Πρόβλημα στο πρόγραμμα, οι 3 ώρες εργαστηρίου

Ξεκίνησε από bobpit, 23 Οκτ 2008, 03:32:56 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

bobpit

Μέχρι τώρα έχω 5 κενά στο πρόγραμμά μου και (άτυπα) οι 3 ώρες από αυτά είναι οι ώρες του εργαστηρίου.  Εόχα όμως μία κόντρα με το Διευθυντή μου.  Τώρα με απειλεί ότι θα μεταθέσει τις ώρες του εργαστηρίου, ώστε  να βρίσκομαι περισσότρες ώρες στο σχολείο και να με ταλαιπωρήσει.

Πως μπορώ να το αντιμετοπίσω?

evry

  Φυσικά και μπορεί να το κάνει.
  Η μόνη δύναμη που έχει πάνω σου ο διευθυντής είναι ουσιαστικά το πρόγραμμα. Άρα αν έχεις ανάγκη ένα καλό πρόγραμμα δε μαλώνεις ποτέ με τον διευθυντή. Τώρα από εκεί και περά νομίζω ότι το πόσο δίκαιο είναι το πρόγραμμα εξαρτάται από το πόσα κενά έχει ο κάθε ένας. Αν για παράδειγμα είσαι ο μόνος με πέντε κενά και όλοι οι άλλοι έχουν 2-3 τότε μπορείς να διαμαρτυρηθείς ή να πας ακόμα και στο συνήγορο του πολίτη. Το είχε κάνει κάποιος και δικαιώθηκε. (Φυσικά κατά τη γνώμη μου είναι πολύ χαμός για το τίποτα)
   Πάντως αν θέλεις να τσακωθείς περισσότερο με τον διευθυντή σου μπορείς να κάνεις τα παράκατω:
     

           
  • Από τη στιγμή που είσαι υπεύθυνος εργαστηρίου δεν αναλαμβάνεις καμία εξωδιδακτική εργασία. Δεν βοηθάς πουθενά
  • Τις ώρες που είσαι υπεύθυνος είσαι στο εργαστήριο και το συντηρείς οπότε κανείς δε μπορεί να σου πει τίποτα

Από ότι έχω δει πάντως πάντα οι διαφορές λύνονται ειδικά μεταξύ πληροφορικού και διευθυντή γιατί ο ένας έχει ανάγκη τον άλλον. Οπότε το καλύτερο είναι να το συζητήσετε. Αλήθεια σε ποιο ακριβώς θέμα είναι η διαφωνία;
What I cannot create I do not understand -- Richard Feynman
http://evripides.mysch.gr

bobpit

Παράθεση από: evry στις 23 Οκτ 2008, 04:38:47 ΜΜ
  Φυσικά και μπορεί να το κάνει.
  Η μόνη δύναμη που έχει πάνω σου ο διευθυντής είναι ουσιαστικά το πρόγραμμα. Άρα αν έχεις ανάγκη ένα καλό πρόγραμμα δε μαλώνεις ποτέ με τον διευθυντή.
Μα αυτό είναι η συνταγή για ασυδωσία.  Όλοι έχουμε ανάγκη από καλό πρόγραμμα.  Ακόμα κι αυτοί διαμένουνε δίπλα στο σχολείο.

Στο πρόγραμμα φαίνεται ότι έχω μόνο 2 κενα.  Ουσιαστικά όμως λόγω του group καθηγητών που μετακινούμαστε, έχω 5.  Δηλαδή στο σχολείο κάθομαι 21 ώρες, από τις οποίες οι 5 είναι κενό.  Μέσα σε αυτές τις 5 ώρες, εγώ φυσικά κάνω τις 3 ώρες εργαστήριο.

Τώρα ανάλογα τι θα σκεφτεί, μπορεί να βρεθώ με 5-10 ουσιαστικά κενά, και συγχρόνως να με αποκόψει από το group, ώστε να έχω χρηματική επιβάρυνση καμιά 200 ευρώ επιπλέων σε μετακινήσεις.  Επίσημα όμως στο πρόγραμμα μπορεί να το κάνει να "φαίνεται" ότι έχω μόνο 2 κενά.

Στο πρόγραμμα "φαίνεται" ότι όλοι έχουν 0-2 κενά.

Ψάχνω αλλά δε μπορώ να βρω κάποια διάταξη που να λέει ποιος κανονίζει το πρόγραμμα.  Ο Διευθυντής ή ο Σύλλογος?  Δηλαδή ο Σύλλογος Καθ. δεν έχει λόγο σε αυτό?

Μην το ψάχνεις, δεν υπάρχει θέμα να συνενοηθούμε.  Διότι κάνει συνέχεια παρατυπίες και εγώ είμαι από τους ελάχιστους που του επισημάνω το νόμο, οπότε τρελαίνεται.  Επίσης κάνει σχεδόν όλες τις δουλειές μόνος του.  Οπότε δε μπορούμε να τον πιέσουμε εκεί.

Παράθεση από: evry στις 23 Οκτ 2008, 04:38:47 ΜΜ
Αν για παράδειγμα είσαι ο μόνος με πέντε κενά και όλοι οι άλλοι έχουν 2-3 τότε μπορείς να διαμαρτυρηθείς ή να πας ακόμα και στο συνήγορο του πολίτη. Το είχε κάνει κάποιος και δικαιώθηκε.
Μα συγνώμη.  Ο νόμος λέει ότι πρέπει να ήμασε στο σχολείο κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του, 8:00-14:00.  ʼρα θεωρητικά όλοι μας έχουμε από 10-16 κενά.  Που στηρίχτηκε αυτός?

Εγώ το μόνο σχετικό που βρήκα είναι αυτό:

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1340 16 Οκτωβρίου 2002
Αριθ. Φ.353.1./324/105657/Δ1

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε΄
ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ (Δ.Π.) - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ (Σ.Δ.)

ʼρθρο 36
Καθήκοντα και αρμοδιότητες των εκπαιδευτικών - διδασκόντων

11. Προσέρχονται στο σχολείο έγκαιρα πριν από την έναρξη της διδασκαλίας των μαθημάτων τους, εφαρμόζουν το ωρολόγιο πρόγραμμα και δεν παραβιάζουν την ώρα έναρξης και λήξης των μαθημάτων.
12. Παρίστανται στο χώρο συγκέντρωσης των μαθητών κατά την έναρξη λειτουργίας του σχολικού ωραρίου και κάθε φορά που ο Σύλλογος των Διδασκόντων απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών. Με τον τρόπο αυτό δίνεται το αναγκαίο κύρος στη συλλογική λειτουργία του σχολείου.

Laertis

Να ρωτήσω κάτι γιατί μου διέφυγε ...

Οι 3 ώρες του εργαστηρίου είναι γραμμένες στο πρόγραμμα εκτός των 5 κενών ;
Ή δεν έχουν καταγραφεί στο πρόγραμμα, εσύ έχεις 16 ώρες και μέσα στα 5 κενά μπαίνουν οι 3 ώρες ;
Γιατί αν συμβαίνει το 2ο τότε δεν έχεις 5 κενά αλλά 2, γιατί τις 3 ώρες του εργαστηρίου είσαι υποχρεωμένος να τις καταγράψεις στο πρόγραμμα και δεν είναι κενές.
Νικολακάκης Γιώργος
Μηχανικός Η/Υ Συστημάτων
Καθηγητής Πληροφορικής
http://users.sch.gr/gnikola

bobpit

Παράθεση από: Laertis στις 23 Οκτ 2008, 06:27:52 ΜΜΉ δεν έχουν καταγραφεί στο πρόγραμμα, εσύ έχεις 16 ώρες και μέσα στα 5 κενά μπαίνουν οι 3 ώρες ;
Γιατί αν συμβαίνει το 2ο τότε δεν έχεις 5 κενά αλλά 2, γιατί τις 3 ώρες του εργαστηρίου είσαι υποχρεωμένος να τις καταγράψεις στο πρόγραμμα και δεν είναι κενές.
Ακριβώς έτσι.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα να τις καταγράψω.  Αλλά αυτός θέλει να τις βάλει αλλού, για να έρχομαι στο σχολείο περισσότερες ώρες.

bobpit

Παράθεση από: evry στις 23 Οκτ 2008, 04:38:47 ΜΜ
Η μόνη δύναμη που έχει πάνω σου ο διευθυντής είναι ουσιαστικά το πρόγραμμα. Άρα αν έχεις ανάγκη ένα καλό πρόγραμμα δε μαλώνεις ποτέ με τον διευθυντή.

Αγαπητέ envy.  Με έβαλες στο ψάξιμο.  Και βρήκα το ακόλουθο:

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1340 16 Οκτωβρίου 2002

Αριθ. Φ.353.1./324/105657/Δ1

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ΄
ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ - ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ - ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ Σ.Ε.Κ. - ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΜΕΩΝ Σ.Ε.Κ.

ʼρθρο 29
Καθήκοντα και Αρμοδιότητες των Διευθυντών σε σχέση με το Σύλλογο των Διδασκόντων

3. Σε συνεργασία με τους διδάσκοντες έχει την ευθύνη της σύνταξης του ωρολογίου προγράμματος του σχολείου με γνώμονα την αποδοτική λειτουργία του.


ʼρα ο Διευθυντής δε μπορεί να κάνει αυθαίρετα πρόγραμμα χωρίς να συμβουλευτεί τους διδάσκοντες.  Και αν υπάρχει κάποια διαφωνία, θα πρέπει να δικαιολογήσει ότι η δική του εκδοχή συμβάλει στην πιο αποδοτική λειτουργία του σχολείου.  ʼρα τέρμα οι απειλές.

stratosg

Επίσης μπορείς να μην κάνεις τίποτα κατά τις 3 ώρες συντήρησης και να καλείς επαναλαμβανόμενα το ΚΕΠΛΗΝΕΤ, μιας και αυτά είναι υπεύθυνα γα τη συντήρηση των εργαστηρίων. Βέβαια το να αφήσεις το εργαστήριο σου να ριμάξει, ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙΣ είναι αντιδεοντολογικό, αντισυναδελφικό, αντιπαιδαγωγικό και σίγουρα θα γυρίσει σύντομα μπούμεραγκ εναντίον σου, σε όλους τους παραπάνω τομείς. Κάνε όσο καλύτερα μπορείς τη δουλειά σου και θα έρθει ο χρόνος που με κατάλληλα επιχειρήματα θα μπορέσεις να "αδειάσεις" τον Δ/ντή σου. Πάντα όμως κόσμια και χωρίς φωνές.

Επίσης γίνεται αντιληπτό, πως σε πολλά θέματα δεν ακολουθείται η πιστή εφαρμογή των νόμων και πως όσο περισσότερο αναφέρεσαι σ' αυτούς τόσο περισσότερο μπλέκει η κατάσταση. 'Ασε που γίνεσαι ο γραφικός της παρέας, μιας και πολύ σπάνια θα σε στηρίξουν οι υπόλοιποι του συλλόγου. Είσαι βλέπεις ο πληροφορικός, άρα το παιδί για όλες τις δουλειές.

Άρα το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι αυτό που πρότεινε ο Evry.
Να φοβάσαι εκείνον που δεν έχει να χάσει τίποτα.

bobpit

#7
Φίλε stratosg

Το τι συμβαίνει συνήθως, το ξέρω.  Δε χρειάζεται να ρωτήσω σε forum να μου πούνε άλλοι.  Εγώ εδώ ζητάω καθαρά νομικές συμβουλές.  Ο Σύλλογος μέχρι τώρα είναι με το μέρος μου, ενώ ο διευθυντής κάθε μέρα που περνάει γελιοποιείται.

Παράθεση από: stratosg στις 24 Οκτ 2008, 01:30:01 ΠΜ
θα έρθει ο χρόνος που με κατάλληλα επιχειρήματα θα μπορέσεις να "αδειάσεις" τον Δ/ντή σου. Πάντα όμως κόσμια και χωρίς φωνές.
Τελευταία πια, αυτό συμβαίνει πολύ συχνά.

Παράθεση από: stratosg στις 24 Οκτ 2008, 01:30:01 ΠΜ
Είσαι βλέπεις ο πληροφορικός, άρα το παιδί για όλες τις δουλειές.
Κάποτε τα περάσαμε κι αυτά.  Έτρεχα σαν το Βέγκο, σε διαλύματα και κενά για να διεκπεραιώσω αλληλογραφία/διαβιβαστικά/στατιστικά/Έπαφο.   Μέχρι που αγανάκτησα με την αχαριστία του διευθυντή και άλλαξα τροπάρι.  Αποτέλεσμα?  Τους βαθμούς των τριμήνων τους πέρασε στον Έπαφο ο Υποδιευθυντής, ενώ του υπαγόρευε ο Διευθυντής (όχι ο τωρινός, άλλος). 

Ειδικά τους υπεύθυνους ΣΕΠΕΗΥ, σε τέτοια θέματα ο νόμος μας προστατεύει.  Ο καθένας από εμάς είναι άξιος της τύχης του. 


stratosg

Σ' αυτή την περίπτωση λυπάμαι που θα σε στενοχωρίσω, αλλά αν απεγνωσμένα ψάχνεις για νομικές συμβουλές, τότε μπορείς να απευθυνθείς στο τοπικό συνδικαλιστικό σου όργανο και σε περίπτωση που δεν λάβεις τις απαντήσεις που σε ικανοποιούν, τότε μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιο δικηγόρο, ο οποίος όμως δεν δουλεύει για την ψυχή της μάνας του και η αμοιβή του θα ειναι μάλλον τσουχτερή.

Επίσης μην ξεχνάς πως στα πλαίσια του 08:00 - 14:00 κατ' αυτόν θα είναι νόμιμο να κάνει ότι θέλει και άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Υπ' όψιν δεν είμαι και ούτε θέλω να γίνω διευθυντής.
Να φοβάσαι εκείνον που δεν έχει να χάσει τίποτα.

Καρκαμάνης Γεώργιος

Φίλε bobpit
η καλύτερη λύση είναι να τα βρείτε με τον διευθυντή σου παρά να μαλώνετε και να τσακώνεστε. Πρέπει να τον δείξεις να καταλάβει(πάντα με ήπιος τόνους και κόσμια) ότι δεν κερδίζει τίποτα να σου τοποθετήσει τις τρεις ώρες του εργαστηρίου εκτός των κενών .
Μήπως θέλει οι τρεις ώρες να φαίνονται ενιαίες στο πρόγραμμα και γιαυτό δεν θέλει να είναι στα κενά σου; πες τον ότι αυτό δεν είναι και απαραίτητο.
Επίσης να σε ρωτήσω έχεις 16 ώρες μάθημα και 5 κενά με υποχρεωτικό ωράριο 21 ώρες;

Δεν πρέπει να παρατραβήξει κανείς το σχοινί γιατί κάνεις δεν θα βγει κερδισμένος