Τα (τελευταια) αίσχη του ECDL Hellas

Ξεκίνησε από Μανώλης, 30 Σεπ 2005, 10:56:54 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Μανώλης

Είμαι επιτηρητής εξετάσεων του ECDL.

Όπως οι περισσότεροι συνάδελφοι που ασχολούνται με το θέμα, έχω και εγώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ παράπονα από τους υπεύθυνους του ECDL Hellas, και πιο συγκεκριμένα:
1) Με τον τρόπο επιλογής-ανάθεσης επιτηρήσεων για εξετάσεις ECDL.
2) Με τη συμπεριφορά της γνωστής "κυρίας" που επικοινωνεί με εμάς τους επιτηρητές.
3) ΜΕ τις αυταρχικές - δικτατορικές μεθοδεύσεις της εταιρίας, οι οποίες έχουν επισημανθεί επισήμως και από τα μέλη της ΕΠΥ στις συναντήσεις του ECDL που πραγματοποιήθηκαν το χειμώνα που μας πέρασε, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Θα ήθελα να ενημερώσω τους υπόλοιπους συναδέλφους (τους οποίους καλώ να επικοινωνήσουν μαζί μου για να μοιραστούμε απόψεις), ως προς το εξής:
   Πολύ πρόσφατα έλαβα επιστολή του ECDL Hellas, με την οποία
α. ζητείται από τους επιτηρητές να δεσμευτούν εγγράφως και ενυπόγραφα έως τη Δευτέρα 3/10 (προσέξτε προθεσμία που έδωσαν!) για το ότι θα διατηρήσουν κάθε στοιχείο και πληροφορία περί των τεκταινομένων (οργανωτικών, οικονομικών, εκπαιδευτικών) του ECDL Hellas ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΑ, ειδάλλως προβλέπονται ποινές!
(Μήπως θυμίζει μασόνους;;;)
β. Σε περίπτωση που η απάντηση/υπεύθυνη δήλωση δεν επιστραφεί ως τη Δευτέρα 3/10 υπογεγραμμένη, θεωρείται ότι η συνεργασία του επιτηρητή λήγει!!!
γ. Μου ανακοινώθηκε η "βαθμολογία" μου ως επιτηρητή, την οποία μου "απένειμε" η γνωστή "κυρία" και η οποία είναι κάτω του μετρίου (η βαθμολογία, όχι η κυρία, προς Θεού!).  
Επειδή:
1. τα τελευταία χρόνια μου έχουν προταθεί ελάχιστες επιτηρήσεις, κυρίως της τελευταίας στιγμής, όπως επίσης και εντός Αυγούστου, για τον προφανή λόγο ότι δεν βρισκόταν διαθέσιμος συνάδελφος,
2 επειδή η "κυρία" σε κάθε επαφή με εμένα αλλά και όλους τους υπολοίπους επιμορφωτές που τυχαίνει να γνωρίζω θεωρεί ότι συνομιλεί με υποτελείς - δούλους της,
3. επειδή κανένα εξεταστικό κέντρο δεν έχει παραπονεθεί για εμένα ως επιτηρητή,
4. επειδή η "κυρία" δεν είναι σε θέση να γνωρίζει το κατά πόσον είμαι ενήμερος για το εξεταστικό σύστημα του ECDL, ενώ εγώ βεβαίως έχω κάνει αναλυτικά τη μελέτη που έπρεπε στα όσα σχετικά αφορούν τις εξετάσεις αυτές,
5. επειδή γνωρίζω ότι στην περιοχή μου εξεταστικό κέντρο παρακαλούσε τηλεφωνικά συνάδελφο επιτηρητή να αναλάβει εξέταση, ενώ ούτε αυτός, ούτε εγώ, ούτε άλλος συνάδελφος της περιοχής είχε ειδοποιηθεί από την εταιρεία, ως αυτή όφειλε εάν ενδιαφερόταν όντως για τις εξετάσεις,

ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑ εγώ προσωπικά, (όπως σίγουρα και πολλοί άλλοι συνάδελφοι), είναι ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΔΙΚΗ.

Μαζί με τις άλλες μεθοδεύσεις εκφοβισμού περί υποχρεωτικής παρουσίας στις συναντήσεις του ECDL, περί υποχρεωτικής αποδοχής των όρων τους κτλ. απλά το ECDL Hellas επιχειρεί να χαλιναγωγήσει και να ελέγξει το σύνολο των επιτηρητών, χωρίς τους οποίους ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!

Θα παρακαλούσα τους συναδέλφους επιτηρητές να τοποθετηθουν επί του θέματος, ειδικά όσους είναι μέλη:
της ΕΠΥ,
της ΠΕΚΑΠ
και των λοιπών επαγγελματικών-συνδικαλιστικών οργανώσεων Πληροφορικής,
ώστε ΑΜΕΣΑ να αντιδράσουμε καταγγέλοντας ομαδικά τα όσα συμβαίνουν και μας θίγουν.
Ευχαριστώ,
Μανώλης

Γιάννης Φάκας

φίλε είναι αναγκη να θεσμοθετηθεί το κρατικό πιστοποιητικό ! Αυτό θα είναι προς όφελος της κοινωνίας αλλά και των καθηγητών Πληροφορικής καθώς το μαθημα της Πληροφορικής θα αναβαθμιστεί.
Δείτε τις ανακοινώσεις τις ΕΠΕ
http://www.epe.org.gr/showarticle.jsp?articleid=199
http://www.epe.org.gr/showarticle.jsp?articleid=213
http://www.epe.org.gr/showarticle.jsp?articleid=230
http://www.epe.org.gr/showarticle.jsp?articleid=236

Να σημειωθεί ότι το 2003 βγήκε ένα προεδρικό διάταγμα που απαιτούσε και από  τους Πτυχιούχους Πληροφορικής να κατέχουν πιστοποιητικό ECDL για να διορισθούν στο δημόσιο..