Πληροφορικής ΟΠΑ ή πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ;

Ξεκίνησε από Λαμπράκης Κωνσταντίνος, 21 Ιουν 2016, 04:04:57 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Λαμπράκης Κωνσταντίνος

Γεια σας, φέτος έδωσα πανελλαδικές και τώρα καλούμε να συμπληρώσω το μηχανογραφικό μου. Έπιασα όλες τις σχολές του 5ου πεδίου με το νέο σύστημα και είμαι μεταξύ τμήματος πληροφορικής ΟΠΑ και πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ. Δεν με ενδιαφέρουν οικονομικά που υπάρχουν στο ΟΠΑ και άκουσα ότι στο ΕΚΠΑ χρειάζονται μαθηματικά, με τα οποία τα καταφέρνω πολύ καλά. Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι ο προγραμματισμός, στον οποίο έχω κλίση και είμαι πολύ καλός, παρόλο που δεν έχω ασχοληθεί ποτέ μόνος μου, ότι έκανα ήταν ο προγραμματισμός 3η λυκείου. Σε ποια σχολή θα έχω καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση και σε ποια θα πάρω καλύτερες βάσεις για να με βοηθήσουν στην μετέπειτα επαγγελματική καριέρα μου;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων! :)

tdrivas

Και οι δύο είναι πολύ καλές σχολές. Λίγες παρατηρήσεις:

  • Και στις δύο χρειάζονται πολλά μαθηματικά. Στο ΟΠΑ έχεις και 2-3 μαθήματα οικονομικών, στο ΕΚΠΑ αντίστοιχα Φυσική.
  • Το ΕΚΠΑ στο εξωτερικό έχει καλύτερη αναγνώριση..
  • Το ΕΚΠΑ δίνει βάση σε σήματα, τηλεπικοινωνίες κτλ, το ΟΠΑ σε πληροφοριακά συστήματα, ασφάλεια, βάσεις δεδομένων και επιχειρησιακή έρευνα
  • Από ΟΠΑ εγγράφεσαι στο οικονομικό επιμελητήριο Ελλάδος
  • Το ΕΚΠΑ εξετάζει περισσότερα σφαιρικά την επιστήμη μας, απ' ότι το ΟΠΑ

Εν κατακλείδι, φαντάσου τον εαυτό σου σε δέκα έτη και επίλεξε.
Thanassis Drivas
BSc in Computer Science
MSc in Space Science Applications and Technologies
https://github.com/tdrivas

dkontos

Εξαιρετικά τμήματα στην επιστήμη της Πληροφορικής και τα δύο.
Το τμήμα του ΕΚΠΑ είναι το καλύτερο και πιο αναγνωρισμένο τμήμα στο συγκεκριμένο τομέα. Με αρκετά χρόνια υπηρεσίας, καλούς καθηγητές, εργαστήρια ανανεωμένο πρόγραμμα σπουδών, ότι πιο ολοκληρωμένο στην 4ετη πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην επιστήμη της Πληροφορικής.
Το τμήμα του ΟΠΑ πιο φρέσκο και σύγχρονο δεν έχει να ζηλέψει και πολλά από το αντίστοιχο του ΕΚΠΑ (το κτηριακό θα έλεγα ότι είναι ένα θέμα).
Η επιλογή σου δεν θεωρώ ότι είναι και τόσο δύσκολη, αρκεί να ξέρεις που θέλεις να χρησιμοποιήσεις τις γνώσεις που θα αποκομίσεις. Αν σε ενδιαφέρουν οι επιχειρήσεις και θέλεις να ακολουθήσεις μια τέτοια πορεία θα έλεγα ότι καλύτερη επιλογή είναι αυτή του ΟΠΑ. Οικονομικό Πανεπιστήμιο πολύ κοντά στις επιχειρήσεις και δεδομένο προσανατολισμό.
Αν πάλι σε ενδιαφέρει η Πληροφορική σαν επιστήμη σε όλες τις διαστάσεις, λογισμικό, υλισμικό, τηλεπικοινωνίες μάλλον η επιλογή σου είναι το ΕΚΠΑ.
Όποια επιλογή και να κάνεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα κάνεις λάθος.
Εύχομαι καλό ταξίδι στην επιστήμη και προσπάθησε να το απολαύσεις όσο μπορείς περισσότερο!!!StamPap97

Ήθελα να κάνω και γω μία παρόμοια ερώτηση. Ποιό τμήμα θεωρείτε καλύτερο και γιατί? Πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών Αθήνα ή Πληροφορικής Θεσσαλονίκη?

George Eco

Γιατί δε φτιάχνεις ένα νέο thread ώστε να το δει περισσότερος κόσμος ως απορία αυτό; Αξίζεις κι εσύ δικό σου thread. :D

StamPap97