Γενικό Λύκειο > Γ΄ Λυκείου

Βιβλία ΑΕΠΠ (pdf) - διορθωμένα για αντιγραφή/αναζήτηση

<< < (5/6) > >>

Δημήτρης Δαλαγιώργος:

--- Παράθεση από: alkisg στις 04 Αυγ 2008, 09:10:26 μμ ---Μαθαίνοντας το νέο λειτουργικό μου (Ubuntu 8.04.1), έπεσα πάνω σε μια εντολή η οποία επιτρέπει την αποσυμπίεση των .pdf αρχείων, ώστε να είναι δυνατή η μετέπειτα επεξεργασία τους από πρόγραμμα. Με την ευκαιρία λοιπόν αποφάσισα να φτιάξω ένα προγραμματάκι για να διορθώσω το γνωστό πρόβλημα των αρχείων .pdf της ΑΕΠΠ (από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο), τα οποία σε κάμποσα σημεία δεν δείχνουν ελληνικά, αλλά και στα σημεία που δείχνουν ελληνικά δεν γίνεται σωστά αντιγραφή / επικόλληση, ούτε αναζήτηση.

--- Τέλος παράθεσης ---

Επειδή έχω πολλά ελληνικά PDF με παρόμοια προβλήματα, γίνεται να δημοσιεύσεις το πρόγραμμα και να μας δώσεις οδηγίες πώς να το χρησιμοποιούμε ώστε να διορθώσουμε ό,τι είναι δυνατόν να διορθωθεί;

alkisg:

--- Παράθεση από: alkisg στις 12 Σεπ 2008, 11:31:17 μμ ---@kokorets: ναι, αλλά θα μου πάρει κάμποση ώρα για να γράψω τις οδηγίες, και περίπου ένα απόγευμα σε κάποιον έμπειρο χρήστη να τις ακολουθήσει (ίσως και παραπάνω ανάλογα με το μέγεθος της "ζημιάς"). Έμπειρος = να μπορεί να χειριστεί κονσόλα (π.χ. "τρέξτε την εκτολή pdftk biblio.pdf page_with_correct_font.pdf cat output biblio_uncompressed.pdf uncompress") και έναν hex editor. Αν υπάρχει διάθεση και κάποια τεχνογνωσία πες μου και τα γράφω όσο αναλυτικά μπορώ.

--- Τέλος παράθεσης ---

Πλέον, 2 χρόνια μετά, ούτε καν θυμάμαι τα απαραίτητα βήματα, θα μπορούσα να τα ξαναβρώ αν ξαναασχολούμουνα 2-3 μέρες αλλά δε νομίζω ότι αξίζει τον κόπο.
Το κύριο μέρος της δουλειάς πάντως γινόταν χειρωνακτικά, με άνοιγμα του pdf σε κάποιον hex editor και με αναζήτηση χαλασμένων font encodings με το μάτι, και στη συνέχεια με replace είτε με το προγραμματάκι είτε και μέσα από τον hex editor.

akis_taz:
Καλησπέρα σε όλους,
υπάρχει κάποια ιστοσελίδα με το καινούργιο βιβλίο σε ψηφιακή μορφή; pdf, word?
ευχαριστώ!

vistrian:
Νέα Βιβλία του ΙΕΠ για το Γενικό Λύκειο και το ΕΠΑ.Λ.:

http://www.iep.edu.gr/index.php/el/2-uncategorised/315-2015-09-04-11-36-55

555:
Υπάρχει τρόπος να έχουμε τα δύο νέα αρχεία με ασκήσεις κ.λ.π. σε .dot, .odt μορφή;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση