Εγώ θα συμφωνήσω με τη Φανή (που είχαμε καιρό να δούμε στην παρέα) και το έχω γράψει κατα καιρούς.
Τα θέματα θα ήθελα να τα δω (και νομιζω τα είδα) οχι δύσκολα (τριγωνικές σαρώσεις, περίεργες επεξεργασίες κτλ), αλλά εύκολα με πολλά σημεία που θέλουν προσοχή αλλά όχι αυξημένης δυσκολίας.
Και σε αυτό το σημείο θέλω να γράψω τη δική μου γενική πεποίθηση μετά τα θέματα:
Η εφετινή επιτροπή μας δίδαξε πολλά πράγματα. Προσωπικά, πήρα ένα μάθημα για το πως μπορείς να φτιάξεις ένα διαγώνισμα απαιτητικό χωρίς να ξεφύγεις σε βαθμό δυσκολίας. Ομολογώ οτι υπάρχουν κατευθύνσεις που μας οδηγούν τα θέματα που δε τις είχα σκεφτεί.
Ο λόγος ήταν τα "καλούπια" που μας είχαν βάλει τα θέματα των παλιότερων ετών. Όταν θες να προετοιμάσεις το μαθητή σου, δεν καινοτομείς. Προτιμάς να τον δεις να γράφει καλά σε ένα απο τα 6 μαθήματα και να περνά στο πανεπιστήμιο.
Αυτή η επιτροπή όμως ΕΣΠΑΣΕ το καλούπι. Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι το σημαντικότερο πράγμα που έγινε εφέτος.
Υπάρχει κανείς που εφέτος θα πει στους μαθητές του, οτι του χρόνου το θέμα 2 θα είναι
έτσι και το θέμα 3 θα είναι
έτσι κ.ο.κ.

ΜΠΑΑΑΑ
Έτσι, μας αναγκάζει όλους να κάνουμε καλύτερη δουλειά του χρόνου (εγώ θα είμαι σε ΕΠΑΛ πάντως

), να δουλέψουμε με καλύτερες ασκήσεις και καλύτερα φυλλάδια και όχι με φυλλάδια ασκήσεων του 2000. Γιατί έχει διαφορά να λέει ο μαθητής:
- "κακά και δύσκολα τα θέματα, δεν τα κατάλαβα"
απο το
- "κακά και δύσκολα τα θέματα, δεν τα διδάχτηκα"
Του χρόνου θα αλλάξουν πολλά πράγματα στο τρόπο δουλειάς των διδασκόντων (όχι όλων βέβαια

)
ΥΓ1: 2 ώρες στο σχολείο μπορεί να μη φτάνουν, αλλά επαναλαμβάνω για τις απώλειες δεν ευθύνονται μόνο καθηγητές αλλά και μαθητές. Υπάρχουν τρόποι εύρεσης επιπλέον ωρών... Αναγνωρίζω όμως οτι οι απαιτήσεις του μαθήματος αυξάνουν.
ΥΓ2: με ανυπομονησία περιμένω τα επαναληπτικά θέματα, να δω τι άλλο μπορεί να εμπευστεί η επιτροπή εξετάσεων. Παρακαλώ να μην εφησυχάσει γιατί ο Παρπαργύρης και ο Βραχνός περιμένουν
