Το Στέκι των Πληροφορικών

Γενικά => Γενικά Παιδαγωγικά, Επιστημονικά και Τεχνικά Θέματα => Ασφάλεια - Εργονομία => Μήνυμα ξεκίνησε από: Circle στις 31 Μαΐου 2010, 02:36:27 ΜΜ

Τίτλος: "Help - Για μια ζωή χωρίς τσιγάρο"
Αποστολή από: Circle στις 31 Μαΐου 2010, 02:36:27 ΜΜ

"Help - Για μια ζωή χωρίς τσιγάρο" (http://el-el.help-eu.com/pages/------pascommencer-8.html)


Η παραπάνω είναι σελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα ελληνικά, για  πληροφορίες και βοήθεια για όσους δεν θέλουν να αρχίσουν το τσιγάρο,  ή θέλουν να το κόψουν ή είναι παθητικοί καπνιστές.
Στη σελίδα "Help - Για μια ζωή χωρίς τσιγάρο (http://el-el.help-eu.com/pages/------pascommencer-8.html)" θα βρείτε πληροφορίες, οδηγίες και υποστήριξη στη  δύσκολη αντιμετώπιση του καπνίσματος. Αν πάρετε την απόφαση να κόψετε το  τσιγάρο θα χρειαστείτε την υποστήριξη της οικογένειά σας, των δικών  σας.
Ή και ειδικών
(http://el-el.help-eu.com/pages/images/liseret_point.jpg)
(http://el-el.help-eu.com/pages/images/picto_tel.jpg)(http://el-el.help-eu.com/pages/images/8/quitline.png)(http://el-el.help-eu.com/pages/images/8/numero_telephone.png)
(http://el-el.help-eu.com/pages/images/liseret_point.jpg)
(http://el-el.help-eu.com/pages/images/picto_info.jpg)Κέντρα HELP στην περιοχή μου
Βρείτε πληροφορίες για τα κέντρα HELP στη  χώρα σας

       
  • Ελληνική  Αντικαρκινική Εταιρεία (http://el-el.help-eu.com/pages/%CE%A5%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BE%CE%B7-supportdetails-109-8.html)
  • Ελληνικό  Ίδρυμα Καρδιολογίας (http://el-el.help-eu.com/pages/%CE%A5%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BE%CE%B7-supportdetails-110-8.html)
  • Ελληνική  Πνευμονολογική Εταιρεία (http://el-el.help-eu.com/pages/%CE%A5%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BE%CE%B7-supportdetails-111-8.html)
  • Πανελλήνιος  Ιατρικός Σύλλογος (http://el-el.help-eu.com/pages/%CE%A5%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BE%CE%B7-supportdetails-112-8.html)

Σήμερα 31 Μαΐου είναι η  Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος μετά από απόφαση που πήρε το 1988 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, για να μας υπενθυμίζει τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.

Εκτός από την παραπάνω σελίδα μπορείτε να πάρετε πληροφορίες και στην αντίστοιχη σελίδα   Της Ευρωπαϊκή Ένωση στα ελληνικά (http://ec.europa.eu/ellada/news/news/20100527tabac_control_el.htm) και να δείτε το Δελτίο για  τον έλεγχο του καπνίσματος στην ΕΕ:                                                                                                 http://ec.europa.eu/health/archive/ph_information/documents/tobacco_control_el.pdf (http://ec.europa.eu/health/archive/ph_information/documents/tobacco_control_el.pdf)

Τίτλος: Απ: "Help - Για μια ζωή χωρίς τσιγάρο"
Αποστολή από: dim στις 01 Ιουν 2010, 12:51:28 ΠΜ
Τώρα να σου πω πως θέλω να το κόψω... μάλλον ψέματα θα είναι.. γιατί όποιος θέλει κάτι μπορεί.
Παρόλα αυτά... επειδή είναι τρομερή συνήθεια μιλάμε για ΣΥΝΗΘΕΙΑ φοβερή εγώ με τι να το αντικαταστήσω?? Μην ακούσω τσίχλες και κομπολόι....
Θα ήθελα να υπήρχε τρόπος όταν θα  μου έκαναν κάτι π.χ. ένεση ή να μου έδιναν ένα χάπι τότε ο οργανισμός όταν θα άναβα τσιγάρο να αντιδρούσε με εξαγωγή.
Μόνο αυτό έχω βρει στην περίπτωσή μου.
Ξέρω ξέρω ανίατη κατάσταση...!!
Τίτλος: Απ: "Help - Για μια ζωή χωρίς τσιγάρο"
Αποστολή από: poursali στις 01 Ιουν 2010, 01:21:46 ΠΜ
Παράθεση από: dim στις 01 Ιουν 2010, 12:51:28 ΠΜ
Θα ήθελα να υπήρχε τρόπος όταν θα  μου έκαναν κάτι π.χ. ένεση ή να μου έδιναν ένα χάπι τότε ο οργανισμός όταν θα άναβα τσιγάρο να αντιδρούσε με εξαγωγή.

υπαρχει και λεγεται nicorette... το χρησιμοποιησε η αδερφη μου και ακριβως ετσι το περιεγραψε... βεβαια, τελικα εβγαλε το τσιρωτο για να καπνισει... αλλα οσο το ειχε δεν το εβαζε στο στομα της...

εγω παντως αντικατεστησα το τσιγαρο με αθλητισμο.. τωρα αν ασχολεισαι ηδη, τι να πω... κριμα δεν ειναι?
Τίτλος: Απ: "Help - Για μια ζωή χωρίς τσιγάρο"
Αποστολή από: Λάμπρος Μπουκουβάλας στις 01 Ιουν 2010, 09:52:30 ΠΜ
Εγώ καπνίζω φανατικά πούρα caprice...  ;D ;D ;D

Ψώνιζα κάθε μέρα περ. 4 πακέτα τσιγάρα για τους γονείς μου. Το έχω σιχαθεί από μωρό... Αλλά κι αν ακόμη οι γονείς μου ήταν άκαπνοι, νομίζω ότι πάλι δε θα το ήθελα, δε μου αρέσει καθόλου αισθητικά, ειδικά σε μια κοπέλα. Γενικά δε μου αρέσει να βλέπω ένα κεφάλι να βγάζει καπνούς.

Βέβαια θα μπορούσε να μου πει κανείς: "γιατί σου αρέσει το ποδόσφαιρο, που βλέπεις 22 μαντράχαλους να κυνηγούν επί 1,5 ώρα έναν ασκό με αέρα"; Ή, "γιατί έχεις 6-7 κιλά παραπάνω, αφού δε σου αρέσει αισθητικά;"
Μερικά πράγματα δεν έχουν απάντηση!  8)
Τίτλος: Απ: "Help - Για μια ζωή χωρίς τσιγάρο"
Αποστολή από: poursali στις 01 Ιουν 2010, 12:25:55 ΜΜ
ασχετο αλλα σχετικο... ισως ειναι και η απαντηση που δεν υπαρχει...

http://blog.argiriou.org/?p=352

κατι σαν διευκρινηση της ΚΕΕ
Τίτλος: Απ: "Help - Για μια ζωή χωρίς τσιγάρο"
Αποστολή από: Λάμπρος Μπουκουβάλας στις 01 Ιουν 2010, 12:53:44 ΜΜ
κι όμως Κώστα, αυτό κρύβει αλήθειες!