Το Στέκι των Πληροφορικών

Γενικά => Τεχνική υποστήριξη => Linux => Μήνυμα ξεκίνησε από: ilias_s στις 05 Μαρ 2021, 08:46:05 μμ

Τίτλος: Top panel λογαριασμού διαχειριστή
Αποστολή από: ilias_s στις 05 Μαρ 2021, 08:46:05 μμ
Ρε παιδιά, κάτι που δεν είναι και τόσο σημαντικό ή επείγον...

Με κάποιο τρόπο κάποιος άσχετος (πιθανώς και ο ίδιος ο δ/ντής) έκατσε στον LTSP server σε ένα εργαστήριο και έκανε login ως administrator για να κάνει τηλεκπαίδευση... (ας μη σχολιάσουμε τώρα)

Το αποτέλεσμα ήταν το top panel του ΜΑΤΕ να μην εμφανίζεται πλέον όπως κλασσικά εμφανίζεται στον administrator (Μενού | firefox launcher) αλλά να εμφανίζεται όπως στους υπόλοιπους λογαριασμούς των μαθητών κτλ (Εφαρμογές | Τοποθεσίες | Σύστημα | firefox launcher).

Ερώτημα Α : Πως επανέρχεται αυτό; Είναι εύκολο;

Ερώτημα Β : Έχετε ιδέα πως το κατάφερε αυτό;

Υ.Γ : Το Ερώτημα Β καθαρά από περιέργεια γιατί 5-6 χρόνια καθημερινής χρήσης και σε εμένα δεν είχε συμβεί ποτέ...
Τίτλος: Απ: Top panel λογαριασμού διαχειριστή
Αποστολή από: alkisg στις 05 Μαρ 2021, 10:31:55 μμ
Ηλία διάβασε λίγο αυτό:
https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=7125.msg84022#msg84022

Αυτός με κάποιον τρόπο (προφανώς όχι με εντολή) κατάφερε και έκανε reset panel, οπότε έγινε και του καθηγητή σαν των μαθητών.
Btw εγώ στα σχολεία των Ιωαννίνων το έχω κάνει αυτό το reset εξ' αρχής, οπότε το brisk menu (Μενού | Firefox launcher) δεν το έχουν δει καν...
Τίτλος: Απ: Top panel λογαριασμού διαχειριστή
Αποστολή από: ilias_s στις 06 Μαρ 2021, 12:41:36 μμ
Ευχαριστώ πολύ Άλκη!

Αν και συνέχιζε να είναι πλήρως λειτουργικό το panel και όλο το σύστημα γενικά, δημιουργούνταν μία μικρή σύγχυση καθώς η συνάδελφος που είναι στο σχολείο εκεί δουλεύει πρώτη φορά (αναπληρώτρια) και διαχειρίζεται 2 εργαστήρια.  Στο ένα το μενού είναι το κλασσικό brisk ενώ στο άλλο έχει γίνει reset.

E, δε φτάνει που από το πουθενά της έκατσαν 2 εργαστήρια με LTSP (και δεν έφερε αντίρρηση να ξεκινήσει να δουλεύει σε αυτά παρόλη την έλλειψη εξοικείωσης)... ας μη τη ζορίζουμε κιόλας με "αχρείαστες" αλλαγές (είναι μέσα στο πλαίσιο της "πρόωθησης LTSP"  ;)).