Το Στέκι των Πληροφορικών

Γυμνάσιο => Γενικά => Γ΄ Γυμνασίου => Μήνυμα ξεκίνησε από: denix στις 16 Νοε 2010, 02:10:12 πμ

Τίτλος: Κεφάλαιο 2 για KTurtle + πηγαίο έγγραφο
Αποστολή από: denix στις 16 Νοε 2010, 02:10:12 πμ
Η version 0.2 είναι έτοιμη!
Έγινε προσαρμογή σε όλα τα σημεία του Κεφαλαίου 2 που αναφέρονται στο MicroWorlds Pro καθώς και στις εντολές, ασκήσεις κλπ. ώστε να ανταποκρίνεται στη διδασκαλία με το KTurtle.

Όσοι συνάδελφοι διδάσκουν στη Γ τάξη προγραμματισμό (Logo) με το KTurtle, μπορούν να κατεβάσουν το pdf, να το τυπώσουν και να το μοιράσουν στους μαθητές.

Όσοι συνάδελφοι χρησιμοποιούν κάποιο άλλο προγραμματιστικό περιβάλλον Logo, μπορούν να κατεβάσουν το πηγαίο έγγραφο και να το προσαρμόσουν κατά περίπτωση. Η επεξεργασία γίνεται με το Scribus.
http://www.scribus.net/

Κατεβάστε το πηγαίο έγγραφο και το pdf από εδώ:
http://users.sch.gr/ndelis/doc/kef2/
Τίτλος: Απ: Κεφάλαιο 2 για KTurtle + πηγαίο έγγραφο
Αποστολή από: mour στις 16 Νοε 2010, 01:46:10 μμ
Μπράβο πολύ καλή δουλειά.  ;)

Μια παρατήρηση μόνο, μήπως πρέπει να γίνει αλλαγή και του βιβλίου να έχει το ίδιο περιβάλλον? Σκεφτείτε να το χρησιμοποιήσουν ΟΛΟΙ, πόσες εκατομμύρια σελίδες  πρέπει να τυπωθούν (και μάλιστα έγχρωμες  :-\)

Βλέποντας και το νέο πρόγραμμα σπουδών στα δημοτικά θεωρώ ότι θα πρέπει να είναι το ίδιο περιβάλλον, οπότε το KTurtle θα ήταν η καλύτερη επιλογή
Τίτλος: Απ: Κεφάλαιο 2 για KTurtle + πηγαίο έγγραφο
Αποστολή από: aspd στις 09 Δεκ 2010, 04:58:59 μμ
Πολύ καλή δουλειά. Ευχαριστούμε.
Αναρωτιέμαι μόνο πώς θα ήταν δυνατόν να είχαμε επίσημα ένα έγγραφο που να έλεγε ότι μπορεί να διδαχτεί αυτό το κεφάλαιο 2 για KTurtle, που θα δοθεί φωτοτυπίες στους μαθητές, αντί για το ανάλογο του βιβλίου, για όσους καθηγητές επιθυμούν να διδάξουν το ΚTurtle.
Φοβάμαι ότι αν φωτοτυπίσω το κεφάλαιο και το μοιράσω στους μαθητές από μόνη μου, θα υπάρχουν κάποιοι που θα πουν ότι δεν είναι αυτό που έχει το βιβλίο και γιατί το κάνουμε κτλ κτλ.