Αποστολέας Θέμα: Αριθμός μαθητών τμήματος επιλογής...  (Αναγνώστηκε 1256 φορές)

ilias_s

  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 463
Αριθμός μαθητών τμήματος επιλογής...
« στις: 26 Μαΐ 2018, 10:23:46 πμ »
Καλημέρα συνάδελφοι!

Τώρα που καλοκαιριάζει συνήθως ετοιμαζόμαστε για το "κλείσιμο" αλλά εμένα με απασχολεί ένα θέμα που έχει να κάνει με το "άνοιγμα" του χρόνου και έχει να κάνει με τον αριθμό των μαθητών στο εργαστήριο και πως τους "βολεύετε" εσείς σε ανάλογες περιπτώσεις.

Να αναφέρω εξ αρχής πως δε ρωτάω για το τι προβλέπει ο νόμος για τους μαθητές στα μαθήματα πληροφορικής των ΓΕΛ αλλά για το τι γίνεται στην πράξη σε άλλα σχολεία και Διευθύνσεις Δ.Ε.

Στο ζουμί :

Το εργαστήριο του σχολείου μου διαθέτει 12 σταθμούς και 1 server (δουλεύω με Ubuntu LTSP). Δηλαδή μπορεί να χωρέσει θεωρητικά 24 μαθητές σε ομάδες των 2 ατόμων. Πρακτικά όμως o χώρος είναι για 22 το πολύ. Του χρόνου μάλλον θα κληθώ να έχω τμήμα των 25-26 μαθητών. Λόγω του χώρου, λοιπόν, της δομημένης καλωδίωσης κτλ  δυνατότητα να χωρέσουν περισσότεροι μαθητές δεν υπάρχει εκτός και αν γίνει αναδιάταξη του χώρου του εργαστηρίου (με επέκταση καλωδίωσης, ενδεχόμενη προσθήκη και άλλων Η/Υ κτλ).

Πόσο συχνά υποχρεώνεστε να έχετε τμήματα των 27 μαθητών σε εργαστήρια με 10 έως 12 υπολογιστές; Τι κάνετε σε τέτοιες περιπτώσεις; Δουλεύετε με 3 μαθητές ανα υπολογιστή; Κατά πόσο είναι λειτουργικό ένα τέτοιο σχήμα σε ασκήσεις εργαστηρίου;
« Τελευταία τροποποίηση: 30 Μαΐ 2018, 01:58:32 μμ από ilias_s »