Είναι λογικό να σκεφτεί ένας μαθητής έτσι, από τη στιγμή που τα Δεδομένα/Αποτελέσματα δεν χρησιμοποιούνται τόσο και οι μαθητές αντιλαμβάνονται την είσοδο/έξοδο από έναν αλγόριθμο με τις εντολές Διάβασε/Γράψε αντίστοιχα. Εκεί υπάρχει και ένα σχετικό κενό στο βιβλίο που δεν διευκρινίζει κάποια θέματα.
Εμείς από την εμπειρία μας (και από όσα αναφέρονται στο βιβλίο καθηγητή) ξέρουμε ότι τα Δεδομένα/Αποτελέσματα δεν είναι το ίδιο με το Διάβασε/Γράψε αλλά αποτελούν τις λίστες παραμέτρων εισόδου/εξόδου που θα έχει ο αλγόριθμος αν υλοποιηθεί σαν υποπρόγραμμα.
Αν δώσουμε στους μαθητές 1-2 τέτοια παραδείγματα, νομίζω πως θα καταλάβουν τις έννοιες αυτές.
Αν η μαθήτρια σου χρησιμοποίησε τις εντολές Διάβασε/Γράψε δεν νομίζω ότι μπορεί να θεωρηθεί σωστό.
Αν χρησιμοποίησε απλά διαδικασία και έβαλε τα δεδομένα/αποτελέσματα ως παραμέτρους αυτό είναι άλλη ιστορία
Καλησπέρα,
σε κα΄ποιο διαγώνισμα που εβαλα το θέμα Α3, μαθήτρια μου ,μου το έλυσε με διαδικασία γιατί θεώρησε πως το
Δεδομένα // α, β // , μεταφράζεται ως διάβασε και το Αποτελέσματα // Αθρ // ως γραψε. Θα ήθελα παρακαλώ το σχόλιο σας.
Ευχαριστω!