Επαγγελματικό Λύκειο > Προγραμματισμός Υπολογιστών

Τι καλείται hipo

(1/1)

Mariosxania:
Μπορείται σας παρακαλώ να μου δώσετε τον ορισμό του HIPO γιατί στο βιβλίο ενώ λεει από τι αποτελείται δεν δίνει ενα πλήρη ορισμό.Ευχαριστώ πολύ....

gedeon:

--- Παράθεση από: Mariosxania στις 04 Απρ 2009, 07:56:09 μμ ---Μπορείται σας παρακαλώ να μου δώσετε τον ορισμό του HIPO γιατί στο βιβλίο ενώ λεει από τι αποτελείται δεν δίνει ενα πλήρη ορισμό.Ευχαριστώ πολύ....

--- Τέλος παράθεσης ---

Μάριε, έχεις δίκιο να μπερδεύεσαι μιάς και είναι "λίγο" άγαρμπα γραμμένο το αντίστοιχο κομμάτι του βιβλίου.
Λοιπόν ένας ορισμός ακολουθεί παρακάτω:
"HIPO είναι ένα μοντέλο(τεχνική) με το οποίο απεικονίζεται με γραφικό τρόπο η δομή ενός προγράμματος(δηλ. η ιεραρχία) και όλα τα τμήματα(modules) απο τα οποία αποτελείται, καταγράφοντας την είσοδο την επεξεργασία(διαδικασία) και την έξοδο σε καθένα απο αυτά"

Ο ορισμός είναι απο φυλλάδιο της εταιρείας IBM που χρησιμοποιείτο...(τα παλιά χρόνια) για εσωτερικά σεμινάρια των προγραμματιστών της.  Η ΙΒΜ είναι αυτή που χρησιμοποίησε(και βρήκε..)  το μοντέλο ΗΙΡΟ.

Τα αρχικα είναι : Η.(Hierarchy) plus I.(Input) P.(Process) O.(Output)
Δηλ. το παραπάνω μοντέλο αποτελείται απο 2 πράγματα.
       1. Ιεραρχία (Hierarchy) 
       2. Είσοδο --> Επεξεργασία --> Έξοδο.

Κανονικά είναι 2 διαφορετικές απεικονίσεις, αλλά το βιβλίο τα έκανε 2 σε 1(σαν τα απορρυπαντικά....).

Καλή συνέχεια στο διάβασμά σου

Mariosxania:
Ευχαριστώ πολύ gedeon.Μακάρι να ήταν μόνο αυτό άγαρμπο όλο το το βιβλίο άγαρμπο είναι εκτός από τα σημεία της pascal.Τέλοσπάντων σήμερα ο καθηγητής μου μου έδωσε αυτόν τον ορισμό.
Τα διαγράμματα Ηιpo είναι σχηματικές απεικονίσειςτων τεχνικών του Ιεραρχικού και του τμηματικού Προγραμματισμού και αποτελούνται απο 3 Τμήματα.Τα τμήματα αυτά περιγράφουν την είδοσο,επεξεργασία,έξοδο των δεδομένων που χρειάζεται ένα πρόγραμμα.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση