Το Στέκι των Πληροφορικών

Γενικά => Γενικά Παιδαγωγικά, Επιστημονικά και Τεχνικά Θέματα => Διοικητικά Θέματα - Νομοθεσία => Μήνυμα ξεκίνησε από: dim στις 12 Ιουλ 2010, 12:18:16 μμ

Τίτλος: Οι καθηγητές Λυκείου επιστροφή στο σχολείο και διόρθωση απολυτηρίων
Αποστολή από: dim στις 12 Ιουλ 2010, 12:18:16 μμ
...σε πολλά Λύκεια με επείγον μήνυμα καλούνται οι Διευθυντές Λυκείου να καλέσουν την Δευτέρα 12 /7 τους καθηγητές να τυπώσουν πάλι τα απολυτήρια, να τα ξαναγράψουν και να καλέσουν τους μαθητές και τους γονείς να φέρουν το λάθος απολυτήριο που πήραν για να πάρουν το σωστό.

Η ειδοποίηση για την αλλαγή αυτή ήρθε την Παρασκευή 9/7/10 με email. ..την Τρίτη 6/7/10, ημέρα άδειας για όλους μας, όλος σχεδόν ο σύλλογος πήγε στο σχολείο και εργάστηκε έως το απόγευμα για να βγουν τα απολυτήρια, οι βεβαιώσεις και οι έλεγχοι. Τώρα μας ζητείται να κάνουμε τη δουλειά αυτή από την αρχή και μάλιστα την Κυριακή(!) 11/7/10.

Η αλλαγή στο λογότυπο του υπουργείου θα έπρεπε να είχε γίνει στην αναβάθμιση του Νέστωρα που στάλθηκε στα σχολεία από τον Μάιο. Όμως η αναβάθμιση δεν συμπεριέλαβε την αλλαγή αυτή.

...Για να εκτυπωθούν τόσες χιλιάδες απολυτήρια και βεβαιώσεις πρόσβασης σε όλους τους αποφοίτους, το κόστος είναι τεράστιο. Περιττά έξοδα λοιπόν σε μια εποχή που η χρηματοδότηση των σχολείων είναι υποτυπώδης συγκριτικά με άλλα χρόνια, ενώ τα πάγια έξοδα μιας σχολικής μονάδας, συνεχώς αυξάνονται (πετρέλαια το χειμώνα, ΔΕΗ, ΟΤΕ, γραφική ύλη, χαρτικά, αναλώσιμα υλικά, υλικά καθαρισμού κτλ.)

καταγγελία εκπαιδευτικού.........
Στις 2:00 πμ σήμερα το βράδυ (Σάββατο ξημερώματα δηλαδή) μου τηλεφώνησε ο διευθυντής του σχολείου να μου πει πως έχει γίνει λάθος με τα απολυτήρια και τις βεβαιώσεις πρόσβασης που δώσαμε, διότι στο λογότυπο πάνω αριστερά γράφει Υπουργείο εθνικής παιδείας και όχι υπουργείο δια βίου μάθησης, και πως πρέπει να ξανατυπώσουμε όλα τα απολυτήρια και τις βεβαιώσεις.

Ερωτάται η κ. Υπουργός
1. Πότε θα σταματήσει επιτέλους η προχειρότητα με την οποία το ΥΠΔΒΜΘ, αντιμετωπίζει ..........!!!
Τίτλος: Απ: Οι καθηγητές Λυκείου επιστροφή στο σχολείο και διόρθωση απολυτηρίων
Αποστολή από: pthomop στις 12 Ιουλ 2010, 10:21:27 μμ
Ευτυχως το εντοπισαμε το λαθος οταν ειχαμε εκτυπωσει τα μισα απολυτηρια. Φταιει ο Επαφος που στην τελευταια αναβαθμιση δεν το ειχε προσθεσει.
Τίτλος: Απ: Οι καθηγητές Λυκείου επιστροφή στο σχολείο και διόρθωση απολυτηρίων
Αποστολή από: joyjohnnickname στις 30 Αυγ 2010, 05:34:48 μμ
Εμάς μας κάλεσαν να τα φέρουμε πίσω για να μας δώσουν τα καινούρια... Πολλά παιδιά δεν είχαν άλλη φωτογραφία για το καινούριο απολυτήριο, με αποτέλεσμα οι καθηγητές να κάθονται όλοι μαζί και να ξεκολλάνε προσεκτικά τις φωτογραφίες από τα παλιά για να τα βάλουν στα καινούρια... Σαν να βλέπεις μεγαλόσωμα νήπια να κάνουν χειροτεχνία, σκυμμένα στο τραπέζι και χράτς χρούτς τα ψαλίδια! Τι τραβάτε και σεις καημένοι...  :-\
Το χειρότερο ήταν για τους μαθητές που είχανε δώσει κιόλας το αντίγραφο του απολυτηρίου για το μηχανογραφικό... Μένουμε σε χωριό και η δευτεροβάθμια είναι σχετικά μακριά, οπότε άντε πάλι ταξιδάκι πρωινιάτικα!  :P