Δημοτικό > Γενικά

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΕ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ)

(1/4) > >>

vigor:
Συνάδελφοι καλησπέρα!
Μπορεί να μου πει κάποιος ποιά είναι η διαδικασία, με βήματα :), που πρέπει να γίνει, από το Δήμο της περιοχής του σχολείου(σχολική επιτροπή, αν δεν κάνω λάθος), για να στηθεί ένα Εργαστήριο Πληροφορικής (υπολογιστές, δομημένη καλωδίωση κλπ) ;
Με ρωτάνε από την τοπική αυτοδιοίκηση και θέλω να τους ενημερώσω, για να έχει ο συνάδελφος και τα παιδιά εργαστήριο πληροφορικής με εξοπλισμό και όχι άδεια αίθουσα με το που θα ανοίξει το σχολείο (νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση σχολείου που είχε ανοίξει χωρίς να έχει αίθουσα πληροφορικής ή αυτή την αίθουσα λόγω του μεγάλου πληθυσμού του σχολείου να την χρησιμοποιήσαν για αίθουσα διδασκαλίας).
Μήπως πρέπει ο Δήμος να απευθυνθεί στο ΠΛΗΝΕΤ της περιοχής και να συνεργαστεί μαζί τους για την επιλογή του εξοπλισμού βάση των προδιαγραφών του ΙΤΥ ;

Laertis:
Οι προδιαγραφές ισχύουν για τα εργαστήρια που προκύπτουν μέσω ανοικτών δημόσιων διαγωνισμών εξοπλισμού, πράγμα που νομίζω ότι θα αργήσει πάρα πολυ καιρό να γίνει στα σχολεία μας.
Η βασική προδιαγραφή που αφορά την περίπτωσή σας είναι ο πρϋπολογισμος του Δήμου, δλδ πόσα χρήματα είναι διατετθιμένος να ξοδέψει ο Δήμος. Βάσει αυτού βρίσκεις τιμές για PC (με καινούρια ανεβαίνει πολύ το κόστος, τα refurbished είναι μια καλή λύση) κι έναν server (είναι κρισιμο να είναι δυνατό μηχάνημα), και υποβάλλεις την πρόταση στο Δήμο. Επίσης υπάρχει  περίπτωση ο Δήμος να έχει κάποιον βασικό προμηθευτή που αγοράζει (πιθανώς με μεγάλη έκπτωση ή με μεγάλη περίοδο αποπληρωμής) και να κάνει μαζική παραγγελία, όχι μόνο για το σχολείο σου, αλλά και για όσα άλλα έχουν ζητήσει. Καλό είναι να συνεννοηθείς με την αντίστοιχη υπηρεσία του Δήμου για το τι πρέπει να γίνει. Αφού εξασφαλιστεί η αγορά των υπολογιστών μπορεί να γίνει ή εγκατάσταση της δομημένης καλωδίωσης στην αίθουσα απο κάποιον τεχνικό (υπολόγισε τα έξοδα μαζί με την αγορά υπολογιστών και την αγορά ενός switch - router), και τέλος με τη βοήθεια του ΠΛΗΝΕΤ μπορεί να γίνει η εγκατάσταση και σύνδεση του δικτύου. Ότι άλλο χρειαστείς στη διάθεσή σου.

vigor:
Καλημέρα συνάδελφε !
Σ' ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκρισή σου.
Επικοινώνησα και με το Υπουργείο και μου είπαν ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει διαγωνισμός στον οποίο να μπορεί να συμμετάσχει το σχολείο για την προμήθεια του υλικού του εργαστηρίου. Πριν καλέσω κι εγώ από τα λίγα που γνωρίζω, όταν επικοινωνησα με τον Δήμο στον οποίο ανήκει το σχολείο, τους είπα ότι είναι στις αρμοδιότητές σας να διεξάγετε πρόχειρο διαγωνισμό(όχι χρονοβόρο όπως των Υποθργείων) και να βγάλετε τον ανάδοχο. Δείχνανε από την συζήτηση, πρώτον ότι δεν γνωρίζαν το θέμα και δεύτερον προσπαθούσαν να πετάξουν το μπαλάκι στο Υπουργείο για τον διαγωνισμό. Επέμενα, υπερβάλλοντας εαυτό και καθήκοντα, ότι αν δεν ασχοληθείτε εσείς, διότι δική σας δουλειά είναι, υπάρχει περίπτωση, το σχολείο να ανοίξει τον Σεπτέμβρη και να μην έχει στο ΣΕΠΕΗΥ απολύτως τίποτα. :(
Δείξανε ότι το κατάλαβαν, όταν επίσης τους μετέφερα κουβέντες του ΥΠΠΕΘ, το οποίο μου είπε ότι η Περιφέρεια στέλνει κονδύλια έπειτα από αίτημα του εκάστοτε Δήμου και αυτός με τη σειρά του διενεργεί διαγωνισμό.
Τα refurbished που ανέφερες γενικά τα συζητάμε πολύ καιρό με τους συναδέλφους στο γραφείο. Πιστεύω ότι είναι μια καλή εναλλακτική λύση αν και εφ' όσον ο Δήμος εξασφαλίσει ποσό που δεν του επιτρέπει να πάρει καινούρια.
Αυτό που θέλω να σε ρωτήσω είναι το εξής. Εμείς πρέπει να προτείνουμε στον Δημο τα PC που θα πάρουν, από τη στιγμή που θα μας ενημερώσουν για τον προϋπολογισμό, ή αυτοί έχουν τμήμα Πληροφορικής που θα πρέπει να ασχοληθεί αλλά δεν το γνωρίζουν ; ::)

Laertis:
Στη δική μου περίπτωση είχα ήδη σταμπάρει τα μηχανήματα που θέλω (refurbished dellάκια) και το ποσό που θα χρειαστεί ( περί τα 2700), και αφού είχα ήδη μιλήσει και συννενοηθεί με τον Αντιδήμαρχο παιδείας, η αντίστοιχη υπηρεσία (τμήμα μηχανογράφησης νομίζω) μου ζήτησε να του πάω και κάποιες επιπλέον προσφορές (σαν πρόχειρο διαγωνισμό φαντάσου) για την επιλογή. Επειδή θεώρησαν τη δική μου επιλογή αρκετά συμφέρουσα, αποφάσισαν να κάνουν μαζική παραγγελία και για άλλα σχολεία, πιθανόν με καλύτερη τιμή απο αυτή που πήρα εγώ για 12 μηχανάκια. Οπότε απο κει και μετά ανέλαβε ο Δήμος.
Το θέμα είναι ότι οι Δήμοι δεν λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Πρωτίστως πρέπει να υπάρχει η βούληση απο πλευράς του Δήμου για τη δημιουργία εργαστηρίου και έπειτα δικές σου επαφές και του Διευθυντή πιθανώς με τα κατάλληλα πρόσωπα που θα προωθήσουν τις ενέργειες (Αντιδήμαρχος, υπάλληλοι, γονείς κ.α).
Επλίζω να σε δαιφώτισα αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ενεργοποιήσεις και τον Διευθυντή και το Σύλλογο γονέων για την αγορά του εξοπλισμού.
Εύχομαι καλή δύναμη και καλό αποτέλεσμα  ;)

alkisg:
Το pdf από έναν αντίστοιχο διαγωνισμό που είχαμε κάνει πρόπερσι εδώ στα Γιάννενα:
https://diavgeia.gov.gr/doc/ΒΙΥΚΩΕΩ-ΝΕΙ

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση