Γενικό Λύκειο > Ψευδογλώσσα

ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΨΕΥΔΟΓΛΩΣΣΑΣ

(1/3) > >>

georgw:
http://www.algorithmos.info
Η πλατφόρμα αυτοματοποιημένης αξιολόγησης προγραμμάτων ψευδογλώσσας, φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν το μάθημα "Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον" της Γ΄ Λυκείου και τους μαθητές τους.
  Το σύστημα σε γενικές γραμμές λειτουργεί ως εξής:
  Οι εκπαιδευτικοί (μετά τη δημιουργία και ενεργοποίηση του λογαριασμού τους), μπορούν να εγγράψουν τους μαθητές τους δημιουργώντας τμήματα. Οι εκπαιδευτικοί έχουν την ευθύνη της διαχείρισης των λογαριασμών των μαθητών τους (ενεργοποίηση, απενεργοποίηση, διαγραφή, αλλαγή στοιχείων κ.ά.). Μπορούν να ανεβάζουν ασκήσεις δίνοντας τις εισόδους και τις αναμενόμενες εξόδους (που δεν είναι σε γνώση των μαθητών) και να τις διαχειρίζονται (ενεργοποίηση, απενεργοποίηση, διαγραφή, αλλαγή των εισόδων και των εξόδων, κ.ά.).
  Οι μαθητές καλούνται να απαντήσουν στις ασκήσεις υποβάλλοντας το πρόγραμμά τους. Πριν να το υποβάλλουν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πρακτική εξάσκηση σε προγραμματιστικό περιβάλλον. Στη συνέχεια το πρόγραμμά τους εκτελείται με τις εισόδους που έχει προκαθορίσει ο εκπαιδευτικός και τα παραγόμενα αποτελέσματα συγκρίνονται με τα αναμενόμενα που έχουν προκαθοριστεί.
  Ο μαθητής έχει άμεση ανατροφοδότηση, αφού ενημερώνεται άμεσα για τα αποτελέσματα και για τα τυχόν λάθη. Η κύρια υπηρεσία που παρέχεται στους μαθητές είναι η επικύρωση (validation) ή όχι των προγραμμάτων τους (το εάν δηλαδή το πρόγραμμά τους κάνει πραγματικά αυτό που ισχυρίζεται ότι κάνει).
  Η άσκηση βαθμολογείται αυτόματα ανάλογα με:
    * αν υπήρξαν ή όχι συντακτικά σφάλματα
    * αν υπήρξαν ή όχι άλλα σφάλματα (π.χ. διαίρεση με 0)
    * αν τα αποτελέσματα της εκτέλεσης του προγράμματος συμπίπτουν ή όχι με τα αναμενόμενα όπως τα έχει προκαθορίσει ο εκπαιδευτικός.
  Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για τις επιδόσεις των μαθητών τους εξοικονομώντας τον χρόνο της χειρονακτικής διόρθωσης του κώδικα. Έχουν τη δυνατότητα, αν θέλουν, να δουν το πρόγραμμα που υπέβαλλε ο μαθητής και τα τυχόν λάθη του, ή μόνο το αποτέλεσμα της αξιολόγησης.
  Η βαθμολόγηση από το σύστημα είναι ενδεικτική. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για ένα εξεταστικό κέντρο. Αυτό που μπορούμε να κερδίσουμε είναι η δυνατότητα εξάσκησης και αξιολόγησης των μαθητών μας σε ικανό αριθμό ασκήσεων ώστε να αποκτήσουν εμπειρία και αυτοπεποίθηση χωρίς να δαπανήσουμε τον χρόνο που θα χρειαζόταν για να ελέγξουμε χειρωνακτικά τους κώδικες (και χωρίς τα λάθη που μπορεί να κάνουμε).
  Για τη διαδικασία διερμηνείας και εκτέλεσης των προγραμμάτων, το σύστημα χρησιμοποιεί (μετά από σχετική άδεια χρήσης) τον διερμηνευτή της ψευδογλώσσας του Σ. Στέργου http://www.pseudoglossa.gr.
  Για λόγους ασφαλείας μπορούν να χρησιμοποιούν το σύστημα μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες.
  Εάν είστε εκπαιδευτικός και θέλετε να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα για εσάς και τους μαθητές σας, παρακαλώ συμπληρώστε την φόρμα εγγραφής. Τα στοιχεία σας θα καταχωριστούν προσωρινά στη βάση και το αίτημα σας θα διαβιβαστεί στον διαχειριστή. Ο διαχειριστής θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί σας και αφού ταυτοποιήσει τα στοιχεία σας (επειδή οι εκπαιδευτικοί έχουν αυξημένα δικαιώματα), θα ενεργοποιήσει τον λογαριασμό σας και θα σας αποσταλούν στο email σας κωδικοί για τη σύνδεσή σας (τους οποίους μπορείτε να αλλάξει).
  Στη συνέχεια θα μπορείτε να εγγράψετε τους μαθητές σας και να χρησιμοποιείτε το σύστημα.

tom:
Ενδιαφέρουσα ιδέα αλλά δεν μπορώ να τη δοκιμάσω :)
Έχω προβλήματα με την είσοδο. Άλλαξα κωδικό, έκανα copy paste τα στοιχεία από το email επιβεβαίωσης αλλά δεν με αφήνει να "μπω"...

georgw:
Πρέπει να σε ενεργοποιήσει ο διαχειριστής. Αυτό γίνεται 1 μέρα μετά τη συμπλήρωση της φόρμας για εγγραφή και μετά απο τηλεφωνική επαφή για επιβεβαίωση πως είσαι όντως εκπαιδευτικός, για λόγους ασφαλείας επειδή οι εκπαιδευτικοί έχουν αυξημένα δικαιώματα στη πλατφόρμα (για παράδειγμα διαχειρίζονται τους μαθητές τους τους οποίους εγγράφουν, διαγράφουν, αναρτούν ασκήσεις κ,ά). Το γράφει το κείμενο. Δες το εγχειρίδιο χρήσης που μπορε'ις να το κατεβάσεις και σαν pdf. Πάντως όσοι κάνατε απο εδώ αίτηση σας ενεργοποίησα χωρίς τηλ. επαφή.

tom:
Ωραία σε ευχαριστώ. Όταν μπορέσω θα το δοκιμάσω.

gthal:
Είναι πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα.
Θα τη δοκιμάσω κι εγώ.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση