Αποστολέας Θέμα: ΑΠΟΡΙΑ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ  (Αναγνώστηκε 1762 φορές)

iliasthes

  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 790
ΑΠΟΡΙΑ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ
« στις: 04 Αυγ 2012, 11:47:59 πμ »
Καλησπέρα μετά από πολύ καιρό. Κοιτούσα τις αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ (χωρίς να έχω προσωπικό ενδιαφέρον) και μου έκαναν εντύπωση τα παρακάτω:
1. Μόλις έντεκα συνάδελφοι των κλάδων ΠΕ19-20 πήραν απόσπαση. Ο αριθμός είναι εντυπωσιακά μικρός σε βαθμό που να με προβληματίζει.  Ακόμα και σε ειδικότητες που λόγω συνταξιοδοτήσεων αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές ελλείψεις (ΠΕ02, ΠΕ03), δόθηκαν πολύ περισσότερες αποσπάσεις.
2. Παρόλο που όταν γινόταν οι αιτήσεις, από όσο γνωρίζω, δεν υπήρχε η δυνατότητ επιλογής της Α/θμιας εκπαίδευσης έχουν δοθεί εκατοντάδες αποσπάσεις στην Α/θμια εκπαίδευση στις ειδικότητες ΠΕ05, ΠΕ11 κλπ, αλλά καμία απόσπαση στη δική μας ειδικότητα.Σημαίνει κάτι αυτό και αν ναι τι;

Αυτή η διαφορετική αντιμετώπιση του κλάδου μας στις φετινές αποσπάσεις μου γεννά σκέψεις για κάποιες πιθανές εξελίξεις.

Ενημέρωση: Φαίνεται πως μάλλον έκανα λάθος εγώ. Δεν υπάρχουν αποσπάσεις ΠΕ05 στις Αθμια, αλλά ΠΕ06 και ΠΕ11 και κάποιες άλλες ειδικότητες.
« Τελευταία τροποποίηση: 04 Αυγ 2012, 02:25:10 μμ από iliasthes »

escozul

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 36
Απ: ΑΠΟΡΙΑ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ
« Απάντηση #1 στις: 08 Αυγ 2012, 04:17:38 μμ »
Περισσότερη εντύπωση μου κάνει που δεν το πρόσεξε κανείς άλλος!
Ήταν να γίνουν μετατάξεις... Τίποτα -σιγή ιχθύος-
Αποσπάσεις στην Άθμια φέτος... τίποτα.
Γενικώς αποσπάσεις στον κλάδο μας... ουσιαστικά ανύπαρκτες...

Φαίνεται να μας αντιμετωπίζουν εχθρικά ή σαν να ενοχλεί ο κλάδος μας...

Το μόνο που ακούω είναι συνάδελφους να ζουν με την ελπίδα για συμπληρωματικές αποσπάσει σε πρωτοβάθμια... αλλά τίποτα επίσημο. Όλοι λένε "το λογικό είναι να γίνουν"

Και η ερώτηση είναι... Πότε με το καλό; ή απλά είναι ευσεβείς πόθοι;
Καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ20.00

iliasthes

  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 790
Απ: ΑΠΟΡΙΑ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ
« Απάντηση #2 στις: 08 Αυγ 2012, 05:49:39 μμ »
Δεν ζητούσες τίποτα περισσότερο; Πριν λίγο δημοσιεύθηκε η εγκύκλιος για τις αποσπάσεις στην πρωτοβάθμια.  Πάντως με προβλημάτισε ο ιδιαίτερα μειωμένος αριθμός αποσπασμένων συναδέλφων, τόσο από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, όσο και σε γραφεία και φορείς. Μάλιστα ξέρω οτι στις περισσότερες περιπτώσεις οι Διευθυντές Δευτεροβάθμιας και όλοι οι υπεύθυνοι των διάφορων φορέων θέλουν ένα ποσοστό των υπαλλήλων που αποσπώνται στις υπηρεσίες τους να είναι του κλάδου μας. Φέτος όμως όλα τα γραφεία κλπ γεμίσαν συναδέλφους Φυσικής Αγωγής κυρίως και δευτερευώντος Αγγλικής/γαλλικής φιλολογίας.

Από τη μια περνούν διάφορες σκέψεις από το μυαλό μου, από την άλλη δεν τους έχω και ικανούς να λειτουργούν πολύ μακροπρόθεσμα στο Υπουργείο.