Γενικό Λύκειο > Μονοδιάστατοι πίνακες

Ο αλγόριθμος συγχώνευσης είναι μέσα στην ύλη 2016-2017;

(1/4) > >>

katkal:
Ο αλγόριθμος συγχώνευσης είναι μέσα στην ύλη 2016-2017; Ευχαριστώ.

ozorgnax:
Ναι είναι

evry:
Δηλαδή μπορεί να ζητηθεί στις εξετάσεις? Μπορεί να πέσει θέμα που να ζητάει από τους μαθητές να ενώσουν δυο λίστες σε μια άλλη ταξινομημένη? Και αν κάποιοι μαθητές αντί να κάνουν συγχώνευση τις ενώσουν και κάνουν ταξινόμηση τι γίνεται?

Σημείωση: Ο αλγόριθμος της συγχώνευσης δεν υπάρχει στο βιβλίο, άρα οι μαθητές δεν είναι υποχρεωμένοι να τον γνωρίζουν!!!

Laertis:
Γιατί Ευριπίδη δεν είναι μέσα στο βιβλίο; Μιλάμε για την ΑΕΠΠ. Η συγχώνευση είναι στις βασικές λειτουργίες επί των δομών δεδομένων, δίνεται σαφής ορισμός και περιγράφεται ως λυμένο παράδειγμα στο Τετράδιο μαθητή στο 9ο κεφάλαιο που είναι όλο μέσα στην ύλη. Δεν έχει ζητηθεί μέχρι στιγμής με την ορολογία αλλά θα μπορούσε να δοθεί ως παράδειγμα λειτουργίας ή συμπλήρωσης κενών.

Μήπως μπερδεύτηκες με την Python γιατί μιλάς για συγχώνευση λιστών ;D

evry:
Γιώργο δεν είναι στην ύλη (κατά τη γνώμη μου προφανώς), για τους εξής δυο λόγους:

1.Ο αλγόριθμος της συγχώνευσης δεν περιγράφεται πουθενά στο βιβλίο. Το βιβλίο δεν λέει πουθενά πως γίνεται η συγχώνευση. Άρα δεν αποτελεί μέρος της θεωρίας που πρέπει να ξέρουν οι μαθητές όπως είναι ο αλγόριθμος ευθείας ανταλλαγής ή η σειριακή αναζήτηση.

2.Όσα αναφέρονται στο τετράδιο μαθητή δεν είναι μέρος της θεωρίας. Δεν είναι στην ύλη και οι μαθητές δεν είναι υποχρεωμένοι να τα γνωρίζουν.

Η συγχώνευση μπορεί να μπει ως συμπλήρωση κενών δεν διαφωνώ, αλλά δεν μπορεί να ζητηθεί ως θεωρία. Και στην συμπλήρωση κενών όμως θα πρεπει να γίνει κάποια περιγραφή.

ΥΓ. χαχα πράγματι, τελευταία ασχολούμαι μόνο με λίστες :D

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση