Γυμνάσιο > Γενικά

Προτάσεις και ιδέες για εύκολη δημιουργία email

(1/2) > >>

ΣΧΟΙΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ:
Καλημέρα
Φαντάζομαι ότι  όλοι που διδάσκουν  στο Γυμνάσιο ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΉ θέλουν κάποια στιγμή να δώσουν κοινόχρηστο  υλικό (για παράδειγμα φύλλα εργασίας) στους μαθητές  τους. Το πρόβλημα  είναι ότι οι μαθητές  ειδικά σε μικρές  τάξεις  δεν θυμούνται τους κωδικούς πρόσβασης ή στην προσπάθεια να δημιουργήσουν ένα  νέο email κάνουν χρήση  του κινητού  που δεν  το επιτρέπει η νομοθεσία  στη τάξη ή άλλοτε έχουν πρόβλημα στο mail  με την ημερομηνία γέννησης  του μαθητή, ( άνω των 17 ετών) αυτά και πολλά  αλλά.  Υπάρχει  κάποιος τρόπος να τα αποφύγει  κανείς όλα τα παραπάνω  και να κάνει εύκολα τη δουλειά  του; Για παράδειγμα  εγώ σκέφτηκα να φτιάξω ένα και μόνο gmail τάξης και ότι υλικό θέλω να τους δώσω (video, φύλλα εργασίας κά)να το ανεβάζω  στο εν λόγω  mail . Περιμένω  προτάσεις  σας ευχαριστώ

dski:
Καλημέρα και καλή σχολική χρονιά. Για τέτοια δουλειά νομίζω ότι η Η-Τάξη (https://eclass.sch.gr/) την οποία χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια είναι πολύ κατάλληλη. Ό,τι υλικό χρειάζονται οι μαθητές ανεβαίνει  εκεί (ακόμη και την ώρα του μαθήματος) και έχουν πρόσβαση σε αυτό τόσο από τους Η/Υ του σχολείου όσο και από το σπίτι τους οποιαδήποτε στιγμή. Με ένα shortcut στην επιφάνεια εργασίας (ώστε να αποφεύγεται κάθε φορά η αναζήτηση της σελίδας του σχολείου και του μαθήματος από την αρχική σελίδα της πλατφόρμας) μέσα σε δευτερόλεπτα οι μαθητές έχουν πρόσβαση στο υλικό. Αν καταλαβαίνω καλά τι θες να κάνεις νομίζω θα σε βοηθήσει. Γενικά έχω θετική γνώμη για την Η-Τάξη και νομίζω αξίζει τον κόπο να αφιερώσει κανείς λίγο χρόνο να δει τις (αρκετές) δυνατότητές της.

ΣΧΟΙΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ:
Ευχαριστώ  πολύ συνάδελφε όμως  ξέχασα να αναφέρω από δική  μου αβλεψία  ότι διδάσκω σε ιδιωτικό  σχολείο  οπότε η πρόσβαση στο SCH αποτελεί μία μεγάλη  δυσκολία.  Πάντως  ευχαριστώ  και πάλι

Πέτρος Κ.:
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα google docs. Βάζεις το υλικό σε ένα φάκελο. Κάνεις κοινόχρηστο τον φάκελο και βάζεις στην επιφάνεια εργασίας ένα σύνδεσμο για το φάκελο αυτό.
Για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων λες στους μαθητές να μην γράφουν το όνομά τους πουθενά.

bugman:
Πιθανόν θα υπάρχει ιστοσελίδα του φροντιστηρίου. Αν ναι τότε από το cpanel ή κάτι παρόμοιο που ελέγχουμε τη σελίδα μας μπορούμε να ορίσουμε emais για κάποια παιδιά που δεν έχουν, και να ορίσουμε και ftp χρήστες, όπου καθορίζουμε ένα φάκελο που θα βλέπουν συγκεκριμένοι χρήστες του ftp. Έτσι το υλικό το βλέπουν μόνο οι χρήστες, και δεν φορτώνουμε το email του κάθε μαθητή.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση