ΠΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΝΕΤΕ

Ξεκίνησε από sarakiniotis, 04 Οκτ 2007, 01:07:12 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

sarakiniotis

Βασικά η ερώτηση μου είναι : πόσες ώρες κάνετε στο Γεν.Λύκειο
πχ
Α Λυκείου : ΑΠΛ1 & ΑΠΛ2 = 4 ωρες
Β Λυκείου : ΤΕΧΝ1 & ΤΕΧΝ2 = 4 ωρες
              : ΒΠΛ1 & ΒΠΛ2 = 4 ωρες
   κ.ο.κ


!!!!!!
Εγώ όπως και πέρυσι , δεν μπορώ να βγάλω ώρες επιδή αυτός που βγάζει το πρόγραμμα δεν μπορεί (λέει ) να μου βγάλει τμήματα.
έτσι ενώ στην Α λυκείου δήλωσαν Πληροφορική 48 παιδιά , πήραμε μόνο τα 22 παιδιά (όριο του Εργαστηρίου ) , και τα υπόλοιπα τα στείλαμε στη Θεατρολογία , και αλλού.
Η δικαιολογία είναι ότι η Α Λυκείου συμπλήρωσε τις 32 ώρες , οπότε δεν μπορεί να μπει 2ο τμήμα Πληροφορικής ( εκτός αν έρθει 2ος καθηγητής , να κάνει ταυτόχρονα κάθε πχ Δευτέρα σε 2ο τμήμα )
Με αυτά και τα άλλα , ενώ θα μπορούσα να έκανα κοντά στις 19-20 ώρες , κάνω σε όλο το Λύκειο (κατευθύνσεις και επιλογές ) μόνο 12 'ώρες + 3 ώρες Εργαστήριο = 15 ώρες
Να σημειώσω ότι είμαι σε μεγάλο Λύκειο με 300 μαθητές .


evry



   Το σχολείο στο οποίο είμαι έχει 450 μαθητές. Φέτος έχω 24 ώρες (21 + 3 υπερωρίες). Δεν υπάρχει κανένα τμήμα το οποίο να έχει λιγότερα από 23 άτομα σε όλα τα μαθήματα.
What I cannot create I do not understand -- Richard Feynman
http://evripides.mysch.gr

pfan

Το πρόβλημα που έχεις είναι λίγο περίπλοκο. Η πολιτική που ακολουθεί το κάθε σχολείο είναι διαφορετική. Αν το σχολείο σου χωρίζει τα τμήματα γενικής κατά απόλυτη αλφαβητική σειρά όπως λέει ο νόμος τότε την ίδια ώρα θα πρέπει να σπάνε όλα τα τμήματα της κάθε τάξης και να κάνουν τις επιλογές. Αυτό είναι ένα πρόβλημα με την πληροφορική γιατί ταυτόχρονα πρέπει να κάνουν πάνω από 2 τμήματα (αν το σχολείο είναι μεγάλο και έχουν ζητήσει πολλά παιδιά πληροφορική) πληροφορική. Έτσι σου λέει να έρθει και άλλος καθηγητής πληροφορικής για να κάνει ταυτόχρονα. Όμως τα περισσότερα σχολεία δεν έχουν και 2 εργαστήρια οπότε την μια φορά μπαίνει ο ένας στο εργαστήριο και ο άλλος κάνει τον παιδονόμο και την άλλη το ανάποδο (πράγμα απαράδεκτο κατά την γνώμη μου). Τώρα κάποια σχολεία κάνουν ομαδοποιήσεις στα τμήματα γενικής κατά επιλογές οπότε μπορούν να σπάνε και διαφορετικές ώρες. Αυτό όμως είναι θέμα του διευθυντή αν θα αναλάβει το ρίσκο να χωρίσει τα τμήματα σύμφωνα με τις επιλογές που έχουν τα παιδιά. 
Πύρζα Φανή
Καθηγήτρια Πληροφορικής