Βαγγέλη, τα έχω στην online βοήθεια,
https://alkisg.mysch.gr/help/, αλλά και στην ενσωματωμένη βοήθεια του Διερμηνευτή.
Για το (1):
^ (δύναμη): ισχύει για τους ακέραιους και τους πραγματικούς. Το αποτέλεσμα είναι συνήθως πραγματικός αριθμός, εκτός αν ο εκθέτης είναι θετικός ακέραιος σταθερής αποτίμησης. Για παράδειγμα το 2^2 είναι ακέραιος, ενώ το 2^-2 πραγματικός (= 0.25). Έτσι στην γενική περίπτωση το 2^ι εκλαμβάνεται σαν πραγματικός αριθμός.
Για να είναι το χ^ψ εγγυημένα ακέραιος (με χ, ψ ακεραίους) θα πρέπει το ψ να είναι εγγυημένα θετικός. Όσο "καλή πρόθεση" και να έχει ο προγραμματιστής να κρατήσει το ψ θετικό, ο συντακτικός έλεγχος δεν μπορεί να το δεχτεί, αφού για ψ<0 το αποτέλεσμα είναι πραγματικός.
Θα μπορούσε να γίνει μια εξαίρεση για το χ^Α_Τ(ψ), αλλά θα φαινόταν τελείως παράταιρο... Έτσι το κράτησα ακέραιο μόνο για τους εκθέτες που έχουν εγγυημένα θετική τιμή κατά τη στιγμή της μεταγλώττισης, δηλαδή όταν χρησιμοποιούνται θετικές σταθερές.
Εν τέλει το σωστό είναι
Παρανομαστής ← Α_Μ((ι + 1)^(ι + 2))
Και για το (2):
Μία διαδικασία χωρίς παραμέτρους δηλώνεται και καλείται χωρίς παρενθέσεις.
Έχει παραδείγματα το βιβλίο που χρησιμοποιεί διαδικασίες χωρίς παρενθέσεις. Επίσης έχει και παραδείγματα (στο κεφάλαιο για τον event driven προγραμματισμό) με παρενθέσεις. Το πρώτο μου φάνηκε πιο λογικό, ταιριάζει και με το κυρίως πρόγραμμα που κι αυτό δεν έχει παρενθέσεις. Εξάλλου τα παραδείγματα του event driven προγραμματισμού είναι έτσι κι αλλιώς λάθος, αφού χρησιμοποιούν καθολικές μεταβλητές, κάτι που η ΓΛΩΣΣΑ δεν υποστηρίζει.