Πίνακας νοητών κυκλωμάτων / πηνία φ;oρτισης

Ξεκίνησε από Λαμπράκης Μανώλης, 26 Σεπ 2014, 01:33:03 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Λαμπράκης Μανώλης

Καλησπέρα σε όλους

Είχαμε μία συζήτηση με ένα συνάδελφο για τον πίνακα νοητών κυκλωμάτων και τα πηνία φόρτισης για το dsl, και ανοίγω το θέμα αυτό για να ακούσω και τις δικές σας απόψεις .....

1)   Για τον πίνακα νοητών κυκλωμάτων σελ 223, εγώ πρακτικά έχω καταλάβει το εξής--> αριστερά από τον κόμβο για τον οποίο κάνουμ τον πίνακα, πχ τον Ζ εδώ, μπορούμε να έχουμε τον ίδιο αριθμό κυκλώματος, γιατί ο Ζ είναι "παραλήπτης" , και μπορεί να είναι και ο ίδιος δέχεται ίδιες γραμμές γιατί τον αριθμό τον καθορίζει ο αποστελέας --> ενώ από δεξιά δεν μπορούμε να έχουμε τον ίδιο, γιατί τώρα ο Ζ είναι "αποστολέας" και δεν μπορεί να επιλέξει δύο ίδιες γραμμές....δηλαδή αν ο πίνακας είχε δύο VC εξόδου πχ 3, θα ήταν λάθος...  γενικά θα έλεγα το εξής, στο συγκεκριμένο πίνακα, αριστερά θα μπορούσε να έχει και τους τρεις αριθμούς ίδιους  (γιατί δεν τους επιλέγει ο Ζ και δεν μπορεί να ξέρει τι θα του στείλουν) ενώ δεξιά υποχρεωτικά όλοι διαφορετικοί (επείδή τώρα αυτός ρυθμίζει τον αριθμό και θα δώσει διαφορετικούς)

2) για το θέμα με τα πηνία φόρτισης, το βιβλίο γράφει πως απαιτείται η απουσία τους για να λειτουργήσει το dsl.. απλά δεν έχω βρει στην πράξη την σημαίνει αυτή η έκφρασή....δηλαδή, Α) ήδη υπάρχουν και τα "έβγαλαν" με κάποια τεχνική  για να λειτουργήσει το dsl Β) υπάρχουν από την προηγούμενη τεχνολογία και τα "προσπερνούν" με κάποια τεχνική  Γ) δεν τα "βάζουν καθόλου", ότνα η γραμμή θέλουμε να είναι dsl......ποιο θα διαλέγατε για παράδειγμα το Α, Β ή Γ ??  μήπως κάποιο άλλο??


ευχαριστώ

mb

Για τον πίνακα νοητών κυκλωμάτων ισχύει ακριβώς αυτό. Δεν μπορείς να εχεις 2 ίδιους αριθμους εξερχόμενου νοητου κυκλώματος.

Τα πηνία φόρτισης χρησιμοποιούνταν πολύ μέχρι την δεκαετία του 60. Στην ουσία λειτουργούσαν σαν βαθυπερατά φίλτρα αφήνοντας τις χαμηλές συχνότητες της φωνής να περνάνε για καλυτερη ποιότητα. Με την έλευση της ψηφιακής τεχνολογίας που έχουμε υψηλότερης συχνότητας σήματα να περνάνε μέσα απο τα τηλεφωνικά καλώδια, δεν τοποθετουνται πια τέτοια πηνία. Αυτά για την ιστορία έμπαιναν στο τελικό στάδιο, στο συνδρομητικό βρόγχο δηλαδή στο κομμάτι που σύνδεε τον τελικό καταναλωτή.

Λαμπράκης Μανώλης

ωραία συνάδελφε σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις