Βράβευση Ελλήνων Επιστημόνων της Πληροφορικής με το βραβείο Godel

Ξεκίνησε από evry, 27 Ιουν 2012, 09:32:00 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

evry

O καθηγητής του τμήματος πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ηλίας Κουτσουπιάς και ο Χρίστος Παπαδημητρίου, του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Berkeley, θα λάβουν το βραβείο που φέρει το όνομα του Gödel, ενός από τους πιο σημαντικούς μαθηματικούς και φιλόσοφους στον τομέα της λογικής, στο συνέδριο International Colloquium on Automata, Languages and Programming (ICALP), July 9–13, στο Warwick.

Στην εργασία τους με τίτλο "Worst-case Equilibria", οι δύο Έλληνες καθηγητές εισήγαγαν την έννοια του «κόστους της αναρχίας», ένα μέτρο της σχέσης ανάμεσα στον ανταγωνισμό και τη συνεργασία. Η έννοια αυτή ποσοτικοποιεί τις απώλειες που προέρχονται από την ιδιοτελή συμπεριφορά στο internet, είτε από τους χρήστες, είτε από τους παρόχους υπηρεσιών σύνδεσης, παίρνοντας σαν δεδομένο ότι το internet λειτουργεί χωρίς ένας διαχειριστής ή ένα αυτοματοποιημένο σύστημα να προσπαθεί να επιτύχει κάποια «κοινωνική βελτιστοποίηση».

Παραθέτω τους σχετικούς συνδέσμους
OpenScience
http://www.acm.org/press-room/news-releases/2012/goedel-prize-2012

ΥΓ. Όταν κάποιος ρωτάει τι στο καλό είναι η πληροφορική νομίζω ότι η παραπομπή σε τέτοια άρθρα δίνει έναν καλό ορισμό της επιστήμης μας
What I cannot create I do not understand -- Richard Feynman
http://evripides.mysch.gr