Συντακτικό ή Λογικό λάθος

Ξεκίνησε από kinik, 13 Φεβ 2006, 10:14:20 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

kinik

Η χρήση της εντολής ΜΟ<--α+β+γ/3 αντί της ΜΟ<--(α+β+γ)/3 είναι λογικό ή συντακτικό λάθος.
Σε άρκετά βοηθήματα αναφέρεται ότι πρόκειται για συντακτικό λάθος. Πιστεύω ότι πρόκειται για λογικό λάθος. Ο μεταγλωττιστής δεν θα σου εμφανίσει μήνυμα λάθους αλλά αντί να υπολογίζει το μέσο όρο τριών αριθμών υπολογίζει τελείως διαφορετική παράσταση.

P.Tsiotakis


Είναι ξεκάθαρα λογικό λάθος για τους λόγους που επικαλείσαι...

Την άσκηση αυτή έχω την αίσθηση, την έχω δημιουργήσει εγώ στον δικτυακό κόμβο (http://users.kor.sch.gr/ptsiotakis/aepp/aepp_erot_pol_6.htm ερώτηση 81)
αλλά και στο βιβλίο (ερώτηση 3.9.3)

Ο καλός μου φίλος, ο δαίμων του τυπογραφείου το φρόντισε (και να σκεφτείς οτι είχα δεις το λάθος στον δικτυακό κόμβο με τους μαθητές μου πολλές φορές, και τελικά παρέμεινε και στο βιβλίο...). Το έχει και κάποιο άλλο βιβλίο;

Ευχαριστώ για την υπόδειξη,

gkark

Θεωρώ ότι είναι λογικό λάθος και όχι συντακτικό. Συντακτικά λάθη με λίγα λογια είναι αυτά τα οποία δημιουργούνται όταν ο τρόπος γραφής του προγράμματος δεν ακολουθεί τους κανόνες γραφής της συγκεκριμένης γλώσσας προγραμματισμού. Εδώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Επομένος αντί να εμφανίσει τον μέσο όρο θα εκτελέσει πρώτα την διαίρεση γ/3 και μετά την πρόσθεση των α+β με το αποτέλεσμα της διαίρεσης. Την γνώμη μου για τα περισσότερα βοηθήματα την εχω καταθέση και σε άλλού.

gpapargi

Που να ξέρει ο ταλαίπωρος ο υπολογιστής αν εμείς θέλουμε να υπολογίσουμε το α+β+γ/3 ή το (α+β+γ)/3; Και οι 2 είναι νόμιμες και συντακτικά σωστές παραστάσεις.

Ο υπολογιστής κάνει αυτό που του λέμε να κάνει κι όχι αυτό που σκεφτόμαστε. Αυτό ισχύει και στους ανθρώπους.

Αν θέλουμε να βρει το μέσο όρο 3 αριθμών φυσικά και είναι λογικό λάθος.

Ποια είναι αυτά τα βοηθήματα που λένε ότι είναι συντακτικό;