Καλησπέρα,
η επιστήμη της Πληροφορικής (Computer Science) περιλαμβάνει την μελάτη και του Λογισμικού (Software) και το Υλισμικού (Hardware).
Οποιοδήποτε τμήμα Πληροφορικής ή Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών ή Επιστήμης Υπολογιστών (CSD: Computer Science Department) ή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής ή Πληροφορικής & Τηλεματικής ή Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε., σίγουρα θα διδακτείς τις βασικές γνώσεις προγραμματισμού που σε ενδιαφέρουν. Όλες αυτές οι σχολές πλέον μπορούν να επιλεγούν από την Ομάδα Προσανατολισμού "Οικονομίας & Πληροφορικής" χωρίς κανένα πρόβλημα.
Ακόμη και οι πολυτεχνικές σχολές - τμήματα Μηχανικών Υπολογιστών & Πληροφορικής και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών (Μπορούν να επιλεγούν μόνο από την "Θετική" Ο.Π.) θα σου διδάξουν αυτό που θέλεις αλλά και πολλά επιπλέον θέματα που ίσως δεν είναι της αρεσκείας σου. Σίγουρα σε αυτά τα πολυτεχνειακά τμήματα θα έχεις πολλά μαθήματα που θα αφορούν το Hardware αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και στα πανεπιστημιακά τμήματα Πληροφορικής που προανέφερε δεν θα έχεις αντίστοιχα μαθήματα.
Οι βασικές γνώσεις προγραμματισμού που θα πάρεις από όλα τα παραπάνω τμήματα θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις για να φτάσεις εκεί που θέλεις στον προγραμματισμό. Πόσο μακριά θέλεις να φτάσεις εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα.
Τα μαθηματικά και η επιστήμη της Πληροφορικής είναι οι δύο όψεις του ΙΔΙΟΥ νομίσματος. Δεν μπορείς να σπουδάσεις το ένα χωρίς να ασχοληθείς με το άλλο, επομένως από την στιγμή που αποφασίζεις να ασχοληθείς με αυτή την επιστήμη θα πρέπει να δεις τα μαθηματικά με "άλλο μάτι¨.
Στα τετραετή πανεπιστημιακά τμήματα που ανέφερα στην αρχή τα τμήματα Πληροφορικής των Οικονομικών Πανεπιστημίων (ΟΠΑ, ΠαΠει & ΠαΜακ) σου δίνουν και παράλληλες γνώσεις Οικονομικών Επιστημών. Το τμήμα επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης είναι από τα καλύτερα τμήματα που έχουμε στα Ελληνικά Πανεπιστήμια.