Γενικά > Linux

Ποντίκι σε clients δεν ανταποκρίνεται σωστά

(1/2) > >>

d_oikon:
Αρκετές φορές, ξαφνικά σε κάποιους clients δεν ανταποκρίνεται καθόλου, ή δεν ανταποκρίνεται σωστά το ποντίκι.
Δηλ, μπορεί να μην δουλεύει κανένα πλήκτρο του, ή πχ να μην δουλεύει το αριστερό πλήκτρο και το δεξί να δουλεύει κανονικά.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, αν βγάλω και ξανά βάλω το ποντίκι από την usb θύρα διορθώνεται. Αν όχι, τότε με αποσύνδεση/επανασύνδεση τον client είναι οκ.

Μήπως γνωρίζει κανείς τι μπορεί να συμβαίνει; Δεν είναι καινούργιο φαινόμενο στο εργαστήριο, απλά δεν είχα ασχοληθεί να το αναφέρω εδώ.

alkisg:
Όταν συμβεί άνοιξε ένα τερματικό και τρέξε την εντολή: xev
Θα βγει ένα παραθυράκι, πήγαινε το ποντίκι πάνω του και βάρα κουμπιά.
Δες αν καταγράφονται ή αγνοούνται τελείως.
Αν μπορείς επίσης εκείνη τη στιγμή από τον Επόπτη κάνε δεξί κλικ → Άνοιγμα τερματικού → Διαχειριστή, τοπικά, και δώσε: dmesg | nc termbin.com 9999
Ανέβασε εδώ το URL που θα βγάλει.

d_oikon:
Λοιπόν,
Σε έναν client ξαφνικά στο τέλος τα κουμπιά του ποντικιού δεν ανταποκρίνονταν στην γραμμή menu, πάνω αριστερά. Δηλ, στο "Εφαρμογές, Τοποθεσίες, Σύστημα" και στις συντομεύσεις, πχ firefox. Αντίθετα, δούλευαν κανονικά πάνω δεξιά στην γραμμή, δηλ. στην γλώσσα συστήματος, δίκτυο, γρανάζι, ημερομηνία. Επίσης δούλευαν κανονικά και μέσα στην επιφάνεια εργασίας!

Έτρεξα την xev και καταγράφονταν τα "κλικ" και η κίνηση του δείκτη.

Η εντολή dmesg | nc termbin.com 9999 έβγαλε το link: http://termbin.com/kjy7

alkisg:
Ακούγεται σαν να κόλλησε ένα κομμάτι του πίνακα εφαρμογών (panel). Κάν' του ένα reset, ακολουθώντας το πρώτο FAQ εδώ: https://ts.sch.gr/wiki/Linux/LTSP/FAQ

d_oikon:
ok για την περίπτωση που μου ανέφερες. Θα το δω.

Νέα περίπτωση.
Σε client δεν ανταποκρίνονται τα κουμπιά του ποντικιού σε οποιοδήποτε σημείο της οθόνης εκτός από την εξερεύνηση αρχείων (την είχε ήδη ανοίξει ο μαθητής), στην οποία μπορεί να κάνει αριστερό κλικ πάνω στους φακέλους που εμφανίζονται αριστερά (!!)

Έτρεξα την xev και δεν καταγράφεται τίποτα.

Η εντολή dmesg | nc termbin.com 9999 έβγαλε το link: http://termbin.com/3jpf

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση