μη εμφάνιση clients στο epoptes όσο αυτοί δεν έχουν κάνει login

Ξεκίνησε από stamstat, 25 Οκτ 2023, 11:32:31 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

stamstat

καλημέρα σας,

Καταρχήν πολλά συγχαρητήρια για την πολύ ωραία δουλειά σας, χρησιμοποιώ το Ubuntu από την 12.04, όλα ΟΚ.


Τελευταία αντιμετωπίζω ένα μικρό πρόβλημα με τους epoptes. Πρόκειται για μια καθαρή εγκατάσταση Ubuntu 20.04 LTSP. Εδώ και περίπου ένα μήνα (δεν μπορώ να θυμηθώ τι μπορεί να είχα κάνει και δημιουργήθηκε το πρόβλημα) δεν εμφανίζονται στο epoptes οι clients όσο αυτοί δεν έχουν κάνει login με κάποιο όνομα χρήστη. Αφότου κάνουν login εμφανίζονται κανονικά. Οι μαθητές στο τέλος της κάθε διδακτικής ώρας κάνουν αποσύνδεση από τον λογαριασμό τους, έτσι τους έχω μάθει από την προηγούμενη χρονιά. Την τελευταία ώρα ξεχνώντας να τους πω να κάνουν Τερματισμό κάνουν Αποσύνδεση, οπότε τους «χάνω» από το epoptes και πρέπει να πηγαίνω σε έναν έναν υπολογιστή για να κάνω τερματισμό, ενώ πριν δημιουργηθεί το πρόβλημα μέσα από τους epotes τους έκλεινα ταυτόχρονα με τη μία. Δεν πρόκειται για κανένα φοβερό πρόβλημα, αλλά εάν το έχετε ξανασυναντήσει ή υποψιάζεστε τι μπορεί να φταίει θα με βοηθούσατε. Τέλος, στη προσπάθεια μου να βρω μία λύση έχω κάνει update το epoptes.


Ευχαριστώ πολύ

alkisg

Καλημέρα,

  • Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να γίνονται νέες εγκαταστάσεις 20.04. Να κάνετε είτε 22.04 64bit, είτε σε περιπτώσεις αρχαίων clients, 18.04 32bit.
    Η 20.04 έχει τις ίδιες απαιτήσεις με την 22.04 και απλά έχει παλιότερα προγράμματα χωρίς κάποιο όφελος.
  • Για το πρόβλημα με τον Επόπτη, κάνε δημοσίευση εικονικού δίσκου και reboot των clients, ώστε να πάρουν τη νέα έκδοση του πακέτου epoptes-client.

stamstat