από εναν με σκέτο ένα πτυχίο πολυτεχνικής σχολής. Γενικότερα, έχετε να προτείνετε κάποιο τμήμα που να παρέχει το "λίγο από όλα", και με υψηλό επίπεδο? (η σχολή του απθ "πληροφορικη" μπορεί να μου το παρέχει αυτό ?) Γενικότερα, με τα ερεθίσματα που έχω λάβει μεχρι στιγμής, τείνω προς το software,αλλα και παλι, δεν θελω να περιορίσω ακομα τον εαυτό μου, μιας και δεν έχω ανακαλύψει τον κόσμο της πληροφορικής πλήρως. Συγνώμη που απάντησα με καθυστέρηση..