Δημοτικό > Γενικά

Ο δάσκαλος ή ο πληροφορικός στα δημοτικά;

<< < (8/8)

iliasthes:
Χα, χα. Έχεις δίκιο. Στα παιδαγωγικά και την ψυχολογία μπορεί να διαβάζεις ένα βιβλίο 500 σελίδων και αυτό που σε ενδιαφέρει να μην είναι σε περισσότερες από 10-20 σελίδες.  Από όσα έχω διαβάσει κανένα δεν αποφεύγει αυτό που λες, απλά τα διαβάζω με "παρέα". Η κοπέλα μου είναι ψυχολόγος και κυρίως από αυτήν έχω δανειστεί βιβλία και με προσανατολίζει τι να διαβάσω και φυσικά τα συζητάω μαζί της για να μπορέσω να κρατήσω αυτό που θα με βοηθήσει πραγματικά.
1. "Εκπαιδευτική ψυχολογία" δεν θυμάμαι συγγραφείς το διαφήμιζε όμως και στην alfavita, αλλά είνα πανάκριβο -130 ευρώ-, αν δεν το είχε πάρει η κοπέλα μου για την σχολή της δεν θα το έπαιρνα. Το συγκεκριμένο βιβλίο έχει και πρακτικά παραδείγματα, βέβαια για μικρές ηλικίες, αλλά είναι πολύ καλό. Περιλαμβάνει μάλιστα παραδείγματα και για κάθε σχολή. 2. Η ανάπτυξη των παιδιών (σε 3 τόμους) εκδόσεις Τυπωθήτω, διδάσκεται στο ΑΠΘ στο τμήμα ψυχολογίας και το διάβαζα, γιατί σκεφτόμουν να δώσω κατατακτήριες. Βέβαια εγώ βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στις ανέκδοτες ιστορίες που ήταν εκτός ύλης. Εκεί περιγράφονται τα στάδια ανάπτυξης του ανθρώπου, οι δραστηριότητες που είναι σημαντικές σε κάθε στάδιο της ανάπτυξης, κρίσιμα στάδια που αν χαθεί η ευκαιρία να αναπτύξει ο άνθρωπος κάποιες ικανότητες ίσως να μην μπορέσει ποτέ να τις αναπτύξει κ.ο.κ.  3. Ένας "πολιτικός ψυχολόγος", ο οποίος ειδικεύεται στο έργο του Βιγκότσκι ο Ελισσαίος Βαγενάς, μου κέντρισε επίσης το ενδιαφέρον, κυκλοφορούν κάποια έργα του (μου άρεσε ιδιαίτερα ένα που έγραψε για την επιθετικότητα των εφήβων).

iliasthes:
Και η ανάπτυξη των παιδιών είδα πως διαφημίζεται στο alfavita. Αλλά ο ένας τόμος μόνο κάνει 49 ευρώ και αυτός δεν είναι ο μεγάλος τόμος. Αν έχεις πρόσβαση σε κάποια βιβλιοθήκη θα ήταν καλύτερα να το δανειστείς από εκεί.

evry:
Μόλις είδα το παρακάτω άρθρο στο Αλφαβήτα http://www.alfavita.gr/artro.php?id=5492  που λέει
Ποιες ειδικότητες διδάσκουν χορό - εικαστικά - θέατρο - νέες τεχνολογίες - μουσική

και στην κατηγορία Νέες Τεχνολογίες λέει

4. ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
Για το διδακτικό αντικείμενο «Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση» μπορούν να υποβάλουν αίτηση οι κλάδοι ΠΕ19.50 και ΠΕ20.50.

Οι .50 δεν είναι αυτοί που έχουν και προσόντα ειδικής αγωγής? τι γίνεται? έχουν κάνει λάθος?
υποθέτω ότι αυτό αναφέρεται στο κανονικό σχολικό πρόγραμμα και όχι στο ολοήμερο. Δηλαδή για να διδάξεις σε δημοτικό πρέπει να είσαι του κλάδου ΠΕ19.50? δεν νομίζω ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί ΠΕ19.50
ξέρει κανείς τίποτα?

Wizard:
Σκόρπια άρθρα βάζουν στο alfavita, είναι για τα Ολοήμερα Ειδικά Δημοτικά Σχολεία, δες εδώ όλη την εγκύκλιο: http://edu.klimaka.gr/ekpaideytikoi-anakoinvseis/anaplirotes-oromisthioi/233-egkyklios-proslhpshs-anaplhrwtes-wromisthioi-eidikhs-agwghs.html?start=6

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση