Υποστήριξη μέσω VNC

Ξεκίνησε από alkisg, 03 Νοε 2020, 09:03:06 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

alkisg

Όταν κάποιο πρόβλημα είναι εύκολο ή γνωστό, το λύνουμε εδώ στο φόρουμ.
Όταν κάποιο πρόβλημα είναι δύσκολο, χρειάζεται real-time επικοινωνία μέσω IRC chat και πιθανώς απομακρυσμένη βοήθεια με το πρόγραμμα VNC (σαν teamviewer/anydesk).

Αν σας παρέπεμψα στο παρόν θέμα, προσπαθήστε πρώτα να με βρείτε στο IRC chat.
Δυστυχώς μερικές φορές οι online ώρες μας δεν συμπίπτουν και δεν βολεύει το IRC. Γι' αυτήν την περίπτωση, περιγράφω μια μέθοδο όπου μου δίνετε πλήρη πρόσβαση στον server σας, τον αφήνετε ανοιχτό και φεύγετε, και εγώ το κοιτάω όταν μπω online.


  • Ανοίξτε ένα θέμα στο φόρουμ και περιγράψτε το πρόβλημα: https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?board=67.0.
  • Ακολουθήστε την παρούσα μέθοδο μόνο αν σας την προτείνω στο θέμα που ανοίξατε, και μόνο εάν δεν βολεύει το IRC chat, και μόνο εφόσον με εμπιστεύεστε.
  • Απενεργοποιήστε το αυτόματο κλείδωμα οθόνης από το MATE μενού → Σύστημα → Προτιμήσεις → Ρυθμίσεις εμφάνισης → Προστασία οθόνης, όπου ξετσεκάρετε το [v] Κλείδωμα οθόνης όταν η προστασία οθόνης είναι ενεργή.
  • Ανοίξτε ένα τερματικό, γράψτε sudo -i και πληκτρολογήστε τον κωδικό σας, ώστε να έχω δικαιώματα διαχειριστή χωρίς να μου πείτε τον κωδικό.
  • Ανοίξτε έναν κειμενογράφο και γράψτε εκεί για ποιο σχολείο είναι, το URL από το σχετικό θέμα στο φόρουμ, και αν θέλετε να κλείσω τον server ή/και τους clients όταν τελειώσω.
  • Για να διαμοιράσετε την οθόνη σας με μένα, ανοίξτε τον Επόπτη από το MATE μενού → Εφαρμογές → Διαδίκτυο → Επόπτης και πηγαίνετε στο μενού Βοήθεια → Απομακρυσμένη βοήθεια. Στο πεδίο Υπολογιστής βάλτε srv1-dide.ioa.sch.gr, επιλέξτε το [v] Συνεχείς επανασυνδέσεις, και πατήστε το κουμπί Σύνδεση.