Γενικά > Άρθρα - Βιβλία - Εκπαιδευτικό Λογισμικό

Βιβλιο C++ (για αρχαριους)

(1/4) > >>

mhtsos_25:
Καλησπερα σας!
Θα ηθελα μια καλη προταση για βιβλιο C++ καθως προσφατα τελειωσα την εκμαθηση της C (η οποια ηταν και η πρωτη γλωσσα που εμαθα) και θα ηθελα να συνεχισω με C++.Θα προτιμουσα καποιο βιβλιο το οποιο εχει μεταφραστει στα ελληνικα(ή ειναι ελληνικο) καθοτι δεν θα ηθελα σε πρωτη επαφη να παιδευτω με τα αγγλικα :P.Δεν με απασχολει ιδιαιτερα το πληθος των σελιδων αρκει να ειναι αναλυτικο και οσο το δυνατον πιο κατανοητο για εναν πρωταρη ακομη στο κοσμο του προγραμματισμου :)

itt:
Το καλύτερο που θα μπορούσες να βρεις σε ελληνική μετάφραση είναι το The C++ Programming Language του Bjarne Stroustrup και δεν ξέρω αν υπάρχει μετάταφραση του 4ου edition που έχει μέσα και για τη C++ 11.

Στο έχω πει και θα στο ξαναπώ, στη φάση που είσαι θα σου είναι πολύ πιο εύκολο να κάτσεις να μάθεις Python (βασικά δεν μπορώ να φανταστώ καν γιατί να θες να μάθεις C++) και να κάνεις expand στα πολύ βασικά πράγματα που έχεις μάθει στη C.

evry:
Για μένα το καλύτερο είναι των Deitel που υπάρχει και στα ελληνικά:
https://www.mgiurdas.gr/biblia/c-programmatismos-4i-ekdosi
Δεν είναι κανένα φοβερό βιβλίο που αξίζει να έχεις στη βιβλιοθήκη σου σε αντίθεση με αυτό του Stroustrup αλλά είναι από τα καλύτερα για να μάθεις μόνος σου. (Αν είσαι τύπος που μαθαίνει προγραμματισμό από βιβλίο κάτι ξεπερασμένο σήμερα  :( )

Ένα άλλο πολύ καλό βιβλίο που μπορείς να κατεβάσεις και δωρεάν είναι η σειρά του Bruce Eckell
http://mindview.net/Books/TICPP/ThinkingInCPP2e.html

Αυτά έχω εγώ υπόψη μου γιατί από αυτά έμαθα αλλά σίγουρα τα τελευταία χρόνια θα έχουν βγει και καλύτερα όπως τα παρακάτω που δίνει η λίστα του stack overflow:
Λίστα Βιβλίων C++ από stack overflow

Τώρα σχετικά με το βιβλίο του Stroustrup αν ο itt αναφέρεται στο παλιό καλό βιβλίο δεν θα σου συνιστούσα να το πάρεις σε καμία περίπτωση για να μάθεις μόνος σου γιατί θα απογοητευτείς. Πρέπει ήδη να ξέρεις C++!!!

Ενώ είναι σίγουρα ένα εξαιρετικό και πλήρες βιβλίο δε νομίζω ότι είναι το καλύτερο για έναν αρχάριο στον προγραμματισμό με C++.
Εκτός και αν ο itt εννοεί κάποια πιο πρόσφατη έκδοση που απευθύνεται και σε ταπεινούς θνητούς

pgrontas:
Συμφωνώ με τον Ευριπίδη ειδικά για το βιβλίο του Stroustrup, ως παθών. Προσπάθησα να μάθω C++ από τη δεύτερη έκδοση τού -  νομιζω- και απέτυχα -  σίγουρα δεν είναι για αρχάριους.

Παράλληλα ή καλύτερα  μετά  το βιβλίο που θα επιλέξεις τελικά θα σου προτείνα να κοιτάς έτοιμο κώδικα και να πειραματιστεις. Μπορείς να ψάξεις στο Github για κάτι που σε ενδιαφέρει.  Ίσως σου φανούν χρήσιμα και τα παρακάτω βιβλία του Δ. Σπινελλη
http://www.spinellis.gr/codereading/

SPY:

--- Παράθεση από: itt στις 11 Φεβ 2017, 07:51:18 μμ ---.........
Στο έχω πει και θα στο ξαναπώ, στη φάση που είσαι θα σου είναι πολύ πιο εύκολο να κάτσεις να μάθεις Python (βασικά δεν μπορώ να φανταστώ καν γιατί να θες να μάθεις C++) και να κάνεις expand στα πολύ βασικά πράγματα που έχεις μάθει στη C.

--- Τέλος παράθεσης ---
Μήπως μπορείς να γίνεις λίγο σαφέστερος itt; Γιατί να μάθει Python; Να ξεκινήσει κάποιος με Python ως πρώτη γλώσσα το καταλαβαινω. Αλλά να το γυρίσει από C σε Python και μετά πίσω στη C++; Τι όφελος θα έχει;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση