Συνάδελφε δεν μπορείς να αρνηθείς πλέον τις εξωδιδακτικές εργασίες. Θα σου λείπουν 4-8 ώρες για να συμπληρώσεις ωράριο και η ίδια κατάσταση θα επικρατεί σε όλα τα Λύκεια του χρόνου. Ας ληφθεί υπόψη ότι σε Λύκεια με 2 Πληροφορικούς ο νεότερος σε υπηρεσία μένει εκτός.
Εγω πάντως άρχισα .... αντίσταση στο σχολείο.
Ενημέρωσα όλους τους συναδέλφους ότι δεν θα συνεχίσω να κάνω πράγματα
που έκανα και δεν ορίζει καμία διάταξη ότι είναι υποχρεωσή μου (γραμματειακή υποστήριξη,
email αποστολή και λήψη, Nεστωρ, Myschool, Βεβαιώσης μισθοδοσίας, Καταχώρηση και
διαχείριση αδειών, site και blog σχολείου, vbi κλπ)
Γνώριζα ότι τα έκανα χωρις να είναι υποχρεωση μου αλλα τα έκανα για να βοηθήσω το
σχολείο.
συναδελφε petro θα πρεπει να συνειδητοποιησουμε ολοι οταν δεν διαμαρτυρωμαστε για αυτα που γινονται στους αλλους μετα δε θα βρεθει κανενας να διαμαρτυρηθει για κανενα μας
Αγαπητέ συνάδελφε pthomop
Δεν είναι υποχρέωση μας να αναλαμβάνουμε ότι εξωδιδακτικό υπάρχει στο σχολείο.
Δεν μπορεί να είμαστε η γραμματέας και τεχνικοί για όλα τα θέματα στο σχολείο.
Αν δεν αντιδράσουμε έρχονται και άλλες φάπες.....
Σαφώς και πρέπεις να πάρεις εξωδιδακτικό έργο αλλά όχι 2πλάσιο, 3πλάσιο ή 5πλάσιο από
τους άλλους. Το να αναλάβεις ένα από αυτά και όχι όλα δεν μπορεί κανένας να σε υποχρεώσει.
Ετσι και αλλίως εδώ που φτάσαμε (χωρις μάθημα επιλογής στην Β και Γ και και μονόωρο στην Β)
αρκεί μισός πληροφορικός. Οπότε οι θέσεις χάθηκαν......
Δεν αντιδράσαμε.... και δεν προβάλαμε τις θέσεις μας...
Αν είχαμε συγκροτημένες θέσεις.... δεν άκουσα από κανένα για τα μαθήματα επιλόγης (ουτε ΠΕΚΑΠ στη μορφωτικών υποθέσεων
στην Βουλή, ούτε η ΕΠΕ).
Αλήθεια πόσοι μαζευτήκαμε έξω από την Βουλή....
Πότε δεν είναι αργά... οι καθαρίστριες κατάφεραν και κέρδισαν τις θέσεις τους... θέτοντας σύμβολα όπως την σκήνη εξω από το υπουργείο.
Αν κάναμε έξω από το υπουργείο Παιδείας διαμαρτυρία και μαζευόμαστε 1000 άτομα (Αθήνα, επαρχία με παιδιά και σκυλιά)
νομίζεις ότι θα άρεσε στον Κουράκη και στο Γραμματές του για την εικόνα του..........
Απογοήτευση & οργή. Για λίγο όμως. Περαστικοί θα είναι οι άσχετοι από το υπουργείο, όπως και ο Αρβ.
Θέλω και εγώ μια τέτοια απόσπαση. Γιατί δεν έχω τα προσόντα;Ως συνάδελφος η σύζυγος του πρωθυπουργού γιατί δεν συμμετέχει ενεργά στη δικαίωση και αναβάθμιση της ειδικότητας;
http://www.dimokratianews.gr/content/28823/%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%B3%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%BC%CE%AE%CE%BC%CE%B1-%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85
Ως συνάδελφος η σύζυγος του πρωθυπουργού γιατί δεν συμμετέχει ενεργά στη δικαίωση και αναβάθμιση της ειδικότητας;Ίσως αυτή είναι μία λύση. Αν ήταν χημικός δεν θα της την είχαν πέσει όλοι;
Απάντησε η ΕΠΕ στον αξιότιμο κύριο Πρωθυπουργό για τον άψυχο server...
https://www.epe.org.gr/index.php?id=19&tx_ttnews[tt_news]=8259&cHash=f9ab97cb94b203c5b895ef6266e25dc1
Όσον αφορά στον σημερινό Υπουργό Παιδείας, το ότι (μεταξύ άλλων) η ΠΟΣΔΕΠ και η αριστερη πρωτοβουλία ακαδημαϊκών τον άδειασαν για τις ρυθμισεις του νομοσχεδίου κουρελού για τα ΑΕΙ/ΤΕΙ τα λέει όλα
του είπαν ότι δεν κάνει μικροαλλαγές στη διοίκηση των πανεπιστημίων και τει, αλλά τα αλλάζει όλα χωρίς διαβούλευση. απορώ γιατί απορούν. μόνο μια ένωση λογικά θα πρέπει (προς το παρόν) να είναι ευχαριστημένη με αυτά που συμβαίνουν
Παιδιά έχει κάποιος το χρόνο και τις γνώσεις να μελετήσει και να συνοψίσει τις μεταβολές των ωρών μας στη Β/ θμια εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια και να το συσχετίσει και με τις αντίστοιχες ηγεσίες?Η μια ώρα που αφαιρέθηκε από την Λογοτεχνία στην Γ συνέβη επειδή δεν υπάρχουν λόγω συνταξιοδοτήσεων φιλόλογοι για να καλύψουν το πρόγραμμα. Ως ειδικότητα θα μπορούσαμε να τους δίναμε λύση σε αυτό το πρόβλημα αφού ήμαστε ηλικιακά ο πιο νέος κλάδος , αργούμε να πάρουμε σύνταξη και πολλοι στην διάθεση των ΠΥΣΔΕ εξαιτίας των απωλειών που έχουμε σε ώρες κυρίως στα Λύκεια.
Εκτιμώ ότι η μείωση των ωρών μας κυμαίνεται στο 30% (Γυμνάσιο, Λύκειο, Επάλ).
Θα αποτελούσε ένα ακόμη εργαλείο - ισχυρό επιχείρημα στη φαρέτρα μας και βάση συζήτησης για το μέλλον μας στην εκπαίδευση.
Πρέπει να μη σταματήσουμε να φωνάζουμε οτι δεν αντέχουμε άλλη υποβάθμιση!
Σημερα η διευθυνση ζήτησε κατα προσέγγιση τον αριθμό των μαθητών ανα κατεύθυνση (μιλω για Κορινθία, ίσως έγινε και σε άλλες διευθύνσεις )Στο σχολείο πάντως που είμαι (σε σύνολο 50 παιδιών θετικής στη Β') οι δηλώσεις για τις 2 κατευθύνσεις ήταν 50%-50% (ακριβώς!)
Σε μικρο δείγμα 35 παιδιών που έχει το σχολείο στη Γ Λυκείου, 7 ή 8 μονο δήλωσαν την κατευθυνση Πληροφορικής/ Οικονομικών (και αυτό με επιφύλαξη και αφου δουν τι σχολές θα έχει) ενω η θετικη φετος στη Β αν ειδα καλα ειχε γυρω στους 25 μαθητές.
Σημειωτέον αυτη η φουρνιά μαθητών είναι μαθητες χαμηλου μαθησιακου επιπέδου.
Γιαυτους που πιστεύουν οτι η κατεύθυνση Πληροφορικής/ Οικονομικών θα ναι η δημοφιλέστερη ολων....
Αυτη ειναι η τραγικη κατάσταση που επικρατεί για την Πληροφορική στα λύκεια...
Οχι μόνο θα ψαχνουμε σε 3και 4 σχολεία για ώρες, αλλα και κείνες που θα χουμε θα ναι οι χαλαρές για τους περισσότερους μαθητές...
Η ΕΠΕ εκπροσωπεί τους πτυχιούχους Πληροφορικής
Η ΠΕΚΑΠ εκπροσωπεί τους καθηγητές Πληροφορικής, που δεν είναι όλοι πτυχιούχοι Πληροφορικής όπως ξέρουμε καλά...
Και ένα τελευταίο. Δε χρειάζεται πανικός, ούτε να κυκλοφορούμε σενάρια ότι παίζουν διάφορα σενάρια τρόμου.
Έχουμε περάσει πολλά τα τελευταία χρόνια, ένα που θα έπρεπε να έχουμε μάθει είναι ότι όλα μπορεί να αλλάξουν, ειδικά αν έχουμε δίκιο.
Δηλαδή αν έχω καταλάβει καλά,
τώρα θα μπαίνει ένας μαθητής στο Πολυτεχνείο ή πχ στο Μαθηματικό ή στην Πληροφορική Αθήνας έχοντας
κάνει πληροφορική:
0 ώρες στην Α'Λυκείου
1 ώρα/εβδομάδα στην Β'Λυκείου
0 ώρες στην Γ' Λυκείου
Συνολικά 20-25 ώρες δηλαδή σε 3 χρόνια Λυκείου!
Μεγάλη επιτυχία!!
Καλησπέρα. Νομίζω ότι στην Γ Λυκείου ένας μαθητής της λεγόμενης θετικής, θα κάνει 2 ώρες ΑΕΠΠ αφού ανήκει στα μαθήματα προσανατολισμού. Το κατά πόσο θα τον ενδιαφέρει το μάθημα, από τη στιγμή που δεν θα εξετάζεται πανελλαδικά, είναι άλλο θέμα.Α, με συγχωρείτε μου διέφυγε! Τα πάντα εν σοφία εποίησε ο κύριος Μπαλτάς, τελικώς!
Καλησπέρα. Νομίζω ότι στην Γ Λυκείου ένας μαθητής της λεγόμενης θετικής, θα κάνει 2 ώρες ΑΕΠΠ αφού ανήκει στα μαθήματα προσανατολισμού. Το κατά πόσο θα τον ενδιαφέρει το μάθημα, από τη στιγμή που δεν θα εξετάζεται πανελλαδικά, είναι άλλο θέμα.
Έχεις δίκιο ... & η ΕΠΕ δεν εκπροσωπεί τους πτυχιούχους Πληροφορικής ΤΕΙ. Το divide & conquer που έχουμε εφαρμόσει οι Πληροφορικοί τα τελευταία 30 χρόνια είναι αυτοκαταστροφικό.
Τα όσα γίνονται απο την τωρινή ηγεσία σ'ότι αφορά την αντιμετώπιση του μαθήματος της Πληροφορικής είναι το λιγότερο τραγικά.Η ΕΠΕ ή ΠΕΚΑΠ πρέπει άμεσα να δρομολογήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό και να τον ενημερώσουν(και εμμέσως να ενημερωθεί και απο μια συνάδελφο μας την γυναίκα του -εκεί φτάσαμε-) για τα αίσχη που ετοιμάζει το υπουργείο σε συνεργασία με τους γνωστούς κάφρους και εννοείται θα πρέπει οι διορισμένοι και αναπληρωτές Πληροφορικοί να απέχουν (οπωσδήποτε) απο τα μαθήματα......να τ΄αναλάβουν ο πλέον κομπλεξικό κλάδος οι Χημικοί και αναφέρομαι σε Γυμνάσιο και Λύκειο.+1
Θα τους απαντήσουν κάτι πολύ απλό και διπλωματικόΆρα τα τμήματα που ζήτησαν μέσω της ΑΔΙΠ - να εξετάζονται στην ΑΕΠΠ και όχι στη Χημεία - δε δημιουργεί "έλλειμμα Χημείας", αφού αυτά τα παιδιά της Θετικής θα διδάσκονται Χημεία. Επίσης απλό και διπλωματικό.
Τα παιδιά της Θετικής διδάσκονται ΑΕΠΠ
Θα τους απαντήσουν κάτι πολύ απλό και διπλωματικό
Τα παιδιά της Θετικής διδάσκονται ΑΕΠΠ
Κι εγώ σκέφτομαι ότι μπορεί να απαντήσουν έτσι, ίσως για κομματικούς λόγους ή δεν ξέρω κι εγώ για ποιους άλλους. Όμως δε μπορούμε να προδιαγράψουμε σίγουρα τη στάση τους, εκτός κι αν έχεις πληροφόρηση..
Δεν είναι δικά μου λόγια, είναι απαντήσεις πολλών συναδέλφων που ευνοούνται από το νέο σύστημα
Άρα ετοιμαστείτε για μαθηματικά κάργα σε γυμνάσιο, ή ακόμα χειρότερα για κατρούγκαλο!!!
Και πιστέψτε με θα είμαστε Οκτώβρη μήνα πολλοί που δεν θα έχουμε ώρες!!
...Ποια κατεύθυνση συνάδελφε Γιώργο, εδώ μας άφησαν πάλι με 1 ώρα στη Β' Λυκείου. (Μήπως να πούμε και ευχαριστώ;)
Υ.Γ.2. ακόμα αναρωτιέμαι για την κατέθυνση οικονομίας πληροφορικής στην Β!!!!
Από το forum του μαθηματικού της ΑΘήνας
http://forum.math.uoa.gr/viewtopic.php?f=84&p=236384&sid=4b01220b0961bfa0c8db56385f346bc5#p236384
Οι Βιολόγοι και οι Φιλόλογοι γιατί να κουραστούν; Οι Φιλόλογοι όταν έτρεχε δικό τους ζήτημα έκαναν κι αυτοί τις παρεμβάσεις τους. Η αντιπαράθεση δύο χρόνια υπήρξε με τους Χημικούς και περισσότερο κουρασμένοι είμαστε εμείς. Γι αυτούς το αποτέλεσμα είναι αυτό που ήθελαν και με το παραπάνω μάλιστα, οπότε η όποια κούραση από τον πόλεμο των δύο χρόνων θα πρέπει να τους έχει φύγει.
Εγώ κι εσύ και κάποιοι άλλοι λιώσαμε να απαντάμε με σεντόνια επιχειρημάτων δύο χρόνια τώρα στα διάφορα εκπαιδευτικά sites, να απαντάμε με αξιοπρέπεια πάντα ενάντια σε απόλυτους παραλογισμούς, ειρωνείες κ.τ.λ.
Αυτοί που είμαστε κουρασμένοι είμαστε εμείς περισσότερο, αυτοί προφανώς και δε θέλουν να γίνει κάποια κίνηση τώρα, οπότε και υποστηρίζουν εξ' αρχής ότι θα είναι αποτυχημένη. Μπορεί και να μην έχουν δίκιο όμως. Εγώ πιστεύω ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί μέχρι να αναδειχθεί πλήρως ο παραλογισμός που εφάρμοσαν και δε με ενδιαφέρουν οι κουρασμένες αλλά πλήρως ικανοποιημένες ειδικότητες που κέρδισαν ώρες που δε θα έπρεπε να έχουν.
http://www.esos.gr/arthra/38474/dilosi-mathimaton-apo-toys-mathites-lykeioy#comment-29760
Όσοι θέλετε και έχετε την ψυχική δύναμη και το χρόνο μπείτε να στηρίξετε.
Διαβάζουν γονείς και μαθητές. Γράφω σεντόνια πάλι...
Ο παραλογισμός έχει αρχίσει ήδη να φαίνεται..Παιδιά της Β Λυκείου με ρωτάγαν που να πάω για Πληροφορική, και γιατί δεν μπορώ να δηλώσω και Μαθηματικό ταυτόχρονα1. Πες τους να ψάξουν τι σημαίνει ΝΠΔΔ.
Τους έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι για το παλιό σύστημα είναι υπεύθυνοι οι Πληροφορικοί (!), ότι κανένας δεν φώναξε για την αδικία (η ελεύθερη επιλογή των παιδιών είναι αδικία) και ότι μας βόλευε αυτή η κατάσταση για να έχουμε ώρες
Και φυσικά ακολουθεί το τσουβάλιασμα με το ΑΟΔΕ, η συζήτηση για γελοία μαθήματα κτλ κτλ κτλ
Είχα γράψει ένα "απειλητικό" μήνυμα πριν 2 χρόνια στον fupat της εποχής να μας αφήσουν να συνυπάρξουμε γιατί μπορεί να βρεθούν σε ακόμα δυσχερέστερη θέση κι από αυτή που είναι τώρα
Και εξηγούσα ότι δεν θα το πετύχουμε εμείς αυτό, αλλά η ίδια η κοινωνία θα δώσει μοιραία στην Πληροφορική την θέση που της αξίζει στο εκπαιδευτικό σύστημα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται
Αυτό εξελήφθη από γνωστή εκπρόσωπο χημικών συμφερόντων ως απειλή και χρησιμοποιήθηκε δημόσια, ενώ ήμουν σαφέστατος
Η στρέβλωση που δημιουργείται πλέον θα οδηγήσει σε αντίστοιχη διόρθωση στα επόμενα συστήματα που θα εφαρμοστούν
Μόνο που τότε, κανένας από αυτούς που σχεδιάζουν το σημερινό σύστημα δεν θα είναι στην εξουσία, μπορεί να μην είναι καν στην ζωή λόγω ηλικίας (ας έχουν χρόνια οι άνθρωποι)
έχει κανεις αμφιβολία ότι οι δυνάμεις της συντήρησης, οι δυο υπουργοί και οι συνταξιούχοι σύμβουλοί τους θέλουν να επαναφέρουν την εκπαίδευση στο 1950 (πρότυπο και κλασσικό);
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ) ΠΑΝ.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΠΑΤΡΑ) ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (ΣΑΜΟΣ) ΠΑΝ.ΑΙΓΑΙΟΥ
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΚΟΖΑΝΗ)
Αυτές δεν είναι ΚΑΘΑΡΕΣ σχολές Πληροφορικής; Τι κάνουν στη Θετική χωρίς εξεταζόμενη Πληροφορική; Ελπίζω τα ίδια τα τμήματα να παρέμβουν ΑΜΕΣΑ. Εδώ μιλάμε για ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ. Λίγη τσίπα δεν έχουν;
Έχουν τη λέξη κλειδί μηχανικών και τους έπιασε το grep του Υπουργείου.
193 σχολές στην Θετική, 123 στην οικονομική (χωρίς αστυνομικές κτλ.)
Χτες μας επισκέφτηκε στο εξεταστικό κέντρο μας επισκέφτηκε ο σύμβουλος μας. Του την πέσαμε όλοι για τις πολύ λίγες ώρες που έχουμε για το επόμενο σχολικό έτος και ότι δεν έχουμε μέλλον στα λύκεια. Τι γύρισε και απάντησε ο αθεόφοβος; ΜΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΗΝ Β ΛΥΚΕΙΟΥ!!!!!! Δεν γνώριζε ότι το μάθημα είναι ΜΟΝΟΩΡΟ!!!!
Με τέτοιους συμβούλους τι να περιμένουμε συνάδελφοι.
Υ.Γ.2 αφού από θετική έχουν πρόσβαση και σε καμιά 20αριά σχολές Πληροφορικής ΑΕΙ -ΤΕΙ δεν θα έρθουν εδώ παρά μόνο
για οικονομικά... σκεφτείτε ποιος θα μπαίνει από εμάς στις Πληροφορικής που δεν είναι και από θετική, μιλάμε για κάτω από την βάση....
Με Φυσική αντί για ΑΟΘ;
Με Χημεία αντί για ΑΕΠΠ;
Συνάδελφοι γιατί ασχολείστε;
Εδώ δεν ασχολούνται το ΟΠΑ και το ΠΑΠΕΙ που έμμεσα το υπουργείο υποβαθμίζει τις σχολές τους με το να εντάσσει μόνο το τμήμα Πληροφορικής του ΕΚΠΑ στις θετικές, θα κάτσουμε εμείς να σκάσουμε;
Κάποιοι συνάδελφοί σου, οι οποίοι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, συμφοιτητές σου και φίλοι σου ενδεχομένως, θα μείνουν άνεργοι. Ναι φίλε μου, υπάρχουμε κι εμείς, με οικογένειες και υποχρεώσεις όπως κι εσύ. Όπως ανέφερε κι άλλος φίλος σ' αυτό το χώρο, ίσως τα συμφέροντά μας να μη συμπίπτουν. Έχουμε όμως κάποια κοινά συμφέροντα. Πριν δύο καλοκαίρια ζήσαμε την αγωνία σας με τις υποχρεωτικές μετατάξεις. Προσωπικά, το έζησα με τη σύζυγό μου, καθηγήτρια επίσης πληροφορικής και πλέον διοικητική υπάλληλο στην Πρωτοβάθμια.
Κάποιοι συνάδελφοί σου, οι οποίοι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, συμφοιτητές σου και φίλοι σου ενδεχομένως, θα μείνουν άνεργοι. Ναι φίλε μου, υπάρχουμε κι εμείς, με οικογένειες και υποχρεώσεις όπως κι εσύ. Όπως ανέφερε κι άλλος φίλος σ' αυτό το χώρο, ίσως τα συμφέροντά μας να μη συμπίπτουν. Έχουμε όμως κάποια κοινά συμφέροντα. Πριν δύο καλοκαίρια ζήσαμε την αγωνία σας με τις υποχρεωτικές μετατάξεις. Προσωπικά, το έζησα με τη σύζυγό μου, καθηγήτρια επίσης πληροφορικής και πλέον διοικητική υπάλληλο στην Πρωτοβάθμια.
Η ΠΕΚΑΠ δυστυχώς, δεν μπορεί να μας εκπροσωπήσει όλους.
Η ΕΠΕ όμως μπορεί και πρέπει να το κάνει ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ!!!
Παρόλο που διδάσκουμε αλγοριθμική, η Φιλλένια μας έβαλε τα γυαλιά. Έκανε αυτό ακριβώς που χρειαζόταν για το πρόβλημά τους.
Έκανε όσο περισσότερο "θόρυβο" μπόρεσε.
Όλα τα τμήματα χημείας αντέδρασαν συσπειρωμένα.
Κάθε φορέας που σχετίζεται με τη χημεία έβγαλε ανακοίνωση όχι απλά υπέρ της χημείας, αλλά και πως πρέπει να διδάσκεται η πληροφορική!
Ελληνάρες καθηγητές αμερικανικών πανεπιστημίων το ίδιο. Μάλιστα ανέφεραν ότι η πληροφορική διδάσκεται σε τέτοια έκταση μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες, στις οποίες είναι αδύναμη η διδασκαλία των μαθηματικών, αγνοώντας τις αλλεπάλληλες προτροπές του προέδρου της χώρας στην οποία εργάζονται υπέρ του προγραμματισμού!
Ζήτησαν και πήραν τη συμπαράσταση συνδικάτων άλλων χωρών, (όχι βέβαια της Κύπρου) για το διωγμό που υφίσταται η χημεία.
Οι ανακοινώσεις τους, όλες σκληρές, όχι άμεσα στο πρόσωπο του υπουργού, αλλά προς αόρατα κέντρα και συμβούλους που επηρεάζουν με καταστροφικό τρόπο, τον κατά τα άλλα συνετό υπουργό!
Και βέβαια, επειδή έχουμε να κάνουμε με βουλευτές, τα 15.000 μέλη αναφερόταν αμέσως μετά το καλημέρα.
Δυστυχώς, μια γυναίκα με δυο τρία εξαπτέρυγα, εξευτέλισε ολόκληρο τον κλάδο και την επιστήμη μας...
...ποιος ξέρει, ίσως η Φιλένια να έχει δίκιο και να μη χρειάζεται η "δεξιότητα" της πληροφορικής.
Ίσως κι εμείς να μην είμαστε καθηγητές αλλά απλά βοηθητικό προσωπικό με κάποιες αυξημένες δεξιότητες.
Καληνύχτα πληροφορική.
Καληνύχτα ΠΕΚΑΠ.
Καληνύχτα ΕΠΕ.
Τέλος μην υποτιμούμε ότι έχουμε την αστυφυλάκων, την αξιωματικών αλλά και την πυροσβεστική
Υ.Γ. σε μικρή επαφή με 2 προέδρους τμημάτων μας, που είναι στην Οικονομία Πληροφορικής, μου είπαν ξεκάθαρα
ότι όπως έγιναν τα πράγματα, χίλιες φορές να είχαν δηλώσει Χημεία, να μπορούν να έχουν υψηλής ποιότητας φοιτητές...
Γιατί έτσι όπως μοιράστηκαν τα πράγματα δεν θα υπάρχουν αριστούχοι σε εμάς...
Τρομερή η λογική των 2 προέδρων, τελικά κοιτάνε όλοι μόνο τι τους συμφέρει, άσχετα αν είναι λογικό ή παράλογο. Αντί να σκεφτούν να επικοινωνήσουν με προέδρους άλλων σχολών και να υπάρξει μια σοβαρή αντίδραση από όλη την Τριτοβάθμια Πληροφορικής για το αίσχος που έγινε, μετάνιωσαν που δε διάλεξαν Χημεία! Και ποιος τους είπε ότι και να το έκαναν θα τους λάμβαναν υπ' όψη.
Δεν κατάλαβαν ακόμα ότι τους έγραψαν κανονικά και με το νόμο όλους;
Τα Πολυτεχνεία και τα Μαθηματικά που διάλεξαν Πληροφορική τα έλαβαν υπ' όψη;
Έχουν δει τις επιλογές των συναδέλφων τους στο ερώτημα της ΑΔΙΠ και έχουν καταλάβει ότι δεν πήραν υπ' όψη τους κανέναν τους και πέταξαν τις αποφάσεις τους στα σκουπίδια;
Από την απάντηση τους μου φαίνονται βαθιά νυχτωμένοι.
Δε μπορώ να καταλήξω, όπως και δε μπορώ να βρω προς το παρόν ένα σοβαρό λόγο για να επιλέξει κάποιος μαθητής το 5ο...
Τώρα που τα βλέπω γραμμένα και επίσημα, ολοκληρώθηκε η αηδία που ένοιωθα τόσο καιρό...Το ίδιο νιώθω και εγώ. Δεν περίμενα τέτοια ευνοιοκρατία και αυθαιρεσία από Μπαλτά-Κουράκη.
Μα δεν τις έχουμεΣυναδελφε στο link του alfavita τις αναφέρει στο πεδίο μας εκτός αν καταλαβαίνω κάτι λάθος.
Μακάρι να έβαζαν το κάθε τμήμα εκεί που διάλεξε.
Και αν εσύ ήσουν στο πανεπιστήμιο θα ήθελες να σου έρθουν οι δυνατόν καλύτεροι φοιτητές
προετοιμασμένοι στα κατάλληλα μαθήματα. Αν όμως σου έλεγαν οι καλύτεροι σε Μαθ-Φυσική-Χημεία
ή η μέτριοι και κάτω σε Μαθ-Αοθ-Πληροφορική, τι θα διάλεγες; Δεν καταλαβαίνεις ότι πέφτει το επίπεδο
της σχολής;; Αλλά και το επίπεδο των μελλοντικών συναδέλφων μας;
Εμείς (32-42) είμασταν σχεδόν όλοι αριστούχοι των πανελληνίων, οι επόμενοι συνάδελφοι μας;
Υ.Γ. τουλάχιστον δεν είναι στην κατεύθυνση μας πια το ΤΕΙ Αυτοματισμού, αν και είμαι σίγουρος
ότι θα εξακολουθήσει να παράγει καθηγηταράδες της Πληροφορικής.
Δυστυχώς όσο αφορά τις σχολές τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα θέλαμε.
Επίσης δεν μπορέσαμε να πάρουμε και ούτε και συντελεστή βαρύτητας.
Κάποιοι κάνανε σπουδαία δουλειά............
Αυτό γιατί το αναφέρεις;
Αγαπητέ συνάδελφε τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα λες, και μην βιάζεσαι να κρίνεις κανέναν.
1ον. Μην την λέτε Θετική, γιατί το κράτος την λέει Θετική και Τεχνολογική και ΝΑΙ είμαστε Θετικά και Τεχνολογικά Τμήματα και όχι οικονομικά.
2ον. Ενώ εμείς έχουμε πλήρη επίγνωση της κατάστασης τι να σου πω... το βλέπω σε όλους μας σε κάθε μας συνάντηση.
Τα τμήματα διάλεξαν Πληροφορική να εξεταστούν, μαζί με Φυσική και Μαθηματικά, και όχι με ΑΟΘ!!!!!
Δυστυχώς τα τμήματα διάλεξαν Πληροφορική, αλλά η ένταξη των περισσοτέρων τμημάτων έγινε
--- ή ανά ίδρυμα (π.χ. οικονομικό πανεπιστήμιο (πληροφορική ασοε), όλα τα τμήματα οικ-πληρ), ΠΑΠΕΙ παλιά βιομηχανική
οικονομική κατεύθυνση, όλα οικ-πληρ
--- ή ανά σχολή (κοσμήτωρα) όπου ανήκουν τα τμήματα. Άρα ο κοσμήτωρας του φυσικοχημικομαθηματικού
επέλεξε Χημεία και όχι Πληροφορική (όλα τα τμήματα στην Θετική Τεχν), παρότι ο πρόεδρος του μαθηματικού μπορεί να
έλεγε πληροφορική. Το ίδιο και στα πολυτεχνεία, μπορεί οι Η/Μ & Η/Υ να είπαν σε κάποια Πληροφορική, αλλά οι μηχανολόγοι,
οι πολιτικοι μηχανικοί και οι άλλοι, είπαν Χημεία, οπότε όλοι Χημεία Θετ-Τεχν.
Μακάρι να έβαζαν το κάθε τμήμα εκεί που διάλεξε.
Και αν εσύ ήσουν στο πανεπιστήμιο θα ήθελες να σου έρθουν οι δυνατόν καλύτεροι φοιτητές
προετοιμασμένοι στα κατάλληλα μαθήματα. Αν όμως σου έλεγαν οι καλύτεροι σε Μαθ-Φυσική-Χημεία
ή η μέτριοι και κάτω σε Μαθ-Αοθ-Πληροφορική, τι θα διάλεγες; Δεν καταλαβαίνεις ότι πέφτει το επίπεδο
της σχολής;; Αλλά και το επίπεδο των μελλοντικών συναδέλφων μας;
Εμείς (32-42) είμασταν σχεδόν όλοι αριστούχοι των πανελληνίων, οι επόμενοι συνάδελφοι μας;
Υ.Γ. τουλάχιστον δεν είναι στην κατεύθυνση μας πια το ΤΕΙ Αυτοματισμού, αν και είμαι σίγουρος
ότι θα εξακολουθήσει να παράγει καθηγηταράδες της Πληροφορικής.
Όλα τελικά έχουν την ερμηνεία τους!!
Όταν και εμείς οι ίδιοι δε γουστάρουμε τους υπόλοιπους και μόνο εμείς είμαστε οι καθηγηταραδες και όχι οι αλλοι του κλάδου γιατί είναι αυτοματιστες, τειτζηδες, αγραμματοι κ.ο.κ. και ας πέρασαν ασεπ γραπτό οι περισσότεροι...
Λυπάμαι πολύ για ορισμένους. .. ακόμη και τώρα που ο κλάδος υπέστη μεγάλη ήττα, αυτοί το χαβά τους.
Ας διαιρεθει λοιπόν ο κλάδος. .. τι μας έμεινε;
Λυπάμαι πολύ και σταματώ πλέον να ασχολούμαι ... Νομίζω ότι πήραμε αυτό που μας άξιζε! !!
Όλα τελικά έχουν την ερμηνεία τους!!
Όταν και εμείς οι ίδιοι δε γουστάρουμε τους υπόλοιπους και μόνο εμείς είμαστε οι καθηγηταραδες και όχι οι αλλοι του κλάδου γιατί είναι αυτοματιστες, τειτζηδες, αγραμματοι κ.ο.κ. και ας πέρασαν ασεπ γραπτό οι περισσότεροι...
Λυπάμαι πολύ για ορισμένους. .. ακόμη και τώρα που ο κλάδος υπέστη μεγάλη ήττα, αυτοί το χαβά τους.
Ας διαιρεθει λοιπόν ο κλάδος. .. τι μας έμεινε;
Λυπάμαι πολύ και σταματώ πλέον να ασχολούμαι ... Νομίζω ότι πήραμε αυτό που μας άξιζε! !!
(Το αν κάνω πράγματα για τον κλάδο, και αν προσπαθώ για όλους όσους συμμετέχουν σε αυτόν, το ξέρουν οι
πάρα πολλοί άξιοι συνάδελφοι μου, που έχουμε συνεργαστεί τόσες φορές. Πάρα πολλοί από αυτούς με άλλο
βασικό πτυχίο και MSc σε Πληροφορική, και άλλοι απόφοιτοι των ΤΕΙ Πληροφορικής)
Αλλά μιας και θέλεις να το συζητήσουμε.....
Εσύ αγαπητή συνάδελφε από όλο το μήνυμα να διαβάζεις το υστερόγραφο!!
Ο κλάδος είναι διαιρεμένος με τον χειρότερο τρόπο εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Εσύ τώρα το κατάλαβες;;
για απάντησε μας λοιπόν.... που ήταν όλοι αυτοί οι συνάδελφοι όταν:
-- 1500 συνάδελφοι μας από τους χαμηλού επίπέδου απόφοιτους του πολυτεχνείου
και των πανεπιστημίων πήγαν στα δημοτικά (επειδή αυτοί που πρόλαβαν να μπουν πρώτοι με οποιονδήποτε τρόπο
δεν αντέδρασαν, και οι περισσότεροι είναι στην οργανικούλα τους και ούτε τώρα έχουν πάρει χαμπάρι κάτι!!)
-- όταν αφαιρούσαν σταδιακά τις ώρες από το λύκειο και δεν έδιναν 2η στο γυμνάσιο (για να μπορέσουμε να
πάρουμε όλοι θέσεις, και όχι μόνο οι 3000+ που μπήκαν από το 2002 ως το 2006 από οποιαδήποτε από 65+ σχολές
και με διαφορετικούς τρόπους και με διαφορετικά θέματα)
-- δίναμε με άλλα θέματα εξετάσεις, και με άλλο βαθμό δυσκολίας, αλλά για τις ίδιες διεκδικούμενες θέσεις
Και όσον αφορά αυτό για τον ΑΣΕΠ, δες τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ του 2009 που είναι ο μοναδικός που
δώθηκε με κοινά θέματα. Τα αποτελέσματα μιλάνε από μόνα τους. (400/4000 επιτυχόντες ΠΕ19, και 20/3500 ΠΕ20)
Υ.Γ επειδή δίνεις σημασία σε υστερόγραφα. Ναι μου την σπάει ο απόφοιτος ενός ΤΕΙ όχι πληροφορικής,
(και αυτός με τα σεμινάρια), που έχει κάνει 10-15 μαθήματα πληροφορικής (ή 400 ώρες σεμινάριο),
που έκανε 2-12 μήνες μάθημα και διορίστηκε (ή μόνο από τα σεμινάρια), μετατέθηκε, πήγε στην οργανικούλα του,
μέχρι το 1993-2004, και από τότε δεν τον έχει δει κανείς, πουθενά, σε κανένα αγώνα, σε καμία ένωση, σε καμία
διεκδίκηση. Με συγχωρείς πολύ. Αλλά πιο πολύ ΔΙΑΙΡΕΣΗ από τον κλάδο μας, ΠΟΥΘΕΝΑ.
Μόνοι τους οι συνάδελφοι διαιρούνται από τον κλάδο. Δεν τους διαίρεσε κανένας από εμάς.
Και να τα αποτελέσματα.
Υ.Γ.2 πάντα φυσικά υπάρχουν οι φωτεινές εξαιρέσεις, που επιβεβαιώνουν τον κανόνα!
Δυστυχώς .... αυτές είναι αλήθειες...Και αυτή είναι η αλήθεια.¨"Σκασίλα μου τι θα γίνει η Πληροφορική στα σχολεία. Έχω πτυχίο μαθηματικού και δεν με νοιάζει". Ο συγκεκριμένος διδάσκει οργανικά σε λύκειο της Γ Αθήνας και έχει χαρακτηριστεί ο γραφικός της συγκεκριμένης πόλης.
Σε πρόσφατη συνάντηση για δίορθωση κατάλαβα οι συνάδελφοι .... Πε19 απο μαθηματικό, Φυσικούς, Χημικούς κλπ
αισθάνονται πιο πολύ μαθηματικοί , φυσικοί, Χημικοί κλπ.....
Στην ερώτηση τι κάνουμε τώρα.... η απάντηση ήταν "Εντάξει... θα κάνουμε μαθηματικά ή θα κάνουμε μετάταξη στην αρχική μας
ειδικότητα. Αυτοί που είναι μόνο Πληροφορικοί τι θα κάνουν....".
Ισως ... να ζητήσουμε να δωθεί όσοι θέλουν να κάνουν εθελούσια μετάταξη στην ειδικοτητά τους....
Ομως νομίζω ότι χάνουμε το στόχο μας .... στόχο θα πρέπει να είναι η αναβάθμιση του μαθήματος....
Και ας σταματήσουμε να είμαστε τα παιδιά για όλες τις δουλειές....
Δυστυχώς αγαπητέ συνάδελφε, έτσι είναι.
Δεν είναι λίγες οι φορές που οι εχθρικές ειδικότητες (βλέπε ΠΕ04....), αναφέρονται στον κλάδο μας ως κλαδο
της λούφας, του βολέματος, του γρήγορου διορισμού με τα σεμινάρια, και της ώρας του παιδιού από άσχετους.
Εμείς οι τυχάρπαστοι των πολυτεχνείων και των πανεπιστημίων τα κάναμε αυτά; Η οι άλλοι ικανότατοι των
άσχετων ΤΕΙ και των σεμιναρίων; Για να μας πει η συναδέλφισα που είναι τόσο έμπειρη και ξέρει...
( Υ.Γ. υπήρχε εδώ ένα υστερόγραφο, το οποίο αφαίρεσα μετά από σκέψη...)
Καλά .... εσείς της τριτοβάθμιας δεν καταλαβένεται ότι είχατε την αφροκρεμα ... χάρη στα
μαθήματα κατεύθυνσης πληροφορικής στο Λύκειο.
Αν θέλετε να έχετε Φοιτητές που μπένουν με Χημεία θα τους έχετε... ή μάλλον δεν θα τους έχετε...
Σιγά μην προτρέψω μαθητές να πάνε σε σχολές Πληροφορικής .... μακριά θα τους λέω...
Σιγά μην κάτσω να κάνω πάλι "Ωρα του κώδικα"....
Πες τα συνάδελφε! Έχεις απόλυτο δίκο ... συμφωνώ μαζί σου.! Ποιος Κουράκης .. ποιος Μπαλτάς;; Ενότητα ; υπάρχουν πολλοί κουτοί.. άσχετοι και Προβοκάτορες στον κλάδο αυτόν.. Πραγματικά!
http://www.zougla.gr/greece/article/ap8-antidrasis-gia-tin-entaksi-ton-tmimaton-pliroforikis-sto-5o-ep
http://www.zougla.gr/greece/article/ap8-antidrasis-gia-tin-entaksi-ton-tmimaton-pliroforikis-sto-5o-ep"Επιστημολογικά απαράδεκτη» χαρακτηρίζει το τμήμα πληροφορικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) την ένταξη των τμημάτων πληροφορικής της χώρας στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής), από το υπουργείο Παιδείας."
Να που μέσα στην στενοχώρια για τους αναγκέφαλους του Υπουργείου μας, βγήκαν και όλοι οι δικοί μας πικραμμένοι της Πληροφορικής να πούνε τον καυμό τους για "άσχετους" που προέρχονται απο τα ΤΕΙ ή διορίστηκαν πρίν 20 χρόνια στον κλάδο με άλλο πτυχίο.
Καθηγηταράδες όλοι αλλά όχι στην αξιολόγηση (με διάφορες δικαιολογίες).
Δυστηχώς δεν έχουν καταλάβει τίποτα και δεν νομίζω ότι και οι συμμερινές εξελίξεις θα τους ξυπνήσουν. Η αναζήτηση εσωτερικών εχθρών είναι μια κοινή διαδικασία και εφαρμόζεται απο την κυβέρνηση μέχρι τις ενώσεις.
Τεστ νοημοσύνης Πληροφορικών:
Σε μια επιχείρηση προσλαμβάνουν ένα πτυχιούχο ΕΜΠ πληροφορικής και έναν απο τα ΤΕΙ Λαμίας (η αν θέλετε από σεμινάρια Πληροφορικής). Μετα απο 3 χρόνια βρίσκονται στην ανάγκη να απολύσουν τον ένα από τους δύο.
Ποιόν θα κρατήσουν και ποιόν θα απολύσουν;
Απάντηση 1: Θα κοιτάξουν τι πτυχία έχουν και θα κρατήσουν αυτόν του ΕΜΠ.
Απάντηση 2: Σκασίλα τους τι πτυχία έχουν, γνωρίζουν στην πράξη ποιός είναι ο καλύτερος και θα κρατήσουν αυτόν.
Απάντηση 3: Περιμένω να πάρει θέση η ΕΠΕ.
Απάντηση 4: Θα κρατήσουν αυτόν που καπνίζει στο παράθυρο, ενώ είναι χαλαρός για την θεσούλα του,
ενώ ταυτόχρονα εκεί που έπρεπε να γίνεται η δουλειά του, γίνεται χαβαλές... με αποτέλεσμα η δουλειά του
να θεωρείται δουλειά του χαβαλέ, η εταιρεία να μειώνει συνέχεια ώρες αυτής της "δουλειάς", και νεότεροι
συνάδελφοι του να χάνουν τις θέσεις τους, γιατί η εταιρεία αυτή λειτουργεί ως στρατός, και απλά φεύγει ο
νεώτερος.
Δε μπορώ να δεχθώ με τίποτα ότι οι καθηγητές των τμημάτων Πληροφορικής θα δεχθούν να πάνε στο 2ο πεδίο με εξέταση στη Χημεία και όχι στην ΑΕΠΠ.
Οπότε καμία σχολή Πληροφορικής δε θα μείνει στο 5ο. Και η κατεύθυνση θα λέγεται Οικονομίας και Πληροφορικής; Αυτό είναι τρελό!!! Θα πρέπει να ονομαστεί Οικονομίας μόνο. Και θα βγει από εξεταζόμενο η ΑΕΠΠ να μπει ΑΟΔΕ.
Αυτό είναι ένα σενάριο που προϋποθέτει μεγάλη αλλαγή του νόμου μάλλον, πράγμα δύσκολο. Εκτός του ότι θα γίνουν εντελώς ρεζίλι για το νομοσχέδιο που ψήφισαν.
Και αν το δεχθούν αυτό οι καθηγητές τότε τι να πω, ο κλάδος ξεπουλήθηκε από τη Τριτοβάθμια και είναι όλοι ..... Έτσι ερχόμαστε πάλι στο σχέδιο Αρβανιτόπουλου που τότε οι ίδιοι με πολύ μεγάλη συμμετοχή είχαν αντιδράσει για το ξήλωμα της ΑΕΠΠ από εξεταζόμενο και την εξέταση στη Χημεία.
Τώρα θα το δεχθούν;;; Πάει πολύ, δεν είναι και πολιτικοί οι άνθρωποι αυτοί να τα λένε μια έτσι και μια αλλιώς, επιστήμονες είναι.
Το ΥΠΟΠΑΙΘ πάντως θα έρθει σε δύσκολή θέση αν γενικευτεί η αντίδραση.
Το άλλο σενάριο είναι να διασπαστεί το 2ο πεδίο, πράγμα που αποκλείεται να το κάνουν. Πιο εύκολα θα διασπάσουν το 5ο παρά το 2ο.
Πιο εύκολο μου φαίνεται να βάλουν πρόσβαση σε όλες τις Πληροφορικές μόνο (Πολυτεχνεία και Πανεπιστήμια) και ίσως και Μαθηματικά με Φυσική από το 5ο και αν θέλεις και Οικονομικά να δίνεις και ΑΟΘ και επίσης να είναι και οι Πληροφορικές όλες και στο 2ο με Χημεία, οπότε τα τμήματα Πληροφορικής δε θα χάσουν κανέναν πιθανό υποψήφιο και έχει και νόημα η διατήρηση του ονόματος Οικονομίας και Πληροφορικής.
Απάντηση 4: Θα κρατήσουν αυτόν που καπνίζει στο παράθυρο, ενώ είναι χαλαρός για την θεσούλα του,
ενώ ταυτόχρονα εκεί που έπρεπε να γίνεται η δουλειά του, γίνεται χαβαλές... με αποτέλεσμα η δουλειά του
να θεωρείται δουλειά του χαβαλέ, η εταιρεία να μειώνει συνέχεια ώρες αυτής της "δουλειάς", και νεότεροι
συνάδελφοι του να χάνουν τις θέσεις τους, γιατί η εταιρεία αυτή λειτουργεί ως στρατός, και απλά φεύγει ο
νεώτερος.
ΑΨΟΓΟΣ!!!!!
επιστημη υπολογιστων ο στοχος, να κτισουμε ενα τοσο ισχυρο μαθημα που θα αποτυχει να μειωσει-διαβρωσει-γκρεμίσει η οποια συντεχνια, πρωτοβουλια ατομων αλλης ειδικότητας, ανίδεοι σε σημαίνοντα ρόλο η ακομα και ο εσωτερικος εχθρος..
...Η ουσία όμως από ότι φάνηκε είναι ότι μαθήματα χωρίς στέρεο επιστημονικό υπόβαθρο, χωρίς γερά θεμέλια, τα οποία δεν αποτελούν σύνδεση με το πρόγραμμα σπουδών των ΑΕΙ στα οποία στοχεύουν αργά ή γρήγορα εξαφανίζονται (ΑΟΔΕ) ή περιθωριοποιούνται (ΑΕΠΠ).
SOS! Ο Κρανιάς κατέλαβε το σώμα του evry! Φύγε Κρανιά!!!
Συνάδελφοι προσπαθώ να μην σκέφτομαι συντεχνιακά, απλά έγραψα την άποψή μου. Αν σε κάποιους δεν αρέσει το αποδέχομαι. Το να κρύβουμε όμως προβλήματα κάτω από το χαλί δεν ωφελεί κανέναν και κυρίως εμάς. Δεν με ενδιαφέρει αν αυτά τα διαβάζουν χημικοί, φυσικοί, γεωλόγοι ή φυσιογνώστες.
Θα ήθελα να γράψω πολλά για το θέμα αυτό αλλά δεν έχω χρόνο και δεν είναι και η κατάλληλη στιγμή. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει όμως νέο σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών και εμείς να επιμένουμε στην ΑΕΠΠ η οποία έχει προγραμματιστική φιλοσοφία του προηγούμενου αιώνα. Δεν θα επεκταθώ περισσότερο αλλά η ουσία κατά τη γνώμη μου είναι η εξής:
Αν δεν αναβαθμίσουμε οι ίδιοι τη δουλειά μας και το μάθημά μας, αν δεν σχεδιάσουμε ένα μάθημα μέσα από το οποίο να φαίνεται η αναγκαιότητα και η χρησιμότητα της πληροφορικής ως επιστήμης σήμερα και στην τελική αν δεν εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της επιστήμης μας δεν θα έχουμε καμία τύχη σαν κλάδος.
Η ΑΕΠΠ όπως σκοπό έχει να καλλιεργήσει την αναλυτική σκέψη και την ικανότητα σύνθεσης, να σου δώσει τα βασικά εφόδια για την αντιμετώπιση προβλημάτων και την επίλυση τους σε αλγοριθμικό επίπεδο..Παραθετώ μερικά από τα θέματα που συζητάμε και φέτος:
Άρα θα έπρεπε αυτή τη στιγμή στο thread των εξετάσεων να συζητάμε για υψηλού επιπέδου ανάλυση και επίλυση προβλήματος. Ποιο θέμα από αυτά που έπεσαν ανήκει στην κατηγορία της επίλυσης προβλήματος κατά τη γνώμη σου και προϋποθέτει ανάλυση? Δηλαδή ποιο πρόβλημα λύνεται?
Και ποιο πρόβλημα απαιτεί ικανότητα σύνθεσης;Παραθετώ μερικά από τα θέματα που συζητάμε και φέτος:
1) Θέλει συνάρτηση ή διαδικασία? και πόσο κόβουμε αν κάνει συνάρτηση;
2) Μέσα στη συνάρτηση θέλει Γράψε?
3) Το Γράψε που ζητάει αν το κάνει έξω από τη Διαδικασία κόβουμε?
4) Στα θέματα κλειστού τύπου βαθμολογούμε με το κιλό? δηλαδή 1 σωστό κενό 1 μονάδα τα 3 πόσο?
5) Τι εννοούμε όταν λέμε το μέγιστο βαθμό? τον μεγαλύτερο ή τον μέγιστο?
Τα παραπάνω θέματα κατά τη γνώμη σου προωθούν αυτό που ονομάζεις αναλυτική σκέψη?
Κατα τη γνώμη μου τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από ό,τι φαίνονται.
Από το 2010 κάποιοι στο υπουργείο θέλουν να φύγει η πληροφορική από το Λύκειο. Ο σημαντικότερος λόγος για τον σκοπό αυτό είναι για να στελεχωθούν τα δημοτικά, εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα για μεγάλης κλίμακας προσλήψεις εκεί. Γιατί στα δημοτικά; γιατί εκεί συνταξιοδοτούνται πολλοί δάσκαλοι.
Το γεγονός αυτό βέβαια έχουν προσπαθήσει να εκμεταλλευτούν 'συνάδελφοι' άλλων ειδικοτήτων. Ο μόνος τρόπος που δεν το πέτυχαν εξ' ολοκλήρου (μέχρι τώρα) είναι ότι δεν έχουν καταφέρει ή δεν έχουν διάθεση να μας αντικαταστήσουν στο εξωδιδακτικό κομμάτι (για να το πω κομψά).
Δυστυχώς και εμείς δεν έχουμε καταφέρει να τους αναχαιτίσουμε. Είμαι σίγουρος ότι το πρόγραμμα και οι οδηγοί σπουδών που λέει ο Ευριπίδης είναι εξαιρετικό και μακάρι να δημοσιοποιηθεί ακόμα και αν δεν χρησιμοποιηθεί. Το πρόβλημα κατά τη γνώμη μου είναι ότι απευθύνεται μόνο στη Γ Λυκείου. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μία συνολικότερη αναδιάταξη της ύλης σε όλο το Λύκειο ώστε κάθε τάξη να έχει σαφείς στόχους οι οποίοι να είναι προαπαιτούμενοι σε κάθε επόμενη αλλά και στην τριτοβάθμια. Αυτό κατά τη γνώμη μου εκτός από όσα αναφέρθηκαν (Python, Δομές, Πολυπλοκότητα) πρέπει να επεκταθεί και σε άλλους τομείς (Δίκτυα, ΛΣ, ΒΔ) ώστε να υπάρχει μια ολοκληρωμένη θέώρηση της επιστήμης μας και όχι μόνο ο προγραμματισμός.
Αυτό απαιτεί μία συνολικότερη συμφωνία για το πώς βλέπουμε την διδασκαλία της επιστήμη μας και είναι το σημαντικότερο στο οποίο πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε.
Δηλαδή τώρα μας λες ότι απο όλο το διαγώνισμα, δεν υπάρχει κανένα θέμα που το παιδί έπρεπε να σκεφτεί και ότι η όλη ιστορία είναι οι "ελλείψεις" του διδακτικού πακέτου ή οι ελλειπείς ίσως οδηγίες βαθμολόγησης. Συγνώμη, αλλά και python αν κάναμε, αλγοριθμικές δομές θα διδάσκαμε και πίνακες..ίσως και κάποια ακόμα...
Συγνώμη, αλλά και python αν κάναμε, αλγοριθμικές δομές θα διδάσκαμε και πίνακες..ίσως και κάποια ακόμα...
Όμως προβληματίστηκε όταν του είπα ότι μειώνονται οι ώρες και άρα η θέση του ίσως να κινδυνεύει.
Συνάδεφοι .... πολυ ωραία όλα αυτά και ο εκσυγχρονισμός του μαθήματος κλπ.Γιατι δεν αποφασίζουμε να το κάνουμε
Αν η αντίδραση είναι μόνο από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ... κλάφτε τα....
Είμαστε 7500 και δεν μπορούμε να ακουστεί η φωνή μας... είμαστε άξιοι της τυχη μας...
Το έχετε σκεφτει να μαζευτουμε 4000 έξω το υπουργείο τι χαμός θα γίνει....
Α, και για να μην το ξεχάσω. Scratch Δ' μέχρι Στ' Δημοτικού, ανάλογα το συνάδελφο, το δημοτικό και πότε πήγε εκεί,
και πως έχει μοιράσει αυτός την ύλη του αφού δεν υπάρχουν βιβλία. Scratch στην Γ Γυμνασίου, αν βρεθεί εκεί συνάδελφος
των δημοτικών, και δεν προτιμά την Logo, Scratch στην A' Λυκείου, για να μην κάνουν στον προγραμματισμό πάλι
Γλωσσομάθεια-Αλγοριθμική που θα κάνουν Β-Γ Λυκείου. ή/και AppInventor που είναι του ιδίου τύπου με το Scratch
για smartphone. Ε, εντάξει μιλάμε για μεγάλο πρόγραμμα σπουδών.
Για να μην σχολιάσω ότι το βιβλίο της Β Λυκείου, είναι αντανάκλαση του παλιού της ΑΕΠΠ, με λίγο περισσότερες ασάφειες,
σε μονόωρο μάθημα που η ύλη του δεν βγαίνει ποτέ, τουλάχιστον για τα κεφάλαια που διαφέρουν από το ΑΕΠΠ, και
είναι τα τελευταία.
Μιλάμε για κεντρικό σχεδιασμό της Επιστήμης της Πληροφορικής!! :D
Υ.Γ. όσον αφορά το πιο σημαντικό της Επιστήμης της Πληροφορικής, αυτό από το οποίο ξεκίνησαν όλα,
άλγεβρα Boole, δυαδικό σύστημα (8αδικο,16αδικο), λογικές πύλες, αρχιτεκτονική υπολογιστή,
τίποτα απολύτως πουθενά. Κάτι ψιλολόγια από εδώ και από εκεί. Θυμηθείτε από τι ξεκινήσαμε εμείς στο
Πανεπιστήμιο για να μάθουμε την ΛΟΓΙΚΗ μιας επιστήμης που δεν ξέραμε από το σχολείο.
Αν θεωρείτε ότι η διαφαινόμενη "ήττα" του κλαδου οφείλεται στην ποιότητα του αντικειμένου της ΑΕΠΠ, νομίζω ότι κάνετε λάθος+1
Αντικειμενοστραφή προγραμματισμό σε C++ με κληρονομικότητες και πολυμορφισμούς να κάναμε, τα συμφέροντα που μας φάγανε είναι συμφέροντα, η ώρα του παιδιού είναι η ώρα του παιδιού στα (κάποια) σχολεία και προφανώς, η άγνοια του υπουργείου και των υπευθύνων για το αντικείμενο μας θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη
Η ποιότητα της ΑΕΠΠ είναι ένα επιχείρημα της απέναντι πλευράς για να δικαιολογήσει την υποβάθμιση της Πληροφορικής σε όλες τις βαθμίδες
Δεν πείσαμε (υποτίθεται) για την αναγκαιότητα της επιστήμης μας
Δηλαδή έπεισαν τα κεφάλαια Φυσικής και Χημείας που εξετάζονται στις Πανελλαδικές;
Δεν παρέχουμε εξαιρετικά απαραίτητα εφόδια σε όλους τους υποψηφίους που θα ασχοληθούν έστω και στοιχειωδώς με τον προγραμματισμό στην τριτοβάθμια; Μεταβλητές, σταθερές, δομές επιλογής, επανάληψης, δομές δεδομένων, συναρτήσεις και διαδικασίες δεν θα συναντήσουν σε οποιαδήποτε γλώσσα;
Δεν είναι καιρός για έξαρση της εσωστρέφειας
Ζούμε στο 2015 αλλά οι υπεύθυνοι της πολιτείας (όχι μόνο στην παιδεία), ζούνε στο 1985
Δεν υπάρχει σώφρων συνάδελφος κάτω των 45 που να μην αναγνωρίζει την σημασία της Πληροφορικής και την τρέλα αυτού που πάει να γίνει
Οι υπόλοιποι, ηθελημένα ή μη, δεν αναγνωρίζουν τίποτα τέτοιο
Θεωρούν ότι η Πληροφορική μπορεί να διδαχθεί στην Τριτοβάθμια (όπως γινόταν μέχρι την δεκαετία του 90), ότι οι γνώσεις που παρέχουμε είναι εξαιρετικά εξειδικευμένες, ότι είναι ένα εύκολο αντικείμενο που δημιουργεί πίσω πόρτες στην εισαγωγή στα πανεπιστήμια
Ή τα θεωρούν όλα αυτά μαζί γιατί απλά τους συμφέρει
Η χρησιμότητα της Πληροφορικής στην δευτεροβάθμια δεν αναδείχθηκε, όχι λόγω της ποιότητας της ΑΕΠΠ, αλλά διότι δεν αναδείχθηκε γενικότερα στην ελληνική κοινωνία
+1
Η ΑΕΠΠ έδωσε ότι μπορούσε να δώσει μέσα σε 2 μόνο ώρες διδασκαλίας σε όλο το Λύκειο. Και αυτά δεν ήταν λίγα. Για μένα (και πολλούς άλλους) υπάρχουν οι μαρτυρίες των φοιτητών που έρχονται στο φροντιστήριο και όλοι μου λένε ότι το μάθημα τούς βοήθησε πολύ στο 1ο τουλάχιστον έτος γιατί είχαν κατανοήσει τη βασική λογική και δε δυσκολεύτηκαν στα μαθήματά τους. Ενώ αυτοί της Θετικής παθαίνουν μεγάλο σοκ. Ένας πρόσφατα ήρθε από το Μαθηματικό ΕΚΠΑ, πέρασε από Θετική, και μου είπε ότι τη bubblesort την έμαθε απ' έξω για να τη γράψει στο υποχρεωτικό μάθημα Πληροφορικής του 1ου έτους. Δε μπορεί το παιδί να καταλάβει τι κάνει και είναι πολύ διαβαστερός μαθητής, που δεν πέρασε σε Ιατρικές. Φυσικά κόπηκε. Σκεφτείτε τι έχω ακούσει από παιδιά που περνάνε σε ΗΜΜΥ και τμήματα Πληροφορικής. Ήρθανε πρόσφατα κάποιοι περσινοί μου μαθητές από ΗΜΜΥ ΕΜΠ και μου είπαν ότι οι συμμαθητές τους από Θετική τους είπαν ότι "είμαστε για αυτοκτονία". Επειδή εγώ δουλεύω σε φροντιστήριο που έχει αρκετά καλό επίπεδο μαθητών, έρχονται και με βλέπουν και πάντα τους ρωτάω.
Δε μου παραπονέθηκε ποτέ κανείς για το ότι η ΑΕΠΠ δεν τους χρησίμευσε, ίσα-ίσα το αντίθετο λένε.
Βέβαια θα ήταν πολύ καλύτερα να είχαν κάνει πολλά περισσότερα πράγματα στο Λύκειο και σίγουρα πρέπει να εκσυγχρονιστεί το πρόγραμμα σπουδών του μαθήματος. Και αυτό έπρεπε να είχε γίνει χρόνια πριν. Πώς όμως;
Το βασικότερο είναι ότι θα έπρεπε να υπάρχει μάθημα Γενικής Παιδείας Επιστήμης των Η/Υ, 2ωρο σε όλο το Λύκειο, αναβαθμισμένο και συνεχόμενο ως προς την ύλη μέχρι να φτάσει ο μαθητής στο Κατεύθυνσης της Γ' Λυκείου.
Και θα βλέπαμε μετά αν θα μπορούσε κανείς να μας υποτιμήσει.
Να δούμε ο Χημικός πού θα το έφτανε το μάθημα του της Κατεύθυνσης αν δεν είχε μάθημα Γενικής Παιδείας στην Α' και Β' Λυκείου. Θα μπορούσε να κάνει την ύλη που κάνει τώρα; Επιτρέπεται τα Θρησκευτικά να έχουν στο Λύκειο περισσότερες ώρες από την Πληροφορική; Που αλλού γίνεται αυτό; Σε τι έτος ζούμε;
Είμαστε οπισθοδρομική χώρα γιατί κάποιους τους συμφέρει να είμαστε έτσι και να κρατάνε τα πράγματα έτσι. Σκεφτείτε τη θέση μας αν δεν είχαμε γεννηθεί εδώ αλλά σε μια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, θα ήμασταν νομίζετε σε αυτήν τη θέση; Με σπουδές, μεταπτυχιακά ή διδακτορικά να προσπαθούμε να πείσουμε την κοινωνία, τον εκπαιδευτικό κόσμο και το υπουργείο Παιδείας (συγγνώμη το ξέχασα: και Θρησκευμάτων) για την αξία της Επιστήμης των Η/Υ το 2015;
Νομίζω ότι πρέπει να φτιαχτεί ένα νέο thread όπου θα συζητηθεί η διάρθρωση του μαθήματος Επιστήμη των Η/Υ από το Δημοτικό μέχρι και το Λύκειο.
Ήδη διατυπώθηκαν κάποιες ωραίες προτάσεις.
Έχω δει το νέο και ωραίο πρόγραμμα σπουδών με την python κ.τ.λ. αλλά μην ξεχνάμε ότι αυτό το πρόγραμμα σπουδών φτιάχτηκε με τη λογική ότι το μάθημα θα είναι 6ωρο και όχι το ελεεινό 2ωρο που έδωσαν πάλι. Παρ' όλα αυτά και τώρα μπορεί να γίνει μια αναβάθμιση.
Δυστυχώς όμως με αυτά τα άτομα στο ΥΠΟΠΑΙΘ δε μπορεί να περιμένει κανείς και πολλά πράγματα. Δεν έδειξαν ούτε δείχνουν φιλικοί ως προς την Επιστήμη των Η/Υ, ούτε θέλουν την αναβάθμιση της στην εκπαίδευση.
Εμείς όμως δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε έτοιμοι όταν βρούμε αυτιά που μπορούν να ακούσουν και εγκεφάλους που μπορούν να καταλάβουν.
ΥΓ: Αν γίνει κάποια κινητοποίηση προς υπεράσπιση του μαθήματος στο Λύκειο στην υπάρχουσα κατάσταση, θα ήθελα να το ξέρω και δηλώνω απερίφραστα ότι θα συμμετέχω. Δεν είναι κακή ιδέα και τα ΜΜΕ που παρακολουθεί ο καθείς το έκαναν γαργάρα το νέο εξεταστικό, παρά τις όποιες αντιδράσεις.
Η ΑΕΠΠ έδωσε ότι μπορούσε να δώσει μέσα σε 2 μόνο ώρες διδασκαλίας σε όλο το Λύκειο. Και αυτά δεν ήταν λίγα. Για μένα (και πολλούς άλλους) υπάρχουν οι μαρτυρίες των φοιτητών που έρχονται στο φροντιστήριο και όλοι μου λένε ότι το μάθημα τούς βοήθησε πολύ στο 1ο τουλάχιστον έτος γιατί είχαν κατανοήσει τη βασική λογική και δε δυσκολεύτηκαν στα μαθήματά τους. Ενώ αυτοί της Θετικής παθαίνουν μεγάλο σοκ. Ένας πρόσφατα ήρθε από το Μαθηματικό ΕΚΠΑ, πέρασε από Θετική, και μου είπε ότι τη bubblesort την έμαθε απ' έξω για να τη γράψει στο υποχρεωτικό μάθημα Πληροφορικής του 1ου έτους. Δε μπορεί το παιδί να καταλάβει τι κάνει και είναι πολύ διαβαστερός μαθητής, που δεν πέρασε σε Ιατρικές. Φυσικά κόπηκε. Σκεφτείτε τι έχω ακούσει από παιδιά που περνάνε σε ΗΜΜΥ και τμήματα Πληροφορικής. Ήρθανε πρόσφατα κάποιοι περσινοί μου μαθητές από ΗΜΜΥ ΕΜΠ και μου είπαν ότι οι συμμαθητές τους από Θετική τους είπαν ότι "είμαστε για αυτοκτονία". Επειδή εγώ δουλεύω σε φροντιστήριο που έχει αρκετά καλό επίπεδο μαθητών, έρχονται και με βλέπουν και πάντα τους ρωτάω.
Δε μου παραπονέθηκε ποτέ κανείς για το ότι η ΑΕΠΠ δεν τους χρησίμευσε, ίσα-ίσα το αντίθετο λένε.
Βέβαια θα ήταν πολύ καλύτερα να είχαν κάνει πολλά περισσότερα πράγματα στο Λύκειο και σίγουρα πρέπει να εκσυγχρονιστεί το πρόγραμμα σπουδών του μαθήματος. Και αυτό έπρεπε να είχε γίνει χρόνια πριν. Πώς όμως;
Το βασικότερο είναι ότι θα έπρεπε να υπάρχει μάθημα Γενικής Παιδείας Επιστήμης των Η/Υ, 2ωρο σε όλο το Λύκειο, αναβαθμισμένο και συνεχόμενο ως προς την ύλη μέχρι να φτάσει ο μαθητής στο Κατεύθυνσης της Γ' Λυκείου.
Και θα βλέπαμε μετά αν θα μπορούσε κανείς να μας υποτιμήσει.
Να δούμε ο Χημικός πού θα το έφτανε το μάθημα του της Κατεύθυνσης αν δεν είχε μάθημα Γενικής Παιδείας στην Α' και Β' Λυκείου. Θα μπορούσε να κάνει την ύλη που κάνει τώρα; Επιτρέπεται τα Θρησκευτικά να έχουν στο Λύκειο περισσότερες ώρες από την Πληροφορική; Που αλλού γίνεται αυτό; Σε τι έτος ζούμε;
Είμαστε οπισθοδρομική χώρα γιατί κάποιους τους συμφέρει να είμαστε έτσι και να κρατάνε τα πράγματα έτσι. Σκεφτείτε τη θέση μας αν δεν είχαμε γεννηθεί εδώ αλλά σε μια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, θα ήμασταν νομίζετε σε αυτήν τη θέση; Με σπουδές, μεταπτυχιακά ή διδακτορικά να προσπαθούμε να πείσουμε την κοινωνία, τον εκπαιδευτικό κόσμο και το υπουργείο Παιδείας (συγγνώμη το ξέχασα: και Θρησκευμάτων) για την αξία της Επιστήμης των Η/Υ το 2015;
Νομίζω ότι πρέπει να φτιαχτεί ένα νέο thread όπου θα συζητηθεί η διάρθρωση του μαθήματος Επιστήμη των Η/Υ από το Δημοτικό μέχρι και το Λύκειο.
Ήδη διατυπώθηκαν κάποιες ωραίες προτάσεις.
Έχω δει το νέο και ωραίο πρόγραμμα σπουδών με την python κ.τ.λ. αλλά μην ξεχνάμε ότι αυτό το πρόγραμμα σπουδών φτιάχτηκε με τη λογική ότι το μάθημα θα είναι 6ωρο και όχι το ελεεινό 2ωρο που έδωσαν πάλι. Παρ' όλα αυτά και τώρα μπορεί να γίνει μια αναβάθμιση.
Δυστυχώς όμως με αυτά τα άτομα στο ΥΠΟΠΑΙΘ δε μπορεί να περιμένει κανείς και πολλά πράγματα. Δεν έδειξαν ούτε δείχνουν φιλικοί ως προς την Επιστήμη των Η/Υ, ούτε θέλουν την αναβάθμιση της στην εκπαίδευση.
Εμείς όμως δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε έτοιμοι όταν βρούμε αυτιά που μπορούν να ακούσουν και εγκεφάλους που μπορούν να καταλάβουν.
ΥΓ: Αν γίνει κάποια κινητοποίηση προς υπεράσπιση του μαθήματος στο Λύκειο στην υπάρχουσα κατάσταση, θα ήθελα να το ξέρω και δηλώνω απερίφραστα ότι θα συμμετέχω. Δεν είναι κακή ιδέα και τα ΜΜΕ που παρακολουθεί ο καθείς το έκαναν γαργάρα το νέο εξεταστικό, παρά τις όποιες αντιδράσεις.
γιατι συναδελφοι σε καθε 3 μηνυματα το ενα αναφερετε στη χημεια;Διότι η πρόεδρος σου που αντιπροσωπεύει την συντεχνία σου την τελευταία διετία έχει επιτεθεί ουκ ολίγες φορές με χυδαίο τρόπο στον δικό μου κλάδο. Επίσης οι περισσότεροι του συναφιού σου έχουν μιλήσει και συνεχίζουν να μιλούν και να σχολιάζουν είτε σε διαδικτυακά forums είτε σε συνδικαλιστικές συναντήσεις, είτε στα βαθμολογικά κέντρα με εμετικές και απαξιωτικές δηλώσεις, κάτι που με έχει οδηγήσει να μην σας θεωρώ πλέον ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ!!!
παντως θα ηθελα να μου δειξετε ενα site που οι χημικοι ασχολουνται , ασχολουνταν με τη πληροφορικη με τοσα απαξιωτικα σχολια και τοσο , μενοσ.
γιατι συναδελφοι σε καθε 3 μηνυματα το ενα αναφερετε στη χημεια;
βολευτηκαν οι δημοσιοι με τισ ωρεσ τουσ
πρωτα πρωτα συναδελφοι δεν ξερετε τι ειδικοτητα ειμαι...... παντως θα ηθελα να μου δειξετε ενα site που οι χημικοι ασχολουνται , ασχολουνταν με τη πληροφορικη με τοσα απαξιωτικα σχολια και τοσο , μενοσ. εγω νομιζω αλλο ειναι το θεμα , βολευτηκαν οι δημοσιοι με τισ ωρεσ τουσ ασχετα αν ειναι πανελλλαδικως εξεταζομενο ή οχι και οι καθηγητεσ του ιδωτικου τομεα θα τρεχουν και δεν θα φτανουν ..... οπως και εγωΌταν ανατέθηκε από το υπουργείο ως β' ανάθεση η διδασκαλία των μαθηματικών γυμνασίου σε καθηγητές πληροφορικής, η ένωσή σου (ΕΕΧ) έβγαλε επίσημη ανακοίνωση διαμαρτυρίας!!!
γιατι συναδελφοι σε καθε 3 μηνυματα το ενα αναφερετε στη χημεια;
κάποιος μου είπε πως στο υπουργείο οι συμβουλάτορες των δυο υπουργών (φυσικοι και μαθηματικοί και όχι χημικοί) λένε στους υπουργούς ότι η Πληροφορική δεν είναι επιστήμη αλλά εφαρμογές..Να μην σας φαίνεται παράξενο δηλαδή πως έγινε το νέο σύστημα πρόσβασης..
Ε και τώρα θα γίνει το αντίθετο... Θα αλλαξοπιστήσουμε εμείς για χάρτη των μαθηματικών και της φυσικής... Αν δεν είμαστε ενωμένοι, θα αναζητήσουμε αλλού επαγγελματική στέγη... Μόνο ενωμένοι θα καταφέρουμε να αναδειχθούμε σαν επιστήμη... Και ας έχει η ΠΕΚΑΠ Φυσικούς και Μαθηματικούς, και ας έχει η ΕΠΕ μόνο καθαρούς πληροφορικούς...
Κάποια στιγμή ΕΠΕ-ΠΕΚΑΠ πρέπει να "κατεβάσουν" κοινή επιστολή στον ίδιο τον πρωθυπουργό παραθέτοντας το πρόβλημα και ν'απαιτήσουν συνάντηση μαζί του.Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά η σύζυγος του πρωθυπουργού είναι συνάδελφος-πληροφορικός δεν νοείται να μην έχει επίγνωση του θέματος.Πρέπει να σταματήσει αυτό το "κρυφτούλι" ορισμένων κλάδων εις βάρος μας,έχει ξεπεράσει τα όρια της οπισθοδρόμησης και του κομπλεξισμού......και έχει καταντήσει εμμονικό σύνδρομο.
Κάποια στιγμή ας αποκτήσουμε 1 και μοναδική ένωση...
κάποιος μου είπε πως στο υπουργείο οι συμβουλάτορες των δυο υπουργών (φυσικοι και μαθηματικοί και όχι χημικοί) λένε στους υπουργούς ότι η Πληροφορική δεν είναι επιστήμη αλλά εφαρμογές..Να μην σας φαίνεται παράξενο δηλαδή πως έγινε το νέο σύστημα πρόσβασης..
Κάποια στιγμή ας αποκτήσουμε 1 και μοναδική ένωση...+1
Πράγματι εντυπωσιακή η ηλικιακή κατανομή της ηγεσίας του υπουργείου...
Υπουργός, Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος, Θεωρητικός Φυσικός, 72 ετών
Αναπληρωτής, Γιατρός Γενετιστής, Παιδίατρος, 67 ετών
Γενικός Γραμματέας, Μαθηματικός, 66 ετών
Γενικός Γραμματέας 2ος, Φυσικός, 66 ετών
Πιστεύετε ότι είναι χάσμα ειδικοτήτων ή χάσμα γενεών όλος αυτός ο πόλεμος που έγινε και συνεχίζεται απέναντι στην επιστήμη της Πληροφορικής;
Γενικότερα νομίζω οτι μας "έριξαν" και μας πολεμούν (ώρες, πανελλήνιες κτλ, κτλ)
γιατί ως κλάδος είμαστε μακρυά από τον πυρήνα του κρατικο-πολιτικού συστήματος.
Δεν είμαστε "χωμένοι", δεν έχουμε ανθρώπους που συμμετείχαν στο χτίσιμο του μεταπολιτευτικού φαυλοκρατικού συστήματος.
Ο αγώνας ενός πανίσχυρου ΝΠΔΔ εναντίον μας, βρήκε με τον έναν ή άλλον τρόπο την νομοτελειακή του κατάληξη...
Αυτή είναι η Ελλάδα.
1 ώρα στο Γυμνάσιο
0 ώρες Α' Λυκείου
1 ώρα Β' Λυκείου
Μη εξεταζόμενο στη Γ΄Λυκείου για Πολυτεχνεία, Μαθηματικό και άλλα πολλά.
Δεν μπορώ να τα πω "πολλά" αυτά.
1 ώρα στο Γυμνάσιο
0 ώρες Α' Λυκείου
1 ώρα Β' Λυκείου
Μη εξεταζόμενο στη Γ΄Λυκείου για Πολυτεχνεία, Μαθηματικό και άλλα πολλά.
Δεν μπορώ να τα πω "πολλά" αυτά.
Την σημερινή μέρα πρέπει να την γιορτάζουμε ως την μερα της πληροφορικής στην εκπαίδευση.Η ζημιά που έκανε στον κλάδο αυτό το άτομο είναι ανυπολόγιστη. Και δυστυχώς μη αναστρέψιμη.
Είναι η μέρα που έφυγε το 2014 ο απίστευτος τύπος που λέγεται Αρβανιτόπουλος.
Διορθώνω (ελαφρώς) , όποιος μπορεί και είναι ενήμερος ας συμπληρώσει και τις ώρες του ΕΠΑΛΣωστή η διόρθωση, τυπικά. Ουσιαστικά όμως,
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ
2 ώρες Α' Λυκείου Επιλογής
Τα ΕΠΑΛ στα οποία αναφέρεσαι είναι πολύ λίγα. Ένα ΕΠΑΛ μπορεί και να αντιστοιχεί σε μια περιοχή με 10 ΓΕΛ. Και πίστεψέ με δεν υπάρχει ΕΠΑΛ
με 10 πληροφορικούς!
Επίσης, τα ΕΠΑΛ απορροφούν το 25% περίπου των μαθητών, το οποίο με την σειρά του διασκορπίζεται σε διάφορες ειδικότητες.
Συμπερασματικά, στην ραχοκοκαλιά της β/θμιας (Γυμνάσιο και ΓΕΛ) η Πληροφορική είναι περιορισμένη και υποβαθμισμένη.
>:D ;) Το πιάσατε το υπονοουμενο.... εεε....
Επανακαθορισμός των ειδικοτήτων και τι διδάσκει η κάθε μια....
Βλέπω αναβάθμιση της Πληροφορικής.....
;D Λέω και ανέκδοτα....
Για ποιον χτυπάει η καμπάνα; Θα μας πάρουν και τα Μαθηματικά από β ανάθεση. Όχι ότι πρόλαβε κανείς να τα διδάξει στο γυμνάσιο!!!
Ξέρω ότι το θέμα μας είναι άλλο, αλλά δεν μπορώ να το αφήσω ασχολίαστο.Νομίζω παρεξήγησες. Εντελώς μάλιστα.
Νοοτροπίες όμως του στυλ "ραχοκοκκαλιά της β/θμιας είναι τα ΓΕΛ" τι ακριβώς διαφορά έχουν με "ραχοκοκκαλιά της β/θμιας είναι τα βασικά μαθήματα (Νέα, Μαθηματικά) και όχι τα δευτερεύοντα" που μας έχουν φέρει εδώ που είμαστε.
Δεν θέλω να επεκταθώ άλλο. Αν απορρίπτουμε εμείς οι ίδιοι έτσι άκριτα κάποια πράγματα, γιατί απορούμε μετά όταν οι άλλοι απορρίπτουν έτσι άκριτα τις δικές μας θέσεις;
Δεύτερον στα ΕΠΑΛ ακόμα και στις άλλες ειδικότητες κάνουν όλοι:
2-4 ώρες Εφαρμογές Πληροφορικής στην Α (x 2 καθηγητές)
Επίσης αν υπάρχει τομέας, κάθε τμήμα έχει περίπου 20 ώρες ειδικότητας από τις οποίες 10 εργαστήρια, άρα διπλοί καθηγητές, οπότε κάθε τμήμα ειδικότητα θέλει 1,5 καθηγητή. Οπότε πίστεψέ με, υπάρχουν ΕΠΑΛ με 10 καθηγητές Πληροφορικής.
...επειδή εμμέσως αναφέρεστε σε δικά μου σχόλια θα παρακαλούσα
ο άλλος λέει ότι προσλαμβάνονται άπειροι στα φροντιστήρια και στη συνέχεια ότι πρέπει να είσαι προγραμματιστής για να βάλεις θέματα εξετάσεων.
....... Ένας αποκαλεί τους φροντιστές κονκλάβιο .......
Όχι, κρατούνται μυστικά κι επτασφράγιστα στις κρύπτες των κατωγίων των φροντιστηρίων. Εκτός κι αν έχεις κάποιον καπουτσίνο καλόγερο όπως στο Όνομα του Ρόδου για να σου τα αποκρυπτογραφήσει, να τα αντιγράψει και να σου τα στείλει με μυστικό κώδικα, θα περιμένεις μέχρι το κονκλάβιο των ενωμένων φροντιστηρίων αποφασίσει να τα βγάλει μετά απο μέρες στο φως του ήλιου, αποκαλύπτοντας την ταυτόχρονη τραγικότητα και γελοιότητα των θεμάτων .........
Σε παρακαλώ ntsgeor, να είσαι προσεκτικότερος στις κρίσεις και τα συμπεράσματά σου. Κατέθεσα επώνυμα την άποψη μου για το μηχανισμό ΟΕΦΕ, με τον οποίο διαφωνώ κάθετα. Αυτό αποκάλεσα κονκλάβιο, και σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να θίξω συναδέρφους που δουλεύουν σε φροντιστήρια.
..ο άλλος λέει ότι προσλαμβάνονται άπειροι στα φροντιστήρια και στη συνέχεια ότι πρέπει να είσαι προγραμματιστής για να βάλεις θέματα εξετάσεων.
επειδή εμμέσως αναφέρεστε σε δικά μου σχόλια θα παρακαλούσα
α) να μην τα παραποιείτε (έστω και αποκόπτωντάς τα από τα συμφραζόμενα)
β) να απαντάτε τεκμηριωμένα σε ό,τι τεκμηριωμένα ανέφερα στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συζήτησης όπου αναφέρθηκε .
- μην ξεχνάμε ότι πολλοί (προφανώς όχι όλοι) φροντιστηριούχοι δεν θέτουν εξίσου σοβαρά κριτήρια στην πρόσληψη όποιου θα τους καλύψει το 2ωρο μάθημα της ΑΕΠΠ καθώς άλλα αντικείμενα αποτελούν συνήθως τον "κράχτη" για εγγραφή. Επιπρόσθετα ο φοιτητής, ή ο άπειρος συνάδελφος δεν πληρώνεται το ίδιο... (Παρενθετικά γνωρίζουμε όλοι ότι στη συγκεκριμένη επιστήμη της πληροφορικής πρώτος διδάξας μη σοβαρότητας στη δυνατότητα πρόσληψης υπήρξε το ίδιο το Υπουργείο...
- τα θέματα κατά τη γνώμη μου προέκυψαν από ανθρώπους οι οποίοι ΔΕΝ έχουν δουλέψει ποτέ ως προγραμματιστές και στα σίγουρα δεν αγαπάν τον προγραμματισμό.ενώ έχετε πρόσφατα δηλώσει:
…όσοι έχουμε δουλέψει στο παρελθόν έως προγραμματιστές…
Αλήθεια θα είχε ενδιαφέρον για το διάλογο να καταγράψετε σε τι διαφωνείτε με τα πρωτογενή κείμενα από τα οποία επιλεκτικά παραθέσατε "τμήματα"...
Εν κατακλείδι γράψτε αυτό το οποίο πραγματικά σκέφτεστε στο νήμα συζήτησης το οποίο αρμόζει (προσωπική μου εκτίμηση δε ότι "αγνές απορίες" του τύπου "μονο καθηγητες του δημοσιου υπαρχουν εδω;" ενέχουν διχαστικό τόνο τον οποίο αναφέρετε ότι απεύχεστε...
συγνωμη , αλλα μονο καθηγητες του δημοσιου υπαρχουν εδω;
Laertis έχεις γράψει,
Και όμως Laertis το έκανες. Αλήθεια οι συνάδελφοι στα φροντιστήρια ποιο θεσμό υπηρετούν; Τα θέματα αυτά τα βγάζουν κάποιοι συνάδελφοι και τα διορθώνουν όλοι οι συνάδελφοι στα φροντιστήρια οι οποίοι βγάζουν μεροκάματο όπως έκανα και εγώ τόσα χρόνια. Αν εσύ νομίζεις ότι πετυχαίνεις κάτι με αυτά τα σχόλια ή ότι δεν τους θίγεις, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ρώτα όμως και κανένα από αυτούς τι άποψη έχει για το σχόλιο σου.
Laertis έχεις γράψει,
Και όμως Laertis το έκανες. Αλήθεια οι συνάδελφοι στα φροντιστήρια ποιο θεσμό υπηρετούν; Τα θέματα αυτά τα βγάζουν κάποιοι συνάδελφοι και τα διορθώνουν όλοι οι συνάδελφοι στα φροντιστήρια οι οποίοι βγάζουν μεροκάματο όπως έκανα και εγώ τόσα χρόνια. Αν εσύ νομίζεις ότι πετυχαίνεις κάτι με αυτά τα σχόλια ή ότι δεν τους θίγεις, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ρώτα όμως και κανένα από αυτούς τι άποψη έχει για το σχόλιο σου.
Και όμως Laertis το έκανες. Αλήθεια οι συνάδελφοι στα φροντιστήρια ποιο θεσμό υπηρετούν; Τα θέματα αυτά τα βγάζουν κάποιοι συνάδελφοι και τα διορθώνουν όλοι οι συνάδελφοι στα φροντιστήρια οι οποίοι βγάζουν μεροκάματο όπως έκανα και εγώ τόσα χρόνια. Αν εσύ νομίζεις ότι πετυχαίνεις κάτι με αυτά τα σχόλια ή ότι δεν τους θίγεις, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ρώτα όμως και κανένα από αυτούς τι άποψη έχει για το σχόλιο σου.
Πιθανόν να υπάρχει παρεξήγηση. Άλλο οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίου και άλλο οι φροντιστηριακοί καθηγητές. Το διαγώνισμα της ΟΕΦΕ είναι "προϊόν" των πρώτων ή των δεύτερων; Και όταν λέω "προϊόν" δεν εννοώ ποιος το παράγει. Εννοώ ποιος παίρνει το credit από αυτό. Σε ποιον ανήκουν τα "δικαιώματα".Τα θέματα εκπονούνται από καθηγητές οι οποίοι ενδεχομένως, να είναι και ιδιοκτήτες φροντιστηρίων. Συχνά επιλέγονται καθηγητές από μεγάλα φροντιστήρια με ισχυρά ερίσματα στην ομοσπονδία.
Πιθανόν να υπάρχει παρεξήγηση. Άλλο οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίου και άλλο οι φροντιστηριακοί καθηγητές. Το διαγώνισμα της ΟΕΦΕ είναι "προϊόν" των πρώτων ή των δεύτερων; Και όταν λέω "προϊόν" δεν εννοώ ποιος το παράγει. Εννοώ ποιος παίρνει το credit από αυτό. Σε ποιον ανήκουν τα "δικαιώματα".
Συνάδελφοι εδώ σαν κλάδος εξαφανιζόμαστε σαν κλάδος από την δευτεροβάθμια και εμεις ασχολούμαστε με τα θέματα του ΟΕΦΕ; Οι τεχνολόγοι θα έχουν πολύ καλύτερη τύχη από εμας αν δεν σοβαρευτούμε και κινητοποιηθούμε. Θα καταντήσουν οσοι μείνουν γραφικοί σαν τους συναφέλφους της Καλλιτεχνικής Παιδείας στα γυμνάσια και θα γίνουν τα παιδιά για όλες τις δουλειές στα λύκεια.
Στις 26 Ιουνίου να είμαστε ολοι στην συνέλευση της ΠΕΚΑΠ. ΟΛΟΙ!!!
Και υπενθυμίζω: ο Κατρούγκαλος τον Σεπτέμβρη θα κάνει την δική του κινητικότητα στο υπουργείο Παιδείας. Ποια ειδικότητα εκπαιδευτικών περισσεύει σε επικίνδυνο βαθμό ; Δύσκολη η απάντηση αλλά με λίγη σκέψη θα βρεθεί.
Συνάδελφοι εδώ σαν κλάδος εξαφανιζόμαστε σαν κλάδος από την δευτεροβάθμια και εμεις ασχολούμαστε με τα θέματα του ΟΕΦΕ; Οι τεχνολόγοι θα έχουν πολύ καλύτερη τύχη από εμας αν δεν σοβαρευτούμε και κινητοποιηθούμε. Θα καταντήσουν οσοι μείνουν γραφικοί σαν τους συναφέλφους της Καλλιτεχνικής Παιδείας στα γυμνάσια και θα γίνουν τα παιδιά για όλες τις δουλειές στα λύκεια.
Στις 26 Ιουνίου να είμαστε ολοι στην συνέλευση της ΠΕΚΑΠ. ΟΛΟΙ!!!
Και υπενθυμίζω: ο Κατρούγκαλος τον Σεπτέμβρη θα κάνει την δική του κινητικότητα στο υπουργείο Παιδείας. Ποια ειδικότητα εκπαιδευτικών περισσεύει σε επικίνδυνο βαθμό ; Δύσκολη η απάντηση αλλά με λίγη σκέψη θα βρεθεί.
++ (εκτός βέβαια από το κομμάτι με τους συνάδελφους της καλλιτεχνικής παιδείας οι οποίοι προσπαθούν -οι περισσότεροι- να κάνουν δουλειά κάτω από πολύ άσχημε συνθήκες και για αυτό τους αξίζουν συγχαρητήρια, σημ: το ξέρω ότι δεν το είπες για να τους προσβάλλεις)
Αυτά που θα γράψω δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση μομφή προς τα σενα pthomop. Σαφώς και πρέπει να συμμετέχουν όλοι σε τέτοιες δράσειςΦίλε Γιάννη δεν γνώριζα ότι η ΠΕΚΑΠ δεν δέχεται μέλη εκτός από διορισμένους στο δημόσιο καθηγητές. Και συμφωνώ μαζί σου ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένας φορέας που θα εκπροσωπεί τον κλάδο με αξιοπρέπεια και επιτυχία, κάτι που θα το υποστηρίξω στην συνελευση. Και μην νομίζεις, καμια 60αριά θα παραβρεθούν.
Τα θέμα όμως είναι ποιοι είναι οι ΟΛΟΙ
Εγώ που είμαι καθηγητής σε φροντιστήριο δεν μπορώ να γραφτώ στην ΠΕΚΑΠ ως κανονικό μέλος, παρά μόνο ως δόκιμο ή όπως αλλιώς λέγεται. Άρα δεν έχω δικαίωμα ούτε να ψηφίσω αυτόν που θεωρώ ικανότερο να με εκπροσωπήσει ούτε να θέσω υποψηφιότητα. Το θεωρείς ορθολογικό εσύ αυτό;;
Εγώ σου λέω ότι έχουν δίκιο..Είμαστε δύο διαφορετικοί κόσμοι..Υπάρχουν βέβαια και σοβαροί άνθρωποι στην ΠΕΚΑΠ που έχουν προσπαθήσει πολύ
Σε μία από τις προηγούμενες λπν συνεδριάσεις είχα πάρει το μικρόφωνο και είχα ζητήσει να ενταχθούμε και μείς, οι "κακοί" φροντιστές κατά κάποιους, στην ένωση ενεργά, και να βοηθήσουμε. Συνάντησα αδιαφορία και μάλιστα από κάποιους αντίδραση..Λες και εγώ δεν είμαι ένας εν δυνάμει συνάδελφος....Μου εξήγησαν ότι θέλει αλλαγή στο καταστατικό, πράγμα χρονοβόρο κτλ, αλλά δεν είδα να γίνεται κάποια κίνηση
Η ουσία λπν είναι ότι η ΠΕΚΑΠ είναι λπν η ένωση των καθηγητών του Δημοσίου. Τέλος..Όλοι οι υπόλοιποι απλά ακολουθείτε και κάνετε ότι επιδιώκει η ΠΕΚΑΠ
Για να μην σου πω την νοοτροπία ορισμένων ότι κακώς επιδιώξαμε το πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα, γιατί έτσι χάνουμε ώρες απο τη Γ Λυκείου (Πράγματι, χάνετε ένα δίωρο από τα τμήματα της Θεωρητικής, τα παιδιά της οποίας από τώρα διαμαρτύρονται που δεν θα κάνουν ΑΕΠΠ). Όταν η ακαδημαική κοινότητα στο ζητάει, όταν παγκοσμίως η Πληροφορική συμμετέχει ενεργά στις εξετάσεις, υπάρχουν συνάδελφοι του δημοσίου που κοιτάνε την πάρτη τους και μόνο..Εχει ρωτήσει κανεις λπν, τους υπόλοιπους συναδέλφους του ιδιωτικού τομεά τι τραβάνε για να συμπληρώσουν αυτοί το ωράριο τους ή τι τραβήξανε απο θέμα ψυχολογίας τα τελευταία 2 χρόνια;;;
Πες μου λπν τώρα ένα λόγο, να κατέβω και γω στην γενική συνέλευση;; Για να υποστηρίξω αυτόν που προτιμάει το δίωρο γενικής παιδείας απο το πανελλαδικώς εξεταζομενο;; Για να νοιώθω παρείσακτος; Για να με κοιτάνε καλά καλά επειδή είμαι φροντιστής λες και εμείς είμαστε η ειδικότητα με τις πολλές φροντιστηριακές ώρες;
Δεν μπορούμε λπν σαν κλάδος να εξαρτιόμαστε απο 4-5 άτομα που τρέχουν στην ΠΕΚΑΠ και τους μόνιμους 50 που κατεβαίνουν στις συνελεύσεις..(Για να μην σου αναφέρω την συγκέντρωση έξω απο τη Βουλή τέλη Αυγούστου 2013...)
Στο δια ταύτα λπν...Χρειαζόμαστε 1 ένωση, όπου να μαστε όλοι οι Πληροφορικοί μαζί!! Αλλιώς θα συνεχίσουμε να διαβάζουμε την η 1 μέρα την ανακοίνωση της ΠΕΚΑΠ, την επόμενη την ανακοίνωση της ΕΠΕ και που και που καμία ανακοίνωση και απο την ΕΠΥ...Και όχι τπτ άλλο να μας τρολάρει ο καθε savant, o καθε Κοντοπίδης και η κάθε κότα που δεν έχει τα κότσια να διατυπώσει επώνυμα την άποψη της και να μας λέει συντεχνεία όταν απο το Υπουργείο Παιδείας τα τελευταία χρόνια μας π#$@#$ι κανονικά σαν ειδικότητα..
Το θεμα λπν της συγκέντρωσης, γενικής συνέλευσης θα έπρεπε να είναι πρώτα πως θα ενωθούμε όλοι οι Πληροφορικοί και ΟΧΙ η κινητικότητα του Κατρούγκαλου...
Πράγματι το άκουσα από μερικούς αυτό για το μάθημα της γενικής. Δυστυχώς δεν έχουν καταλάβει ότι αν ειδικότητα δεν έχει μάθημα πανελλαδικώς εξεταζόμενο είναι μοιραίο να παραγκωνιστεί και να εξαφανιστεί.
Για να μην σου πω την νοοτροπία ορισμένων ότι κακώς επιδιώξαμε το πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα, γιατί έτσι χάνουμε ώρες απο τη Γ Λυκείου (Πράγματι, χάνετε ένα δίωρο από τα τμήματα της Θεωρητικής, τα παιδιά της οποίας από τώρα διαμαρτύρονται που δεν θα κάνουν ΑΕΠΠ). Όταν η ακαδημαική κοινότητα στο ζητάει, όταν παγκοσμίως η Πληροφορική συμμετέχει ενεργά στις εξετάσεις, υπάρχουν συνάδελφοι του δημοσίου που κοιτάνε την πάρτη τους και μόνο..Εχει ρωτήσει κανεις λπν, τους υπόλοιπους συναδέλφους του ιδιωτικού τομεά τι τραβάνε για να συμπληρώσουν αυτοί το ωράριο τους ή τι τραβήξανε απο θέμα ψυχολογίας τα τελευταία 2 χρόνια;;;
Παιδιά ηρεμήστε, επιμένω ότι έχει γίνει παρεξήγηση. Κανείς καθηγητής δημοσίου σχολείου δεν επιτέθηκε σε κανένα καθηγητή φροντιστηρίου. Ασκήθηκε κριτική στη λογική της ΟΕΦΕ (δηλαδή των ιδιοκτητών φροντιστηρίων και όχι των εργαζομένων σε αυτά) να φτιάχνει ένα διαγώνισμα και να το δίνει σε στενό κύκλο δηλαδή μόνο σε όσους έχουν πληρώσει το οικονομικό αντίτιμο. Και είναι λογικό να υπάρχει αυτή η άποψη από άτομα που φτιάχνουν ένα αντίστοιχο διαγώνισμα και το δίνουν χωρίς κανένα οικονομικό αντίτιμο.
Κατά τα άλλα οι καθηγητές φροντιστηρίων, δημοσίων σχολείων και ιδιωτικών σχολείων είναι όλοι συνοδοιπόροι και δεν έχουν να μοιράσουν τίποτα. Ας σταματήσει αυτή η παρεξήγηση.
σε συντομία καθότι δεν θα απαντήσω εκτός πλαισίου των υπόλοιπων συμφραζομένων - όπως παρακάλεσα να κάνετε και εσείς- και μάλιστα σε άσχετο θέμα με αυτό το οποίο διατυπώθηκαν:@dkonetas
- αν διαφωνείτε με όσα έγραψα παρακαλώ καταγράψτε το κάτω από το σχετικό κείμενο-διάλογο. Να επεικτείνω την παράκληση αυτό να γίνει επί της ουσίας θα ήταν υπερβολικό;;;
- η παράθεση επιλεκτικών αποσπασμάτων προφανώς αποτελεί παραποίηση
Προφανώς συνεχίζεις να μην καταλαβαίνεις ή να κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Ίσως ο ειρωνικός τόνος που χρησιμοποίησα να αποτελεί αιτία παρερμηνείας.
Κι εγώ διορθώνω γραπτά των πανελλαδικών αλλά σε καμία περίπτωση δεν θίγομαι απο την κριτική που ασκείται στην ΚΕΕ και σε αυτούς που επιλέγουν κατα καιρούς τα θέματα. Και προφανώς ούτε λόγος να την απαγορεύσω (την κριτική). Η κριτική είναι αποδεκτή αρκεί να είναι τεκμηριωμένη. Εσύ γιατί δεν καθέτεις την "άλλη" άποψη, υπερασπιζόμενος τη συμβολή και τα θετικά των εξετάσεων προσομοίωσης του ΟΕΦΕ στην ΑΕΠΠ για να γίνει διάλογος, αλλά αντίθέτως επιλέγεις να αναδείξεις ότι έχω προσωπικό πρόβλημα με τους συναδέρφους ;
Δε μπορώ να καταλάβω, είσαι ιδιοκτήτης φροντιστηρίου ή απλός εργαζόμενος ; Ποιός ο λόγος να θίγεσαι απο την κριτική μου στην ηθελημένη και εσκεμμένη μυστικοπάθεια και τον υπεβολικό βαθμό δυσκολίας ή των λάθος θεμάτων που κάθε χρόνο βλέπουμε στην προσομοίωση του ΟΕΦΕ ; Έχω εξηγήσει τους λόγους που το κάνω, και θα συνεχίζω να το κάνω χωρίς να θέλω να θίξω ΚΑΝΕΝΑΝ εργαζόμενο συνάδερφο σε φροντιστήριο.
Παιδιά ηρεμήστε, επιμένω ότι έχει γίνει παρεξήγηση. Κανείς καθηγητής δημοσίου σχολείου δεν επιτέθηκε σε κανένα καθηγητή φροντιστηρίου. Ασκήθηκε κριτική στη λογική της ΟΕΦΕ (δηλαδή των ιδιοκτητών φροντιστηρίων και όχι των εργαζομένων σε αυτά) να φτιάχνει ένα διαγώνισμα και να το δίνει σε στενό κύκλο δηλαδή μόνο σε όσους έχουν πληρώσει το οικονομικό αντίτιμο. Και είναι λογικό να υπάρχει αυτή η άποψη από άτομα που φτιάχνουν ένα αντίστοιχο διαγώνισμα και το δίνουν χωρίς κανένα οικονομικό αντίτιμο.@Laertis
Κατά τα άλλα οι καθηγητές φροντιστηρίων, δημοσίων σχολείων και ιδιωτικών σχολείων είναι όλοι συνοδοιπόροι και δεν έχουν να μοιράσουν τίποτα. Ας σταματήσει αυτή η παρεξήγηση.
http://www.kathimerini.gr/819135/article/epikairothta/ellada/prosexws-kleiston-se-panepisthmia-kai-tei
Αναφέρεται το άρθρο και στην ΑΕΠΠ..
Την ίδια στιγμή, επανέρχονται οι αντιδράσεις για τη θέση του μαθήματος της Πληροφορικής στο νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ/ΤΕΙ, που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά από το 2016. Τρεις πρυτάνεις, ένας κοσμήτορας σχολής και 12 πρόεδροι τμημάτων, σε επιστολή προς τον κ. Μπαλτά, αναφέρουν ότι «το νέο σύστημα αδικεί την κοινότητα της Πληροφορικής, καθώς περιορίζει σημαντικά τις επιλογές των μαθητών που θα ενδιαφερθούν για σπουδές Πληροφορικής, ενώ ταυτόχρονα τους υποβάλλει στο εξεταστικό άγχος ενός μαθήματος που κατά κανέναν τρόπο δεν είναι απαραίτητο για τις μετέπειτα σπουδές τους (τη Χημεία)». Μάλιστα, και παρότι για το θέμα αρμόδιος είναι ο αναπληρωτής υπουργός Τάσος Κουράκης, οι 16, στην επιστολή τους προς τον κ. Μπαλτά, του υποδεικνύουν ότι «δεν βρισκόμαστε στο 1980, όπου η έννοια της υπολογιστικής σκέψης και των σπουδών Πληροφορικής πρωτοεμφανίστηκαν χωρίς να προσδιορίζουν επακριβώς τότε την επιστημονική τους αυταξία», και προτείνουν οι υποψήφιοι στο 2ο επιστημονικό πεδίο να επιλέγουν και να εξετάζονται σε Χημεία ή Πληροφορική και η επιλογή τους αυτή να τους επιτρέπει την πρόσβαση στις αντίστοιχες σχολές.
http://www.kathimerini.gr/819135/article/epikairothta/ellada/prosexws-kleiston-se-panepisthmia-kai-tei
Αναφέρεται το άρθρο και στην ΑΕΠΠ..
... τους συναδέλφους που έμμεσα ή άμεσα απάντησαν στις ερωτήσεις που έθεσα στη σελ. 15 του Back to the Past...
:) Diotima... δεν έχω λόγια να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για αυτά που γράφεις....
Μόνο και μόνο για το πάθος που υπερασπίζεσε την Πληροφορική θα πρέπει να σε κάνουμε επίτιμο μέλος...
Θα πρέπει να ανοίξει ο σύλλογος.... Θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και τους συναδέλφους που δουλεύουν σε φροντιστήρια...
Οσο περισσότεροι τόσο μεγαλύτερη η ισχύς...
τα θερμά μου συγχαρητήρια για την επιστολήΚαι τα δικά μου.
Και τα δικά μου.
Περιμένω από τον Μπαλτά να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να καταλάβει την χοντράδα που έκανε και να την διορθώσει.
Ελπίζω να μην έγινε και αυτός, αμέσως, επαγγελματίας πολιτικός...
Επειδή υπάρχει θεία δίκη, κοιτάχτε λίγο ποια υπουργάρα (τεως) εμπλέκεται σε γνωστό σκάνδαλο..
http://www.sport-fm.gr/article/o-proedros-oi-treis-kai-i-sunadisi-sto-ntoumpai/3092658
Δυστυχώς δεν είμαι αισιόδοξος. Η ζημιά είναι μεγάλη και μη αναστρέψιμη.
Με όποιον χημικό μιλάω , όλοι έχουν την ίδια απάντηση στο στόμα τους. Σας έδωσαν πανελλαδικό μάθημα. Γιατί διαμαρτύρεστε;
Και μια και το ανέφερες αυτό, μεγάλη ζήτηση χημικών στα φροντιστήρια τις τελευταίες 2 βδομάδες
Όλοι ψάχνουν απεγνωσμένα χημικούς για τις επιπλέον πολλές ώρες που δημιουργήθηκαν
Επειδή υπάρχει θεία δίκη, κοιτάχτε λίγο ποια υπουργάρα (τεως) εμπλέκεται σε γνωστό σκάνδαλο..
http://www.sport-fm.gr/article/o-proedros-oi-treis-kai-i-sunadisi-sto-ntoumpai/3092658
Πάντως σχετικά με την τελευταία ερώτησή σου, νομίζω ότι έχεις καταλάβει ότι η απάντηση είναι "φυσικά, ναι!".
:) Diotima... δεν έχω λόγια να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για αυτά που γράφεις....
Μόνο και μόνο για το πάθος που υπερασπίζεσε την Πληροφορική θα πρέπει να σε κάνουμε επίτιμο μέλος...
Θα πρέπει να ανοίξει ο σύλλογος.... Θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και τους συναδέλφους που δουλεύουν σε φροντιστήρια...
Οσο περισσότεροι τόσο μεγαλύτερη η ισχύς...
Δυστυχώς δεν είμαι αισιόδοξος. Η ζημιά είναι μεγάλη και μη αναστρέψιμη.
Με όποιον χημικό μιλάω , όλοι έχουν την ίδια απάντηση στο στόμα τους. Σας έδωσαν πανελλαδικό μάθημα. Γιατί διαμαρτύρεστε;
http://www.naftemporiki.gr/story/965976/sustima-prosbasisΩΣΑΝΝΑ!
ΩΣΑΝΝΑ!
Ο Στρατηγάκης είδε στρεβλώσεις στο εξεταστικό σύστημα!
Σε λίγο θα αρχίσουν να καταθέτουν προτάσεις και οι χημικοί!
"Στη χθεσινή συνάντηση που είχαν μέλη του ΔΣ της ΠΕΚΑΠ με τη συντονίστρια του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Ε. Καλαμαρά, επιβεβαιώθηκε και επίσημα ο εμπαιγμός του Κλάδου, που συντελείται έντεχνα τα τελευταία 2 χρόνια
http://360pedia.gr/syriza-allages-exetastiko/
Η Ε. Καλαμαρά, μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι το μάθημα ΑΕΠΠ είναι πολύ εύκολο, ότι η ύλη είναι λίγη, ότι δε χρειάζεται να είναι εξεταζόμενο, ότι κακώς έμπαιναν σε Πολυτεχνικές σχολές από την Τεχνολογική Κατεύθυνση γιατί ήταν η εύκολη λύση κλπ. Ενώ θεωρεί τελικά ότι το μάθημά πρέπει να είναι Γενικής Παιδείας. Περισσότερα στο σχετικό Ενημερωτικό Σημείωμα και στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΕΚΑΠ..."
Όποιος νομίζει ότι τελείωσε ο πόλεμος,γελιέται. Τώρα αρχίζει. Οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι, προσπαθώντας να αποδείξουμε εκ του μηδενός σε ανθρώπους ημιμαθείς και "αριστερά κλειστόμυαλους" το αυτονόητο της επιστήμης μας.
Γιαλαντζί αριστερά...
αντε παλι με τη χημεια ... αυτο το κολλημα ειναι ψυχολογικα ενδιαφερον
"Στη χθεσινή συνάντηση που είχαν μέλη του ΔΣ της ΠΕΚΑΠ με τη συντονίστρια του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Ε. Καλαμαρά, επιβεβαιώθηκε και επίσημα ο εμπαιγμός του Κλάδου, που συντελείται έντεχνα τα τελευταία 2 χρόνια
http://360pedia.gr/syriza-allages-exetastiko/
Η Ε. Καλαμαρά, μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι το μάθημα ΑΕΠΠ είναι πολύ εύκολο, ότι η ύλη είναι λίγη, ότι δε χρειάζεται να είναι εξεταζόμενο, ότι κακώς έμπαιναν σε Πολυτεχνικές σχολές από την Τεχνολογική Κατεύθυνση γιατί ήταν η εύκολη λύση κλπ. Ενώ θεωρεί τελικά ότι το μάθημά πρέπει να είναι Γενικής Παιδείας. Περισσότερα στο σχετικό Ενημερωτικό Σημείωμα και στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΕΚΑΠ..."
Όποιος νομίζει ότι τελείωσε ο πόλεμος,γελιέται. Τώρα αρχίζει. Οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι, προσπαθώντας να αποδείξουμε εκ του μηδενός σε ανθρώπους ημιμαθείς και "αριστερά κλειστόμυαλους" το αυτονόητο της επιστήμης μας.
Γιαλαντζί αριστερά...
αντε παλι με τη χημεια ... αυτο το κολλημα ειναι ψυχολογικα ενδιαφερον
Υ.Γ. έχω βαρεθεί να ακούω όλους τους ΠΕ02-03-04 για τις εβδομαδιαίες συναντήσεις τους
εντός σχολικού ωραρίου. Εμείς γιατί όχι; Γιατί μία στο τόσο;
αντε παλι με τη χημεια ... αυτο το κολλημα ειναι ψυχολογικα ενδιαφερον
"Στη χθεσινή συνάντηση πουΟι αριστούχοι των πανελλαδικών! είχαν μέλη του ΔΣ της ΠΕΚΑΠ με τη συντονίστρια του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Ε. Καλαμαρά, επιβεβαιώθηκε και επίσημα ο εμπαιγμός του Κλάδου, που συντελείται έντεχνα τα τελευταία 2 χρόνια
http://360pedia.gr/syriza-allages-exetastiko/
Η Ε. Καλαμαρά, μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι το μάθημα ΑΕΠΠ είναι πολύ εύκολο, ότι η ύλη είναι λίγη, ότι δε χρειάζεται να είναι εξεταζόμενο, ότι κακώς έμπαιναν σε Πολυτεχνικές σχολές από την Τεχνολογική Κατεύθυνση γιατί ήταν η εύκολη λύση κλπ. Ενώ θεωρεί τελικά ότι το μάθημά πρέπει να είναι Γενικής Παιδείας.
[/quote
Μετά τους χημικούς, μας εξηγούν τι εστί και πως πρέπει να διδάσκεται η πληροφορική και οι γαλικούδες. Ποιοι;! Οι τελευταίοι των πανελλαδικών! Αυτοί που εισάγονται με μέσο όρο 6.
Και οι εκπρόσωποι των καθηγητών του δημοσίου τι έκαναν!!! Κρατούσαν σημειώσεις για να τις παρουσιάσουν στο συνέδριο της ΠΕΚΑΠ ή μήπως συζήτησαν το φλέγον θέμα των ΤΠΕ επιπέδου 1!!!
Απαξιώνεται ένας ολόκληρος κλάδος, μία ολόκληρη επιστημονική κοινότητα από τον κάθε τυχαίο και δεν κουνιέται φύλλο!!!
Που είναι οι πανεπιστημιακοί μας;!!!
Που είναι οι ενώσεις μας;!!!
Γιατί δεν βλέπουν πως κινήθηκε η ΕΕΧ, με τι οξύτητα παρενέβαινε σε κάθε φήμη και ανακοίνωση;!!!
Ουπς!!! Ξέχασα εμείς έχουμε επίπεδο!!!
Αναρωτιέμαι πόσο μπορεί να κρατήσει το επίπεδό του και την αξιοπρέπειά του ένας άνεργος...
Ο Αρβανιτόπουλος είχε σαν πρόσχημα το μνημόνιο, η πρώτη φορά αριστερά τι έχει;!!!
Για πιο λόγο μας πετάνε στην ανεργία οι συγκυβερνώντες σας κύριε Μουμουτζή;!!!
Θα πρέπει να φορέσουμε κι εμείς γάντια και να αλυσοδεθούμε στο σύνταγμα;
Ποιος επιτέλους θα κάνει να ακουστεί η φωνή μας!!!
Για να τελειώνει αυτή η ιστορία θα πρέπει να φτιάξουμε ένα κλειστό forum αλλιώς θα μπαίνει η κάθε κότα ανώνυμα να παρακολουθεί και να μεταφέρει στην επιτροπή της αυτά που διαβάζει...+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
κατασκοποι στον ιντερνετ; μαλλον δεν εμαθες να σπας κωδικους. τι προτείνω; να κοιταμε τα του σπιτιου μας και να τα βρουμε μεταξυ μας και μετα να διεκδικουμε
Επειδή η μνήμη μας δεν είναι κοντή, επειδή ρόδα είναι και γυρνά, απέναντι σε όσους, συναδέλφους και μη, χλευάζουν το μάθημα και την επιστήμη μας, παρουσιάζουμε και φέτος μερικά στατιστικά :
ΑΕΠΠ 40% κάτω από τη βάση, Χημεία 21,5%....
λέξεις κλειδιά: εργαλείο, ευκολάκι, δεξιότητα....
υ.γ. επειδή οι φίλοι χημικοί θα πάθουν αλλεργία που συνέκρινα με το μάθημα τους, ας αναλογιστούν τι έχουν γράψει και πει κάποιοι εντός τειχών τους.
Κι όμως, η επικράτηση του δικαίου θα είναι η πιο άγρια εκδίκηση μας....αργά ή γρήγορα...Από το στόμα σου και στου Μπαλτά το αυτί.
Σήμερα ζητήθηκε απο την διεύθυνση να στείλουν οι διευθυντές να στείλουν τα κενά-πλεονάσματα για την επόμενη χρονιά. Στην Γ Αθήνας που ανήκω, πέρυσι ήμασταν στην διάθεση καμια 30αριά.
Μήπως γίνουν εκλογές και ξεφορτωθούμε τους φιλόσοφους και ποιητές λάτρεις της κιμωλίας και του προχθές;Και να γίνει αυτό, που ξέρουμε μετά τι θα μας προκύψει; Κι αν προκύψει κάτι σαν τον Αρβανιτόπουλο; Δε μιλάω κομματικά.
Α! Νεα σελίδα το minedu ;Άσχετο με την εδω συζήτηση πως σας φαίνεται ;
Παίζει εντονα το σενάριο παραίτησης Μπαλτά και ίσως Κουράκη.
Η ΕΜΕ ανακοίνωσε ότι τα Μαθηματικά πρέπει να διδάσκονται στο γυμνάσιο μόνο από μαθηματικούς, οργανικές προκηρύχθηκαν στο δημοτικό για όλες τις ειδικοτητες εκτός της δικιας μας, ο Κουράκης δεν έβαλε τα Δίκτυα ως μάθημα επιλογής, υπεράριθμοι μόνο εμεις.
ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ;
-
Αν σε όλα αυτά συμπεριλάβουμε και την αξιοσημείωτη μείωση των μαθητών που επιλέγουν την κατεύθυνση σε σχέση με την Τεχνολογική, καταλαβαίνουμε γιατί πλέον οι Πληροφορικοί της ιδιωτικής εκπαίδευσης είναι πλέον μακράν ο κλάδος με τις λιγότερες ώρες..
Και οι Πληροφορικοί της δημόσιας εκπαίδευσης είναι πλέον μακράν ο κλάδος με τις λιγότερες ώρες..
Μέχρι πέρυσι τα λύκεια είχαν 2 πληροφορικούς. Τώρα έναν και αυτός με γραμματειακή υποστήριξη, εργαστήριο και project οριακά συμπληρώνει ωράριο.
Και από ότι φαίνεται η κατάσταση και για τα επόμενα (πολλά) χρόνια δε θα αλλάξει...ΝΔ: ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ
...Θα ήθελα να ήξερα ποιος σας είχε συμβουλέψει να πάει η πληροφορική μαζί με τα οικονομικά και όχι με τα μαθηματικά και τις φυσικές επιστήμες που πραγματικά ανήκει, όπως μας λέει και η ταξινόμηση των επιστημών κατά ΟΟΣΑ...
Αυτά τα είπε εκπρόσωπος κόμματος στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της βουλής. Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός είναι χημικός μηχανικός, αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα χημικών μηχανικών του ΕΜΠ. Τόλμησε και είπε το αυτονόητο, κόντρα στον παραλογισμό του κλάδου του!
Ποιος είναι;... Μαυρωτάς Γιώργος (Το Ποτάμι)
Προσωπικά, δεν θα το ξεχάσω την ώρα της ψήφου!
Μήπως οι ενώσεις μας θα έπρεπε να κινηθούν προεκλογικά ώστε να αποσπάσουν κάποιες ελάχιστες δεσμεύσεις για αποκατάσταση της αδικίας;
Πρώτη σχετική τομή αποτελεί η αναδιάρθρωση της ύλης ανά μάθημα και η συνολική αναδιάρθρωση του σχολικού προγράμματος σε κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης (π.χ. αποκατάσταση αφηγηματικότητας κι εμβάθυνσης στο μάθημα της ιστορίας, τοπική ιστορία με εγκεκριμένα προγράμματα, ενιαία αντιμετώπιση φυσικών επιστημών στο γυμνάσιο, γλώσσα-μαθηματικά-ιστορία-φυσικός κόσμος- γεωγραφία-ανθρώπινο σώμα-καλλιτεχνική έκφραση-άθληση στο δημοτικό, νέα αντίληψη στη διδασκαλία αρχαίας και νέας ελληνικής γλώσσας και γραμματείας, σταθερή ζώνη πολιτισμού με έμφαση στο βιβλίο, τον κινηματογράφο, το θέατρο, τη μουσική, τα εικαστικά, και το χορό).
Χοροί, θεατράκια και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
Η λέξη Πληροφορική είναι απαγορευμένη στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ
Δυστυχώς η εκπαίδευση...βρωμάει στην Ελλάδα. Και η κατάντια μας δεν είναι ανεξάρτητη από αυτό το γεγονός. Η Πληροφορική είναι μεγάλη επιστήμη και μπορεί να συνδράμει υπό μορφή εργαλείου σε άλλες επιστήμες. Ακόμα και ο Ιστορικός μπορεί να χρησιμοποιήσει τη πληροφορική σε επίπεδο επεξεργασίας όπως με ένα πρόγραμμα για να αναγνωρίσει τον συγγραφέα ενός κειμένου. Οι τεχνικοί θα θέλουν να προγραμματίσουν ελεγκτές διάφορων τύπων. Ο καθένας κάπως θα θέλει να διαμορφώσει την εργασία του με κατάλληλο πρόγραμμα υπολογιστή! Θα έπρεπε λοιπόν η πληροφορική να είναι σε όλα τα πεδία.+1
Το πρόβλημα με την εκπαίδευση είναι ότι στηρίζεται σε έναν πάροχο, το δημόσιο, ενώ το ζητούμενο είναι η παροχή εκπαίδευσης. Τι έχει γίνει; Έβαλαν στο Σύνταγμα για να διαφυλάξουν το "δημόσιο" χαρακτήρα της εκπαίδευσης, και τις θεσούλες, το ότι η τριτοβάθμια θα είναι "δημόσια και δωρεάν". Στην Αγγλία ο φοιτητής παίρνει το οκ μετά από συνέντευξη πριν καν δώσει εξετάσεις, και του εξηγούν τι πρέπει να πετύχει για να μπει - του κρατάνε τη θέση δηλαδή, ο δε υποψήφιος μιλάει με τον αυριανό καθηγητή, που έχει ψάξει για το ποιος είναι και βλέπει αν μπορεί να σταθεί απέναντί του. Όταν θα φτάσουμε σε αυτή τη φάση τότε θα δούμε ότι η εκπαίδευση δεν είναι γύρω από το σχολείο αλλά γύρω από το μαθητή και τις ικανότητές του. Δεν θα μιλάμε για πρόγραμμα "για όλους" αλλά για τάξεις και για μαθητές που θα γράφονται στις τάξεις για συγκεκριμένη μάθηση. Τότε θα βλέπαμε τι θα ήθελε ο κόσμος. Τότε θα βλέπαμε μια άλλη εκπαίδευση. Και μάλιστα γιατί όχι ορισμένες "τάξεις" να είναι σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Πάντα δηλαδή να παίζει η προτίμηση του μαθητή και του υπεύθυνου γονέα. Το δε κράτος θα μπορούσε να βάλει για κάθε μαθητή έναν υπεύθυνο εκπαιδευτικό (θα έχει καμία δεκαριά παιδιά) τα οποία θα παρακολουθεί με συνεντεύξεις κατ' οίκον και θα παραδίδει αναφορά προόδου. Τέτοια πράγματα χρειαζόμαστε...ή φάτε δέκα μνημόνια...Διαλέξτε!
70~30 τα παιδιά θετική και δική μας σε δικό μου μεγάλο φροντιστήριο. 2 χημικοί πλέον με πάρα πολλά παιδιά15% τα παιδιά που επιλέγουν προσανατολισμό ΟΙΚ και ΠΛΗΡ στην καλύτερη.
Τρελά τα κέρδη της Φιλλένιας. Είχα φτιάξει και αλγόριθμο υπολογισμού τους. Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται.
Στο skroutz είδα ότι, από τα τέσσερα πρώτα σε παραγγελίες βοηθήματα, τα δύο είναι χημείας Γ λυκείου.
Μάλλον σταμάτησε ο διωγμός της χημείας...
Τρελά τα κέρδη της Φιλλένιας. Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται.+1
Σταματήστε πια με τη Χημεία...Δεν μας φταίει το γνωστικό αντικείμενο ούτε οι συνάδελφοι...Συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν προσβάλει και μειώσει το κλάδο και αυτοί θα πληρώσουν αργά ή γρήγορα...
Αυτοί που πλήττονται είναι οι πληροφορικοί του ιδιωτικού τομέα. Η ΠΕΚΑΠ κινείται σε ρυθμούς δημοσίου κι έχει άλλες προταιρεότητες. Η ΕΠΕ θα βγάλει την εξαμηνιαία ανακοίνωσή της κι όλα καλά.Συμφωνώ μαζί σου σε όλα αλλά θέλω να προσθέσω ότι βρήκαν πολύ πρόσφορο έδαφος για να περάσουν τα ψέματα τους.
Η Φιλλένια συνάδελφοι, πήρε《σβάρνα》όλα τα γραφεία των πολιτικών κι επικαλούμενη έναν αριθμό (15000 μέλη), ζητούσε συμπαράσταση στον αγώνα τους. Βγήκαν ανακοινώσεις από καθηγητές πανεπιστημίου του εσωτερικού κι εξωτερικού, από το γενικό χημείο του κράτους, από συνδικαλιστικούς φορείς του εξωτερικού, από κάθε πιθανή κι απίθανη συνδικαλιστική ένωση χημικών, αναζήτησε συμμαχίες με άλλες ενώσεις καθηγητών και βέβαια οι ανακοινώσεις τους ήταν σκληρές, έμμεσα εκβιαστικές (15000 ψηφοφόροι) και στρέφονταν κατά αόριστων κι αόρατων κέντρων και συμβούλων που εξαπάτησαν τον υπουργό και κατατρέχουν τη μητέρα των επιστημών!
Γι όλους εμάς που παρακαλουθήσαμε στενά τις εξελίξεις όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι όλα κινούνταν από από 2-3 ανθρώπους, με μπροστάρισσα τη γνωστή κυρία. Προφανώς, έκανε τη δουλειά της και μάλιστα πολύ καλά, παρόλο που δεν έχει γνώση αλγοριθμικής επίλυσης προβλημάτων.
Τι κάνουμε τώρα. Αναρωτιέμαι πόσο εφικτή είναι η δημιουργία μιας κίνησης, ενός δικτύου μεταξύ των καθηγητών των φροντιστηρίων και βέβαια οπιουδήποτε άλλου έχει διάθεση να συνεισφέρει, ώστε να διεκδικήσουμε τη βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης.
Το δρόμο μας τον έδειξε η Φιλλένια.
Δυστυχώς είναι πια αργά. Η ζημιά είναι ανεπανόρθωτη και μη αναστρέψιμη. Ο ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε το καταστροφικό έργο του Αρβι. Οι Θεσσαλονικείς συνάδελφοι έχουν καθήκον να πλησιάσουν τον Κουράκη και να του πουν μερικά "γαλλικά". Φτάνει πια η κοροϊδία.
ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑΠροσωπικά θεωρώ εκ του πονηρού να προβάλλεται συνεχώς η πιστοποίηση χρήσης Η/Υ ανεξάρτητου κόμματος. Η συγκεκριμένη ενέργεια μόνο κακό κάνει στην επιστήμη καθώς έχει ως αποτέλεσμα οι καλοπροαίρετοι να μας πλασάρουν ως δεξιότητα και όχι ως επιστήμη. Είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα πλάνο όπου από την Α' Λυκείου θα καθίσταται σαφές ότι για να περάσει ένα παιδί σε σχολή πληροφορικής πρέπει να κάνει σε κάθε τάξη Λυκείου μάθημα πληροφορικής (αλγοριθμική, δίκτυα το μάθημα των επαλ για τα δίκτυα μπορεί να αποτελέσει οδηγό και για το γενικό λύκειο) και ως στόχος πρέπει να είναι στη Γ' Λυκείου να διδάσκεται αποκλειστικά "κανονική" γλώσσα προγραμματισμού. Κάνοντας μία πρόβλεψη για το υπάρχον σύστημα, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι το πολύ να τρέξει μέχρι και τη φετινή Α' Λυκείου. Έχει δημιουργήσει τεράστιες ανισότητες, έχει φτιαχτεί για ένα μόνο κλάδο τους χημικούς και πλέον δεν το λέμε μόνο εμείς αλλά και άλλες ειδικότητες. Πρέπει να βάλουμε στην εξίσωση και τον παράγοντα γονείς, δυστυχώς το μεγαλύτερο κακό είναι ότι δεν μας έδωσε "καλές" σχολές με αποτέλεσμα οι γονείς ανεξάρτητα με τον αν τα παιδιά τους έχουν ή όχι τις δυνατότητες επιλέγουν τη θετική γιατί έχει αυτές τις σχολές. Τέλος θα τα ξαναγράψω, μεγάλο κακό κάνουν οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων (φυσικοί) καθώς κάνουν πλύση εγκεφάλου σε γονείς και μαθητές. Χάνουμε κόσμο που δεν μπορεί να σταθεί στο πακέτο μαθημάτων Μ,Φ,Χ,Ε μόνο και μόνο γιατί τους τραβάνε εκεί τάζοντας τους λαγούς με πετραχήλια ενώ ξέρουν ότι με κανονικά θέματα καλές σχολές δεν πρόκειται να πιάσουν αυτά τα παιδιά.
http://www.esos.gr/arthra/39636/tsipras-metarrythmisi-se-oles-tis-vathmides-apo-tin-prosholiki-agogi-mehri-tis
Αυτήν την πιστοποίηση στους Η/Υ πόσες φορές την έχουμε ακούσει;
Προσωπικά θεωρώ εκ του πονηρού να προβάλλεται συνεχώς η πιστοποίηση χρήσης Η/Υ ανεξάρτητου κόμματος. Η συγκεκριμένη ενέργεια μόνο κακό κάνει στην επιστήμη καθώς έχει ως αποτέλεσμα οι καλοπροαίρετοι να μας πλασάρουν ως δεξιότητα και όχι ως επιστήμη. Είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα πλάνο όπου από την Α' Λυκείου θα καθίσταται σαφές ότι για να περάσει ένα παιδί σε σχολή πληροφορικής πρέπει να κάνει σε κάθε τάξη Λυκείου μάθημα πληροφορικής (αλγοριθμική, δίκτυα το μάθημα των επαλ για τα δίκτυα μπορεί να αποτελέσει οδηγό και για το γενικό λύκειο) και ως στόχος πρέπει να είναι στη Γ' Λυκείου να διδάσκεται αποκλειστικά "κανονική" γλώσσα προγραμματισμού. Κάνοντας μία πρόβλεψη για το υπάρχον σύστημα, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι το πολύ να τρέξει μέχρι και τη φετινή Α' Λυκείου. Έχει δημιουργήσει τεράστιες ανισότητες, έχει φτιαχτεί για ένα μόνο κλάδο τους χημικούς και πλέον δεν το λέμε μόνο εμείς αλλά και άλλες ειδικότητες. Πρέπει να βάλουμε στην εξίσωση και τον παράγοντα γονείς, δυστυχώς το μεγαλύτερο κακό είναι ότι δεν μας έδωσε "καλές" σχολές με αποτέλεσμα οι γονείς ανεξάρτητα με τον αν τα παιδιά τους έχουν ή όχι τις δυνατότητες επιλέγουν τη θετική γιατί έχει αυτές τις σχολές. Τέλος θα τα ξαναγράψω, μεγάλο κακό κάνουν οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων (φυσικοί) καθώς κάνουν πλύση εγκεφάλου σε γονείς και μαθητές. Χάνουμε κόσμο που δεν μπορεί να σταθεί στο πακέτο μαθημάτων Μ,Φ,Χ,Ε μόνο και μόνο γιατί τους τραβάνε εκεί τάζοντας τους λαγούς με πετραχήλια ενώ ξέρουν ότι με κανονικά θέματα καλές σχολές δεν πρόκειται να πιάσουν αυτά τα παιδιά.
https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE (https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE)Η Πληροφορική ή καλύτερα η Επιστήμη των Υπολογιστών δεν ειναι τόσο "φρέσκια" όσο πιστεύεται.
Ο φυσικός Ρίτσαρντ Φάινμαν (Richard Feynman) έχει πει:Η επιστήμη υπολογιστών δεν είναι τόσο παλιά όσο η φυσική, υστερεί χρονικά μερικούς αιώνες. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχουν λιγότερα στο πιάτο του επιστήμονα των υπολογιστών απ' ότι σε αυτό του φυσικού: μπορεί να είναι νεότερη αλλά είχε μια πολύ πιο έντονη γέννηση!
H Ιταλία αναγγέλλει ένα σχέδιο για να φέρει την επιστήμη των υπολογιστών σε 1 εκατομμύριο νέους φοιτητές/μαθητές αυτό το σχολικό έτος! #programmailfuturo
https://twitter.com/codeorg/status/643872603128639489
Καλά, οι Χημικοί εκεί πέρα κοιμούνται όρθιοι?
Όλος ο πλανήτης κινείται προς την ίδια κατεύθυνση. Δηλαδή, σχεδόν όλος...+1000000
Συνάδελφοι, εξακολουθούμε να κοιτάζουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος.
Επιτέλους, δε μας φταίνε οι Χημικοί. Έλεος!!! Πότε θα το καταλάβουμε αυτό;;;
Το θέμα είναι ξεκάθαρα πολιτικό... Πρέπει να στείλουμε το μήνυμά μας προς τη σωστή κατεύθυνση.
Καλησπέρα, ενα όνομα που παίζει για το υπουργείο Παιδείας εκτός του μπαλτά είναι του Κώστα Γαβρόγλου... http://www.phs.uoa.gr/an8ropino-dynamiko/afyphretisantes/kostas-gabrogloy.htmlΤομείς ενδιαφέροντος Θεωρητική Φυσική και Φυσικοχημεία...
Ξέρει κάποιος περαιτέρω πληροφορίες για αυτόν?? Και τί στάση κράτησε στο θέμα μας??
Τομείς ενδιαφέροντος Θεωρητική Φυσική και Φυσικοχημεία...
Ερευνητικά ενδιαφέροντα
Ιστορία της Φυσικής χαμηλών θερμοκρασιών, τεχνητό ψύχος.
Ιστορία της φυσικοχημείας 19-20ος αιώνα.
Η πρόσληψη των επιστημονικών ιδεών και πρακτικών τον 18-19ο αιώνα.
και ο Μπαλτάς φιλόσοφος είναι ουσιαστικά άσχετα από το βασικό πτυχίο του Ηλεκτρολόγου.
Συνεπώς να μην περιμένουμε καμία θετική εξέλιξη ως ειδικότητα. Παρηγοριά μου είναι ότι ο Αρβι δεν ξαναεκλέχθηκε.Κανεις δεν μπορει a priori να ανακηρυχθει σε εχθρο η συμμαχο της επιστημης μας. Ο επομενος υπουργος οφειλει να μας ακουσει . Αν δεν υπαρχουν σκοπιμοτητες απο μερους του και αν οι εκπροαωποι μας πρεσβευσουν οπως της αναλογει τηβ επιστημη μας,τοτε θα εχουμε τη θεση που μας αρμοζει..
Συνεπώς να μην περιμένουμε καμία θετική εξέλιξη ως ειδικότητα. Παρηγοριά μου είναι ότι ο Αρβι δεν ξαναεκλέχθηκε.Πιθανόν,δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξος,αλά δεν θέλω να κάνω και τον προφήτη.
Οι προτιμήσεις των φετινών φοιτητών ανά τμήμα. (http://www.alfavita.gr/arthron/%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%83%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%AC-%CF%84%CE%BC%CE%AE%CE%BC%CE%B1)
Στην Πληροφορική ΕΚΠΑ το 77% δηλώνει ότι ήταν μέσα στις τρεις πρώτες επιλογές, ενώ στην Πληροφορική ΑΠΘ το 64%
58% και 34% είναι τα αντίστοιχα ποσοστά για βασική επιστήμη.
Ηλ. Μηχανικών και Μηχ Η.Υ τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 100% και 98%, αλλά εκεί τα παιδιά πάνε για να μάθουνε Ηλεκτροχημεία και Υλικά, οπότε δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. ::)
Τέλος η β ανάθεση των Μαθηματικών για τους Πληροφορικούς που δεν έχουν πτυχίο Μαθηματικών. Συμφωνώ απόλυτα. Καιρός πια οι διορισμένοι όμως ΠΕ03 και ΠΕ04 με τα τρίμηνα σεμινάρια του ΕΛΚΕΠΑ, να απελευθερώσουν τις δικές μας θέσεις που κατέχουν και να μεταπηδήσουν στις πραγματικές τους ειδικότητες αφού υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε αυτές.Θα γινόταν μεγάλη εξοικονόμηση, πολλοί συνάδελφοι θα έβρισκαν ώρες και κανείς στο κάτω κάτω δεν μπορεί να διαμαρτυρηθεί επειδή θα διδάξει το αντικείμενο του πτυχίου του! Εμάς μας είχαν έτοιμους για μετατάξεις σε όλα τα υπουργεία με την περιβόητη κινητικότητα.
Αλλά ξέρεις τι γίνεται; Οι άλλοι κλάδοι, πχ πε04, πε03 κτλ θεωρούν τους συναδέλφους που διδάσκουν με τα σεμινάρια Πληροφορικούς! Η μετάταξή τους στο πτυχίο τους, κατα αυτούς, θα "φάει" θέσεις από άλλους που περιμένουν τον διορισμό και θα αδικηθούν. Και μπλοκάρουν έτσι τις μεταπηδήσεις αυτές.
Και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος.
Το ότι το μάθημα ΑΕΠΠ στον κύκλο των Θετικών Σπουδών έχει πρόβλημα συζητήθηκε;
Προτείνω:
- Νέο βιβλίο για το ΑΕΠΠ με χρήση μιας εφαρμοσμένης γλώσσας προγραμματισμού για τα παραδείγματα όπως είναι η "python".
- Διαφορετικό πρόγραμμα σπουδών για τη Θετική Κατεύθυνση με πιο πρακτικό - χρηστικό προσανατολισμό :)
Τώρα διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να λύσουν ουτε ένα απλό πρόβλημα Μαθηματικών.
Τα σχολικά βιβλία έχουν προβλήματα, απλά οι μαθηματικοί δεν τα διδάσκουν. Διδάσκουν εξισώσεις. Όταν έρθει η ώρα να λύσουν προβλήματα με χρήση εξισώσεων κάνουν άλμα και πάνε παρακάτω. Και η μόνιμη επιχειρηματολογία των μαθηματικών όταν εξηγούν γιατί πρέπει να κάνουμε μαθηματικά, είναι "γιατί οξύνει την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων".Προσωπική μου άποψη είναι ότι έχουν φορτώσει με ύλη τα παιδιά που δεν αρμόζει για την ηλικία τους , λογικό να μην μπορούν να ανταποκριθούν. Όταν βλέπω ύλη που είχα διδαχθεί στην Φυσική και στα Μαθηματικά στην σχολή να διδάσκεται στην Γ Λυκείου και αντιστοίχως ότι είχα διδαχθεί στο Λυκειο να έχει κατέβει σε μικρότερες τάξεις τότε ποιες ειδικότητες είχαν σαν στόχο τα ιδιαίτερα και τα φροντιστήρια; Τι νόημα έχει τα παιδιά της Θετικης να διδαχθούν αυτή την τεράστια ύλη της Χημείας που θα έπρεπε να διδαχθεί στις συναφείς σχολές και όχι σε παιδιά Λυκείου;
Για μένα η λύση είναι μια: σε κάθε εξέταση μαθηματικών να μπαίνει υποχρεωτικά και ένα πρόβλημα... ειδικά στη Γ λυκείου. Επίσης όταν μιλάμε για αλλαγές συγγραμμάτων από επιτροπές ειδικών, εγώ είμαι πολύ επιφυλακτικός. Οι γενιά που σήμερα είναι 60+ έβγαλε καλύτερους και πληρέστερους επιστήμονες με πολύ λιγότερα μέσα από τα σημερινά. Πως εξηγείται άραγε αυτό;
Για την έκφραση, πρόσφατα άκουσα από γυμνασιάρχη ότι κάθε αρχή χρονιάς οι φιλόλογοι τσακώνονται για το ποιος δε θα πάρει έκθεση επειδή έχει διόρθωση. Μετρήστε πόσες εκθέσεις γράφουν τα παιδιά (που είναι και το βασικό ζητούμενο της έκφρασης). Άντε πες τους να μειωθούν οι ώρες έκθεσης να δεις τι έχει να γίνει.
Άλλο ήταν το point σου φίλε, αλλά με την ευκαιρία είπα μια γνώμη.
http://www.pekap.gr/index.php/2015-11-17-23-28-54/2015-11-29-01-58-56/165-2016-03-03-09-57-08
σημ. αυτό το 'ένας δρόμος' δε μπορώ να πω ότι το κατάλαβα
http://www.esos.gr/arthra/42786/sygkrotithike-o-tomeas-paideias-tis-nd-me-4-omades-ergasiasΣυντονιστής της Ομάδας Εργασίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ΝΔ ορίστηκε ένας εκπρόσωπος της αγαπημένης επιστήμης του Κωστή Παλαμά.
http://www.pemptousia.gr/2016/03/computer-science-vasiko-mathima-sta-scholia/Συνάδελφε Θανάση εμεις τα γνωρίζουμε όλα αυτά. Οι Αρβανιτόπουλοι , Κουράκηδες και Φίληδες όχι, εξυπηρετώντας άλλα συμφέροντα.
Συνάδελφε Θανάση εμεις τα γνωρίζουμε όλα αυτά. Οι Αρβανιτόπουλοι , Κουράκηδες και Φίληδες όχι, εξυπηρετώντας άλλα συμφέροντα.
Ο μόνος τρόπος αντίδρασης είναι Κλαδική Απεργία Διαρκείας.
Δημόσιος + Ιδιωτικός Τομέας.
Κατεβάστε τους Διακόπτες για μια-δυο Εβδομάδες....
Δεν μπορείς ούτε τον καφέ της Κυριακής να πιεις πλέον χωρίς να ακούσεις άσχημα νέα.
Αρκετά με το bullying που υφίσταται ο κλάδος μας εδω και 7 χρόνια. Καρκίνο θα βγάλουμε στο τελος.
(https://alkisg.mysch.gr/steki/DirectAttachments/warning.png) | Από την ομάδα διαχείρισης: το παρόν μήνυμα διαγράφηκε επειδή το περιεχόμενό του ερχόταν σε αντίθεση με τους όρους χρήσης του φόρουμ (https://alkisg.mysch.gr/steki/agreement.greek-utf8.txt) τους οποίους τα μέλη αποδέχονται κατά την εγγραφή τους. Καλείται το μέλος που έγραψε το μήνυμα να πατήσει "Επεξεργασία" και να το ξαναγράψει χωρίς να παραβαίνει τους σχετικούς κανόνες. Εάν για κάποιον λόγο υπάρχει ένσταση για τη διαγραφή, πατήστε "Αναφορά στον συντονιστή" στο παρόν μήνυμα και γράψτε το λόγο διαφωνίας. |
(https://alkisg.mysch.gr/steki/DirectAttachments/warning.png) | Από την ομάδα διαχείρισης: το παρόν μήνυμα διαγράφηκε επειδή το περιεχόμενό του ερχόταν σε αντίθεση με τους όρους χρήσης του φόρουμ (https://alkisg.mysch.gr/steki/agreement.greek-utf8.txt) τους οποίους τα μέλη αποδέχονται κατά την εγγραφή τους. Καλείται το μέλος που έγραψε το μήνυμα να πατήσει "Επεξεργασία" και να το ξαναγράψει χωρίς να παραβαίνει τους σχετικούς κανόνες. Εάν για κάποιον λόγο υπάρχει ένσταση για τη διαγραφή, πατήστε "Αναφορά στον συντονιστή" στο παρόν μήνυμα και γράψτε το λόγο διαφωνίας. |
(https://alkisg.mysch.gr/steki/DirectAttachments/warning.png) | Από την ομάδα διαχείρισης: το παρόν μήνυμα διαγράφηκε επειδή το περιεχόμενό του ερχόταν σε αντίθεση με τους όρους χρήσης του φόρουμ (https://alkisg.mysch.gr/steki/agreement.greek-utf8.txt) τους οποίους τα μέλη αποδέχονται κατά την εγγραφή τους. Καλείται το μέλος που έγραψε το μήνυμα να πατήσει "Επεξεργασία" και να το ξαναγράψει χωρίς να παραβαίνει τους σχετικούς κανόνες. Εάν για κάποιον λόγο υπάρχει ένσταση για τη διαγραφή, πατήστε "Αναφορά στον συντονιστή" στο παρόν μήνυμα και γράψτε το λόγο διαφωνίας. |
(https://alkisg.mysch.gr/steki/DirectAttachments/warning.png) | Από την ομάδα διαχείρισης: το παρόν μήνυμα διαγράφηκε επειδή το περιεχόμενό του ερχόταν σε αντίθεση με τους όρους χρήσης του φόρουμ (https://alkisg.mysch.gr/steki/agreement.greek-utf8.txt) τους οποίους τα μέλη αποδέχονται κατά την εγγραφή τους. Καλείται το μέλος που έγραψε το μήνυμα να πατήσει "Επεξεργασία" και να το ξαναγράψει χωρίς να παραβαίνει τους σχετικούς κανόνες. Εάν για κάποιον λόγο υπάρχει ένσταση για τη διαγραφή, πατήστε "Αναφορά στον συντονιστή" στο παρόν μήνυμα και γράψτε το λόγο διαφωνίας. |
(https://alkisg.mysch.gr/steki/DirectAttachments/warning.png) | Από την ομάδα διαχείρισης: το παρόν μήνυμα διαγράφηκε επειδή το περιεχόμενό του ερχόταν σε αντίθεση με τους όρους χρήσης του φόρουμ (https://alkisg.mysch.gr/steki/agreement.greek-utf8.txt) τους οποίους τα μέλη αποδέχονται κατά την εγγραφή τους. Καλείται το μέλος που έγραψε το μήνυμα να πατήσει "Επεξεργασία" και να το ξαναγράψει χωρίς να παραβαίνει τους σχετικούς κανόνες. Εάν για κάποιον λόγο υπάρχει ένσταση για τη διαγραφή, πατήστε "Αναφορά στον συντονιστή" στο παρόν μήνυμα και γράψτε το λόγο διαφωνίας. |
The conclusion that emerges is that schools and education systems are, on average, not ready to leverage the potential of technology. Gaps in the digital skills of both teachers and students, difficulties in locating high-quality digital learning resources from among a plethora of poor?quality ones, a lack of clarity on the learning goals, and insufficient pedagogical preparation for blending technology meaningfully into lessons and curricula, create a wedge between expectations and reality. If these challenges are not addressed as part of the technology plans of schools and education ministries, technology may do more harm than good to the teacherstudent interactions that underpin deep conceptual understanding and higher-order thinking.
...
What this shows is that the successful integration of technology in education is not so much a matter of choosing the right device, the right amount of time to spend with it, the best software or the right digital textbook. The key elements for success are the teachers, school leaders and other decision makers who have the vision, and the ability, to make the connection between students, computers and learning.
Τα παραπάνω μηνύματα διαγράφηκαν μετά από επικοινωνία του αρθρογράφου με την ομάδα διαχείρισης του φόρουμ.
Συνάδελφοι είναι άλλο πράγμα να κάνετε εποικοδομητική κριτική σε άρθρα που διαβάζετε στο Internet (και καλύτερα να το κάνετε εκεί που τα διαβάζετε ώστε να μπορεί να απαντήσει ο αρθρογράφος),
και άλλο να προσπαθείτε να τον προβοκάρετε μέσω του παρόντος φόρουμ. Το μόνο που καταφέρνετε σ' αυτήν την περίπτωση είναι να υποβαθμίζετε την ποιότητα του φόρουμ και να τρώτε το χρόνο της διαχειριστικής ομάδας να διεκπεραιώσει τα αναφερόμενα μηνύματα.
Το netiquette μπορούμε και πρέπει να το ακολουθούμε είτε συμφωνούμε με τα γραφόμενα των άλλων είτε όχι...
Έκθεση ΟΟΣΑ για τις ΤΠΕ στην Εκπαίδευση
http://ptsiotakis.blogspot.gr/2016/04/blog-post.html
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να μελετήσουν το πλήρες κείμενο (και τις επισημάνσεις που η ταπεινότητά μου εισήγαγε) και να μην απομονώνουν αποσπάσματα του κειμένου, διότι εκτίθενται. Δεν παρέχεται η δυνατότητα μετάφρασης, θα πρέπει να επιστρατευτεί και πάλι κάποιος παλιός μαθητής.
Η καλύτερη απάντηση που μπορεί να δοθεί είναι αυτή.
Η πρόταση για το Νέο Λύκειο (μαθήματα, Διετές Λύκειο, τετραετές Γυμνάσιο, Εθνικό Απολυτήριο) (http://www.esos.gr/arthra/44219/apokleistiko-i-protasi-gia-neo-lykeio-mathimata-dietes-lykeio-tetraetes-gymnasio)
Το νέο σύστημα εισαγωγής των υποψηφίων στα ΑΕΙ (http://www.esos.gr/arthra/44218/apokleistiko-neo-systima-eisagogis-ton-ypopsifion-sta-aei)
Εγω γιατί νομίζω ότι υπάρχει μια στροφή προς τη κατεύθυνσή μας;
Δυστυχώς όχι. Το αντίθετο. Σε δείγμα 10-12 φροντιστηρίων και 3 ιδιωτικών σχολείων υπάρχει πτώση γύρω στο 30%. Τα εύκολα θέματα στη Φυσική μαζί με την πληθώρα τμημάτων της Θετικής συντελούν σε αυτό..Γιατί μερικά παιδιά ίσως το κατάλαβαν ότι να τους τάζουν Πολυτεχνεία ήταν too much για αυτά. Αρκετοί τωρινοί απόφοιτοι απο θετική θα πάνε προς Οικονομία-Πληροφορική. Το μόνιμο κακό είναι ότι πάντα θα έχουμε τους "χειρότερους" μαθητές.
Δηλαδή ακόμα και τώρα που η κατεύθυνση της χημείας έχει πολύ περισσότερο κόσμο από την κατεύθυνση της ΑΕΠΠ, τα ποσοστά είναι:Από τη στιγμή που δεν υπάρχει μια επιτροπή εξετάσεων που θα αξιολογεί τα θέματα και να ελέγχει ότι το επίπεδο δυσκολίας θα είναι σε όλα τα μαθήματα το ίδιο αυτό θα γίνεται. Αν δούμε τα στατιστικά τα μαθήματα με τα υψηλότερα ποσοστά αποτυχίας είναι το ΑΕΠΠ και τα μαθηματικά. Την ίδια στιγμή γεμίσαμε αριστούχους Φυσικοχημικούς.
Άριστοι
Χημεία 36 (!!!) - ΑΕΠΠ 15
Κάτω από την βάση
Χημεία 25 - ΑΕΠΠ 40
Κατά τα άλλα, τα παιδιά επέλεγαν το πιο εύκολο μάθημα τόσα χρόνια
Όποια γραμμή και να δόθηκε από οποιονδήποτε, αυτό το 36 είναι αντιπαιδαγωγικό, άδικο και προκλητικό
Μία μικρή βελτίωση (τριπλή για την ακρίβεια) είναι η εξής:+1
Αντικαθιστάς την Ιστορία Προσανατολισμού με τη Φυσική Προσανατολισμού (και τα δύο 3ωρα) ως ΜΗ πανελλαδικά εξεταζόμενο όπως ακριβώς δηλαδή και η ΑΕΠΠ στη θετική. Με αυτήν την αλλαγή ο μαθητής του Προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής έχει διδαχθεί Φυσική (όπως μας λένε ότι οι της Θετικής έχουν διδαχθεί Πληροφορική ακόμα και αν δεν εξετάζονται πανελλαδικά) και έτσι υπάρχει η δυνατότητα στο 5ο πεδίο σχολών να μπουν και οι σχολές των μηχ/κων Η/Υ, των Ηλεκτρολόγων, του Αυτοματισμού, οι στρατιωτικές και πολλές άλλες (δεν πιστεύω να μην είναι αρκετά τα Μαθηματικά, η Φυσική και η Πληροφορική για αυτό, ε;) και βέβαια αλλάζει και ο συντελεστής βαρύτητας για αυτές τις σχολές και είναι η ΑΕΠΠ αντί για το ΑΟΘ.
Μία μικρή βελτίωση (τριπλή για την ακρίβεια) είναι η εξής:
Αντικαθιστάς την Ιστορία Προσανατολισμού με τη Φυσική Προσανατολισμού (και τα δύο 3ωρα) ως ΜΗ πανελλαδικά εξεταζόμενο όπως ακριβώς δηλαδή και η ΑΕΠΠ στη θετική. Με αυτήν την αλλαγή ο μαθητής του Προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής έχει διδαχθεί Φυσική (όπως μας λένε ότι οι της Θετικής έχουν διδαχθεί Πληροφορική ακόμα και αν δεν εξετάζονται πανελλαδικά) και έτσι υπάρχει η δυνατότητα στο 5ο πεδίο σχολών να μπουν και οι σχολές των μηχ/κων Η/Υ, των Ηλεκτρολόγων, του Αυτοματισμού, οι στρατιωτικές και πολλές άλλες (δεν πιστεύω να μην είναι αρκετά τα Μαθηματικά, η Φυσική και η Πληροφορική για αυτό, ε;) και βέβαια αλλάζει και ο συντελεστής βαρύτητας για αυτές τις σχολές και είναι η ΑΕΠΠ αντί για το ΑΟΘ.
Ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων ΦυσικώνΔεν έχουν κι άδικο...
http://www.esos.gr/arthra/44956/xespasma-fysikon-kata-n-fili (http://www.esos.gr/arthra/44956/xespasma-fysikon-kata-n-fili)
Έχει ενδιαφέρον να την διαβάσετε ολόκληρη.
Η παραπάνω ανακοίνωση δεν βγήκε με αφορμή κάποια μείωση των ωρών της Φυσικής ή κάποιο περιορισμό της ύλης της, αλλά μετά από την ανακοίνωση των μεταθέσεων
Πεδίο οικονομίας Πληροφορικής και μπορείς να περάσεις σε όλες τις σχολές πληροφορικής από αλλούΜήπως πάμε σε αναμόρφωση του συστήματος και κατάργηση του μαθήματος? Βάζουν το ΑΟΘ ως επιλογής για όποιον θέλει οικονομικά και πλέον το ΑΕΠΠ δεν χρειάζεται πουθενά και δεν έχει λόγο ύπαρξης. τέλος το εξοργιστικό της υπόθεσης είναι ότι κάνουμε ένα προγραμματισμό πόσες ώρες θα έχουμε στα φροντιστήρια με βάση τους μαθητές που έχει ο καθένας μας και σήμερα γίνεται αυτή η αλλαγή που το πιο πιθανό είναι να οδηγήσει και άλλους μαθητές στη θετική κατεύθυνση. Έχουν καταντήσει αηδία.
Και η έλλειψη χημικής Παιδείας των υποψηφίων;;
Μήπως πάμε σε αναμόρφωση του συστήματος και κατάργηση του μαθήματος? Βάζουν το ΑΟΘ ως επιλογής για όποιον θέλει οικονομικά και πλέον το ΑΕΠΠ δεν χρειάζεται πουθενά και δεν έχει λόγο ύπαρξης. τέλος το εξοργιστικό της υπόθεσης είναι ότι κάνουμε ένα προγραμματισμό πόσες ώρες θα έχουμε στα φροντιστήρια με βάση τους μαθητές που έχει ο καθένας μας και σήμερα γίνεται αυτή η αλλαγή που το πιο πιθανό είναι να οδηγήσει και άλλους μαθητές στη θετική κατεύθυνση. Έχουν καταντήσει αηδία.
Ρε παιδιά, κι εγώ βλέπω με πιο θετικό μάτι τις αλλαγές... Πιο πολλές επιλογές έχει πλέον η κατεύθυνσή μας... Όταν οι καθηγητές των τμημάτων πληροφορικής δουν ότι τα παιδιά φέτος θα πάνε πληροφορικά αναλφάβητα στις σχολές τους, τότε θα αρχίσουν πίεση για να αλλάξει το όλο στήσιμοΑν δεν ήξερα την ελληνίδα μάνα που νομίζει το παιδί της ότι είναι τουλάχιστον ισάξιος του Αϊνστάιν θα συμφωνούσα ότι είναι θετικές οι αλλαγές. Το ζήτημα όμως είναι ότι πλέον στην "κοινωνικά" και "ποιοτικά" ανώτερη θετική κατεύθυνση έχουν πάει σχεδόν τα πάντα με ότι αυτό συνεπάγεται.
των κατευθύνσεων... Ένας συνάδελφος από εδώ είχε πει πριν από λίγο καιρό να μπει η φυσική αντί για την ιστορία στη κατεύθυνσή μας ως απλά διδασκόμενο μάθημα, όχι εξεταζόμενο, για να μπορούν να μπουν οι μηχανολόγοι και όλες οι υπόλοιπες σχολές πληροφορικής στο δικό μας πεδίο και όχι μόνο... Προς αυτή τη κατεύθυνση πρέπει να πιέσουμε αλλά πώς... Δεν γίνεται να καθόμαστε και να περιμένουμε να αλλάξουν τα πράματα ως εκ θαύματος...
Πέμπτη 4 Απρίλη 1996ΕΚΘΕΣΗ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΟΟΣΑΣτο "απόσπασμα" η δημόσια δωρεάν παιδείαΕνα ακόμα βήμα στην πορεία διάλυσης της δημόσιας δωρεάν παιδείας, αποτελεί η έκθεση εμπειρογνωμόνων του ΟΟΣΑ για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, που είναι αποκαλυπτική για το μέλλον, καθώς προβλέπει, ανάμεσα σε άλλα, την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, την κατάργηση της επετηρίδας διορισμών για δασκάλους και καθηγητές, "αποκέντρωση" της εκπαίδευσης, χρηματοδότησή της και από ιδιώτες κλπ.
Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Παιδείας δεν έκρυψε τη διάθεσή του να ασπαστεί τις προτάσεις του ΟΟΣΑ, οι οποίες βρίσκονται πολύ κοντά στις απόψεις του ίδιου. Εσπευσε, μάλιστα, να ανακοινώσει ότι μέσα στο 1996 πρόκειται να θεσμοθετηθεί το σύστημα του Εθνικού Απολυτηρίου, σύμφωνα με την πρόταση του ΟΟΣΑ για αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, και σημείωσε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ήδη, εκπονεί το νέο πρόγραμμα σπουδών, ενώ οι μαθητές της Α Λυκείου από τον προσεχή Σεπτέμβρη θα βρουν αλλαγές σε σχέση με το πρόγραμμα σπουδών στο πνεύμα της "αποκέντρωσης".
Τα βασικά σημεία των προτάσεων των εμπειρογνωμόνων του ΟΟΣΑ αφορούν τα εξής:
- Κατάργηση του "παράλογου, απρόσφορου" και "μοναδικού ελληνικού φαινομένου" της επετηρίδας για τις δύο πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης, τη στιγμή που οι διορισμοί των εκπαιδευτικών στις άλλες χώρες της Ευρώπης, επιτυγχάνονται κατόπιν διαγωνισμού των ενδιαφερομένων. Η κατάργηση της επετηρίδας, που αποτελεί κατάκτηση του ελληνικού εκπαιδευτικού κινήματος και θεωρείται ως ο πιο αδιάβλητος τρόπος διορισμού δασκάλων και καθηγητών, θα ανοίξει το δρόμο για την εγκαθίδρυση του ρουσφετιού στο διορισμό των δασκάλων και των καθηγητών.
Βέβαια χτες ο υπουργός είπε ότι αντέτεινε στους εμπειρογνώμονες του ΟΟΣΑ πως η επετηρίδα αποτελεί φραγμό στις πελατειακές σχέσεις, θέλοντας να δείξει με αυτόν τον τρόπο ότι υπεραμύνεται αυτού του συστήματος. Ομως ταυτόχρονα, έσπευσε να δηλώσει ότι προσωπικά δεν τον εκφράζει αυτό το σύστημα, γιατί "εγκλωβιζόμαστε σε μηχανιστικές λογικές". Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι δε θα αποτελέσουν λύση στο πρόβλημα των 120.000 αδιόριστων εκπαιδευτικών οι μαζικοί διορισμοί, γιατί "η αναλογία διδασκόντων - διδασκομένων στη χώρα μας είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη"!
- Υπερβολικό κρίνουν οι εμπειρογνώμονες του ΟΟΣΑ τον αριθμό Ελλήνων φοιτητών εξωτερικού και γι' αυτό προτείνουν την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, τα οποία θα μπορούσαν να μειώσουν τη μετανάστευση, επιτρέποντας σε μεγαλύτερο ποσοστό φοιτητών να παραμείνουν στην Ελλάδα.
Ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε χτες ότι "δε θέτει το θέμα σε ιδεολογική βάση", αλλά "θεωρεί προτεραιότητα και συνταγματική επιταγή την αναβάθμιση των δημοσίων πανεπιστημίων".
- Οι εμπειρογνώμονες του ΟΟΣΑ προτείνουν, επίσης, την αποκέντρωση του εκπαιδευτικού συστήματος με περιορισμό του ρόλου του υπουργείου Παιδείας σε αρμοδιότητες αξιολόγησης, σχεδιασμού, προγραμματισμού.
- Επισημαίνουν, τέλος, την έλλειψη επαρκών πόρων ως πηγή προβλημάτων για την ελληνική εκπαίδευση και προτείνουν την αύξηση των δαπανών και από το υπουργείο Παιδείας και την αναζήτηση "άλλων πόρων", που δεν μπορεί, παρά να είναι οι διάφοροι "σπόνσορες" και επιχειρήσεις, που θέλουν μια εκπαίδευση που θα παράγει υποχείρια, και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.Σιγή ιχθύος για τα "Κολέγια"Απέφυγε να πάρει θέση ο υπουργός Παιδείας, σχετικά με το θέμα που προέκυψε από την απόφαση του ΣτΕ, με την οποία αναγνωρίζεται ως πανεπιστημιακό το πτυχίο φοιτητή που φοίτησε δύο χρόνια σε Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα δύο σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού, δηλώνοντας ότι δεν έχει μελετήσει τη σχετική απόφαση.
Ακολουθώντας την παραδοσιακή πλέον παρελκυστική τακτική, ο υπουργός απέφυγε να πάρει θέση γενικά για τα παραρτήματα των ξένων πανεπιστημίων που λειτουργούν στη χώρα μας και που ενδέχεται να δημιουργήσουν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον, αφού οι απόφοιτοί τους συνεχώς αυξάνονται, δημιουργώντας έτσι "ντε φάκτο" γεγονότα. Για το θέμα των παραπλανητικών διαφημίσεων των διαφόρων Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών, που σε λίγο καιρό θα κάνουν την εμφάνισή τους, ενόψει των Γενικών Εξετάσεων, ο υπουργός Παιδείας παρέπεμψε στην ανακοίνωση που κατά παράδοση πλέον εκδίδει κάθε χρόνο το υπουργείο Παιδείας, και που στην έκδοση της οποίας εξαντλείται η υποχρέωση του υπουργείου να προφυλάξει τους υποψηφίους από την παραπλάνηση.
OECD REVIEWS OF NATIONAL POLICIES FOR EDUCATIONGREECEFOREWORD (http://www.stat-athens.aueb.gr/%7Ejpan/oecd-review/foreword.pdf)
THE OECD EXAMINERS AND THE GREEK DELEGATION (http://www.stat-athens.aueb.gr/%7Ejpan/oecd-review/examiners.pdf)
PREFACE (http://www.stat-athens.aueb.gr/%7Ejpan/oecd-review/preface.pdf)
PART I: EDUCATION IN GREECE
Background Report prepared by the Greek authorities
INTRODUCTION (http://www.stat-athens.aueb.gr/%7Ejpan/oecd-review/part1-introduction.pdf)
CHAPTER Ι (http://www.stat-athens.aueb.gr/%7Ejpan/oecd-review/part1-chapter1.pdf)
EDUCATIONAL POLICY-MAKING, ADMINISTRATION AND MANAGEMENT
The role of the Ministry of Education (MoE)
Bodies and agencies
Decentralisation
Central information and statistics network
Collaboration with international organisations
CHAPTER ΙΙ (http://www.stat-athens.aueb.gr/%7Ejpan/oecd-review/part1-chapter2.pdf)
INTRODUCTION TO THE GREEK EDUCATION SYSTEM
A brief historical sketch of education in Greece
Educational level of the population and labor force participation
Participation in education
CHAPTER ΙII (http://www.stat-athens.aueb.gr/%7Ejpan/oecd-review/part1-chapter3.pdf)
STRUCTURE OF THE EDUCATION SYSTEM
Basic characteristics
Primary education
Secondary education
Tertiary education
Special education
CHAPTER IV (http://www.stat-athens.aueb.gr/%7Ejpan/oecd-review/part1-chapter4.pdf)
LINKING OF THE EDUCATION SYSTEM AND THE TRAINING SYSTEM
Structure of the formal training system
Links to the education system
Links to the labour market
Certification and validation
Public agencies of Vocational and Technical Education and Training
CHAPTER V (http://www.stat-athens.aueb.gr/%7Ejpan/oecd-review/part1-chapter5.pdf)
RESOURCES
Teaching staff
Financial resources
Infrastructure
CHAPTER VΙ (http://www.stat-athens.aueb.gr/%7Ejpan/oecd-review/part1-chapter6.pdf)
EQUITY ASPECTS OF EDUCATION:
DISTRIBUTION OF EDUCATIONAL OPPORTUNITIES BY REGION AND SEX
Variation in primary and secondary school enrolment
Tertiary education
CHAPTER VIΙ (http://www.stat-athens.aueb.gr/%7Ejpan/oecd-review/part1-chapter7.pdf)
EFFICIENCY ASPECTS OF THE EDUCATION SYSTEM
Internal efficiency
External efficiency
NOTES (http://www.stat-athens.aueb.gr/%7Ejpan/oecd-review/part1-notes.pdf)
BIBLIOGRAPHY (http://www.stat-athens.aueb.gr/%7Ejpan/oecd-review/part1-bibliography.pdf)
PART II: THE EXAMINERS' REPORT
INTRODUCTION (http://www.stat-athens.aueb.gr/%7Ejpan/oecd-review/part2-introduction.pdf)
CHAPTER Ι (http://www.stat-athens.aueb.gr/%7Ejpan/oecd-review/part2-chapter1.pdf)
THE SETTING
The central challenge
Background factors, features and considarations
Major issues and bottlenecks: an overview
CHAPTER ΙΙ (http://www.stat-athens.aueb.gr/%7Ejpan/oecd-review/part2-chapter2.pdf)
SCHOOL EDUCATION
Structure and logistics
Pre-school provision
Compulsory schooling
Upper secondary education
Technical and vocational education
Curricula
Teachers
Efficiency and performance of the school system
Educational support functions
Conclusions and proposals
CHAPTER ΙII (http://www.stat-athens.aueb.gr/%7Ejpan/oecd-review/part2-chapter3.pdf)
HIGHER EDUCATION
Managing the demand for higher education
Entrance examinations
Education overseas
Number and viability of institutions
Resources and funding mechanisms
Patterns of government
Graduate studies
Universities and Technological Education Institutions (TEI)
Relations with the world of work
Staff development
Evaluation
Conclusions and proposals
CHAPTER IV (http://www.stat-athens.aueb.gr/%7Ejpan/oecd-review/part2-chapter4.pdf)
EDUCATIONAL POLICY-MAKING, ADMINISTRATION AND MANAGEMENT
Decentralisation
Evaluation
Changes at the national level
CHAPTER V (http://www.stat-athens.aueb.gr/%7Ejpan/oecd-review/part2-chapter5.pdf)
A STRATEGY FOR CHANGE
CHAPTER VΙ (http://www.stat-athens.aueb.gr/%7Ejpan/oecd-review/part2-chapter6.pdf)
ISSUES FOR DISCUSSION
Educational demand, resources and financing
School education
Higher education
Educational policy-making, administration and management
ANNEX (http://www.stat-athens.aueb.gr/%7Ejpan/oecd-review/part2-annex.pdf)
RECENT REFORM MEASURES
LIST OF ABBREVIATIONS (http://www.stat-athens.aueb.gr/%7Ejpan/oecd-review/part2-abbreviations.pdf)
Δυστυχώς ,αυτά που μεταφέρθηκαν απο την συνάντηση με τον γ.γ. δεν είναι αισοδοξα για το μέλλον του κλάδου.
Και το κατεύθυνσης ανά πάσα στιγμή μπορεί να φύγει ειδικά αν η ύλη του επικαλύπτεται με την ύλη της Β.
Το μόνο σίγουρο μάθημα που δεν φεύγει ποτέ είναι το 2ωρο υποχρεωτικό για όλους γενικής παιδείας σε όλες τις τάξεις το οποίο θα έχει συνέχεια και θα θεωρεί έννοιες γνωστές από τις προηγούμενες τάξεις. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος.
ΥΓ. Από τη στιγμή όμως που τίποτα από όλα αυτά δεν είναι εφικτό η συζήτηση έχει ακαδημαϊκό χαρακτήρα.
Πρέπει να προχωρήσουμε στη Πιστοποίηση στο Γυμνάσιο (4ετές πρόγραμμα και αύξηση ωρών πληροφορικής)
Εν προκειμένω, η κατάσταση δε σώζεται με ένα μάθημα επιλογής επιπλέον στο Γενικό που οδεύει προς 2ετές πρόγραμμα σπουδών!
Πρέπει να προχωρήσουμε στη Πιστοποίηση στο Γυμνάσιο (4ετές πρόγραμμα και αύξηση ωρών πληροφορικής), στην ενίσχυση των ΠΛΗΝΕΤ (στελέχωση με 2-3 συναδέλφους ακόμα) και στη διατήρηση και ενίσχυση των θέσεων στα Δημοτικά.
Συνάδελφοι πρέπει να δούμε την μεγάλη εικόνα και όχι τα μικροσυντεχνιάκά συμφέροντα της κάθε ένωσης. Νομίζω από επαφές που έχω και εγώ (όσο και αν κάποιοι εδώ στο forum δεν θέλουν να το πιστέψουν) το υπουργείο σύντομα θα ενισχύσει το αντικείμενο μας στη εκπαίδευση.Θα ενισχυθούμε ως καθηγητές ή ως υποστηρικτικό προσωπικό;
Υπάρχουν θετικά στοιχεία και ας αφήσουμε τη μιζέρια. Σημαντικότερο όλων ότι κανενός η δουλεία δεν κινδυνεύει (όταν το 2013 ήμασταν στο δεύτερο σενάριο απολύσεων μαζί με τους ΠΕ11, πριν προκριθούν οι συνάδελφοι μας άλλων ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ! Μη ξεχνάμε τον Κούλη και τον Άρβι παρακαλώ! Ας μη διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλον) και απότομη και υποχρεωτική αλλαγή δεν πρόκειται να γίνει στο εργασιακό περιβάλλον κανενός.Σε αυτό γενικά συμφωνώ με την εξής σημαντική παρατήρηση: Ακόμα και αν η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει σκοπό για απολύσεις/μετατάξεις, κάποια επόμενη του Κούλη μπορεί να έχει. Η μετατροπή πολλών από μας σε υποστηρικτικό προσωπικό ή σε πιστοποιητές ΤΠΕ θα τους διευκολύνει με την έννοια ότι είναι πολύ πιο εύκολο να κάνεις outsource την τεχνική υποστήριξη (ή να μην χρειάζεται από ένα σημείο και μετά), παρά τη διδασκαλία.
Καλό θα ήταν όσοι είναι μέσα στα πράγματα και ενδιαφέρονται για το μέλλον της Πληρφορικής ως μάθημα και των καθηγητών να μιλούν ξεκάθαρα.
Αυτό σημαίνει δηλαδή κατάργηση της πληροφορικής από το λύκειο; Γιατί ενίσχυση του γυμνασίου και ενίσχυση θέσεων στα δημοτικά, με σταθερό προσωπικό αυτό συνεπάγεται. Με τη σειρά του και σε συνδυασμό με την αναφορά στην πιστοποίηση και στα ΠΛΗΝΕΤ σημαίνει ότι αφήνουμε την επιστημονική διάσταση της πληροφορικής και το καταλήγουμε σε χρήση υπολογιστών. Δηλαδή γυρνάμε πίσω και μάλιστα όταν όλος ο κόσμος αφήνει τις ΤΠΕ και πάει σε CS.
Παρένθεση: Είναι πραγματικά κρίμα που δεν είμαστε πρωτοπόροι παγκοσμίως με τόσο καλό προσωπικό που υπάρχει στην εκπαίδευση.
Θα ενισχυθούμε ως καθηγητές ή ως υποστηρικτικό προσωπικό;
Σε αυτό γενικά συμφωνώ με την εξής σημαντική παρατήρηση: Ακόμα και αν η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει σκοπό για απολύσεις/μετατάξεις, κάποια επόμενη του Κούλη μπορεί να έχει. Η μετατροπή πολλών από μας σε υποστηρικτικό προσωπικό ή σε πιστοποιητές ΤΠΕ θα τους διευκολύνει με την έννοια ότι είναι πολύ πιο εύκολο να κάνεις outsource την τεχνική υποστήριξη (ή να μην χρειάζεται από ένα σημείο και μετά), παρά τη διδασκαλία.
Είναι σημαντικό λοιπόν και για μας και τα παιδιά και για την πληροφορική ως επιστήμη, η θέση μας στην εκπαίδευση να αφορά την ισχυρή διδασκαλία της Πληροφορικής ως επιστήμης με συνεχή ισχυρή παρουσία, η οποία θα χτίζεται σταδιακά από τις μικρές τάξεις (πχ. τρίτη δημοτικού) μέχρι και το Λύκειο.
Ποιος το λέει ότι δε μπορείς να διδάξεις προγραμματισμό και CS σε 4ετές Γυμνάσιο και να αναδείξεις εκεί και την επιστημονική πτυχή (όπως είπε συνάδελφος); Ο κόσμος πάει μπροστά όπως σωστά αναφέρεις και οι μαθητές έχουν τέτοια ερεθίσματα από το Δημοτικό πλέον!(Scratch κτλ)Θεωρώ ότι αυτό είναι άμεση συνέπεια της πιστοποίησης που ανέφερες. Προσωπικά πιστοποίηση και CS δεν νομίζω να συμβαδίζουν.
Τα παραπάνω κατά την προσωπική μου άποψη είναι πρωτοπορία και όχι η διδασκαλία μαθημάτων Πληροφορικής Πανεπιστημιακού επιπέδου και ύλης σε μαθητές Λυκείου με μαθήματα επιλογής.Όσο προχωράει η επιστήμη πολλές έννοιες και αντικείμενα κατεβαίνουν εξάμηνα στα πανεπιστήμια και είναι φυσικό κάποια στιγμή να υπάρχει "underflow". Στην εποχή μας και στον κλάδο μας που η προόδος είναι εκθετική (και ακόμα διαμορφώνεται) είναι φυσικό αυτό να συμβαίνει πιο συχνά. Επιπλέον δεν έχει λογική να διδάσκουμε CS στο γυμνάσιο για να την εγκαταλείψουμε στο λύκειο.
Ισχυρή διδασκαλεία θα γίνει όταν γίνει και το δημόσιο σχολείο ισχυρό και όχι παρακολούθημα της αγοράς εργασίας.Επειδή στην πληροφορική τα πράγματα είναι λίγο συγκεχυμένα, να διευκρινίσω ότι δεν έννοω τη διδασκαλία εμπορικών προϊόντων αλλά θεμελιωδών εννοιών, οι οποίες όπως έχει αποδείξει το CS Unplugged μπορούν να πάνε πολύ μακριά (όχι όμως για πιστοποίηση, η οποία παρεπιπτόντως είναι έννοια της αγοράς εργασίας και άρα άσχετη με το δημόσιο σχολείο).
Ισχυρή διδασκαλεία Πληροφορικής στο δημόσιο σχολείο δε σημαίνει απλά 2-3 ώρες παραπάνω σε υποστήριξη Project από ΠΕ19/20 αλλά ενισχυμένα μαθήματα Πληροφορικής και αυτό δε γίνεται με μαθήματα επιλογής και 1ωρα στο Γυμνάσιο.Σε αυτό συμφωνώ 100% ιδιαίτερα για το πρόσφατο θέμα της κατάργησης της υποστήριξης project, το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι κάτι που δεν πρέπει να θέλουμε ως κλάδος.
Πόση εντύπωση μου κάνει κάθε φορά όταν διαβάζω στην ίδια πρόταση τις λέξεις πιστοποίηση και πληροφορική, σαν να είχαν σχέση η μία με την άλλη. Και ακόμα περισσότερη εντύπωση όταν η λέξη ισχυροποίηση συνδέεται με τις ώρες και όχι το διδακτικό αντικείμενο. Μιλάμε για όραμα, όχι αστεία.
Ωραία τα είπες Λάκη Λαζόπουλε του forum.
Oτι γουστάρουμε θα ψηφίσουμε. Αμα λάχει θα ψηφίσουμε και Κούλη-Λοβέρδο. Ο Κυρ Αντρέας ήταν ο μόνος που έκανε σκουπίδι την Φιλένια και πήγε να αναδείξει την αξία την πληροφορικής στο Λύκειο.
Θεωρώ ότι αυτό είναι άμεση συνέπεια της πιστοποίησης που ανέφερες. Προσωπικά πιστοποίηση και CS δεν νομίζω να συμβαδίζουν.Ανέφερα ότι κομμάτι του μαθήματος που θα αναβαθμιστεί με επιπλέον ώρες στο 4ετές γυμνάσιο θα ειναι και η προετοιμασία πιστοποίησης ή κάτι extra ως 7η ώρα με μεγάλη απήχηση
Όσο προχωράει η επιστήμη πολλές έννοιες και αντικείμενα κατεβαίνουν εξάμηνα στα πανεπιστήμια και είναι φυσικό κάποια στιγμή να υπάρχει "underflow". Στην εποχή μας και στον κλάδο μας που η προόδος είναι εκθετική (και ακόμα διαμορφώνεται) είναι φυσικό αυτό να συμβαίνει πιο συχνά. Επιπλέον δεν έχει λογική να διδάσκουμε CS στο γυμνάσιο για να την εγκαταλείψουμε στο λύκειο.Προσωπική μου άποψη είναι ότι το μάθημα πρέπει να λέγεται Πληροφορική και να ξεκινά από το Δημοτικό και να επεκτείνεται μέχρι το Λύκειο. Όπως τα Μαθηματικά είναι Μαθηματικά και απλά περιλαμβάνουν Γεωμετρία/Αλγεβρα, όπως η Φυσική, όπως τα Θρησκευτικά που απλά αλλάζει η μορφή του μαθήματος αλλά λέγεται Θρησκευτικά κάπως έτσι πρέπει να είναι και η Πληροφορική όπου θα διδάσκονται όλα τα διάσπαρτα επιμέρους αντικείμενα σε ένα ενιαίο μάθημα από το Δημοτικό μέχρι το Λύκειο. Το ποιες έννοιες θα διδάσκονται, συμφωνώ ότι απαιτεί επιστημονική τεκμηρίωση και μόνο. Το ότι κάποιοι είναι κοντά στις πολιτικές αποφάσεις θα σε πληροφορούσα ότι δεν τους κάνει defacto λαμογάκια όπως υπονοείς. Και επιστημονική συγκρότηση διαθέτουν και άποψη και το σημαντικότερο ίσως να βλέπουν πιο σφαιρικά το δημόσιο σχολείο και προπαντός όχι με συντεχνιακά γυαλιά.
Οπότε είναι απαραίτητο να υπάρχει επιστημονική και όχι πολιτική τεκμηρίωση για το ποιες έννοιες θα διδάσκονται τα παιδιά, με τον κατάλληλο μετασχηματισμό φυσικά. Αυτό σημαίνει ότι όποιοι είναι κοντά στις πολιτικές αποφάσεις δεν πρέπει να είναι yes men ούτε να λειτουργούν ως πωλητές σε μας τους υπόλοιπους, αλλά να επηρεάζουν με βάση επιστημονικά κριτήρια.
Επειδή στην πληροφορική τα πράγματα είναι λίγο συγκεχυμένα, να διευκρινίσω ότι δεν έννοω τη διδασκαλία εμπορικών προϊόντων αλλά θεμελιωδών εννοιών, οι οποίες όπως έχει αποδείξει το CS Unplugged μπορούν να πάνε πολύ μακριά (όχι όμως για πιστοποίηση, η οποία παρεπιπτόντως είναι έννοια της αγοράς εργασίας και άρα άσχετη με το δημόσιο σχολείο).Όσον αφορά την πιστοποίηση να ξεκαθαρίσω τη θέση μου. Εγώ μεταφέρω πληροφορίες σε ένα φορουμ εκπαιδευτικών του κλάδου μου. Αυτές οι πληροφορίες δε σημαίνει ότι με βρίσκουν και 100% σύμφωνο. Πιστοποίηση όντως είναι έννοια άσχετη με το δημόσιο σχολείο που και εγώ οραματίζομαι. Ωστόσο 2 παράγοντες την έχουν φέρει στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια. 1ον η σκέψη να ελαφρυνθεί οικονομικά η μέση οικογένεια από το κόστος συμμετοχής σε αυτή τη φάμπρικα ιδιωτικών πιστοποιήσεων, 2ον η απαίτηση καλώς ή κακώς (κακώς για εμένα) της κοινωνίας προς αυτή τη κατεύθυνση. Η σημερινή κυβέρνηση (και ας γελάσουν ορισμένοι) έχει «αριστερό πρόσημο», τουτ έστιν θεωρεί ότι οι πιστοποιήσεις πληροφορικής (που τις θεωρώ μία φάμπρικα οικονομικής αφαίμαξης κυρίως των χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων) δε πρέπει να συνεχίσουν να δίνονται από ιδιωτικούς φορείς σε θολά νερά. Ή θα έπρεπε να καταργηθούν (και να θεωρείται πιστοποιημένος μαθητής με απολυτήριο Γυμνασίου…όπως θεωρώ εγώ ότι είναι το πρέπον) ή να δίνονται από δημόσιο φορέα και καλύτερα μετά το Γυμνάσιο (γιατί η πίεση την πλειοψηφίας του κόσμου, που γνωρίζει επιφανειακά το θέμα και έχει ήδη πιστοποιηθεί από ιδιωτικό φορέα, αυτό θέλει….η πίεση των ιδιωτών παρόχων αυτών των πιστοποιήσεων περνούσε σε άλλους, ταπεινή μου άποψη όχι στην σημερινή ηγεσία του υπουργείου)
Ωραία τα είπες Λάκη Λαζόπουλε του forum.
Oτι γουστάρουμε θα ψηφίσουμε. Αμα λάχει θα ψηφίσουμε και Κούλη-Λοβέρδο. Ο Κυρ Αντρέας ήταν ο μόνος που έκανε σκουπίδι την Φιλένια και πήγε να αναδείξει την αξία την πληροφορικής στο Λύκειο.
και οι επιστήμονες 0,6 Πληροφορικής
Το ότι κάποιοι είναι κοντά στις πολιτικές αποφάσεις θα σε πληροφορούσα ότι δεν τους κάνει defacto λαμογάκια όπως υπονοείς.
Αυτό σημαίνει ότι όποιοι είναι κοντά στις πολιτικές αποφάσεις δεν πρέπει να είναι yes men ούτε να λειτουργούν ως πωλητές σε μας τους υπόλοιπους
Από τη στιγμή που όλα τα τμήματα ΑΕΙ/ΤΕΙ δίνουν πιστοποιητικά χρήστης υπολογιστή αν πάρεις 4 μαθήματα σχετικά με Η/Υ ή πληροφορική η πιστοποίηση είναι άχρηστη.
Ή κυβέρνηση έχει ορίζοντα σίγουρα μέχρι το 2019 και απουσίας σοβαρής αντιπολίτευσης πιθανόν και το 2023. .
Φίλε astakos2010. Πριν λίγο καιρό μίλαγα με φίλη μου φιλόλογο αποσπασμένη στο γραφείο του Φίλη, με αφορμή φυσικά την υποβάθμιση και τον παραγκωνισμό της ειδικότητας. Η απάντηση της ήταν ότι στο υπουργείο συζητούν ΟΛΟΙ για μας και μας έχουν υπόψη τους για να βρεθεί μια λύση για τις ώρες που χάνονται. Την επόμενη μέρα βγήκε η απόφαση για την κατάργηση της υποστήριξης των Projects. η ΚΟΡΟΙΔΙΑ στο μεγαλείο της.
Όντως η κυβέρνηση έχει και ορίζοντα και όραμα. Να μας δώσει στο πιάτο των απολύσεων του Κούλη που έρχεται καβάλα στο άλογο.
Προς το παρόν η γεύση που έχουμε πάρει τον τελευταίο καιρό είναι:+1
Η "ανακάλυψη" των διδασκόμενων -αλλά όχι εξεταζόμενων πανελλαδικά - μαθημάτων κατεύθυνσης που στην ουσία έχει απαξιώσει εντελώς και την ΑΕΠΠ στη θετική κατεύθυνση.
Η "ανακάλυψη" κατεύθυνσης "Οικονομίας-πληροφορικής", αλλά χωρίς όλα τα τμήματα πληροφορικής, ο αποκλεισμός παιδιών από επιλογές που θα έπρεπε να έχουν και που τελικά η προχειρότητα φάνηκε στις τελευταίες πανελλαδικές εξετάσεις και την πλήρωσαν οι μαθητές.
H εξαφάνιση επιλεγόμενου μαθήματος πληροφορικής στη Γ' Λυκείου.
Η κατάργηση του 3ωρου των Εργαστηρίων.
Η κατάργηση της εποπτείας των project.
Η διαίρεση των μαθημάτων του Γυμνασίου σε πρωτεύοντα, δευτερεύοντα και τριτεύοντα (εδώ είναι η Πληροφορική!)
Το γεγονός ότι σε Λύκεια 250+ μαθητών με το ζόρι συμπληρώνει ωράριο ένας πληροφορικός.
Σε παρακαλώ συνάδελφε astakos1010 μην απαντήσεις στα παραπάνω,δεν τα γράφω με καμιά διάθεση αντιπαράθεσης, εξάλλου όλα τα παραπάνω είναι γεγονότα που έχουν ήδη γίνει, δεν είμαι κομματικό όργανο κανενός, ούτε θα γίνω, όπως πιστεύω και οι περισσότεροι εδώ μέσα.
Αυτός ο συντεχνιασμός μας έφαγε και μάλιστα επειδή από μεριάς ΠΕΚΑΠ αυτός ο συντεχνιασμός θριάμβευσε επί εποχής κυρ Αντρέα, γι' αυτό μας βλέπουν σήμερα με μισό μάτι και κάποιοι αγωνιζόμαστε από μέσα να το αλλάξουμε αυτό.Σε παρακαλώ κάνε ένα ακόμα σχόλιο και πες μου, αυτοί που μας βλέπουν με μισό μάτι (και καλά κάνουν εδω που τα λέμε τέτοιοι που είμαστε),
Αυτά και δε θα κάνω κανένα άλλο σχόλιο. Ευχαριστώ για την υπομονή σας, αλλά κάποια πράγματα έπρεπε να ειπωθούν στο Στεκι και ειδικά σε αυτό το thread.
>:D :'( :D
Σχολικοί Σύμβουλοι Πληροφορικής:
Το ΙΕΠ δεν ενέκρινε πρόταση για την ύλη με την αιτιολογία "πολύ υπέρ της Πληροφορικής"
Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πληροφορικής ζητούν από το ΙΕΠ να του κοινοποιήσει την πρόταση της Επιτροπής και επώνυμα τις απόψεις και την τεκμηρίωση που έχουν διατυπώσει οι Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι,
Η παραπάνω ομαδοποιηση των μαθημάτων είναι λογική αλλά έχω την εντύπωση (το έχουμε ξαναδεί το έργο) ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από διάφορους κλάδους και τελικά ίσως δούμε ξανά περίεργα πράγματα όπως η φανταστική ιδέα του παντρεμένος της οικονομίας και της πληροφορικής (που όλοι ξέρουμε πώς έγινε και γιατί). Προσοχή λοιπόν.Η ομαδοποίηση μαθημάτων ειναι ένα "ελληνικο IB" με επιλογές ελεύεθερες μαθητών. Οτι προτείνουν οι σοφοί ειναι εντελώς ανεδαφικό λόγω γεωγραφικής ιδιαιτερότητας της χώρας και προφανώς λόγω κακής εκπαιδευτικής κουλτούρας (στην επαρχία ας πούμε βάζουν 20 στο παιδί του δικηγόρου,κλπ).
Επομένως ναι ίσως το 0.6 να γίνει και 0.4 για να διατηρήσω την ορολογία αναποφευκα, αλλά σοβαρό 0.4 όχι επιλογής και τρεχα γυρευε!
Διαβάζοντας το "νέο" σύστημα μου έρχεται η εξής ερώτηση:
Σε πόσα σχολεία (δημόσια και ιδιωτικά) γίνονται αδιάβλητες ενδοσχολικές εξετάσεις (οι μαθητές δεν ξέρουν καθόλου τα θέματα) και σε πόσα σχολεία οι καθηγητές βάζουν στους μαθητές τους αντικειμενικούς προφορικούς βαθμούς?
Παρουσιάζει ενδιαφέρον φυσικά ότι ένας μαθητής δεν μπορεί να πάρει Φυσική, Χημεία, Βιολογία. Πρέπει να επιλέξει 2 από τα 3. Για να δούμε. Κάτι μου λέει ότι τελευταία στιγμή θα γίνουν πάλι τόσες αλλαγές που το τελικό σύστημα δεν θα μοιάζει καθόλου με την αρχική πρόταση.
Διαπίστωση: Αν αυτό ισχύσει έρχεται μεγάλο κύμα συγχώνευσης λυκείων. Μάλιστα ούτε στο συγχωνευμένο λύκειο ο καθηγητής πληροφορικής δε θα έχει πολλές ώρες. Μάλλον πάμε για τρεις ειδικότητες Μαθηματικοί, Φυσικές Επιστήμες , Φιλόλογοι και λίγο Οικονομολόγοι.
Ερώτηση: Το μάθημα εφαρμοσμένα μαθηματικά ποιος θα το κάνει?
Πρόβλεψη: Μαθητής που θέλει να πάει Πολυτεχνείο θα επιλέγει: Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Οικονομία. Δεν βγαίνει άλλος συνδυασμός. Πάλι είμαστε απέναντι στη Χημεία. Οι οικονομολόγοι είναι οι κερδισμένοι γιατί όλοι οι θετικοί αφού θα είναι υποχρεωμένοι να πάρουν μάθημα από τις ανθρωπιστικές θα πάρουν Οικονομικά, εκτός αν η τελευταία κατεύθυνση έχει κανένα ευκολάκι ;)
Ο μόνος τρόπος να πάρουν οι μαθητές πληροφορική είναι να το ζητήσουν οι πανεπιστημιακές σχολές.
Θα μπορεί και με Μαθηματικά, Πληροφορική, Φυσική + 1
Όντως οι συντεχνίες υπάρχουν και θα υπάρχουν..και θα πιέζουν...τα ευήκοα ώτα σε αυτές τις φωνές θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχουν....και ευελπιστώ να ακούσω "σύντομα" το mea culpa!!!
Διαβάζοντας το "νέο" σύστημα μου έρχεται η εξής ερώτηση:
Σε πόσα σχολεία (δημόσια και ιδιωτικά) γίνονται αδιάβλητες ενδοσχολικές εξετάσεις (οι μαθητές δεν ξέρουν καθόλου τα θέματα) και σε πόσα σχολεία οι καθηγητές βάζουν στους μαθητές τους αντικειμενικούς προφορικούς βαθμούς?
Παρουσιάζει ενδιαφέρον φυσικά ότι ένας μαθητής δεν μπορεί να πάρει Φυσική, Χημεία, Βιολογία. Πρέπει να επιλέξει 2 από τα 3. Για να δούμε. Κάτι μου λέει ότι τελευταία στιγμή θα γίνουν πάλι τόσες αλλαγές που το τελικό σύστημα δεν θα μοιάζει καθόλου με την αρχική πρόταση.
Διαπίστωση: Αν αυτό ισχύσει έρχεται μεγάλο κύμα συγχώνευσης λυκείων. Μάλιστα ούτε στο συγχωνευμένο λύκειο ο καθηγητής πληροφορικής δε θα έχει πολλές ώρες. Μάλλον πάμε για τρεις ειδικότητες Μαθηματικοί, Φυσικές Επιστήμες , Φιλόλογοι και λίγο Οικονομολόγοι.
Ερώτηση: Το μάθημα εφαρμοσμένα μαθηματικά ποιος θα το κάνει?
Πρόβλεψη: Μαθητής που θέλει να πάει Πολυτεχνείο θα επιλέγει: Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Οικονομία. Δεν βγαίνει άλλος συνδυασμός. Πάλι είμαστε απέναντι στη Χημεία. Οι οικονομολόγοι είναι οι κερδισμένοι γιατί όλοι οι θετικοί αφού θα είναι υποχρεωμένοι να πάρουν μάθημα από τις ανθρωπιστικές θα πάρουν Οικονομικά, εκτός αν η τελευταία κατεύθυνση έχει κανένα ευκολάκι ;)
Ο μόνος τρόπος να πάρουν οι μαθητές πληροφορική είναι να το ζητήσουν οι πανεπιστημιακές σχολές.
Αποκλείεται να εξαρτηθεί ο βαθμός του απολυτηρίου από ενδοσχολικές εξετάσεις (δηλαδή και επιλογή θεμάτων και διόρθωση από τους καθηγητές του σχολείου).
Απλά δεν γίνεται ούτε θα γίνει τα επόμενα 500 χρόνια στην Ελλάδα. Αν φαντάζεται κανείς κάτι τέτοιο...
Κάποιες απορίες που έχω είναι: Πως θα συγχωνευτούν Λύκεια; Τι σημαίνει γειτονικά Λύκεια;
Πως θα μπορέσουν τα Γυμνάσια να δεχτούν αύξηση 33% μαθητών;
Όπως είναι τωρα διατυπωμένο βλέπω τον συνδυασμό Μαθηματικά-Πληροφορική-Φυσική-(+1) να καλύπτει πολλούς μαθητές από άποψη ενδιαφέροντος αλλά και πολλές δεκάδες σχολές συμφωνα και με το ερώτημα της ΑΔΙΠ. Με μια πρώτη γρήγορη ανάγνωση μου φαίνεται δύσκολο
να καπελώσεις με το έτσι θέλω συγκεκριμένο μάθημα σε όλους και να κόψεις με το έτσι θέλω άλλο μάθημα... Αυτό μάλλον θετικό (για εμάς) μου ακούγεται...
Σε κάθε περίπτωση είναι πολύ νωρίς ακόμα.
Και είχα στο μυαλό μου και το θέμα του bonus της μιας επιλογής (με 1000!) μόρια που στην ουσία θα δημιουργήσει τελικά παιδιά που θα ρισκάρουν-τζογάρουν στην προσπάθειά τους να περάσουν άλλα παιδιά που έχουν γράψει καλύτερα! Αυτό σου φαίνεται ισότιμο και δίκαιο; Έχεις δει παιδί να διαβάζει πανελλήνιες για να πάρει αυτά τα 1000 μόρια μέσα από το γραπτό του;
Προσοχή! Νωρίς δεν είναι ποτέ για τέτοιες συζητήσεις. Θυμόμαστε όλοι τι έγινε με το δημοσίευμα στις εφημερίδες το καλοκαίρι του 2013. Πριν ακόμα ψηφιστεί ή συζητηθεί το οτιδήποτε είχαμε βρεθεί ήδη με την πλάτη στον τοίχο και να προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο για τα αυτονόητα.Εχεις απόλυτο δίκιο, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση ωστε να μην γίνουμε πάλι στόχος διαθεσιμοτήτων-μετατάξεων και μετά στην προσπάθεια να αποφύγουμε την εξαφάνιση, να μας κοιτάνε και κάποιοι με... μισό μάτι...
Επιδίωξη του υπουργείου Παιδείας είναι:
Α. Πριν τη λήξη του τρέχοντος διδακτικού έτους να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι νομοθετικές διαδικασίες.
Β. Από το νέο σχολικό έτος να τεθεί η εφαρμογή του νέου Γυμνασίου και Λυκείου. Ο υπουργός Παιδείας έχει τις επιφυλάξεις του όσον αφορά την πρόταση για τετραετές Γυμνάσιο και διετές Λύκειο.
Γ. Τις αλλαγές στο Λύκειο θα “γευτούν” οι μαθητές που του χρόνου θα φοιτήσουν στην Α Λυκείου
Δ. Το νέο σύστημα πρόσβασης των υποψηφίων στα ΑΕΙ θα “εγκαινιάσουν” οι μαθητές που θα φοιτήσουν του χρόνου στην Α Λυκείου.
Όπως είναι τωρα διατυπωμένο βλέπω τον συνδυασμό Μαθηματικά-Πληροφορική-Φυσική-(+1) να καλύπτει πολλούς μαθητές από άποψη ενδιαφέροντος αλλά και πολλές δεκάδες σχολές συμφωνα και με το ερώτημα της ΑΔΙΠ. Με μια πρώτη γρήγορη ανάγνωση μου φαίνεται δύσκολο
να καπελώσεις με το έτσι θέλω συγκεκριμένο μάθημα σε όλους και να κόψεις με το έτσι θέλω άλλο μάθημα...
Εκτός αν βγει το ΕΜΠ και πει «για να έρθεις σε εμάς θα πρέπει να εξεταστείς σε Μαθηματικά-Φυσική-Χημεία». Όπως είπε και ο Ευριπίδης, το κρίσιμο είναι το τι θα πουν οι σχολές.
Από ότι βλέπω η λογική του νέου συστήματος είναι αυτή του IB. Το ΙΒ έχει στο τέλος εξετάσεις. Εδώ τι θα γίνει;
Αν γίνουν εξετάσεις εντός του σχολείου, θα χαθεί το αδιάβλητο, ειδικά στα ιδιωτικά. Αν γίνουν εξετάσεις με θέματα ενιαία για όλους, τότε θα έχουμε πάλι πανελλήνιες, απλά θα έχουν άλλο όνομα. Ο Φίλης έχει πει ότι θα καταργήσει τις πανελλήνιες. Πως θα γίνει αυτό; Με ενδοσχολικές εξετάσεις ή με απλή αλλαγή ονόματος;
Εκτός αν βγει το ΕΜΠ και πει «για να έρθεις σε εμάς θα πρέπει να εξεταστείς σε Μαθηματικά-Φυσική-Χημεία». Όπως είπε και ο Ευριπίδης, το κρίσιμο είναι το τι θα πουν οι σχολές.Μα δεν ρωτήθηκαν και απάντησαν ήδη οι σχολές; Θα τα γυρίσουν τωρα;
Από ότι βλέπω η λογική του νέου συστήματος είναι αυτή του IB. Το ΙΒ έχει στο τέλος εξετάσεις. Εδώ τι θα γίνει;
Αν γίνουν εξετάσεις εντός του σχολείου, θα χαθεί το αδιάβλητο, ειδικά στα ιδιωτικά. Αν γίνουν εξετάσεις με θέματα ενιαία για όλους, τότε θα έχουμε πάλι πανελλήνιες, απλά θα έχουν άλλο όνομα. Ο Φίλης έχει πει ότι θα καταργήσει τις πανελλήνιες. Πως θα γίνει αυτό; Με ενδοσχολικές εξετάσεις ή με απλή αλλαγή ονόματος;
Υπαρχουν δικλειδες ασφαλειες για το αδιαβλητο. Ειτε πανελλαδικες ειτε ενδοσχολικες ειτε σε επιπεδο νομου.. εδω, στο κανονικο ib ,που ειναι σε παγκοσμιο επιπεδο, τα εχουν καταφερει και με τη διαφορα ωρας κτλ.. οι εξετασεις παραμενουν εξετασεις οπως και να τις βαφτισουν..
Ναι, απάντησαν… αν και για μένα ο τρόπος που τέθηκε το ερώτημα δεν ήταν σωστός. Το φυσικό της Αθήνας απάντησε «Χημεία», όχι γιατί έχει σχέση η Χημεία με τις σπουδές στη φυσική, αλλά λόγω κοινών αναθέσεων Φυσικών – Χημικών στη δευτεροβάθμια. Και το μαθηματικό της Αθήνας απάντησε «και τα 2 μαθήματα» για να προσελκύσει και φοιτητές που ενδιαφέρονται για τη φυσική. Η απόλυτη στρέβλωση: το μαθηματικό της Αθήνας να μη ζητάει μόνο πληροφορική με τόσα μαθήματα πληροφορικής στον οδηγό, με τόσες συνδιδασκαλίες με το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ και κανένα μάθημα χημείας.
Έπρεπε να υποχρεωθούν τα τμήματα να απαντήσουν ένα μάθημα μόνο, εφόσον ο αριθμός των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων ήταν αδιαπραγμάτευτος.
Και για μένα δε γίνεται να κρατήσεις εξετάσεις εισαγωγής στο πανεπιστήμιο εντός του σχολείου. Σκέψου τι θα γίνει στα ιδιωτικά. Αλλά και στα δημόσια θα υπάρχει γλύψιμο και διαφθορά. Μόνο κάποιος εκτός πραγματικότητας θα υποστήριζε εξετάσεις εντός του σχολείου.
Από την άλλη όταν λες ότι θα καταργήσεις τις πανελλήνιες και απλά τους αλλάζεις το όνομα, είσαι «δήθεν». Μόνο λόγια, αλλά από ουσία μηδέν.
Ποιο μάθημα, πριν 2 έτη, στο Α έτος των Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ έφυγε και έγινε επιλογης αφήνοντας όμως ομοειδές του (ήταν αρχικά 2) για να προστεθεί νέο μάθημα;
Έτσι τελικα κατέληξε να υπάρχει στο Α έτος και απο το ένα μάθημα και από άλλο;
Ή μου φάνηκε;
Να μην ξεχάσουμε να δώσουμε συγχαρητήρια και στην κοινότητα της Χημείας που επιτέλους μετά από 15 χρόνια αδικίας και λαθραίας εισόδου μέσω της Τεχνολογικής ΙΙ σε τόσες μη συναφείς σχολές (Πληροφορική, ΗΜΜΥ, Μαθηματικό, Αρχιτεκτόνων, Αυτοματισμού κτλ.), απέκτησε την θέση που της αρμόζει, αυτή που της αξίζει δικαιωματικά
Μέσα από έναν αγνό και άδολο αγώνα, με γνώμονα πάντα το καλό των παιδιών και ενάντια στις μεθοδεύσεις πολιτικάντηδων που προσπάθησαν ακόμα και χθες να επιβάλλουν την είσοδο σε τέτοιες σχολές και με άλλο ανίερο τρόπο-πίσω πόρτα (Φυσική-Πληροφορική), τελικώς επικράτησε το ορθό, η αδικία αποκαταστάθηκε και πλέον οι σχολές Πληροφορικής είναι αδερφάκια με τις σχολές Οικονομίας και Διοίκησης, όπως συμβαίνει και διεθνώς
ΥΓ. Στρέβλωση υπέρ μας, παύει να είναι στρέβλωση
ΥΓ2. Πρώτα το καλό των παιδιών και της παιδείας γενικότερα. Γιατί προσφέρουμε παιδεία και όχι εκπαίδευση κύριοι των δευτερευόντων "επιστημών"
ΥΓ3. Εγκάρδιους χαιρετισμούς σε όλους τους συναδέλφους που ανταλλάξαμε βαριές κουβέντες τα τελευταία 2 χρόνια. Περασμένα ξεχασμένα τώρα που επικράτησε επιτέλους το επιστημονικά ορθό και αναιρέθηκαν οι αδικίες.
Συνάδελφε δεν μπορείς να αρνηθείς πλέον τις εξωδιδακτικές εργασίες. Θα σου λείπουν 4-8 ώρες για να συμπληρώσεις ωράριο και η ίδια κατάσταση θα επικρατεί σε όλα τα Λύκεια του χρόνου. Ας ληφθεί υπόψη ότι σε Λύκεια με 2 Πληροφορικούς ο νεότερος σε υπηρεσία μένει εκτός.Συνάδελφοι/ισσες συμφωνώ απόλυτα με τον προβληματισμό που θέτετε!!Δυστυχώς για άλλη μια φορά "καπελωθήκαμε" αναίτια λόγω της έλλειψης συναδέλφων ΠΕ04!!Με την κατάργηση του 3ωρου Υπ. Εργαστ. καθώς και τη ρητή διαταγή του ΥΠΕΘ για κατάργηση της τεχνικής υποστήριξης Project, πρώτη φορά στα 25 χρόνια υπηρεσίας μου, διαισθάνομαι ανεπιφύλακτα ότι η θέση μας είναι πολύ "ρευστή" τα επόμενα χρόνια στην εκπαίδευση(Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια), αν δεν αλλάξει κάποια απόφαση του ΥΠΕΘ! Περίμενα, η αλήθεια είναι, πιο ηχηρή αντίδραση από τους φορείς που μας εκπροσωπούν με δεδομένο ότι γνωρίζαμε τι θα γίνει από τον Μάιο!!Μάλλον περιμέναμε μήπως αλλάξουν γνώμη οι "ιθύνοντες"!!:(Πάντως πιστεύω ότι δεν πρέπει να το βάλουμε κάτω και να βρούμε τρόπους αντίδρασης άμεσα!!!Σε πρώτη φάση προτείνω να διοργανώσουμε, μέσα από το στέκι και όχι κομματικά, σε πρώτη φάση παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από κάθε διεύθυνση δ/θμιας εκπ/σης παρόμοια με αυτή που διοργανώθηκε έξω από το ΥΠΕΘ πρόσφατα, εκθέτοντας τις θέσεις και τους προβληματισμούς που θα συνδιαμορφώσουμε μέσα από το στέκι χωρίς σε καμιά περίπτωση να υποσκάψουμε-υποβαθμίσουμε τους φορείς που μας εκπροσωπούν (ΠΕΚΑΠ, ΕΠΕ, ΣΤΕΜΠ, ΕΠΥ κ.λ.π.). Αν το κάνουμε αυτό στις κατά τόπους διευθύνσεις πιστεύω ότι θα δώσουμε κάποιο μήνυμα στους ανωτέρους μας για να καταλάβουμε επιτέλους και τις προθέσεις τους!!Γιατί και εγώ έχω ακούσει το σενάριο περί μετατάξεων στα πλαίσια της κινητικότητας που θα την σχίζανε όπως τα μνημόνια με ένα νόμο:) Είμαι 11 χρόνια στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, από το 2005 που ήρθα με μετάθεση στην Α' Θεσσαλονίκης οπότε καταλαβαίνετε ότι το θέμα με αφορά άμεσα!!Εκεί που είστε οι περισσότεροι στο στέκι ήμουν για αρκετά χρόνια, το θέμα είναι ότι δεν θέλω κανένας σας να έρθει στη θέση που είμαι τώρα (διαθέσιμος:)!!!!
Επιπροσθέτως θα αναλάβεις και τα οικονομικα της σχολικής επιτροπής που τα έκανα και αυτά.
Αλίμονο σε μας που ήμαστε στην διάθεση. Παίζει το σενάριο για μετάταξη σε διοικητικές θέσεις.
Υπαρχουν δικλειδες ασφαλειες για το αδιαβλητο. Ειτε πανελλαδικες ειτε ενδοσχολικες ειτε σε επιπεδο νομου.. εδω, στο κανονικο ib ,που ειναι σε παγκοσμιο επιπεδο, τα εχουν καταφερει και με τη διαφορα ωρας κτλ.. οι εξετασεις παραμενουν εξετασεις οπως και να τις βαφτισουν..Σε πληροφορώ συνάδελφε ότι ακομα και στις πανελλήνιες που διεξάγονται μέσα σε ιδιωτικά σχολεία γίνεται αντιγραφή και σφυρίγματα Σ-Λ και ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής. Μου το είπαν οι ίδιοι οι μαθητές (απόφοιτοι πλέον).
Εχουμε πληροφορίες σχετικά με τον νέο υπουργό; Ποια είναι η στάση του απέναντι στην Πληροφορική; Έχει δείξει στο παρελθόν ότι ενδιαφέρεται για τις ΤΠΕ ή είναι παλαιολιθικός όπως ο Μπαλτάς;Ριξε μια ματια στο πορισμα του, σελίδα 40.
http://www.capital.gr/sunenteuxi/3172842/uzi-de-haan-ti-prepei-na-spoudasete-gia-na-mi-meinete-anergosΑς μου επιτραπεί η έκφραση για τα λεγόμενα του εν λόγω "κυρίου":Αθλιότητες!
ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝΚαι άλλη μείωση της ύλης...;!
ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Ψάχνοντας κάτι χθες, έπεσα πάνω σε αυτό
http://archeia.moec.gov.cy/sm/181/cs_b_lyk_kat_notes_2016.pdf
Πόσο πίσω πια αυτοί οι Κύπριοι....
Πολύ πίσω...!!!Ποιόν σαρκασμό; Μας είχαν έτοιμους. 1000 από εμάς. Τελευταία στιγμή φοβήθηκαν τις προσφυγές στο ΣτΕ και ψάξανε να βρουν ολόκληρο κλάδο να αφανίσουν.
Είναι γνωστό ότι είναι πολύ μπροστά σε όλες τις τεχνολογίες (και μη θα έλεγα...) αιχμής!
Εδώ ακόμη περιμένουμε την "Ανάπτυξη"....
Ειδικά αν απολύσουμε Πληροφορικούς....!!!
Επιτρέψτε μου τον σαρκασμό...
Ποιόν σαρκασμό; Μας είχαν έτοιμους. 1000 από εμάς. Τελευταία στιγμή φοβήθηκαν τις προσφυγές στο ΣτΕ και ψάξανε να βρουν ολόκληρο κλάδο να αφανίσουν.
Όμως πρώτη επιλογή ήταν καθηγητές Πληροφορικής. Ποιος το ξεχνάει αυτό;
Όσο για τους Κύπριους τι να πεις, είναι σε άλλο επίπεδο οι άνθρωποι, ευτυχώς για αυτούς.
ΥΓ. Περιμένω ακόμα τον Κεδίκογλου. Είχε πει πως θα εξηγούσε κάποτε τους λόγους που η Πληροφορική ήταν το μόνο αντικείμενο που αφαιρέθηκε τότε από τις πανελλήνιες...
Προς informatics
Σύμφωνω σε αρκετά σημεία με τις επισημάνσεις σου.
Για τον Αρβι νομιζω καταλάβεις την άποψη μου.
Όσον αφορά τις συντεχνίες, σαφώς και έδρασαν ετσι όπως τα λες και άλλοι κλάδοι...αυτό όμως δε δικαιολογεί ή αναιρεί και τις δικές μας ευθύνες και δε δικαιολογεί ίδια πρακτική. Επίσης στο Δημοτικό δεν υπάρχει περίπτωση να ανατεθεί σε μη πληροφορικους, ασχέτως τι και ποιοί πιέζουν.
Όντως οι συντεχνίες υπάρχουν και θα υπάρχουν..και θα πιέζουν...τα ευήκοα ώτα σε αυτές τις φωνές θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχουν....και ευελπιστώ να ακούσω "σύντομα" το mea culpa!!!
Από το 2010 είχα την πληροφορία από υψηλά ιστάμενους διαφόρων ειδικοτήτων ότι η Πληροφορική σύντομα θα εκλείψει από την εκπαίδευση, κάτι που εκείνη την εποχή δεν διαφαινόταν. Προφανώς ο εγκέφαλος ή οι εγκέφαλοι αυτής της πολιτικής είχαν πιάσει τα καίρια εκπαιδευτικά πόστα και από ότι φαίνεται παραμένουν στην θέση τους.
Θυμίζω πρώτα Διαμαντοπούλου, κατόπιν ο Αρβανιτόπουλος που βιαίως έβγαζε