Δημοτικό > Γενικά

Ωρα προσελευσης στο ολοημερο;

<< < (3/3)

ilias_s:
Δεν κάνει τίποτα!

Γενικά, όμως, όταν ρωτάς για να μάθεις κάτι, δεν είναι κακό να αναφέρεις όλα τα δεδομένα. Αυτά τα γραφειοκρατικά ζητήματα είναι δύσκολο να απαντηθούν σωστά όταν δεν θέτεις εξ αρχής όλες τις παραμέτρους. Από όσα, αποσπασματικά, έχεις αναφέρει στο thread δε νομίζω πως κάποιος μπορεί να έχει σαφή εικόνα της κατάστασης. Έτσι σου απάντησα γενικά.

Και μιας και το ανέφερες... Η εφημερία να ξέρεις πως είναι κάτι συγκεκριμένο και περιγράφεται σε εγκυκλίους κτλπ. Δεν είναι θέμα του πως την αντιλαμβάνεται ο καθένας! Αν θες να είσαι εντάξει και να μην βρεθείς στη θέση του απολογούμενου ενημερώσου!!!

Στην εκπαίδευση έχω παρατηρήσει πως πάρα πολλοί (ίσως η πλειοψηφία) ενεργούν "βάση διαίσθησης". Ακόμα και συνάδελφοι με πάνω από 20 χρόνια υπηρεσίας έχουν άγνοια νομοθεσίας και κάνουν ό,τι τους φαίνεται λογικό. Έτσι καταλήγουμε να κάνουμε πράγματα μισά και φορτώνομαστε δυσανάλογα πολλές δουλειές και ευθύνες. Η ενημέρωση είναι πολύ σημαντική και πρέπει να ξέρουμε τι μας γίνεται για να μη γινόμαστε μπαλάκι, σάκκος του μποξ ή εξιλαστήριο θύμα για τον καθένα..!

mitsospap:
Το σχολειο μας εφαγε μηνυση πριν 10 μερες περιπου απο γονεα, με λογο την εφημερια και χτυπημα μαθητη. και αν δεν αποσυρθει, ισως αποδωθουν ευθυνες και σε εκπαιδευτικους. Μια απο τις κατηγοριες ειναι παραβαση καθηκοντος γιατι δεν πηγαν το παιδι στο νοσοκομειο αλλα πηραν τηλεφωνο τον γονεα.
(ευτυχως δεν ημουν εφημερια)

Μια εγκυκλιος για τις εφημεριες στο δημοτικο, σε ισχυ θα με βοηθουσε πολυ ilias_s. Δεν την εχω διαβασει.
Π.Δ. 79/2017, ΦΕΚ 109Α αυτο ειναι σε ισχυ ή κατι αλλο;

ilias_s:

--- Παράθεση από: mitsospap στις 23 Δεκ 2018, 01:06:40 πμ ---Το σχολειο μας εφαγε μηνυση πριν 10 μερες περιπου απο γονεα, με λογο την εφημερια και χτυπημα μαθητη. και αν δεν αποσυρθει, ισως αποδωθουν ευθυνες και σε εκπαιδευτικους. Μια απο τις κατηγοριες ειναι παραβαση καθηκοντος γιατι δεν πηγαν το παιδι στο νοσοκομειο αλλα πηραν τηλεφωνο τον γονεα.
(ευτυχως δεν ημουν εφημερια)

Μια εγκυκλιος για τις εφημεριες στο δημοτικο, σε ισχυ θα με βοηθουσε πολυ ilias_s. Δεν την εχω διαβασει.
Π.Δ. 79/2017, ΦΕΚ 109Α αυτο ειναι σε ισχυ ή κατι αλλο;

--- Τέλος παράθεσης ---

Καλησπέρα! Ναι το Π.Δ. 79/2017, ΦΕΚ 109Α ισχυει γενικά.

Αν ο εφημερεύων ήταν έξω στο προαύλιο, αντιλήφθηκε το συμβάν και μάλιστα ειδοποίησε ...τη δουλειά του την έκανε στο ακέραιο! Από την άλλη είναι και ζήτημα στοιχειώδους νοημοσύνης πως σε σοβαρούς τραυματισμούς ειδοποιείς το ασθενοφόρο πρώτα και έπειτα ενημερώνεις το γονέα.

Γενικα...

Ο εφημεύων δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει να παρέχει πρώτες βοήθειες, ούτε να χορηγεί φαρμακευτικές αγωγές, ούτε να αναλαμβάνει μεταφορές τραυματιών ή να μετατρέπει το Ι.Χ αυτοκίνητο σε ασθενοφόρο. Δεν είμαστε τραυματιοφορείς, νοσηλευτές ή γιατροί. Δεν κάνουμε τον superman!


Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση