Απ: Απάτη με φτηνούς σειριακούς για Windows

Ξεκίνησε από bugman, 07 Νοε 2020, 05:16:26 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

bugman

Και η αγορά με κάρτα έχει επιστροφή χρημάτων αν δεν πετύχει η αγορά. Στέλνεις μήνυμα στη τράπεζα και το αναλαμβάνει αυτή. Απλά βάζουμε κωδικούς κάρτας μόνο σε σελίδες που έχουν σήμανση ασφαλείας, λουκέτο αριστερά από το όνομα της τρέχουσας σύνδεσης. Με  δεξί κλικ πάνω στο λουκέτο σου δίνει στοιχεία περί ασφάλειας. Αυτά δεν είναι για πλάκα εκεί. Σημαίνει ότι ο τόπος που βλέπουμε έχει πιστοποιητικό ασφαλείας που έχει εκδοθεί από αξιόπιστη πηγή και συνδέει κάποιο πρόσωπο ή εταιρεία με τον τόπο. Για να δώσουν οι τράπεζες χρήματα σε αίτημα για κάρτα αφενός θέλουν έγκριση OTP one time password που στέλνουν στο κινητό του κατόχου, και αφετέρου ο τόπος δεν ανοίγει δική του φόρμα συλλογής στοιχείων κάρτας αλλά χρησιμοποιεί ένα web service μιας τράπεζας. Άρα μας πάει σε άλλο τόπο που λέει τράπεζα τάδε το λουκετάκι. Σε αυτό το τόπο κάνουμε κλικ να μας σταλθεί το εξαψήφιο password (OTP). Όλα καταγράφονται. Οπότε η τράπεζα θα καταλάβει περί απάτης, όταν βέβαια επικοινωνήσουμε, και στείλουμε και ότι email μας έστειλε η εμπορική εταιρεία.

Κάποτε αγόρασα από Αγγλία κάποια ηλεκτρονικά εξαρτήματα. Τα έστειλαν με ΕΛΤΑ, αλλά δεν μου ήρθαν. Παραπονέθηκα στην εταιρεία, γράφοντας ότι θα διαμαρτυρηθώ στην τράπεζα αν δεν σταλθούν, και τα έστειλαν ξανά. Πήγα να τα πάρω στο ταχυδρομείο και τότε μου είπαν ότι υπήρχαν και άλλα για μένα! Επικοινωνώ με τους Άγγλους, για να τους πω ότι πήρα και τη πρώτη αποστολή (ένα μήνα μετά την παραγγελία) και μου λένε να μην τα στείλω! Με το φόβο ότι θα τους "σημείωνα" στη τράπεζα...τα έστειλαν ξανά!

alkisg

bugman, και το keysworlds.com αλλά και η "κουτσή μαρία" έχουν λουκέτο πια, το https εγγυάται το ότι δεν βλέπει τα δεδομένα μας το τοπικό δίκτυο ή ο ISP, δεν σημαίνει κάτι για την αξιοπιστία ενός site.