Υπεύθυνοι εργαστηρίων ...

Ξεκίνησε από stam12, 06 Σεπ 2018, 08:58:07 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

stam12

Έγγραφο 155535/Δ2/19-9-1018: απαλλαγή από άλλες εξωδιδακτικές υποχρεώσεις, ακόμα και από εφημερίες σε κάποιες περιπτώσεις; Μάλλον θα κάνουν τον "κινέζο" ::) πάλι κάποιοι στους συλλόγους!
Το να κάνεις λάθος είναι ανθρώπινο και το να ρίχνεις το φταίξιμο στον υπολογιστή είναι ακόμη πιο ανθρώπινο.

markakis

Η εγκύκλιος 139154/Δ2/9-9-2019 του Υ.ΠΑΙ.Θ (https://drive.google.com/open?id=1bzzL-He6M8zKsiL0MBTJdcfaegklF9_q) ενημερώνει ότι:
Παράθεση
Για την επιλογή και τις αρμοδιότητες του/της Y.Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. των Γυμνασίων, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. κατά το
σχολικό έτος 2019-2020 ισχύει η εγκύκλιος 155535/Δ2/19-09-2018 του Υ.ΠΑΙ.Θ.


Δεν έχω μπορέσει να βρω κάτι αντίστοιχο για τα εργαστήρια στα Δημοτικά. Υπάρχει; Τι γίνεται με τι εφημερίες;

ilias_s

#2
Τα δημοτικά, δυστυχώς, δεν περιλαμβάνονται στα όσα προβλέπει η εγκυκλίος αφού από τον τίτλο και μόνο αναφέρονται σε Γυμνάσια, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Ίσως αυτό να μη γίνεται τυχαία. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι συνάδελφοι της Π/θμιας συμπληρώνουν σε περισσότερα από 2 σχολεία, που συνεπάγεται και 2 ή περισσότερα εργαστήρια, ουσιαστικά μιλάμε για απαλλαγή της πλειοψηφίας από τις εφημερίες...

Για την ιστορία πάντως, ξεκινώντας από φέτος που παρέλαβε το γυμνάσιο που συμπληρώνω δικό του εργαστήριο, απαλλάχθηκα απο τις εφημερίες (επειδή είμαι υπεύθυνος σε 2 εργαστήρια). Αρκούσε μία μόνο αναφορά στην εγκύκλιο. Τώρα οι εξωδιδακτικές εργασίες είναι μία "πονεμένη ιστορία"... Απλά υπάρχουν περιπτώσεις σχολείων που δε βγαίνει!

markakis

Πάντως για τις εφημερίες, ένας καλός συνάδελφος μου επεσήμανε την παρ. 6 του αρ. 12 του Π.Δ. 79/2017 (https://grafis.sch.gr/index.php/s/832b455fd09b2ac9bd8d53fe0a1cfcbb), που αναφέρεται σε όσους διδάσκουν σε 3 ή περισσότερα σχολεία:
Παράθεση
6. Οι εκπαιδευτικοί που συμπληρώνουν το ωράριό τους σε δύο (2) σχολεία κάνουν εφημερία μόνο στο ένα, σε αυτό στο οποίο διδάσκουν περισσότερες ώρες. Καθήκοντα εφημερίας δεν ανατίθενται σε εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε τρία και περισσότερα σχολεία, όταν τουλάχιστον το ένα από αυτά λειτουργεί σε χωριστό κτίριο. Τα συστεγαζόμενα σχολεία αναφορικά με την αρμοδιότητα της εφημερίας θεωρούνται ως ένα σχολείο.

Τυχαίνει να είναι η περίπτωσή μου. Ας το έχουν υπόψη τους οι συνάδελφοι των Δημοτικών που είναι σε 3 ή περισσότερα σχολεία, αφού δεν υπάρχει αντίστοιχη μέριμνα στα Δημοτικά, όπως στα Γυμνάσια - Λύκεια, για τους υπεύθυνους εργαστηρίων σε 2 ή περισσότερα σχολεία.

likoyrgos

Πάντως ενω οι Πληροφορικοί δεν έχουν μείωση ωραρίου, οι ηλεκτρολόγοι ΠΕ83 έχουν 2ωρη μείωση στα δικά τους εργαστήρια. Ωραίο?

ilias_s

Παράθεση από: likoyrgos στις 15 Σεπ 2020, 05:48:13 ΜΜ
Πάντως ενω οι Πληροφορικοί δεν έχουν μείωση ωραρίου, οι ηλεκτρολόγοι ΠΕ83 έχουν 2ωρη μείωση στα δικά τους εργαστήρια. Ωραίο?

Μιλάς για ΕΠΑΛ;

Η φετινή εγκύκλιος για την επιλογή ΥΣΕΠΕΗΥ αφήνει "απ' έξω" τα ΕΠΑΛ αφού δεν αναφέρεται σε αυτά αλλά μόνο σε Γυμνάσια και ΓΕΛ. Η περσινή αντίστοιχη εγκύκλιος περιελάμβανε και τα ΕΠΑΛ. Δεν ξέρω γιατί ακριβώς το έκαναν αυτό αλλά φαντάζομαι πως η απαλλαγή απο εξωδιδακτικές για ένα σημαντικό μέρος του συλλόγου δεν είναι και το πιο βολικό...

Αλλά στα εργαστήρια των ΕΠΑΛ δεν ισχύουν ότι και στα εργαστήρια γυμνασίων και ΓΕΛ.

likoyrgos

Ακριβώς για τα ΕΠΑ.Λ μιλώ. Πράγματι δεν έχει έρθει εγκύκλιος για υπεύθυνο εργαστηρίου πληροφορικής ΕΠΑ.Λ .
Φαντάζομαι οτι θα έρθει ξεχωριστή για τα Επαγγελματικά κάποια στιγμή. Είμαι περίεργος για το περιεχόμενο!