Κλεομένη το σκεπτικό σου είναι γενικά σωστό.
Όντως σε μια πολυτεχνική σχολή έχεις μεγαλύτερη ευελιξία στην πορεία των σπουδών σου από ότι σε μια καθαρά "πληροφορική" σχολή. Αν και επί της ουσίας και το καποδιστριακό ένα τμήμα ηλ. μηχανικών είναι με τη διαφορά ότι δεν έχει ενεργειακό τομέα.
Γενικώς οι πολυτεχνικές είναι απαιτητικές σχολές καθ'οτι απαιτούν υψηλές αποδόσεις σε πληθώρα γενικών μαθημάτων (μαθηματικά, φυσικές κλπ). εκτός από τα μαθήματα κατεύθυνσης. Αυτό όμως είναι και καλό γιατί αναπτύσεις την κρίση σου, ασκείς το μυαλό σου να σκέφτεσαι πολυδιάστατα και να βλέπεις τα πράγματα από περισσότερες σκοπιές. Αυτό θα σε φέρει σε πλεονεκτικότερη θέση στην πορεία της καριέρα σου όταν έρθει να μεταπηδήσεις από τις καθαρά τεχνικές θεσεις στις διοικητικές.
Το ποιον θα προτιμήσει κάποια εταιρεία εξαρτάται από τη φύση της δουλειάς που σε θέλουν και που θα σε χρησιμοποιήσουν στο μέλλον, από τις συστατικές που θα έχεις, τους βαθμούς σου, την κατεύθυνση που θα έχεις διαλέξει, την παρουσία σου στις συνεντεύξεις, την σχέση της διπλωματικής σου με τη θέση και άλλους παράγοντες.
Όσον αφορά τον προγραμματισμό θα δεις στην πορεία ότι δεν μαθαίνεται μόνον από "μαθήματα" και βιβλία. Η ικανότητά σου θα αυξάνεται συνεχώς με την τριβή σου σε πραγματικά πρότζεκτ, στη δουλειά. Ούτως ή άλλως τα εργαλεία στην πληροφορική αλλάζούν με φρενήρεις ρυθμούς, από το πανεπιστήμιο βασικά κόνσεπτς θα μάθεις.
Τέλος στο εξωτερικό μετράει περισσότερο κάποιο χαρτί από το εξωτερικό. Οπότε ένα μεταπτυχιακό έξω μετά το πέρας των σπουδών σου θα σε βοηθήσει περισσότερο.