Γενικό Λύκειο > Ψευδογλώσσα

Νέα έκδοση pseudoglossa.gr

(1/5) > >>

sstergou:
Συνάδελφοι στο http://www.pseudoglossa.gr/new/ θα βρείτε μία νέα έκδοση του pseudoglossa.gr η οποία ξεφεύγει από τα όρια της ύλης.

Υποστηρίζει κλήση αλγορίθμου από αλγόριθμο, είτε σαν συνάρτηση είτε σαν διαδικασία (με την εντολή κάλεσε).
Επίσης προστέθηκαν διάφορες νέες συναρτήσεις.

Η εφαρμογή έχει σχεδόν ξαναγραφεί, πολλά bugs έχουν διορθωθεί και γενικότερα θα έλεγα ότι είναι πιο σταθερή (αν εξαιρέσουμε τα αρχικά προβλήματα που ίσως ανακαλυθφούν).

Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμη, έστω και λόγω χόμπι..

apoldem:
Υπέροχη δουλειά! Βλέπω και πολύ χρήσιμες συναρτήσεις όπως μήκος() και τυχαίος()! Γενικά η ψευδογλώσσα με μερικές προσθήκες-τροποποιήσεις έχει όλες τις προδιαγραφές να γίνει το η μελλοντική εκπαιδευτική γλώσσα προγραμματισμού (αν αποφασιστεί ποτέ να αλλάξει το βιβλίο).
Θαυμάζω το κουράγιο σας και την αγάπη για το αντικείμενο, πολλών συναδέλφων.

dpa2006:
Συγχαρητήρια!
εξαιρετική εφαρμογή :)

odysseas:
Στάθη, η δουλειά σου είναι εξαιρετική και οι επεκτάσεις πάρα πολύ χρήσιμες.

Θέλω να σταθώ λίγο στην συνάρτηση ΤΥΧΑΙΟΣ και να κάνω μια πρόταση: μπορούμε να κάνουμε πολλά ενδιαφέροντα παραδείγματα και παιχνίδια με αυτή την συνάρτηση, αλλά παιδαγωγικά θα το προτιμούσα αν δεχόνταν δύο ορίσματα και επέστρεφε έναν τυχαίο ακέραιο ανάμεσα σε αυτά.

Έτσι όπως λειτουργεί τώρα, δεν μπορώ χωρίς κόπο να δείξω στους μαθητές πως να δημιουργούν π.χ. μια ζαριά ή ένα χαρτί της τράπουλας. Θα πρέπει πρώτα να συζητήσουμε πως από έναν πραγματικό από το μηδέν μέχρι την μονάδα, θα μπορέσουν να πάρουν τον ακέραιο που θέλουν. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου δε θα ήθελα ιδιαίτερα να κάνω αυτή τη συζήτηση.

sstergou:
Ευχαριστώ Γιώργο.

Αν είναι να προσθέσω ακόμα μία συνάρτηση που να κάνει ακριβώς αυτό. Ποιο θα ήταν ένα καλό όνομα; τυχαίος_ακέραιος μου φαίνεται μεγάλο, τυχ_ακ ίσως;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση