Αποστολέας Θέμα: ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ: ΣΔΟΕ vs. πειρατείας λογισμικού  (Αναγνώστηκε 1130 φορές)

denix

  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 137
Μπορεί οι διευθυντές να μην πολυ-καταλαβαίνουν από άδειες χρήσης ή, να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, μεταθέτοντας την ευθύνη αποκλειστικά στον καθηγητή πληροφορικής, και, ταυτόχρονα απαιτώντας να "γίνει η δουλειά" με σλόγκαν του στυλ "Μα τι υπολογιστής είναι αυτός που δεν μπορεί να ανοίξει αρχεία .rar;! Το Γραφείο μας το έστειλε!", όλα αυτά πλέον ανήκουν οριστικά στο ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

Καλωσορίστε το Τ.Π.Δ.Ι.! Όχι, καμία σχέση με τα ταμεία μισθοδοσίας, εκείνο γράφεται με "Υ"! Πρόκειται για το Τμήμα Προστασίας Διανοητικής Ιδιοκτησίας, το οποίο ανήκει στο Σ.Δ.Ο.Ε. (Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, πρώην Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων - ΥΠΕΕ). Σύμφωνα με το νέο φορολογικό νόμο 3842/10, το Τμήμα Προστασίας Διανοητικής Ιδιοκτησίας θα είναι αρμόδιο για τη συλλογή, ανάλυση και αξιολόγηση στοιχείων από βάσεις δεδομένων και λοιπές πηγές πληροφοριών καθώς και για τη διενέργεια επιτόπιων ελέγχων και ερευνών προς εντοπισμό, αποκάλυψη και καταπολέμηση οικονομικών εγκλημάτων που σχετίζονται με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως η χρήση μη αδειοδοτημένων προγραμμάτων Η/Υ.

Αν αυτό το "ανάλυση και αξιολόγηση στοιχείων από βάσεις δεδομένων και λοιπές πηγές πληροφοριών" δε σας λέει τίποτα, θυμηθείτε ότι (σχεδόν) όλες οι σχολικές μονάδες έχουν στατική IP, και θα καταλάβετε πόσο πιθανό είναι ένα "δυσάρεστο" τηλεφώνημα στο διευθυντή (δε λέω τίποτα για επιτόπια "επίσκεψη"...). Ξέρει κανείς στα σίγουρα με ποιον "επικοινωνούν" τα Windows του υπολογιστή του ή ποιος συνδέεται απ' έξω; (διβάστε εδώ και εδώ)

Βέβαια, δεν αναφέρεται αν θα γίνονται και επιτόπιες "επισκέψεις" στα... σπίτια! Το θεωρώ λιγάκι απίθανο μιας και θα "χτυπούσε άσχημα" στην κοινή γνώμη, αφού, σε αυτή την περίπτωση, μια αναλυτική επιστολή προς τον ελεγχόμενο θα πετύχαινε το στόχο το ίδιο ικανοποιητικά!

Μερικοί μπορεί να αντιτείνουν πως "αποκλείεται να κυνηγήσουν τα σχολεία". Όμως, το ζητούμενο εδώ είναι το χρήμα. Το πρόστιμο ανέρχεται στα 1000 ευρώ ανά ΜΗ αδειοδοτημένο πρόγραμμα ανά υπολογιστή. Δεν θα τους έπεφτε άσχημα να μαζέψουν μερικά χιλιαρικάκια από κάθε σχολική επιτροπή, αυτούς τους χαλαιπούς οικονομικά καιρούς...

Όμως, όπως λέει ο σοφός λαός "κάθε δυσκολία σε καλό".

Ίσως, τελικά, έφτασε η ώρα να μάθει ο διευθυντής ότι το Linux ΔΕΝ είναι νέα μάρκα φωτοτυπικού...  ;)

Πηγή:
http://www.ictplus.gr/default.asp?pid=30&rID=11649&ct=2&la=1

Δείτε: