Νέο ψηφιακό βιβλίο πληροφορικής γυμνασίου

Ξεκίνησε από martha-ts, 30 Αυγ 2024, 05:04:45 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

evry

Παράθεση από: pgrontas στις 19 Σεπ 2024, 08:12:54 ΠΜΕυριπίδη είσαι σίγουρος ότι αυτό είναι καλή πρακτική για φέτος;
Οι μαθητές της Γ Γυμνασίου, πχ., θεωρείς ότι διαθέτουν την ωριμότητα στον προγραμματισμό για να πραγματευτούν τα θέματα του νέου βιβλίου της γ;
Οι δικοί μου σίγουρα, όχι. Προσωπικά, είχα σκοπό να ξεκινήσω με το παλιό (εννοώ βασικές προγραμματιστικές δομές και ίσως μέσω edublocks ίσως με scratch) και μετά τα Χριστούγεννα να διαπραγματευτώ τα θέματα του καινούριου.

Ή πχ. στην Β γυμνασίου: το νέο βιβλίο έχει το δυαδικό σύστημα στην Α, που σημαίνει ότι οι μαθητές της Β δεν θα το δουν καθόλου.

Το ίδιο και στη Γ. Πχ. οι περσινοί της Β μου φαίνεται απίθανο να έχουν διδαχθεί ή πόσο μάλλον να έχουν εξοικοιωθεί με υποπρογράμματα ώστε να πας κατευθείαν στην αναδρομή. Οι περσινές οδηγίες στη Β έχουν 5 ώρες συνολικά για τον προγραμματισμό, ενώ απλά αναφέρουν την λέξη διαδικασία.

Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα, για πρώτη χρονιά ίσως και για 2 χρονιές, να υπάρχει ένα mix & match ανάλογα με τις καταστάσεις και μάλιστα και μεταξύ τάξεων, είτε μεταξύ νέου και παλιού, είτε μόνο μεταξύ νέου.
Πχ. στο παραπάνω στη Β σκέφτομαι να δώσω το υλικό του παλιού + το υλικό του νέου της Α όμως ή μόνο το υλικού του νέου της Α.
Ναι σωστό είναι αυτό. Αυτά θα πούμε και στην ενημέρωση. ότι θα είναι δύσκολο στην αρχή με τρία νέα βιβλία να θεωρείς ότι έχουν γίνει τα προηγούμενα. Το mix & match είναι η καλύτερη λύση.
Απλά στη Γ καλό θα ήταν να δουν λίγο κώδικα σε Python.
Για την αναδρομή οκ είναι αρκετά απαιτητικό.
Γενικά αφήνουμε αρκετό χώρο στους εκπαιδευτικούς να αυτενεργήσουν ανάλογα με τα χαρακτηριστικά των μαθητών που έχουν κα τις πρότερες γνώσεις
What I cannot create I do not understand -- Richard Feynman
http://evripides.mysch.gr